Podcast Zoeker

Baarmoederverhalen - De Podcast

Baarmoederverhalen - De Podcast

Onderwijs  |  4 afleveringen

Met ‘Baarmoederverhalen - De Podcast’ wil Libresse bijdragen aan een begripvolle wereld waarin vrouwen zich vrij voelen om open en eerlijk hun baarmoedervaringen te bespreken. Onderzoeksjournaliste Liset Hamming gaat in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en vrouwen om erachter te komen wat wel weten over baarmoeders en waarom we veel nog niet weten. In de podcast pluist Liset onderwerpen zoals endometriose, (on)gewenste kinderloosheid, miskramen en de (peri)meno pauze uit. Disclaimer podcast host: Libresse heeft mij de vrijheid gegeven om zelf de inhoud te bepalen / ontwikkelen. Iedereen die ik heb geïnterviewd heeft dan ook bijgedragen, zonder dat ze daarvoor betaald worden. Montage: Maartje Willems

Seizoen 2 #02 - PerimenopauzeLuister  

Ongemak en schaamte: Je moet ermee dealen, al die symptomen van het ouder worden. Als vrouw (en als orka) en over hoe het voor iedereen dus zo verschillend is.

Seizoen 2 #01 - PerimenopauzeLuister  

Feiten en fabels: Over wat het is en niet is. Over wat je al kan doen als het zweet je nog niet uitbreekt. En over doorwerken.

Seizoen 1 #02 - EndometrioseLuister  

Wat zijn de gevolgen van endometriose? Hoe ga je ermee om en wat kan je doen? Liset gaat op onderzoek uit en praat met een gynaecoloog, psycholoog en verschillende vrouwen over (alternatieve) geneeswijzen.

Seizoen 1 #01 - EndometrioseLuister  

Pijn: Wat is endometriose? Hoe herken je het? Hoe begint het? Onderzoeksjournalist Liset gaat op onderzoek uit en praat met een gynaecoloog, een psycholoog en radio-dj Angelique Houtveen over pijn. Montage: Maartje Willems