Podcast Zoeker

APODCALYPSE

APODCALYPSE

Muziek  |  26 afleveringen

Mocht de wereld vergaan, dan kun je maar beter nog één keer je hele platenkast doorwerken. En omdat Raven van Dorst noodgedwongen thuis zit, is daar alle tijd voor! Zo lang de Coronacrisis duurt, hoor je drie keer per week een nieuwe aflevering van APODCALYPSE.

#25 - KERSTSPECIAL - APODCALYPSELuister  

Speciaal voor de feestdagen is Raven even terug met een uitgebreide kerstspecial vanuit haar krakkemikkerige thuisstudio. Kom alvast heerlijk in de gourmetsfeer middels de fabelachtige Apodcalypse Christmas Carol, een bijzondere kerstcocktail en de beste platen van 2020!

#24 - DE APOCALYPS - APODCALYPSELuister  

Het einde is hier. De Antichrist is aangekomen en heeft een hele speciale slotaflevering voorbereid. Stort jezelf samen met Raven en Pandora in het grote niets. Kosten noch moeite worden gespaard voor deze grande finale! Bijzondere gastbijdragen! Hits! Een thema! De Apocalyps!

#23 - PERMANENTE KONINGINNEDAG - APODCALYPSELuister  

In de laatste reguliere aflevering van de Apodcalypse duikt Raven in het verleden als tiener. Tranen met tuiten dus. Verder veel tips om de Zomer In Lockdown mee door te komen en de release van een cocktailboek. Volgende keer een speciale laatste editie! Nu nog muziek van o.a. Nirvana, Team Dresch e…

#22 - GEOFFERD MET HET MES - APODCALYPSELuister  

De Monstera Deliciosa krijgt een vriend erbij. Of een rivaal. Wie zal het zeggen? Verder wordt er een lam geofferd en laait de spanning tussen 010 en 020 weer eens op middels een weinig subtiel stukje muziek. We luisteren naar o.a. Doe Maar, Bölzer en Florence & The Machine.

#21 - SCHULTENBRÄU EN NATTE PEP - APODCALYPSELuister  

De drankpauze is weer voorbij, dus het niveau kan weer wat omlaag. Deze keer geen moeilijk vraagstukken, maar wel het slot van de Pandora-mythe én een heuse mondharmonica competitie. Kortom: om te huilen! De platenkast poept weer mooie muziek uit van o.a. Cradle of Filth, Eurythmics en Ggu:ll.

#20 - EEN OMMETJE - APODCALYPSELuister  

De lockdown-versoepelingen zijn aangekondigd, en dus wordt Raven wordt een #fitgirl zodat ze weer op het mooist over straat kan paraderen. Meerdere vragen worden in uw hoofd geplant: Wie is de opvolger van David Bowie? En wat gebeurde er op 28 Maart 1941? Muziek van o.a. Mink deVille, Ggu:ll en Davi…

#19 - DE TRAGEDIE VAN DE TWEE BIGGETJES - APODCALYPSELuister  

Niet alleen Griekse tragedies passeren de revue in deze aflevering; ook biggen moeten het nu ontgelden. Deze keer géén alcohol, maar wel een kleine ode aan de outfit van Maxima. Pandora trekt deze keer platen uit de kast van o.a. Tubeway Army, Cockney Rebel en Earth, Wind & Fire,

#18 - CRIME SCENE: GILZE-RIJEN - APODCALYPSELuister  

Berichten van Brabantse vleermuisgenocide bereikt het Apodcalypse hoofdkwartier via de krant. Actie volgt. Verder een lesje Griekse mythologie en een update over de drankvoorraad. Muziek is er van o.a. Kiss, Nat King Cole en Wolves in the Throne Room.

#17 - TRANS-ECLECTISCH - APODCALYPSELuister  

Een trans-pan-eclectisch-bimuzikale aflevering, met ook een heuse dance-contest. So You Think You Can Dans? Verder is Raven een beetje sip. Maar dat mag. Zelfs Fleetwood Mac, Culture Club en Watain kunnen de sfeer niet verbeteren. Niet voor gevoelige mensen.

#16 - OP HET RANDJE - APODCALYPSELuister  

Een aflevering met een rafelrandje zoals u nog nooit eerder beleefd heeft bij de Apodcalypse. Uw moraal wordt genadeloos op de weegschaal des Levens gelegd. En dan is er ook nog eens muziek van o.a. M.I.A., Burzum, en Gerard Joling.

#15 - MOEILIJK DOEN OM HET MOEILIJK DOEN - APODCALYPSELuister  

Raven roept de innerlijke David Attenborough op tijdens een kleine biologieles over het leven in de lucht en het leven in de Zee. Ook leren we waarom je als gitarist eerst jazz moet kunnen spelen voordat je écht goed kan rocken. O.a. de volgende artiesten passeren de revue: Black Sabbath, ABBA en T…

#14 - HET GEBEURDE IN HET OOSTEN - APODCALYPSELuister  

Een geheimzinnige email van het VLEN bereikt het Apodcalypse hoofdkwartier én we komen meer te weten over de stamboom van Ennio Morricone. Kortom: er is weer geen touw aan vast te knopen. Muziek is er van o.a. Dead or Alive, Harakiri For The Sky en het legendarsiche Tschilp.

#13 - VLEERMUIZENFAMILIEBEZOEK - APODCALYPSELuister  

De familie van Pandora komt onaangekondigd langs om gevulde eieren te eten en plaatjes te luisteren, waar Pandora nogal emotioneel op reageert. Verder is er een zoektocht naar de Hemel. De platenkast tovert deze keer o.a. Bikini Kill, Prince en Slayer tevoorschijn.

#12 - SCHIMMEL OP SCHIMMELLuister  

Raven heeft de klok weer eens horen luiden maar weet duidelijk niet waar de klepel hangt. Wellicht is die meegenomen door de mieren die het Apodcalypse huis terroriseren deze dagen. Of door Jerney Kaagman. Muziek van o.a. Om, Vicky Sue Robinson en Heart.

#11 - IK WORD HIER KLEIN VAN - APODCALYPSELuister  

Met een ruimteschip de aarde verlaten, of met een bootje door het Westland varen. Deze aflevering is een voorlopig hoogtepunt uit de muzikale reis door de platenkast. Muziek van Nederlandse glories Shocking Blue en The Devil's Blood en als kers op de taart Patti Smith.

#10 - X (ALS IN 10) - APODCALYPSELuister  

We proosten op een jubileumaflevering. In het Romeins is betekent 'X' namelijk '10' en op een landkaart markeert 'X' de locatie van de schat. We horen Orfeo wederom falen zijn geliefde Eurydice uit Hades te escorteren in Monteverdi's operaklassieker, maar hij wordt gelukkig getroost door o.a. Tom Jo…

#9 - INTO DE GROEF - APODCALYPSELuister  

Pandora spreidt haar vleugels en wordt Instagram kunstenares, bejaarden worden in het Nederlands bezongen en bovendien leren we het één en ander over kruiden. Fris! Een uitzinnige aflevering! De platenkast onthult deze keer o.a. Wardruna, Barbara Streisand en The Dead Kennedys.

#8 - SUMMER OF 2020 - APODCALYPSELuister  

Het zware kleed van de kater drukt als een baksteen op deze aflevering. Tergend, donker, vermoeid. U wordt derhalve aanbevolen niet te luisteren. Muziek komt van o.a. Urfaust, Wham! en Peaches.

#7 - COSTA BALKONIA - APODCALYPSELuister  

Een emotionele aflevering, onder het troostend oog van Keizer / Koning / President Jan. Let op! De temperatuur loopt hoog op in dit hete uurtje! Muziek van o.a. Goat, Vive La Fete, Dool en Crosby Stills Nash & Young.

#6 - MONSTERA DELICIOSA - APODCALYPSELuister  

Raven en de kamerplant vieren hun 15 jarig jubileum met een stevige verpotting. Inclusief een pot bier en een handje pinda's. Luister mee naar weer een uur nonsens, met tussendoor muziek van o.a. Johnny Cash, Lady B., David Bowie & Mick Jagger en Girlschool.

#5 - 4 SOORTEN KAAS - APODCALYPSELuister  

De zon schijnt, de lucht is blauw: prima weer om binnen te zitten en je goede bui te laten verzieken door Apodcalypse! Zoals je gewend bent is ook deze aflevering weer zonder inhoud en zonder goede smaak. We luisteren o.a. Divine, Venom, The Oblivians en Blondie.

#4 - A BRIEF HISTORY OF PANDORA - APODCALYPSELuister  

Deze hele aflevering staat in het teken van de geschiedenis van huisvleermuis Pandora. Behalve de momenten dat het daar even niet over gaat. Die zijn er best veel namelijk. Tussen de soliloquy door luisteren we naar o.a. The Cult, Hexvessel, The Knife en Joan Baez.

#3 - DEKBEDOVERTREK MET ROZEN - APODCALYPSELuister  

In de 3e aflevering van Apodcalypse is het niets dan rozengeur & blauwe luchten. Hoe kom je aan je trekken als je 1,5 meter afstand moet houden? En na hoeveel jaar moet je je dekbed wassen en/of vervangen? Je hoort o.a. Verwoed, ZZ Top, Drum Theatre en Roky Erickson.

#2 - WORLD OF WARCRAFT - APODCALYPSELuister  

Na een chaotische eerste aflevering, nu nog steeds niet de techniek onder knie. Deze keer over waarom om het jammer is om nu niet game-verslaafd te zijn en waarom je beter je helden maar niet kunt ontmoeten. Muziek is er van o.a. Nina Hagen, Motörhead, Alcest en the Star Sisters.

#1 - PILOT - APODCALYPSELuister  

Of je het nou een pilot noemt of 'Aflevering 1', maakt niet uit. De reis door Raven's platenkast begint hier! Nog 1 keer alles onder het stof vandaan voordat de wereld ten einde gaat! Je hoort o.a. Kate Bush, The New York Dolls, Grace Jones en In Solitude voorbij komen.

APODCALYPSE TrailerLuister  

Mocht de wereld vergaan, dan kun je maar beter nog één keer je hele platenkast doorwerken. En omdat Raven van Dorst noodgedwongen thuis zit, is daar alle tijd voor! Zo lang de Coronacrisis duurt, hoor je drie keer per week een nieuwe aflevering van APODCALYPSE.