Ajax Life podcast

Ajax Life podcast

Sport & Recreatie  |  94 afleveringen

De Ajax Life podcast is voor en door supporters. Alles rond Ajax wordt besproken. Kritisch maar altijd met een groot hart voor onze club. Voor wie? Voor alle Ajacieden!
Deze podcast is onderdeel van het podcastnetwerk Topcast Media. Heb je interesse om te adverteren? Neem contact op via: adverteren@topcast.media

Verras mij  


#87 - 'Van Gaal moet het nu doen!'

Luister  

Ajax Life podcast  /  27-01-2023

Alfred Schreuder is out, nu is het wat Jordy, Roy en Erol betreft aan Louis van Gaal. En we hebben ideetjes over de TD en over Jong Ajax. Je moet luisteren, gewoon doen!


#86 - De klassieker onder hoogspanning!

Luister  

Ajax Life podcast  /  20-01-2023

Echt hoor, Floris, Jordy en Erol voelen aan alles dat het duel zondag in De Kuip er eentje wordt van het aller-, allergrootste belang voor Ajax. Of dan al de schaal op het spel staat? Je moet luisteren, gewoon effe doen!


#85 - De opmars van Conceição en Schreuder blijft zoekende

Luister  

Ajax Life podcast  /  12-01-2023

Conceição solliciteert naar een vaste basisplaats, terwijl Schreuder blijft zoeken naar zijn ideale formatie. Met FC Twente-thuis op komst, kampt de trainer met een griepgolf in zijn selectie. Jordy, Roy en Lindy bespreken het. Lekker luisteren, gewoon doen!


#84 - Rulli, transferperikelen en hernieuwde energie

Luister  

Ajax Life podcast  /  06-01-2023

Doelman Rulli is bijna binnen, de transfergeruchten nemen weer toe en Schreuder spreekt over hernieuwde energie. Hoeveel zin hebben we in Ajax? Jordy, Roy en Lindy bespreken het. Lekker luisteren, gewoon doen!


#83 - Ajax, Blind en hoe nu verder?

Luister  

Ajax Life podcast  /  15-12-2022

Het WK is bijna klaar, maar we willen het toch effe hebben over de vertrekwens van Ajacied Daley Blind, de komende maand januari en eigenlijk de totale staat van onze club. Lindy, Roy, Floris en Erol proberen elkaar moed in te praten in de donkere dagen voor kerst. Luisteren, zouden we zeggen, gewoo...


#82 - Special: Sonny Silooy over 14 jaar Ajax

Luister  

Ajax Life podcast  /  23-11-2022

Sonny Silooy is naast columnist in Ajax Life vooral de Ajacied die met én onder Johan Cruijff voetbalde, Louis van Gaal als trainer had en met de club negentien prijzen won. Auteur Mike van Damme, Jordy en Erol horen de mooiste anekdotes uit z'n prachtige carrière. Tip: luisteren, gewoon doen!


#81 - Ajax: top en flop tot de winterstop

Luister  

Ajax Life podcast  /  11-11-2022

Jordy, Floris, Roy en Erol bespreken in een moordend tempo top en flop van Ajax' eerste seizoenshelft. Ook collega Lindy is te horen via de voice-mail! De winterstop komt als geroepen, zoveel is zeker. Tip: luisteren, gewoon doen.


#80 - Topper tegen PSV: de warming-up!

Luister  

Ajax Life podcast  /  04-11-2022

Hoe kan Ajax PSV zondag echt op achterstand zetten? Roy, Floris, Jordy en Erol praten jullie bij over alle keuzes en opties van Alfred Schreuder. Met ook een fijne terugblik op de away-day in Glasgow. Weet je wat? Luisteren, gewoon doen.


#79 - Eerst de eer verdedigen tegen Rangers en dan PSV!

Luister  

Ajax Life podcast  /  31-10-2022

Jordy praat ons live bij vanaf Ibrox in Glasgow, waar Ajax traint voor het duel tegen Rangers FC. Een wedstrijd voor de eer en om het goede gevoel te krijgen richting PSV. Luisteren, gewoon doen!


#78 - Met trots tegen Liverpool!

Luister  

Ajax Life podcast  /  24-10-2022

Lindy, Jordy, Roy en Erol zijn het eens: woensdag willen we glimmend van trots de Johan Cruijff Arena verlaten na Ajax - Liverpool! In de spirit van Bobby Haarms, zeg maar. Luisteren, gewoon doen!


#77 - Tadic spreekt, supporters vragen!

Luister  

Ajax Life podcast  /  19-10-2022

In de woonkamer van Dusan Tadic in de JC Arena vroegen leden van SV Ajax hem het hemd van het lijf. De reden: het boek Dusan Tadic, de ultieme prof is verschenen. Auteur Sander Zeldenrijk is er in deze special ook bij - en luister vooral naar de meest waardevolle Ajacied van de afgelopen vijf jaar!


#76 - Ajacieden, de wederopbouw begint nu

Luister  

Ajax Life podcast  /  14-10-2022

Au. De 4-2 in Napels deed pijn, maar we moeten verder. Alfred Schreuder wegsturen is zinloos, juist hij moet er een selectie van maken die het Ajaxshirt waardig is. Hoe? Goede vraag. Luisteren naar deze podcast met Jordy, Floris en Erol is een goed begin.


#75 - Napoli? Eerst Volendam!

Luister  

Ajax Life podcast  /  07-10-2022

Roy, Jordy, Floris en Erol maken deze podcast tot een professionele klaagmuur na Napoli, maar altijd met hoop voor de toekomst. Die begint zaterdag uit bij FC Volendam. Hoe dat moet? Luisteren, gewoon doen!


#74 - Napoli gefileerd door Calcio-kenner Willem Haak!

Luister  

Ajax Life podcast  /  29-09-2022

Erol en Roy kijken vooruit naar Go Ahead maar vooral naar Napoli-thuis, de CL-topper in de JC Arena. Willem Haak volgt het Italiaanse voetbal op de voet en praat ons helemaal bij! Weet je wat? Luisteren, gewoon doen!


#73 - Grasmeester Roy over de heilige grasmat in de JC Arena!

Luister  

Ajax Life podcast  /  22-09-2022

Roy (in deze podcast Loepie) en Erol horen in deze special alles over de prachtige grasmat in de JC Arena. Dat veld is wel eens anders geweest. Daarom een staande ovatie voor grasmeester Roy van Dijk! Hij vertelt over de details van de mat der matten, aan de rand van dat veld. Je moet luisteren, gew...


#72 - Het uitvak won in Liverpool en gaat door naar Alkmaar

Luister  

Ajax Life podcast  /  15-09-2022

Roy's bizarre tocht om tijdig op Anfield te komen, het rauwe en toffe Liverpool dat Lindy en Floris zagen... Je hoort de beste verhalen van deze awayday! En tegen AZ, is dat nou een derby of niet? Weet je wat? Luisteren, gewoon doen.


71 - Special: Liverpool-awayday, met tips van een kenner!

Luister  

Ajax Life podcast  /  11-09-2022

Joe Blott, voorzitter van de grootste Liverpool-supportersclub Spirit of Shankly, vertelt over zijn geboortestad aan de randen van de Mersey. Fijne tips speciaal voor jullie!


#70 - Na show tegen Rangers wacht Liverpool!

Luister  

Ajax Life podcast  /  09-09-2022

Zo! De heerlijke eerste helft tegen Rangers FC smaakt naar meer. Gaat dat Ajax weer lukken tegen Heerenveen en Liverpool, is dat dan met Kudus in de spits en... Roy, Jordy, Floris en Erol hebben genoeg om over te praten. Je moet luisteren, gewoon doen!


#69 - Einde transfergekte, op naar de CL!

Luister  

Ajax Life podcast  /  02-09-2022

Roy, Jordy en Erol komen bij van de achterlijke transferachtbaan bij Ajax en bespreken de aankopen, de werkweigeraars en de komende duels. De euro ligt stil, de bal rolt weer. Fijn als je gaat luisteren, gewoon doen!


#68 - CL-voorpret en wat doen we met Antony?

Luister  

Ajax Life podcast  /  26-08-2022

Naar welke Europese awaydays kijken we het meest uit? Er wachten fraaie affiches in de Champions League en jij maakt kans op gratis kaarten! Ook de situatie rond Antony en Utrecht-uit komen ter sprake.


#67 - Antony in de spotlights en Sparta-uit wacht!

Luister  

Ajax Life podcast  /  18-08-2022

Antony staat zowel binnen als buiten de lijnen in de schijnwerpers. We genieten van de Braziliaanse baltovenaar, maar Manchester United kijkt mee. En met Sparta-uit wacht een klassiek duel. Lekker luisteren, gewoon doen!


#66 - Keuzestress en we mogen weer!

Luister  

Ajax Life podcast  /  12-08-2022

De poorten van de Arena gaan weer open! Schreuder heeft luxeproblemen richting Groningen-thuis en Sánchez is Ajacied. Luisteren, gewoon doen!


#65 - Lucca, Sanchez en de strijd onder de lat

Luister  

Ajax Life podcast  /  05-08-2022

Een nieuwe spits van meer dan 2 meter (grazie!), een rechtsback uit Mexico, de Turkse invloeden bij Fortuna... en Roy is terug in de stad! Met hem en Jordy praat Erol over Ajax en de start van de competitie. Tip: luisteren, gewoon doen!


#64 - Transfergekte en PSV komt eraan!

Luister  

Ajax Life podcast  /  29-07-2022

Erol en Jordy hebben in deze podcast de riemen vast! De transfermarkt rond Ajax is vol op stoom en PSV komt voor de topper om de Johan Cruijffschaal. Weet je wat? Je moet luisteren, gewoon doen.


#63 - Schreuder legt uit en de laatste test!

Luister  

Ajax Life podcast  /  25-07-2022

Collega Lindy keerde terug uit Oostenrijk en interviewde onder anderen Alfred Schreuder en Daley Blind. Erol en Jordy willen weten: hoe staat Ajax ervoor? Je moet luisteren, gewoon doen!


#62 - Bassey is binnen, Hamstra vertelt

Luister  

Ajax Life podcast  /  20-07-2022

Vanuit Oostenrijk horen we collega Lindy over de nieuwste Ajacied Calvin Bassey. Ze besprak met Gerry Hamstra ook de komende transfers. Verder alles over Ajax' trainingskamp in Bramberg! Je moet luisteren, gewoon doen.


#61 - Taylor blijft, Martinez gaat... Bassey komt?

Luister  

Ajax Life podcast  /  15-07-2022

Ajax timmert aan de selectie! Erol en Jordy bespreken alles rond Lisandro Martinez, Kenneth Taylor, Steven Bergwijn en Calvin Bassey. Wie? Je moet luisteren, gewoon doen!


#60 - Bergwijn, Wijndal en bikkelen in De Lutte

Luister  

Ajax Life podcast  /  04-07-2022

Lindy en Floris waren bij Ajax tijdens het trainingskamp in De Lutte. Veel Ajaxtalenten en Mo Ihattaren lieten zich zien. Ondertussen trok de club de portemonnee op de transfermarkt: Owen Wijndal en Steven Bergwijn, van harte welkom! Kortom: Ajax komt op stoom. Je moet luisteren, gewoon doen!


#59 - Ajax weer van start!

Luister  

Ajax Life podcast  /  24-06-2022

Heerlijk, onze club is weer begonnen! Collega Lindy was bij de eerste training en Sander was bij het eerste perspraatje van Alfred Schreuder. Wat viel op, hoe staan de Ajacieden ervoor? Fijn als je weer luistert, gewoon doen!


#58 - Een krankzinnig Ajaxseizoen sluiten we goed af met het Jaarboek!

Luister  

Ajax Life podcast  /  10-06-2022

Ajaxvolgers en auteurs van het Ajax Jaarboek Menno Pot en Thijs Zwagerman lichten met Erol het afgelopen bizarre seizoen door. Het grootste drama? De allerbeste Ajacied? Niets blijft onbesproken en dus raden wij aan: je moet luisteren, gewoon doen!


#57 - Wij Zijn Kampioen!

Luister  

Ajax Life podcast  /  12-05-2022

Jaaaaa! Nog licht hysterisch en vol van de avond ervoor bespreken Lindy, Jordy, Floris en Erol de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen. Landstitel nummer 36 is binnen! En: nieuws over de nieuwe Ajax-trainer Alfred Schreuder. Je moet luisteren, gewoon doen!


#56 - Op naar AZ... De spanning stijgt!

Luister  

Ajax Life podcast  /  06-05-2022

Jeeemig. Jordy, Floris en Erol weten dat zondag tegen AZ heel veel duidelijk wordt richting Pak Schaal. Luister vooral tot het einde, je kunt kaartjes winnen voor Ajax - Heerenveen! Hoe? Je moet luisteren, gewoon doen.


#55 - Special 30 jaar SV Ajax - voor alle Ajacieden

Luister  

Ajax Life podcast  /  04-05-2022

Met de mannen van het eerste uur Michael van Praag, Daniel Dekker en Jan Buskermolen praten we vol vuur maar ook kritisch wat drie decennia SV Ajax supporters heeft gebracht. Weet je wat? Je moet luisteren, gewoon doen!


#54 - De week van Brobbey en PEC

Luister  

Ajax Life podcast  /  29-04-2022

Brian Brobbey bevrijdde ons tegen NEC, was te gast in Café Ajax Life en is onze hoop op goals tegen PEC Zwolle. Jordy, Floris en Erol hebben een beetje kampioen-stress, maar verheugen zich op 30 jaar SV Ajax komende week! Je moet luisteren, gewoon doen.


#53 - Dag Ten Hag en alleen winst telt nog!

Luister  

Ajax Life podcast  /  22-04-2022

Ok, duidelijk. Erik ten Hag vertrekt naar ManU. Wat ook glashelder is: Ajax moet gewoon winnen om PSV voor te blijven in de race naar het kampioenschap. Hoe? Dat bespreken Jordy, Floris en Erol. Dus: je moet luisteren, gewoon doen.


#52 - Niks paashaas: bekerfinale!

Luister  

Ajax Life podcast  /  15-04-2022

Zondag moet het gebeuren: de eerste prijs van dit seizoen! Jordy, Floris en Erol blikken vooruit op de finale tegen PSV, praten over Ten Hag, discussiëren over Onana of Stekelenburg... Je moet luisteren, gewoon doen!


#51 - Reuring rond Ten Hag en toch focus op de dubbel!

Luister  

Ajax Life podcast  /  08-04-2022

Manmanman, wat ging het deze week belachelijk vaak over Erik ten Hag en Man United. Floris, Jordy en Erol benadrukken dat de dubbel nu veel belangrijker is. Ajax moet, en goed ook, te beginnen tegen Sparta. Je moet luisteren, gewoon doen!


#50 - Beetje stress voor FC Groningen en Mo mag weer mee!

Luister  

Ajax Life podcast  /  01-04-2022

Lindy, Jordy en Erol bespreken hoe de Ajacieden uit de interlandperiode zijn gekomen. Groningen-uit moet hoe dan ook drie punten opleveren! En geen 1 april-grap: Mo Ihattaren is mee met Jong Ajax naar NAC. Kortom, je moet luisteren, gewoon doen!


#49 - Ajacieden, rug recht richting klassieker!

Luister  

Ajax Life podcast  /  18-03-2022

Na de donkere dinsdag bespreken Jordy, Floris en Erol hoe de klassieker gewonnen moet worden. Met Edje en Corry in de basis bij de tegenstander en de onvoorwaardelijke steun van alle Ajacieden in de JC Arena moet dat lukken! Je moet luisteren, gewoon doen.


#48 - Benfica komt eraan! En Cambuur, mensen...

Luister  

Ajax Life podcast  /  10-03-2022

Het kriebelt Europees al behoorlijk bij Lindy, Roy en Erol. Benfica komt en moet eraan, dinsdag! Ok, ok, eerst nog Cambuur op de vrijdagavond - dus praten we ook over dat duel. En let op: je kunt als luisteraar kaarten winnen voor de Klassieker! Je moet dus luisteren, gewoon doen.


#47 - Finale, finale, finales!

Luister  

Ajax Life podcast  /  04-03-2022

Ja! We gaan voor de bekerfinale naar De Kuip, met supporters. Roy, Floris, Jordy en Erol praten over de winst op AZ, over alle nog komende finales (ook tegen RKC!) en over Jordi Cruijff. Let op: er is ook een #Kaartenjacht voor Benfica! Je moet luisteren, gewoon doen.


#46 - Kritisch over Benfica-uit, zin in Go Ahead!

Luister  

Ajax Life podcast  /  25-02-2022

Bleek en ook een beetje blij stonden Roy, Floris en Jordy met Erol te ouwehoeren over Benfica, de stad Lissabon en de awaydays van deze week. Over aanvallen met de achterdeur open en over de 2-2. Maar ook over het duel met de Eagles en de halve finale beker tegen AZ. Kortom, je moet luisteren, gewoo...


#45 - Ajax' nieuwe technisch directeur en Lissabon, we komen!

Luister  

Ajax Life podcast  /  18-02-2022

Roy, Floris, Jordy en Erol zijn nogal druk met de vraag wie de nieuwe technisch directeur van Ajax moet worden. We hebben er niks over te zeggen - en toch weer wel. En zeker over de awaydays Willem II en Benfica! Weet je wat? Je moet luisteren, gewoon doen!


#44 - De idiote week van Ajax

Luister  

Ajax Life podcast  /  11-02-2022

Wat een fijne Ajaxweek moest zijn, met drie thuisduels, werden dagen met buikpijn en grote onrust bij onze club. Lindy, Jordy, Floris en Erol praten over de idiote week waarin het over Marc Overmars en slachtoffers ging. Als kleine pleister op de wonde konden we het ook hebben over Vitesse, FC Twent...


#43 - Nicooo mag aan de bak! Ben jij erbij?

Luister  

Ajax Life podcast  /  04-02-2022

Roy, Jordy, Floris en Erol denken dat Nico Tagliafico er zondag op zeker bij is. Blessures van Lisandro Martinez en Edson Alvarez, een zieke Ryan Gravenberch... Toch verwachten wij niks minder dan drie punten! De vraag is of jij als supporter erbij bent, na de loting voor kaartjes. Wat een gedoe - m...


#42 - Terug naar het stadion en de staat van de selectie

Luister  

Ajax Life podcast  /  01-02-2022

We mogen weer naar Ajax! Nog niet met z'n allen, maar het is een begin. Jordy, Floris, Lindy en Herjan bespreken de voors en tegens van de terugkeer naar het stadion en de overwegingen van Ajax. Natuurlijk komt ook Deadline Day ter sprake en nemen we de staat van de selectie door. Kortom: je moet lu...


#41 - Mo, hoezo? En de clash met PSV!

Luister  

Ajax Life podcast  /  21-01-2022

We zijn gierend nerveus voor de clash met PSV - en vragen ons af wat Mo Ihattaren kan toevoegen aan Ajax. Roy, Floris en Erol discussiëren over het komende topweekeinde en over de transfers. Hulplijn Jordy houdt de actualiteit in de gaten en praat ons bij of we straks weer naar het stadion mogen. K...


#40 - Neres, Bergwijn en de clichés van Utrecht-uit

Luister  

Ajax Life podcast  /  14-01-2022

Ajax start 2022 met een bezoek aan FC Utrecht. Zonder David Neres. Welke herinneringen komen direct naar boven wanneer we aan de Braziliaanse vleugelflitser denken? Komt Steven Bergwijn als vervanger naar Amsterdam? Erol, Roy en Jordy bespreken het. Je moet luisteren, gewoon doen!


#39 - Ajax vliegensvlug naar Amsterdam - en nu?

Luister  

Ajax Life podcast  /  07-01-2022

Zo zeg... Ajax ging woensdag met piepende vliegtuigbanden terug naar Amsterdam en brak het trainingskamp in de Algarve abrupt af. Jordy was daar namens SV Ajax. Roy en Erol vragen hem het hemd van het lijf. Hoe gaat dit verder? Is Ajax straks klaar voor FC Utrecht en PSV? Vragen, vragen... Voor de a...


#38 - Ajax in 2021: top en flop volgens Ajax Life

Luister  

Ajax Life podcast  /  23-12-2021

Antony! Het Marley-shirt! Dortmund-thuis en zeker ook uit! Het jaar 2021 schitterde ons Ajacieden soms tegemoet, we zagen sterretjes. En er was pijn: de lege stadions, meestal geen Nicooooo en de blessures van Mohammed Kudus. De redactie van Ajax Life praat jullie door 2021. Je moet luisteren, gewoo...


#37 - De klassieker met onze gast John van Loen!

Luister  

Ajax Life podcast  /  17-12-2021

Zondag gaat de klassieker in De Kuip weer echt ergens over. Roy, Floris en Erol praten met John van Loen over dit altijd beladen duel. De spits kwam uit voor beide clubs, maar zijn mooiste anekdotes gaan over zijn tijd in stadion De Meer en het seizoen waarin hij met Ajax de UEFA Cup won. Weet je wa...


#36 - Eerst AZ-thuis en dan... de loting voor de Champions League!

Luister  

Ajax Life podcast  /  10-12-2021

Bij Ajax Life begint de warming-up voor de loting van maandag al op vrijdag. Toch; Roy, Jordy en Erol weten ook: eerst de focus op AZ en dan door naar de balletjes in Nyon! Wat zou de beste awayday zijn voor Ajacieden? Weet je wat? Je moet luisteren, gewoon doen.


#35 - Ajax gaat voor de perfecte groepswinst in de CL!

Luister  

Ajax Life podcast  /  03-12-2021

Tuurlijk, Roy, Floris en Erol hebben het over de ondoorgrondelijke wegen van de VAR bij Ajax - Willem II, maar ook over Antony, over de busparkeerders als tegenstander en over het komende duel met Sporting uit Lissabon. Je moet dus luisteren, gewoon doen!


#34 - Ya man, groepswinst in de CL en door naar Het Kasteel!

Luister  

Ajax Life podcast  /  26-11-2021

Roy, Floris en Erol genieten nog effe na van de zege in Istanbul (en zijn best kritisch op wat ze zagen). Toch: groepswinst in de Champions League! Misschien een ideetje om de CL-hymne ook zondag op Het Kasteel te laten horen? Je moet luisteren, gewoon doen!


#33 - Ajax moet blok 4 goed aannemen!

Luister  

Ajax Life podcast  /  19-11-2021

Roy, Jordy, Floris en Erol zijn het niet eens of Oranje nu zo angstig was of dat alleen het resultaat telde. Dat geldt zeker voor het komende blok 4: Ajax moet de duels tegen RKC, Besiktas meteen goed aannemen! Puntenverlies in de competitie mag echt niet meer, ook al zijn wij er als supporters hela...


#32 - De mentaliteit van Ajax... De kenner spreekt!

Luister  

Ajax Life podcast  /  12-11-2021

Roy, Jordy en Erol zijn nog bloedchagrijnig van de 0-0 tegen Go Ahead. Wat we nodig hebben: een goede psycholoog. Nico van Yperen, hoogleraar in de sportpsychologie, vertelt hoe het kan dat Ajax soms goud is en soms ijzer. Je moet luisteren, gewoon doen!


#31 - Auf wiedersehen in Dortmund, op naar Go Ahead!

Luister  

Ajax Life podcast  /  05-11-2021

Ajax overwintert in de Champions League - en het is pas begin november! Roy, Jordy, Floris en Erol bespreken het Ajax-feest in Dortmund en zijn alweer scherp voor zondag. Pak schaal, pak alles! Je moet luisteren, gewoon doen!


#30 - Weerzien met Dortmund. En Onana?

Luister  

Ajax Life podcast  /  29-10-2021

Na een warming-upje over de Ajax amateurs in de beker bespreken Roy, Jordy en Erol al snel de belangrijkste vragen: gaat Andre Onana weer keepen bij Ajax en wat wordt het woensdag in Dortmund? Je moet luisteren, gewoon doen!


#29 - De betoverende winst op Dortmund en de realiteit van PSV!

Luister  

Ajax Life podcast  /  21-10-2021

Nog lyrisch over het sprookjesvoetbal tegen BVB proberen Roy, Jordy en Erol de magische dinsdagavond in de JC Arena te reconstrueren. Met gelijk het besef: zondag beginnen we gewoon weer op nul tegen PSV. Je moet luisteren, gewoon doen!


#28 - De ultieme CL-test tegen Dortmund en eerst langs Friesland!

Luister  

Ajax Life podcast  /  15-10-2021

Voor Erol, Roy en Jordy is nu al de warming-up begonnen voor de Champions League-knaller tegen Dortmund, dinsdag in de JC Arena. Ajax krijgt de ultieme test op het Europese podium - maar mag zaterdag geen punten in Heerenveen laten liggen. Wij namen de scenario's vast door. Je moet luisteren, gewoon...


#27 - Bekentenissen van Alvarez... En wie gaat onder de lat?

Luister  

Ajax Life podcast  /  08-10-2021

Weet dat er genoeg over Ajax te ouwehoeren valt in een interlandperiode! Wie gaat er bij onze club onder de lat? Edson Alvarez interviewden we voor Ajax Life magazine en zijn bekentenissen hoor je in deze podcast. We geven weer vette prijzen weg, zoals kaarten voor Ajax - PSV! Weet je wat? Je moet l...


#26 - Win een toffe mini-JC Arena en luister gelijk naar de vooruitblik op FC Utrecht!

Luister  

Ajax Life podcast  /  01-10-2021

Erol, Roy en Floris praten je bij over het gouden Ajax anno nu en het duel tegen FC Utrecht. De mannen zijn ondertussen stikjaloers op de winnaar van de mini-JC Arena. Serieus, die kun je winnen. Je moet dus luisteren, gewoon doen!


#25 - Champions League-avondje met Besiktas komt eraan, maar eerst FC Groningen!

Luister  

Ajax Life podcast  /  24-09-2021

Ajax is in vorm, maar het kan nog beter, aldus Erik ten Hag. Zaterdagavond wacht FC Groningen, daarna is Besiktas de tegenstander op het hoogste Europese podium, in de volle Johan Cruijff Arena. Het kunnen fijne dagen worden voor ons Ajacieden, weten Erol, Roy en Jordy. Maar niet zomaar! Waarom dan?...


#24 - Nagenieten van Lissabon en #Kaartenjacht gaat weer van start!

Luister  

Ajax Life podcast  /  17-09-2021

Wat was dat allemaal voor fraais in Lissabon tegen Sporting? Maar ook: wat kunnen we nog leren van zo'n mooie 1-5 overwinning? Wat doet dat voor de duels tegen Cambuur en Fortuna? Vaste Ajacieden Roy, Floris, Erol en de debuterende Lindy bespreken alles rond onze club. En niet te missen: komende wee...


#23 - Dani over Sporting Portugal - maar eerst zaterdag met Ajax op bezoek bij Zwolfje!

Luister  

Ajax Life podcast  /  10-09-2021

De Oranje-confetti is weg en 'n beetje een gemankeerd Ajax maakt zich op voor het duel in Zwolle. Erol, Roy en Floris zijn blij dat het duel op echt gras is en praten over de komende CL-tegenstander, Sporting Clube de Portugal! Weet je wat? Je moet luisteren, gewoon doen.


#22 - De overvolle selectie van Ajax... En blijven de internationals alsjeblieft heel?

Luister  

Ajax Life podcast  /  03-09-2021

Hoe gaat Erik ten Hag met z'n staf alle Ajacieden binnen de kruiwagen houden, nu Andre Onana, Nico Tagliafico en David Neres zijn gebleven? Erol, Roy en Jordy hebben daar wel ideetjes over - ook over al die interlandverplichtingen en zelfs over kijken naar Formule 1 op de tribune... Kortom, je moet...


#21 – CL-loting, Boilesen over aanwinst Daramy en op naar Vitesse!

Luister  

Ajax Life podcast  /  27-08-2021

Borussia Dortmund, Sporting Lissabon en Besiktas: in deze podcast discussiëren we wat Ajax daar tegenover kan zetten in de groepsfase van Champions League. Erol, Roy en Floris eisen niet minder dan een overwinning, zondag tegen Vitesse en horen van Nicolai Boilesen wat we mogen verwachten van Moham...


#20 - Op naar Twente, in het derde shirt naar een broodje beenham!

Luister  

Ajax Life podcast  /  20-08-2021

Jaaa man! Het derde shirt van Ajax is er, met vette verwijzingen naar Bob Marley en Three Little Birds! Het komende uitduel tegen FC Twente, Jong Ajax, de transfermarkt; genoeg om over te praten. Erol Erdogan, onze nieuwe co-host en Ajacied Roy Diepeveen én Floris Roos van de redactie zetten alles...


#19 - Een nieuw Ajaxseizoen! Is de club klaar voor NEC?

Luister  

Ajax Life podcast  /  13-08-2021

De Ajax Life podcast is er weer, maar net iets anders dan vorig seizoen. Vanaf nu wekelijks op de vrijdag vanaf de redactie van Ajax Life, deze keer met Erol Erdogan en Jordy Haak. Speciale gast is Ajaxwachter Mark van den Heuvel. Sinds jaar en dag volgt de maker van Johnny Reps biografie de club vo...


#18 - Maduro weegt Ajax in 2020/2021 en een verrassing van cabaretier Heerschop!

Luister  

Ajax Life podcast  /  19-05-2021

Zo. Het bizarre seizoen 2020/2021 zit erop. De dubbel is binnen! Niemand minder dan Peter Heerschop laat ons met een heerlijk Ajax-gevoel de zomer ingaan, ondanks de lege tribunes. Ajacied, analist en trainer Hedwiges Maduro duidt glashelder wat opviel aan Ajax. Daniel Dekker en Amber Roner presente...


Special Derde ster 6: Capo Dani nam Arena op sleeptouw & Siem de Jong: voor altijd aan 15 mei verbonden

Luister  

Ajax Life podcast  /  15-05-2021

Capo Dani zorgt er voor dat het vak met fanatieke Ajaxsupporters constant de club vocaal ondersteunt. Op 15 mei 2011 stond hij boven in het hoekie, op VAK410. Je hoort zijn verhaal. Ook bellen we met de held van die dag, de speler die onlosmakelijk en voor eeuwig aan die magische Ajaxdatum is verbon...


Special Derde ster 5: Ajaxsupporters Björn, Ino & Roy over de magie van 15 mei

Luister  

Ajax Life podcast  /  14-05-2021

Vandaag een aflevering met supporters. Björn Martens werkte in het seizoen 2010-2011 voor de supportersvereniging Ajax en geeft een kijkje achter de schermen. De gebroeders Ino & Roy Diepeveen hadden een familieweekend staan. Luister hoe dit verhaal afliep en hoe ze de wedstrijd alsnog bijwoonden.


Special Derde ster 4: Arbiter Pieter Vink & FC Twente-supporter Hans van Kooten

Luister  

Ajax Life podcast  /  13-05-2021

Scheidsrechter Pieter Vink is aanwezig in onze studio. De leidsman kreeg, ondanks zijn perikelen met de KNVB dat seizoen, de wedstrijd Ajax - FC Twente op 15 mei 2011 toegewezen. Het werd de meest memorabele dag in zijn loopbaan. Ook hoor je een supporter van FC Twente: Hans van Kooten. Hij was al e...


Special Derde ster 3: Ras-Ajacied David Endt zat op 15 mei 2011 achter het doel

Luister  

Ajax Life podcast  /  12-05-2021

David Endt was in 2011 de teammanager van Ajax. Hij volgde alle Ajaxduels altijd op een bankje achter de goal. Dit historische treffen ook. Endt neemt ons mee naar de catacomben voor het zinderende duel tegen FC Twente én de chaos toen de derde ster een feit was. Luister en krijg kippenvel.


Special Derde ster 2: Red sliep de nacht voor kampioensduel in Arena

Luister  

Ajax Life podcast  /  11-05-2021

Het weekeinde van 15 mei 2011 was voor VAK410’er Red een hele speciale. Hij was een van de Ajacieden die de spandoeken voor VAK410 maakten. Red had voor het kampioensduel geen kaartje, maar sloot zichzelf op in het stadion om tóch bij het kampioensduel te zijn. Luister naar zijn verhaal, gewoon d...


Special Derde ster 1: Aanvoerder Jan Vertonghen & Ajaxsupporter Guus Regelink

Luister  

Ajax Life podcast  /  10-05-2021

Is dit de beslissing? Ja, dit is de beslissing! Aanvoerder Jan Vertonghen blikt terug op het mooiste moment uit zijn carrière. Tijdens het vieren van de 3-1 vloog Jan Vertonghen een supporter op de tribune in de armen: Guus Regelink. Ook hem spreken we over 15 mei 2011, de dag dat ons stadion veran...


#17 - Wij zijn kampioen! XXXV, de 35ste is voor ons, weet ook de stem van Ajax!

Luister  

Ajax Life podcast  /  04-05-2021

Tegen AZ was het officieus, tegen Emmen het werd het officieel en het dak ging ongeveer van de JC Arena – ondanks dat er weer geen supporters in het stadion waren. Met stadionspeaker Rob van Rossum (Nicoooo…. Tagliafico!!) praten Amber en Daniel over dit rare kampioensjaar en de ongekende kracht...


#16 - Leonne Stentler over super-april, de dubbel en de schaal voor de Ajax Vrouwen

Luister  

Ajax Life podcast  /  20-04-2021

Superlatieven te kort met super-april, de Superleague, de superkloterige uitschakeling tegen AS Roma en het supergevoel bij de aanstaande dubbel! Man, vrouw of genderneutraal – alle Ajacieden willen sowieso de schaal. Amber Roner, Daniel Dekker en speciale gast Leonne Stentler analyseren hoe dat d...


#15 – Lasse Schöne over AS Roma, Ajaxliefde en zijn toekomst

Luister  

Ajax Life podcast  /  06-04-2021

Zelfs als je het alleen hoort, geeft de vrije trap van Schöne tegen Madrid nog kippenvel… De sympathieke Deen vertelt over de duels tegen Ajax met Heerenveen, over onze kansen tegen AS Roma én over wat hij mogelijk gaat doen na zijn voetbalcarrière. De mode in, of toch jeugdtrainer? Presentator...


#14 - Martijn Reuser, de jonge Ajaxtalenten én Oranje

Luister  

Ajax Life podcast  /  23-03-2021

Echte Amsterdammer Martijn Reuser kende grote pieken en dalen in zijn 18 jaar lange voetbalcarrière: landskampioenschappen, de Champions League en de wereldbeker… En een dubbele beenbreuk. Alle ingrediënten dus om jong talenten bij de KNVB Onder 18 wijze voetballessen te leren. Daniel Dekker en...


#13 - Danny Blind over Daley en strijden op 3 fronten

Luister  

Ajax Life podcast  /  09-03-2021

Na 13 jaar Ajax 1 en ervaring als trainer-coach weet Danny Blind als geen ander wat het is om op meerdere fronten voor de prijzen te gaan, zoals Ajax nu. Young Boys komt eraan, de bekerfinale, de schaal… Blind praat over druk, keuzes maken, het begeleiden van jonge talenten én liefdevol over Dale...


#12 - UEFA-bons Van Praag over nieuwe Champions League

Luister  

Ajax Life podcast  /  23-02-2021

Michael van Praag, 14 jaar voorzitter van Ajax en vanaf 2009 hoog in de boom bij de UEFA, vertelt over de mogelijke nieuwe Champions League en de idiote gesloten Super League. Wat doet dat voor supporters, vragen Amber Roner, Daniel Dekker en onze collega Herjan Pullen zich af. En natuurlijk gaat he...


#11 - Bekerclash met PSV en het gevecht onder de lat van Menzo!

Luister  

Ajax Life podcast  /  09-02-2021

Morgen is de bekertopper tegen PSV, dus old skool-held Stanley Menzo is te gast - hij keepte bij beide clubs. Daniel Dekker en Amber Roner belden naar Aruba, waar Menzo technisch manager is van de voetbalbond. Over doping, over wie nu in het doel moet bij Ajax en over het gevecht onder de lat, ook m...


#10 - Van A tot Z met Lindenbergh en een ode aan The Hunter!

Luister  

Ajax Life podcast  /  26-01-2021

Hij was aanvoerder van Ajax 1 en daarvoor een van de wederopbouwers van AZ. Kenner Olaf Lindenbergh praat Daniel Dekker en Amber Roner bij over de tegenstander van de week uit Alkmaar. Check onze audio-ode aan Klaas Jan Huntelaar en hoor de mening van supporters: zijn wij nou zo kritisch? Of… We...


#9 – Onze maand van de waarheid met Ajacied Peter Heerschop!

Luister  

Ajax Life podcast  /  12-01-2021

Zelfs de minister van Enthousiasme, Peter Heerschop, is in deze coronatijden een beetje van slag. Het voelt anders, zonder de zindering in het stadion, de magie van de tribune… Daniel Dekker en Amber Roner horen desondanks dat Peters passie voor Ajax nog steeds hevig brandt. En ze hebben het natuu...


#8 - Weer naar de JC Arena… Wanneer dan, volgens eindbaas Henk Markerink?

Luister  

Ajax Life podcast  /  22-12-2020

Er worden aerosolen op de millimeter gecheckt en gezocht naar de rapste sneltesten. Directeur Henk Markerink van ons Ajaxhuis vertelt over het afgelopen rampjaar voor het stadion, maar ook hoe nu verder. Amber Roner en Daniel Dekker breken een lans voor Edson Álvarez, betuigen hun liefde voor Klaas...


#7 – Het gevaar Atalanta, volgens Marciano Vink én keiharde data!

Luister  

Ajax Life podcast  /  08-12-2020

Daniel Dekker en Amber Roner hadden best een goed gevoel over het cruciale CL-treffen tegen Atalanta. Totdat onze gasten, oud-Ajacied Marciano Vink en data-analist Erik Elias, hun messcherpe analyse gaven. Een eerlijke podcast dus over woensdag-gehaktdag in de Champions League, maar je hoort ook waa...


#6 - CL-spanning stijgt, Van Rhijn & Golden Boys!

Luister  

Ajax Life podcast  /  24-11-2020

Woensdag moet het gebeuren, thuis tegen Midtjylland! Daar zijn de hosts Daniel Dekker en Amber Roner het over eens. Ze voelen verder ’eens-Ajacied-altijd-Ajacied’ Ricardo van Rhijn aan de tand. Speciale gast is Pascal Heije, ooit Talent van het Jaar op De Toekomst en eind jaren negentig ‘de ni...


#5 - 'Vet! Zelfs in de Tweede Kamer werd over Vrouwen Eredivisie gesproken!'

Luister  

Ajax Life podcast  /  10-11-2020

De Ajacied met diepe Amsterdamse roots, Kay-lee de Sanders, vertelt over haar liefde voor de club. Perr Schuurs wordt doorgelicht en effe serieus: bondsarts Edwin Goedhart legt vanuit de Oranje-bubbel uit hoe het zit met corona en voetbal. Wie anders dan Daniel Dekker en Amber Roner voelen de gasten...


#4 - Atalanta-away en de CL-tattoo van Klaiber

Luister  

Ajax Life podcast  /  27-10-2020

Na een historische 0-13 wordt het do or die voor Ajax in Europa, met uitduels tegen Atalanta en Midtjylland. Hoe dat moet? Daniel Dekker en Amber Roner horen dat van globetrotter Urby Emanuelson én Italië-kenner / calcio-watcher Willem Haak. Dus… Je moet luisteren, gewoon doen! ????️In samenwe...


#3 - Opnieuw kan niemand Ajax - Liverpool zien...

Luister  

Ajax Life podcast  /  13-10-2020

De vorige Ajax - Liverpool dateert van 1966 en die kon niemand zien, want er hing dikke mist in het Olympisch Stadion. Het tweeluik met de fameuze 5-1 was de laatste keer dat beide clubs elkaar troffen. Nu is het bijna zo ver! En weer zal niemand een glimp opvangen van de wedstrijd, want de tribunes...


#2 - De transfermarkt: 'Dest was geen gemakkelijk kereltje'

Luister  

Ajax Life podcast  /  29-09-2020

In deze XL-aflevering bespreken Daniël Dekker en Amber Roner de transfermarkt. Te gast zijn voetbalmakelaar Guido Albers en Ajacied van het eerste uur David Endt. Supporters laten van zich horen in de Babbelbox en we maken ons helaas op voor een periode Ajax thuis voor de buis. Dus... je moet luist...


#1 - We zijn begonnen!

Luister  

Ajax Life podcast  /  15-09-2020

De allereerste aflevering van de Ajax Life podcast! Hosts Daniël Dekker en Amber Roner bespreken o.a. de eerste competitiewedstrijd Sparta - Ajax, het favoriete Ajax-moment van Donny van de Beek en het nieuwe standbeeld voor Johan Cruijff. Te gast zijn o.a. Erol Erdogan (Ajax Life), Jan de Jong (Er...


Trailer

Luister  

Ajax Life podcast  /  11-09-2020

Binnenkort online! Volg of abonneer je alvast op de podcast.