Bekijk ‘t Maar

Bekijk ‘t Maar

Kunst  |  93 afleveringen

Maus Granaat praat met bekende Nederlanders over hun leven, loopbaan en hun favoriete muziek. In samenwerking met het Kennemer Theater in Beverwijk.

Verras mij  


Aflevering 93 - La Familia

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  12-03-2024

Maus ontvangt vandaag maar liefst drie gasten. Samen vormen zij La Familia, een muziekgroep die furore maakt in binnen- en buitenland. 


Aflevering 92 - Vivian Boelen

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  06-03-2024

Maus gaat in gesprek met Vivian Boelen, de bekende stemactrice en presentatrice.


Aflevering 91 - Rob van de Meeberg

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  27-02-2024

Maus ontvangt vandaag een creatieve duizendpoot: acteur Rob van de Meeberg. Hij vertolkte onder meer Wim Kan, Johnny Jordaan, Leo Fuld en was te zien in Hendrik Groen. Hij vertelt over zijn lange loopbaan en haalt herinneringen op aan een bijzondere ontmoeting met Jacques Brel.


Aflevering 90 - Jan Polak

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  21-02-2024

Maus praat in deze aflevering met operazanger, acteur en docent Jan Polak. Hij speelde onder meer in tientallen opera's, operettes en musicals.


Aflevering 89 - George Groot

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  13-02-2024

Maus ontvangt vandaag kleinkunstenaar en tekstschrijver George Groot. Hij vertelt onder meer over zijn tijd bij de cabaretgroep Don Quishocking. 


Aflevering 88 - Evert de Vries (deel 2)

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  06-02-2024

Maus vervolgt zijn gesprek met Evert de Vries, cabaretier en oud-directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het tweede deel van deze podcast.


Aflevering 87 - Evert de Vries (deel 1)

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  30-01-2024

Maus Granaat ontvangt vandaag aan tafel Evert de Vries, cabaretier (onder meer Heren op Zicht) en voormalig directeur en artistiek leider van het Amsterdams Kleinkunst Festival.


Aflevering 86 - André Vrolijk

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  23-01-2024

Maus gaat in gesprek met André Vrolijk, hij is een van de bekendste accordeonisten van Nederland. Hij speelde met het Metropole orkest en het orkest van Danny Malando. Hij is daarnaast muzikaal leider van het Amsterdamse Zwanenkoor. Tijdens deze podcast, speelt en zingt André ook drie nummers.


Aflevering 85 - Jeroen Kramer

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  17-01-2024

Vandaag praat Maus met de bekende presentator, voice-over en muzikant Jeroen Kramer. Hij is niet alleen bekend van het programma Het Klokhuis, dat hij elf jaar lang presenteerde, maar ook van zijn solovoorstellingen en het Sinterklaasjournaal. 


Aflevering 84 - Niek & Guy

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  09-01-2024

In deze aflevering ontvangt Maus twee gasten: Niek Takens en Guyllaume Wibowo. Ofwel de goochelaars Niek & Guy.


Aflevering 83 - Machteld van der Gaag

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  02-01-2024

In deze aflevering praat Maus met Machteld van der Gaag. Opgegroeid nabij Parijs, maakt ze inmiddels furore als chansonniere. Onlangs bracht ze het album 'Machteld chante Shaffy' uit. 


Aflevering 82 - Koen van Dijk

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  26-12-2023

Maus Granaat spreekt met schrijver, vertaler en regisseur Koen van dijk, de man achter de succesvolle musical Cyrano. Deze voorstelling was maar liefst 175 keer te zien op Broadway, een unieke prestatie voor een Nederlands product.


Aflevering 81 - Rick Evers (deel 2)

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  20-12-2023

Het tweede deel van het gesprek dat Maus voerde met auteur Rick Evers over de roman die hij schreef over koningin Maxima.


Aflevering 80 - Rick Evers (deel 1)

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  12-12-2023

Het eerste deel van het gesprek dat Maus Granaat voert met auteur Rick Evers. Hij schreef een roman over koningin Maxima. Volgende week deel twee.


Aflevering 79 - Derk de Kloet

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  05-12-2023

Maus ontvangt vandaag Derk de Kloet. Een crooner die aan de weg timmert met het repertoire van Sintra, Dean Martin en anderen uit de ratpack. Hij begon al vroeg met zingen, onder meer bij Kinderen voor Kinderen.


Aflevering 78 - Maarten Dammers (deel 2)

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  29-11-2023

Maus Granaat vervolgt zijn gesprek met interventionist Maarten Dammers, bekend van het RTL-programma 'Ik ben verslaafd'. Hij ondervond aan den lijve de vernietigende werking van verslaafd zijn. Tegenwoordig helpt hij mensen met een dierbare die verslaafd is. Deel 2 van een boeiend gesprek.


Aflevering 77 - Maarten Dammers (deel 1)

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  22-11-2023

Maus Granaat gaat in gesprek met interventionist Maarten Dammers, bekend van het RTL-programma 'Ik ben verslaafd'. Hij ondervond aan den lijve de vernietigende werking van verslaafd zijn. Tegenwoordig helpt hij mensen met een dierbare die verslaafd is. Deel 1 van een boeiend gesprek.


Aflevering 76 - Peter Lusse

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  15-11-2023

Maus Granaat gaat in gesprek met de veelzijdige acteur, cabaretier en zanger Peter Lusse. Grote bekendheid verwierf hij met zijn rol in de sitcom 'Vrienden voor het leven'. Nadien volgden vele ups and downs, waarover Peter openhartig vertelt.


Aflevering 75 - Lucretia van der Vloot

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  06-11-2023

Maus Granaat heeft in deze aflevering de actrice, zangeres en kleinkunstenaar Lucretia van der Vloot te gast. Zij laat twee prachtige nummers horen.


Aflevering 74 - Wil van der Meer

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  31-10-2023

Maus Granaat praat in deze aflevering met Wil van der Meer. Hij is zanger, acteur, regisseur en sinds 1998 betrokken bij de Frans Sanders Academie. Als regisseur won hij een Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma met Zaai. Hij speelt in kleine musicalproducties en werd ooit genomineerd voor e...


Aflevering 73 - Ria Valk

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  24-10-2023

Een speciale aflevering van Bekijk 't Maar. Maus interviewt de levende legende Ria Valk, live voor publiek in Café De Zon in Wijk aan Zee. Een openhartig interview over haar leven en loopbaan.


Aflevering 72 - Britta Maria en Maurits Fondse

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  17-10-2023

Vandaag praat Maus Granaat met Britta Maria en Maurits Fondse. Hij is zanger, pianist, componist, arrangeur en tekstschrijver. Zij zangeres en zangcoach. Samen schrijven ze en maken ze muziek in het lichte genre. Nederlandse chansons, programma’s over Charles Aznavour en Billy Joel. Hun nieuwe alb...


Aflevering 71 - Ludique

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  10-10-2023

Maus Granaat praat in deze aflevering met Gerald Drent en Marijn Mulders, alias het duo Ludique. Zij maken theater in een mix van modern muziektheater, opera, cabaret uit het Berlijn van de jaren twintig en burlesque. Aan het einde zingt Ludique het nummer 'Ach' van Robert Long.


Aflevering 70 - Olga Commandeur

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  03-10-2023

Maus gaat in gesprek met atlete Olga Commandeur. Ze behaalde de halve finales op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984, maar nog bekender werd ze dankzij het programma Nederland in Beweging. Tot verdriet van een grote schare fans besloot ze daar onlangs mee te stoppen.


Aflevering 69 - Leoni Jansen

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  26-09-2023

Maus duikt deze keer in het leven van theatermaker, zangeres en presentatrice Leoni Jansen. Ze begon haar loopbaan aan de zijde van Gerard Cox en Simone Kleinsma, was een van de eerste anchors van het Jeugdjournaal en staat momenteel op de bühne met Carel Kraayenhof. Een openhartig gesprek.


Aflevering 68 - Laura Fygi

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  19-09-2023

Maus ontvangt voor de tweede keer Laura Fygi bij hem thuis. Dit keer praat hij met de zangeres over haar boek.


Aflevering 67 - Marijke Boon

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  12-09-2023

Maus Granaat gaat in gesprek met Marijke Boon, zangeres en cabaretiere. Volgens Maus is zij de koningin van het levenslied, zelf houdt ze het op kroonprinses...En Maus? Hij is en blijft de koning van het levendige en laagdrempelige interview.  


Aflevering 66 - Harry Klooster

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  06-09-2023

In deze eerste aflevering van het derde seizoen gaat Maus in gesprek met casting director Harry Klooster, die aan de wieg stond van de loopbaan van vele acteurs en actrices. Ooit begon hij als zanger en Harry laat Maus tijdens dit openhartige gesprek twee prachtige liedjes horen.


Aflevering 65 - Therese Steinmetz

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  29-03-2023

In deze laatste aflevering van het seizoen blijven we nog even in het Rosa Spier Huis in Laren, waar Maus een ontmoeting heeft met zangeres en actrice Therese Steinmetz. Zij wordt in mei negentig jaar.


Aflevering 64 - Greetje Kauffeld

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  22-03-2023

Maus is te gast in het Rosa Spier Huis in Laren en gaat daar in gesprek met jazzlegende Greetje Kauffeld, die met haar bijna 83 jaar nog steeds optreedt.


Aflevering 63 - Carole Marie Doucet en Hans van Gelderen

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  14-03-2023

Maus Granaat gaat in gesprek met de Canadees-Franse singer/songwriter Carole Marie Doucet (ofwel Camadou) en gitarist Hans van Gelderen.


Aflevering 62 - Henny Huisman

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  08-03-2023

Maus ontvangt vandaag Henny Huisman, een van de iconen van de Nederlandse televisie. Hij schreef geschiedenis met formats als The Soundmix Show en The Surprise Show. 


Aflevering 61 - Lucette van den Berg

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  28-02-2023

Meester-interviewer Maus praat vandaag met zangeres Lucette van den Berg, die in New York haar Joodse wortels herontdekte.


Aflevering 60 - Desray

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  22-02-2023

Maus ontvangt vandaag Desiree Manders, beter bekend als Desray. Zij is de leadzangeres van '2 Brothers On The Fourth Floor', de populaire dance-act uit de jaren negentig die miljoenen platen verkocht.


Aflevering 59 - Philippe Elan

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  15-02-2023

Maus Granaat ontvangt vandaag Philippe Elan, een in Nederland woonachtige Fransman en een geliefd vertolker van het chanson. Hij vertelt over zijn leven, de liefde voor muziek en zingt drie liedjes.


Aflevering 58 - Ans Markus

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  07-02-2023

Maus ontvangt in deze aflevering de bekende kunstenares Ans Markus.


Aflevering 57 - Leonard Evers

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  01-02-2023

Meesterinterviewer Maus Granaat gaat in deze aflevering in gesprek met componist en dirigent Leonard Evers.


Aflevering 56 - Co Pels

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  25-01-2023

Maus praat in deze aflevering met Co Pels, jarenlang het visitekaartje van Theater Carré en de rechterhand van de directeur.


Aflevering 55 - Carolina Dijkhuizen

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  18-01-2023

Maus in gesprek met Carolina Dijkhuizen. Deze Groningse zangeres, actrice en musicalster is geboren in Colombia.


Aflevering 54 - Jacques Klöters Deel 2

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  11-01-2023

Het tweede deel van het gesprek dat Maus voerde met kleinkunstenaar, schrijver, cabarethistoricus en radiomaker Jacques Klöters.


Aflevering 53 - Jacques Klöters Deel 1

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  04-01-2023

Het eerste deel van het gesprek dat Maus voerde met kleinkunstenaar, schrijver, cabarethistoricus en radiomaker Jacques Klöters.


Aflevering 52 - Jared Grant

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  27-12-2022

Maus praat in deze aflevering met zanger Jared Grant, die bekendheid kreeg als leadzanger van de Sven Hammond Bigband.


Aflevering 51 - Jan van Til

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  21-12-2022

Maus gaat in gesprek met Jan van Til, de bekende troubadour.


Aflevering 50 - Ingrid Simons

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  14-12-2022

Maus ontvangt vandaag zangeres Ingrid Simons.


Aflevering 49 - Loet van der Lee

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  07-12-2022

Musicus Loet van der Lee is de nieuwe leider van The Ramblers, het legendarische orkest dat bijna honderd jaar bestaat. Op 8 januari verzorgt het orkest een bijzonder concert in het Kennemer Theater in Beverwijk, tijdens 'The Ramblers-Dag' in Beverwijk. Samen met zangeres Janne Schra en Ronald Dougl...


Aflevering 48 - Sjors van der Panne

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  30-11-2022

Maus duikt vandaag in het verhaal van kleinkunstenaar en chansonnier Sjors van der Panne.


Aflevering 47 - Sylvia Alberts

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  23-11-2022

Maus gaat in gesprek met actrice, zangeres en comédienne Sylvia Alberts.


Aflevering 46 - Boris van der Ham

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  16-11-2022

Maus ontvangt de veelzijdige Boris van der Ham. Politicus, zanger, schrijver en acteur.


Aflevering 45 - Emile Schrijver

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  09-11-2022

Maus gaat in gesprek met Emile Schrijver, directeur van het Joods Historisch Museum in Amsterdam.


Aflevering 44 - Paul van Gorcum

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  02-11-2022

Maus Granaat praat in deze aflevering met acteur Paul van Gorcum.


Aflevering 43 - Betty Koster

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  26-10-2022

In deze aflevering bezoekt Maus het domein van kaaskoningin Betty Koster.


Aflevering 42 - Tetske van Ossewaarde

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  18-10-2022

In deze aflevering praat Maus met de actrice, kleinkunstenares en presentatrice Tetske van Ossewaarde.


Aflevering 41 - Femke Vernij

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  12-10-2022

Maus praat met cabaretiere Femke Vernij. Voorheen een van de meiden van de cabaretgroep LOS, maar sinds kort solo te zien in het theater. Naast haar theaterwerk, presenteert ze diverse evenementen en is ze als docent verbonden aan de MBO-opleiding RijnIJssel Muziek.


Aflevering 40 - Ine Kuhr

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  05-10-2022

Maus krijgt deze keer bezoek van Ine Kuhr. Geboren in Eindhoven, de jongere zus van Lenny, maar Ine verdiende zelf ook haar sporen in het theater. Ze speelde in diverse musicals en maakte met haar man en pianist Nico van der Linden programma's rond het repertoire van Ramses Shaffy. Ook werkte ze als...


Aflevering 39 - Danny Houtkooper

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  28-09-2022

Maus praat in deze aflevering met acteur Danny Houtkooper (39). Hij speelt in de musical Tina Turner en is de maker van de podcastserie 'Gewoon Homo'. Daarnaast is de veelzijdige Danny onder meer zanger, stemacteur, danser en vertaler.


Aflevering 38 - Maroesja Lacunes

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  21-09-2022

Maus praat in deze aflevering met Maroesja Lacunes die bekend werd als Tika uit de kinderserie Ti-Ta Tovenaar. Hij praat niet alleen over deze legendarische rol, maar ook over de vele andere rollen die ze speelde. Lacunes speelde Brecht, Pinter, eenakters en deed komedie. Sinds 2001 legt ze zich toe...


Aflevering 37 - Annemarie Hering

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  14-09-2022

Maus praat met Annemarie Hering. Zij debuteerde op 71-jarige leeftijd als schrijfster. Ze is geboren in de hongerwinter van 1944/1945, in Amsterdam uit een joodse moeder en een niet Joodse vader. Zij heeft haar levensverhaal aan het papier toevertrouwd. Een ingrijpend proces om door je eigen leven t...


Aflevering 36 - Jan Simon Minkema

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  07-09-2022

Jan Simon is een dichter, schrijver en acteur, die met Hetty Heyting en Marnix Kappers speelde in de populaire NCRV-televisieserie De Familie Knots. Hij speelde hierin de personages Opa Knots, Onkel X en meester Arend Vogel. Als acteur speelde hij diverse andere rollen. Verder is hij tekstschrijver...


Aflevering 35 - Maarten Vos

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  31-08-2022

In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Maus in gesprek met lachcoach Maarten Vos. In 2005 heeft Maarten de opleiding gevolgd bij lachanimator Dr. Madan Kataria uit India. De speelse aanpak van Kataria gaf hem zoveel inspiratie, dat hij lachworkshops is gaan geven. In 2006 richtte hij...


Bekijk 't Maar Aflevering 34 - Ruud Bos

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  30-03-2022

Maus Granaat gaat in gesprek met componist, arrangeur en orkestleider Ruud Bos.


Bekijk 't Maar Aflevering 33 - Ben Cramer

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  23-03-2022

Maus Granaat gaat in deze aflevering in gesprek met zanger, acteur, musicalster en entertainer Ben Cramer.


Bekijk 't Maar Aflevering 32 - Anne-Mieke Ruyten

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  16-03-2022

In deze aflevering praat Maus met actrice en regisseur Annemieke-Ruyten.


Bekijk 't Maar Aflevering 31 - Sylvia Holstijn

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  09-03-2022

Maus praat in deze aflevering met actrice, cineast, zangeres en ondernemer Sylvia Holstijn. Ze is onder meer bekend van rollen in series als 'Zeg 'ns Aaa' en 'Medisch Centrum West'. De laatste jaren is ze actief als ondernemer. Haar merk Toupim is een begrip geworden op het gebied van haarzorg. Voor...


Bekijk 't Maar Aflevering 30 - Lenny Kuhr

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  02-03-2022

Maus Granaat praat in deze aflevering met de voormalige winnares van het Songfestival en zangeres Lenny Kuhr.


Bekijk 't Maar Aflevering 29 - Jimmy Hutchinson

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  23-02-2022

Maus spreekt met komiek en danser Jimmy Hutchinson. Hij werd in 1943 geboren in Niagara Falls en speelde in zijn jeugd al in diverse voorstellingen. Hij maakte furore bij onder meer het Opera Guild of Montreal. Hoe verliep zijn verdere loopbaan? Daarover vertelt Jimmy in dit gesprek.


Bekijk 't Maar Aflevering 28 - Peter Douglas

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  16-02-2022

Maus praat in deze aflevering met Peter Douglas, het winnen van de finale van de Soundmix Show in 1987, met zijn imitatie van Frank Sinatra, was de start van een mooie loopbaan. Hij trad op in binnen- en buitenland, maakte zijn opwachting in vele dinnershows en onderhoudt warme banden met de familie...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 27 - Marjolijn Touw

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  09-02-2022

Maus praat in deze aflevering met Marjolijn Touw (Amstelveen op 1 oktober 1962). Zij is een Nederlandse zangeres, danseres en (musical)actrice. In het theater speelde ze enkele jaren achtereenvolgens met Bert Klunder en Karin Bloemen. Touw vormde in 1992 met Arthur Schlemper het duo dat Karin Bloeme...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 26 - Roberto Dresia

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  02-02-2022

Maus Granaat stapt in het leven van hairstylist en visagist Roberto Dresia. Als eerste visagist gaf hij tips op de Nederlandse televisie. Hij deed dit voor het televisieprogramma De 5 Uur Show. Hierin deed hij ook make-overs van gewone vrouwen, wat toen een primeur was. In de loop der jaren deed Dre...


Bekijk 't Maar Aflevering 25 - Carel Kraayenhof

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  26-01-2022

Een gesprek met de bekende bandoneonist Carel Kraayenhof, die roem vergaarde door met zijn spel Maxima als bruid tot tranen toe te roeren. Een gesprek over een leven vol muziek.


Bekijk 't Maar Aflevering 24 - Anouk Dorfmann

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  19-01-2022

In deze podcast praat Maus met theatermaker Anouk Dorfmann. Zij voelde als kind al een sterke verbondenheid met het jodendom. Als dochter van een joodse vader en een niet-joodse moeder had ze echter altijd het gevoel er niet helemaal bij te horen. Toen ze er op achtjarige leeftijd achter kwam dat ze...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 23 - Tony Neef

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  12-01-2022

Vandaag praat Maus met Tony Neef, die in 1996 bekend werd door zijn vertolking van Chris in de musical Miss Saigon. Daarvoor was hij te zien in Jeans en Evita en vervolgens speelde hij rollen als Billy Flynn in Chicago, Thomas Andrews in Titanic, DJ Monty in Saturday Night Fever, Oscar Lindquist in...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 22 - Vera Mann

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  05-01-2022

In deze podcast praat Maus Granaat met Vera Mann. Zij is geboren in 1963 en is een Vlaamse (musical)actrice en zangeres. Ze studeert in 1986 af aan het Hoger Instituut Dramatische Kunst in Antwerpen en gaat direct aan de slag. Ze debuteert in het theater in de musical My Fair Lady (1987) als deel va...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 21 - Vincent de Kort

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  29-12-2021

Vincent De Kort, geboren in Den Bosch, studeerde cello bij Dmitri Ferschtman aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij maakte deel uit van het European Community Youth Orchestra onder leiding van Claudio Abbado en het European Baroque Orchestra onder leiding van onder anderen William Christ...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 20 - Amy Egbers

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  22-12-2021

Maus praat in deze podcast met Amy Egbers (29), zij is een Nederlandse mezzosopraan en actrice. Haar talent komt niet uit de lucht vallen: Amy’s ouders zijn Tom Egbers en Janke Dekker. Al tijdens haar middelbare schooljaren speelt Egbers dan ook in landelijke musicals, zoals Narnia de Musical (200...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 19 - Esther Zijl

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  15-12-2021

Deze keer gaat Maus Granaat in gesprek met Esther Zijl, directeur van kinderopvang Forte in Castricum. Als directeur-bestuurder is zij verantwoordelijk voor de dienstverlening en ontwikkeling van Forte Kinderopvang. Zij zet zich met hart en ziel in om ervoor te zorgen dat Forte Kinderopvang de beste...


Bekijk ‘t maar Aflevering 18 - Laura Fygi

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  09-12-2021

Maus praat deze keer met Laura Fygi. In 1984 werd de formatie Centerfold beroemd, drie schaars gekleede dames die uitgroeiden tot een van de beste dance-acts van Nederland. Hits als ‘Dictator’, ‘Bad Boy’ en samen met Barry Hay het nummer ‘Radar Love’. Waar Centerfold ook optrad, het publ...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 17 - Joyce de Ruiter

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  01-12-2021

Vandaag praat Maus met Joyce de Ruiter. Zij is professioneel spreekster en begeleidt bedrijven bij veranderingsprocessen. Daarnaast heeft zij sinds haar kindertijd last van slechthorendheid en uiteindelijk is bij haar het Syndroom van Usher geconstateerd. Langzaam blind en doof worden… dat is haar...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 16 - Anne-Rose Bantzinger

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  24-11-2021

Maus Granaat gaat in gesprek met Anne-Rose Bantzinger. Zij is de dochter van Jetty Paerl, die tijdens de bezettingsjaren een van de bekende stemmen was van Radio Oranje.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 15 - Linda Molenaar

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  17-11-2021

Maus gaat deze keer in gesprek met een Beverwijkse kunstenares. Zij hanteert veelal natuurlijke materialen, maar maakt ook kunst van tanden en kiezen. Zij vertelt over haar carrière en de kunstwerken die zij heeft gemaakt. Maus Granaat in gesprek met Linda Molenaar.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 14 - Astrid Engels

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  10-11-2021

Astrid Engels is geboren in de Drentse vestingstad Coevorden en is een van de bekendste Nederlandse beeldend kunstenaars. Astrid studeerde na haar middelbare schoolopleiding Italiaans in Utrecht. Als beeldend kunstenaar is zij autodidact. In 1965 werkte Engels mee aan televisieprogramma’s over het...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 13 - Frans Mulder

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  07-11-2021

Maus Granaat gaat in gesprek met Frans Mulder. Deze Nederlandse acteur, zanger en tekstschrijver werd op 12 februari 1953 geboren in Amsterdam. Mulder was de zoon van een slager. Hij werkte bij Globe, richtte een zangduo op met Roland Voortman en trad op bij Albert Mol. In 1985 werd hij door Haye va...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 12 - Aristakes Jessayan

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  03-11-2021

In een prachtig appartement in Amersfoort woont de geboren Armeniër Aristakes Jessayan met zijn vrouw Nicole. Bijna vijftig jaar speelt hij muziek en probeert hij mensen te amuseren met piano en zang. Over de hele wereld heeft hij gespeeld en gezongen. Covers en eigen composities. Dat laatste is mo...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 11 - Monique Collignon

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  28-10-2021

Maus Granaat praat met modeontwerpster Monique Collignon. Een Rotterdamse van oorsprong die het helemaal gemaakt heeft in de modewereld. Van ‘haute couture tot bedrijfskleding, tot confectiemode’. Een vrouw met lef, een perfect gevoel voor mode, wat wel en niet kan, een kei in haar vak, vertelt...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 10 - Evert Heintz

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  20-10-2021

Vandaag praat Maus Granaat met Evert Heintz. Evert is geboren in 1975, groeit op in een Rotterdams ondernemersgezin, waar hij al jong het devies leerde: ‘Geen woorden, maar daden’. Hij studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek, de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde en deed een trainersopleid...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 9 - Nico van der Linden

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  15-10-2021

Op 7 oktober jongstleden overleed componist, pianist en orkestleider Nico van der Linden. Maus Granaat heeft in september nog een interview met Nico opgenomen, die toen al ernstig ziek was. Nico was een groot Shaffy liefhebber, hij speelt ook drie nummers op de piano en zijn vrouw Ine Kuhr zingt bij...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 8 - Nico Koster

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  14-10-2021

Maus Granaat gaat in deze podcast in gesprek met dé fotograaf van Amsterdam, Nico Koster. De inmiddels 81-jarige fotograaf, kunsthandelaar en galeriehouder is nog steeds actief, en vertelt vol enthousiasme over zijn leven als fotograaf en de grootheden op kunstgebied die hij in de loop der jaren he...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 7 - Ger Otte

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  06-10-2021

Deze keer reist Maus Granaat af naar Rotterdam om in gesprek te gaan met zanger, acteur, pianist en componist Ger Otte. Ger heeft meegespeeld in tal van musicals: Mary Poppins, Ciske de Rat, Hello Dolly, De Kleine Zeemeermin en Beauty and the Beast, om er maar een paar te noemen. Daarnaast heeft Ger...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 6 - Tom Blomberg

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  29-09-2021

Vandaag praat Maus met Tom Blomberg. Na zijn studie sociologie aan de Rijksuniversiteit Leiden werkte hij vanaf november 1979 als redacteur en producent mee aan de Nationale Hitparade met presentator Felix Meurders en aan De Avondspits van Frits Spits. Die gaf Blomberg de bijnaam 'De Dikke Blomberg'...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 5 - Maaike Widdershoven

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  22-09-2021

In deze aflevering praat Maus met Maaike Widdershoven. Actrice, zangeres, zangcoach, de winnares van twee ‘musical awards’ en eigenaar van ‘Atelier in vervoering’’. Het verhaal van een zelfstandige vrouw, autodidact in alles wat zij naast haar werk doet. Ze zingt ook nog eens live voor ons...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 4 - Klaas Wilting

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  16-09-2021

In deze aflevering van Bekijk ‘t Maar heeft Maus Granaat een openhartig interview met Klaas Wilting, de voormalige politiewoordvoerder. Zoals we van hem gewend zijn, neemt hij geen blad voor de mond.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 3 - Diederick Ensink

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  08-09-2021

Maus praat in deze aflevering met Diederick Ensink, multi-instrumentalist, zanger en acteur. Diederick heeft aan twee programma’s meegewerkt van ‘Purper’, speelde in het orkest van Henk Poort tijdens zijn tour al Dorus. Ook zat Diederick in ‘Jeans’ en speelt na 10 jaar ervaring opdoen, nu...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 2 - Cor Sanne en The Wieners

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  08-09-2021

In deze aflevering spreekt Maus Granaat met Cor Sanne en The Wieners. Zij brengen in de theaters een ode aan Buddy Holly. Ook doen zij binnenkort het Kennemer Theater aan.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 1 - Frederique Sluyterman van Loo

Luister  

Bekijk ‘t Maar  /  23-08-2021

In deze aflevering spreekt Maus Granaat met Frederique Sluyterman van Loo. Zij is niet alleen actrice en zangeres, maar werkt ook als drama- en spelcoach. Frederique won maar liefst tweemaal een musicalaward.