Podcast Zoeker

360 Magazine

360 Magazine

Maatschappij & Cultuur  |  12 afleveringen

360 Magazine selecteert, duidt en vertaalt elke twee weken journalistieke verhalen uit de internationale gerenommeerde media voor een Nederlandstalig publiek. Wij vroegen onze ambassadeurs hun favoriete stuk uit ons blad voor te lezen.

Sophie HilbrandLuister  

Sophie Hilbrand by 360 Magazine

Jan Mulder IILuister  

Jan Mulder II by 360 Magazine

Jan Mulder ILuister  

Jan Mulder I by 360 Magazine

Adriaan van DisLuister  

Adriaan van Dis by 360 Magazine

Reader # 13: European Press Prize 2018Luister  

Deze week verscheen de 13e editie van onze Reader, geheel gewijd aan de European Press Prizes die op 14 maart in Boedapest voor de zesde keer worden uitgereikt. De EPP bekroont jaarlijkse de beste journalistiek uit alle lidstaten van de Raad van Europa. 360 stelde voor de derde keer op rij een eige…

20180115 Hiddenbrain Encore Of Hb Ep 47 Give Me Your Tired Recovered Final - Mix 2Luister  

20180115 Hiddenbrain Encore Of Hb Ep 47 Give Me Your Tired Recovered Final - Mix 2 by 360 Magazine

Het is heerlijk om een Slechte Oma te zijn (voorgelezen door Katrien Gottlieb)Luister  

Niet roken en drinken in het bijzijn van je kleinkinderen? Onzin, vindt journaliste Lynn Barber: van haar krijgen ze een opvoeding die ze nooit zullen vergeten.

Wat gebeurt er als de Queen sterft? (voorgelezen door Jan Lenferink)Luister  

Volgens de statistieken heeft de Britse koningin Elizabeth (91) nog jaren te leven. Maar uiteraard liggen de draaiboeken voor haar overlijden al klaar. Sam Knight zocht exact uit wat er gaat gebeuren als ‘London Bridge valt’.

Het grootste eiland ter wereld (voorgelezen door Katrien Gottlieb)Luister  

De bevolkingsdichtheid van Australië is buitengewoon laag. Er is, volgens schrijver Tim Winton, meer landschap dan cultuur, meer lucht dan materie, meer rust dan beweging en meer ruimte dan tijd. Het blijft hem imponeren.

Koningskinderen (voorgelezen door Sophie Hilbrand)Luister  

Ahmed en Alin zijn tien en elf jaar oud als hun ouders omkomen in Aleppo. Ze vluchten naar Turkije en werken daar, van elkaar gescheiden, als schrootverzamelaar en naaister. Soms dromen ze van een koningin die Merkel heet.

Groen van regen, donker van hartstocht (voorgelezen door Jan Mulder)Luister  

Nadat Jan Mulder dit verhaal had (voor)gelezen wilde hij ernaartoe. Naar Cork. Luister, en het is net alsof je er zelf rondloopt. Volgens de Ierse auteur Kevin Barry is de Ierse stad Cork, waar hij zijn eerste schreden zette op het schrijverspad, een hooghartig en twistziek heerschap met een hang n…

Bestemming Paradijs (voorgelezen door Adriaan van Dis)Luister  

De Malediven zijn minder paradijselijk dan ze lijken. Het eilandenrijk telt het hoogste aantal Syriëgangers per hoofd van de bevolking, de doodstraf is heringevoerd, de sharia geformaliseerd en op het stelen van een mango staat een lange celstraf.