Podcast Zoeker

AutoWeek Podcast - De Uitlaat

AutoWeek Podcast - De Uitlaat

Ontspanning  |  30 afleveringen

In De Uitlaat praten we je bij over de werkzaamheden bij AutoWeek en het laatste nieuws. Een blik achter de schermen: waar zijn we geweest, waar gaan we naartoe en wat staat er in de garage. Roy Kleijwegt host de podcast en heeft Marco Gorter als vaste gast, maar uiteraard doen andere redacteuren zo nu en dan hun zegje.

Aflevering 29 - De Hyundai Ioniq 5Luister  

Met twee belangrijke nieuwe auto's hebben Marco en Roy genoeg te bespreken. Maar naast de nieuwe C-klasse en de Ioniq 5 komen ook de Ford Model T en de Mazda3 MPS aan bod.

Aflevering 28 - De Audi E-tron GT en de Mercedes CLK DTM AMGLuister  

In deze aflevering bespreken Roy en Marco de net onthulde Audi e-tron GT en de bijzondere Mercedes CLK DTM AMG uit 2004. Ook blijkt er ineens naast Audi nog een merk met een vijfcilinder te komen. 

Aflevering 27 - De Cadillac XLR en de toekomst van TeslaLuister  

In deze aflevering bespreken Marco en Roy het afnemende marktaandeel van Tesla, de Audi RS3, de Ute en de Cadillac XLR.

Aflevering 26 - De Kia Niro en de Lexus LFALuister  

Deze week kijken Marco en Roy naar de verkoopstatistieken van 2020 met een verrassende nummer 1 en proberen ze een nieuwe rubriek uit. Of toch twee?

Aflevering 25 - De TVR Sagaris (en Renault Laguna Mk 1)Luister  

 In de eerste aflevering van 2021 is Frank Jacobs te gast. Met hem praat Roy over zijn winst in de Barrelbrigade, de toekomst van waterstof als brandstof en zijn liefhebberskeuze voor twee bijzondere Engelse auto's. 

Aflevering 24: De Toyota GR Yaris Luister  

 Een jaar lang podcasten leidde tot een trouw publiek, daarom gaat de Uitlaat in 2021 gewoon verder! In deze laatste aflevering van het jaar blikken Marco en Roy terug op 2020. Corona bracht rare schema's, maar evengoed veel nieuwe auto's. De heren...

Aflevering 23 - De occasions van AutoweekLuister  

In deze aflevering is AutoWeeks occasionman Nic de Boer te gast bij Roy om het te hebben over zijn rubieken in het blad en op de website, nog altijd het meest gewaardeerde onderdeel van de titel. 

Aflevering 22 - De Lamborghini Huràcan EVO Spider RWDLuister  

In deze aflevering vertelt Marco over zijn ervaring in de Huracan EVO Spider RWD, de enige Lambo met achterwielaandrijving. En beide heren zien met lede ogen hoe het D-segment langzaam ten onder gaat. 

Aflevering 21 - De Volkswagen ID.3 ( en de Golf R)Luister  

In deze aflevering bespreken Marco en Roy de nieuwe Volkswagen ID.3 waarmee Roy eindelijk op pad kon, de nieuwe Golf R ( en de oude) en Kia's toetreden tot Ionity, wat een goede zet lijkt. 

Aflevering 20 - De Hyundai i20 NLuister  

Deze week in de uitlaat bespreken Stéphan en Roy de nieuwe Hyundai i20 N waar ze hoge verwachtingen van hebben. Maar komt de hothatch niet te laat?

Aflevering 19 - Spyker D12 Peking to ParisLuister  

Deze week bespreken Marco en Roy het zoveelste faillissement van Spyker en het wanbeleid rondom de EV-subsidies. 

Aflevering 18 - Polestar 2 en BMW M3Luister  

Deze week bespreken Marco en Roy de milieuverzoeken van Polestar aan zijn concurrenten en de nieuwe BMW M3 & M4, die bij beide mannen niet in smaak vallen. 

Aflevering 17: de Maserati MC20Luister  

Deze week in in de Uitlaat bespreken Roy en Marco de nieuwe Maserati MC20, de Porsche Taycan als 911-alternatief en de Bugatti Chiron als ming-vaas.  

Aflevering 16: Opel Kadettjes en de Alfa Romeo Giulia QLuister  

Deze week bespreken Michiel en Roy het succes van AutoWeek Classics, de nieuwe naam van Circuit Zandvoort, een circuit waar Michiel goede herinneringen bij heeft en de Alfa Romeo Giulia Q die ondanks Italiaanse planning een enorm goede eerste indruk...

Aflevering 15 - touchscreen bedienen illegaal?Luister  

 Deze week in De Uitlaat bespreken Marco en Roy de nieuwe GMA T.50 als opvolger van de McLaren F1 en de Duitse rechter die het verbiedt een touchscreen aan te raken. Of loopt die uitspraak met een sisser af? Het versterk in ieder geval hun mening over...

Aflevering 14: De Polestar 2, waarom geen Volvo?Luister  

Deze week bespreken Marco en Roy de Polestar 2 en de Porsche 911 GT3

Aflevering 13: 300 km/h rijden kan nog prima.Luister  

Deze week bespreken Marco en Roy de subsidiepot voor EV's die wel erg snel leeg was, wagenziekte als passagier en Marco viert het lid worden van de 300+ club.

Aflevering 12: wie reed ooit 180 km/h in een VolvoLuister  

 In deze aflevering zien Marco en Roy dat Volvo zijn auto's gaat begrenzen en bespreken ze het Europese avontuur van Infiniti, een merk dat in ieder geval veel vertrouwen in zichzelf had. 

Aflevering 11: Gaat Alpine sneuvelen door de crisis?Luister  

In deze aflevering speculeren Marco en Roy over de gevolgen van de dalende automarkt en bejubelt Marco de Suzuki Swift Sport.

Aflevering 10 - Nieuwe Volkswagens als game: meteen een day one patchLuister  

In deze aflevering zien Marco en Roy het weer drukker worden op de weg, en verbazen ze zich over de softwareproblemen bij de Volkswagen. Ook hebben ze een mening over de huidige AMG-motoren. 

Aflevering 9: de gruwel én voordelen van de halfautomaatLuister  

In aflevering 9 van de uitlaat beschouwen Marco en Roy de halfautomaat, die in de nieuwe Hyundai i10 te krijgen is, maar ook nog steeds in een nieuwe Lamborghini Aventador S ligt. Verder verwonderen ze zich (weer eens) over Elon Musk en heeft Roy het...

Aflevering 8: De Ford Focus RSLuister  

Marco en Roy bespreken de ondergang van de Focus RS, thuiswerken en filevrije wegen en de dodelijke Jaguar XF-RS Sportbreak. 

Aflevering 7 - snelle Opels van toen en nu en veel nieuwe EV'sLuister  

In de aflevering van deze week bespreken Roy en Stéphan de liefde voor snelle Opels van Stéphan na een rit in een Manta en Calibra, en kijken de mannen naar de opkomst van nieuwe merken nu dat met EV's gemakkelijker is. 

Aflevering 6- Audi RS 6 en de CoronatijdLuister  

In deze aflevering bespreken Marco en Roy de Corona effecten op het werk en de ervaringen bij autoverhuurmaatschappijen tijdens vakantie. Ook had Marco een nieuwe RS6 onder de kont die hij naast de eerste generatie zette. 

Aflevering 5 - De rare hoge hatchbacks van de jaren 00Luister  

 Stéphan valt in voor Marco en blikt met Roy terug op de rare hoge hatchbacks die voor de crossover-hype al bestonden. Ook vergelijken we de RS6 van nu met de eerste generatie. 

Aflevering 4 - De hothatch die Porsche zou makenLuister  

 Marco en Roy bespreken de Honda Civic Type R naar aanleiding van een test van Marco en zetten vraagtekens bij een Valkyrie-video van Aston Martin. 

Aflevering 3 - De Uitlaat: Nooit meer IAA in FrankfurtLuister  

Nooit meer IAA in Frankfurt

Aflevering 2 - De Uitlaat: vier of zes cilinders, dat is de vraagLuister  

Vier of zes cilinders, dat is de vraag

Aflevering 1: De T-Roc RLuister  

De Volkswagen T-Roc R

aflevering 0: De Golf VIIILuister  

Volkswagen Golf VIII