Podcast Zoeker

Beethoven is meer dan een hond

Beethoven is meer dan een hond

Muziek  |  5 afleveringen

Klassieke muziek... eh, Bach? In de vijfdelige podcast 'Beethoven is meer dan een hond' vertellen Jet en Fieke alles wat je moet weten over klassieke muziek.

#1 - GeschiedenisLuister  

Van eenstemmig gezang tot opzwepende filmmuziek. Er is afgelopen vijfhonderd jaar bizar veel gebeurd in de klassieke muziek. In deze aflevering komen alle periodes met namen, rugnummers en ezelsbruggetjes voorbij.

#2 - De ComponistenLuister  

Bach, Beethoven, Mozart en de rest. Die rest, dat zijn er heel veel. Alle belangrijke namen komen langs en daarmee ook hun mooie, dramatische en ontroerende verhalen en muziek.

#3 - Wie Speelt WatLuister  

De koperboer, het vioolmeisje en de dirigent: elk instrument heeft een imago (en misschien wat vooroordelen) en elk instrument heeft sterspelers. In deze aflevering komen ze allemaal langs: van Callas tot Lang Lang.

#4 - Greatest HitsLuister  

Je kent meer klassieke muziek dan je denkt. In die ene pizzareclame, in je favoriete Netflix-serie of in de lift: klassieke muziek is overal. In deze aflevering hoor je alle grote hits, commercieel uitgebuit of stukgedraaid op begrafenissen. Of in bed.

#5 - EtiquetteLuister  

Niet klappen tussen de delen. Nooit zeggen dat het een mooie show was en telefoon uit. Uit! Het bijwonen van een concert is een kunst op zich. Na deze podcast versta je die.