Best of Thrillers

Best of Thrillers

Kunst  |  19 afleveringen

Podcast met interviews met thrillerauteurs, thrillertips en items over inspiratiebronnen.

Verras mij  


Aflevering 19: Vermist meisje dood aangetroffen aan kruis

Luister  

Best of Thrillers  /  08-02-2024

Een interview met Javier Castillo over Het spel van de ziel. Een gesprek over self publishing  en bestsellerauteur worden. Over het wisselen van perspectief als vertelwijze. Over geloof en interpretatie. Over misdaad en straf. Over schrijven vanuit je grootste angsten. 


Aflevering 18: Vijf kinderen ontvoerd tijdens schoolreisje

Luister  

Best of Thrillers  /  10-01-2024

Een gesprek met Floris Kleijne over zijn nieuwe thriller Kleinste kwaad. Over een complexe liefde. Over angst en verlangen. Over loyaliteit en verraad. Over drones en bitcoins. Over kinderen en volwassenen. Over wisselende perspectieven. Floris Kleijne won de Schaduwprijs 2021 met zijn debuut Klaver...


Aflevering 17: Interview over het geheime plan om Roosevelt, Churchill en Stalin te vermoorden

Luister  

Best of Thrillers  /  01-12-2023

Een gesprek met Brad Meltzer, die behalve thrillers ook non fictie schrijft, waaronder HET NAZICOMPLOT, dat onlangs verscheen. Over spionage en veiligheidsdiensten. Over plannen en toeval. Over wereldleiders tijdens de tweede wereldoorlog en hun beslissingen die zouden leiden tot het einde van die o...


Aflevering 16: Horrror-auteur Christopher Golden over de troost van horror

Luister  

Best of Thrillers  /  31-10-2023

Interview met horror-auteur Christopher Golden over zijn net verschenen boek Weg des doods. Over schuld en boete. Over grote en kleine rampen. Over extreme kou en net (niet) overleven.  Over de mens en de planeet. Over bidden en Bruce Springsteen. 


Aflevering 15: MJ Arlidge over rechtspraak en rechtvaardigheid

Luister  

Best of Thrillers  /  19-09-2023

Een gesprek over Oog om oog. Over daders die slachtoffer worden en slachtoffers die dader worden. Over wraak en vergeving. Over de afstand tussen politiek en burgers.


Aflevering 14: Interview met Chris Lloyd

Luister  

Best of Thrillers  /  14-07-2023

Over zijn onlangs verschenen thriller De ongewenste doden. Over de bezetting van Parijs in de Tweede Wereldoorlog. Over verraad en verzet en hoe die samen kunnen vallen. Over overleven. Over vaders en zonen.  Over misdaad bestrijden onder een misdadig regime.


Aflevering 13: Interview met Ulf Kvensler

Luister  

Best of Thrillers  /  13-06-2023

Over zijn thrillerdebuut Het hoge noorden. Over onherbergzame natuur, bewustzijnsvernauwing en -verruiming, over het schrijven van The restaurant. Over 'de' waarheid. 


Aflevering 12: Interview met Angela Marsons

Luister  

Best of Thrillers  /  19-05-2023

Een gesprek over Dolende zielen, inspecteur Kim Stone, sociale vaardigheden, racisme, succes en 'short term planning'.Op 13 juli verschijnt de volgende thriller met Kim Stone: Vermoorde onschuld.


Aflevering 11: Interview met Juan Gómez-Jurado

Luister  

Best of Thrillers  /  23-03-2023

Een gesprek met de Spaanse auteur van De rode koningin en De volgende patiënt: over familie, liefde, schrijven, schuldgevoel en het pure kwaad. 


Aflevering 10: interview met uitgever Hajnalka Bata

Luister  

Best of Thrillers  /  24-02-2023

Een gesprek met de uitgever van Stephen King, Thomas Olde Heuvelt, MJ Arlidge en Robert Bryndza. Over het lezen, het schrijven, het uitgeven en het pitchen van thrillers. Met veel schrijftips en voorbeelden van boekpitches! 


Aflevering 9: Interview met Catriona Ward over angst en horror

Luister  

Best of Thrillers  /  20-01-2023

Van Catriona Ward verscheen onlangs Het laatste huis. Een gesprek over angst, horror, empathie, katten en de relatie tussen schrijver en lezer.


Aflevering 8: Interview met J.D. Barker

Luister  

Best of Thrillers  /  08-12-2022

Interview met J.D. Barker die internationaal doorbrak met Horen, zien, zwijgen, het eerste deel in de bestsellertrilogie over rechercheur Sam Porter. We praten met hem over zijn dit najaar verschenen thriller Augustus.  Een gesprek over o.a. verliefdheid, eenzaamheid, verdoving en schrijven.  Met...


Aflevering 7: Interview met Robert Bryndza

Luister  

Best of Thrillers  /  01-11-2022

Een gesprek met Robert Bryndza, die internationaal doorbrak met Het meisje in het ijs. We praten over Erika Foster, Kate Marshall, bedreigde misdaadjournalisten, true crime podcasts en het net verschenen deel in de Erika Foster-reeks: Fatale waarheid.


Aflevering 6: Interview met Carla Kovach

Luister  

Best of Thrillers  /  04-10-2022

In deze zesde aflevering spreken we met Carla Kovach, auteur van thrillers met in de hoofdrol inspecteur Gina Harte. De reeks bestaat inmiddels uit 11 boeken, de vertaling van het 5de in de serie verscheen onlangs in Nederland: HAAR DUISTERE HART.


Aflevering 5: Interview met Harriet Tyce

Luister  

Best of Thrillers  /  19-08-2022

Harriet Tyce debuteerde met de thriller Bloedsinaasappel, die in juni verscheen. Zij werkte tien jaar lang als strafrechtadvocaat. Een gesprek over huiselijk geweld, seks en drank. 


Aflevering 4: Interview met MJ Arlidge

Luister  

Best of Thrillers  /  05-07-2022

Interview met de Britse thrillerauteur MJ Arlidge die wereldwijd doorbrak met zijn boeken over inspecteur Helen Grace. Het elfde deel in de reeks, Kom eens gauw, verscheen in juni.


Aflevering 3: Interview met Thomas Olde Heuvelt

Luister  

Best of Thrillers  /  31-05-2022

Een interview met Thomas Olde Heuvelt over zijn jeugd, zijn schrijverschap, zijn internationale succes, zijn boek Orakel en zijn toekomstplannen.


Aflevering 2: Interview met Floris Kleijne

Luister  

Best of Thrillers  /  03-05-2022

Interview met Floris Kleijne over zijn thrillerdebuut Klaverblad, dat met de Schaduwprijs 2021 werd bekroond.


Aflevering 1: Interview met Nathalie Pagie

Luister  

Best of Thrillers  /  22-03-2022

Interview met Nathalie Pagie. Zij debuteerde in 2013 met De toneelclub. In september verscheen haar tiende thriller Camping Oosthoek.  Komende najaar verschijnt van haar hand Vuurduivel.