Podcast Zoeker

Baanbrekers

Baanbrekers

Zakelijk  |  7 afleveringen

Ik ben Lieke, 26 en ik was bijna vier jaar radio-dj bij 3FM. Vanaf deze zomer word ik docent Nederlands op een VMBO school. In Baanbrekers praat ik met andere jonge mensen die hun carrièrepad al vroeg hebben omgegooid. Ik bespreek hun werk, hun ervaringen en struikelblokken. Kun je van je hobby je werk maken en is er zoiets als de perfecte baan? Je hoort het in Baanbrekers.

#6 - Corto BlommaertLuister  

Als bassist van Mozes and the Firstborn had Corto een hele toffe maar ook pittige baan. De band stopte er eind 2019 mee en Corto werkt nu als eindredacteur van de Volkskrant. We praten over het leven in een band en hoe fijn burgerlijkheid kan zijn.

#5 - Lonneke ScholtenLuister  

Lonneke ging haar vader achterna als docent Muziek op een middelbare school, maar dat beviel haar totaal niet. Uiteindelijk hakt ze de knoop door en verlaat het onderwijs om voice-over te worden. Zij kan me dus vertellen waarom mijn switch naar het onderwijs geen goed idee is.

#4 - Erik BaasLuister  

Erik had een mooie baan in de sales, maar besloot het roer om te gooien. Hij zette zijn eigen bedrijf op en bouwt nu eigenhandig oude caravans om. Ik vraag hem alles over het opzetten van een eigen bedrijf en de moeilijkheden die je daarbij tegenkomt.

#3 - Rosalie GeilenLuister  

Rosalie werkt op haar 30ste in een dorpsbrouwerij in het zuiden van Limburg. Wel even wat anders dan bij de woningcorporatie in de buurt van Utrecht waar ze begon. We praten over hoe vreemd het leven kan lopen en ze legt me uiteraard alles uit over het brouwen van bier.

#2 - Selena DuinkerkenLuister  

In deze aflevering praat ik met Selena, een vriendin van me met wie ik dezelfde opleiding heb gevolgd. Ook zij verliet de media en werkt nu als dierverzorgende in een asiel. Niet het meest zekere beroep, maar wel een richting waar ze zich helemaal thuis voelt.

#1 - Jeroen van der LelyLuister  

In de eerste aflevering spreek ik met Jeroen van der Lely. Op zijn 24ste stopt hij dit jaar met zijn profvoetbalcarrière. Na een hele lange periode van twijfel besluit hij Literatuurwetenschappen te gaan studeren. De jongensdroom die hij voor ogen had, blijkt niet zo leuk als het lijkt en hij kan n…

Welkom bij Baanbrekers!Luister  

Ik ben Lieke, 26 en ik was bijna vier jaar radio-dj bij 3FM. Vanaf deze zomer word ik docent Nederlands op een VMBO school. In Baanbrekers praat ik met andere jonge mensen die hun carrièrepad al vroeg hebben omgegooid. Ik bespreek hun werk, hun ervaringen en struikelblokken. Kun je van je hobby je …