Podcast Zoeker

Bezeten van Eten

Bezeten van Eten

Kunst  |  14 afleveringen

Bezeten van Eten (Possessed by Food)

Afl 13. Bezeten van Eten viert de kerst en dat klinkt zo!Luister  

Lize leert van Jasmijn Beerthuis alles over kerst, de allerhande en het beste dessert voor de feestdagen!

Afl. 12 Een culinaire ontdekkingsreis vol pure smaken: Tel Aviv!Luister  

“Geef Jeruzalem maar aan Ottolenghi, dan neem ik Tel Aviv!”. Jigal Krant is bezeten van Tel Aviv. Nergens wordt het leven uitbundiger gevierd dan hier. ‘In Tel Aviv wonen vrolijke en progressieve mensen. Iedereen realiseert zich dat het leven kort is en geniet van iedere dag’. En genieten, d…

Afl. 11 Voel je thuis in de Griekse keuken van de familie PolichronakisLuister  

“Kreta staat in Nederland vooral bekend als party eiland, mensen denken gelijk aan Oh Oh Cherso. Wij willen vooral meegeven dat Kreta véél meer is dan dat”, zegt Vanessa in familiezaak Mitsos in Amsterdam. In de keuken zwaait vader Kiri de scepter. Een Griekse scepter: recht voor zijn raap en …

Afl. 10 Ga mee op reis naar China en ontdek de Kantonese keuken met Hoi-Chin!Luister  

Hoi-Chin houdt van mensen en culturen. En waar komen die twee dingen samen? Aan de eettafel! Niet gek dus dat ze altijd bezig is geweest met koken en eten. Helemaal als je erbij optelt dat ze vrijwel is opgegroeid in Chinese restaurants van haar familie. Haar expertise is de Chinese keuken, waar ze …

Afl. 9 Ga mee op avontuur door de Mexicaanse keuken met Ana Miranda VergaraLuister  

Ana Miranda Vergara liet op haar zeventiende Mexico achter zich om naar Nederland te verhuizen. Maar de Mexicaanse keuken, die is altijd in haar hart blijven zitten. In haar thuisstad Cancun at ze als klein kind de chilaquiles verdes van haar opa. Terwijl zij met haar zusje nog in het stapelbed lag …

Afl. 8 De liefde voor Surinaams koken van comedian Howard KomproeLuister  

Eten en koken spelen een belangrijke rol in het leven van comedian Howard Komproe. Van toen hij als kleine jongen genoot van de kookkunsten van zijn moeder, tot vandaag waarin hij de liefde voor eten wil overbrengen op zijn twee pubers. Hij deelt daarom graag zijn recept voor okersoep. Als kind vond…

Afl 7. Minder vlees, meer kwaliteit. Arend ten Wolde is de nieuwe generatie slager!Luister  

Lize duikt de slagerij in van Arend ten Wolde. En dat is even wennen voor een vegetariër. Toch heeft Arend met zijn 30 jaar een frisse blik op het slagersvak, waar duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. ‘Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Maar kies op de dagen dat je wél vlees eet,…

Afl. 6 Het geheim van de gezonde Marrokkaanse keuken met de Healthy SistersLuister  

De zussen Rachida en Najima Kharbouch waren het helemaal zat. Na jaren zich ergeren aan hun overgewicht moesten de overtollige kilo's eraf. Daarom gooiden de zussen met Marokkaanse roots het roer om. Ze gaven de traditionele gerechten van hun moeder een gezonde twist en vielen 50 kilo af: "Onze moed…

Afl. 5 Mythes over de Italiaanse keuken en bijzondere familieverhalen van Bruno Giuntoli (restaurant Angelo Betti)Luister  

In deze aflevering ontdekken we verhalen en interessante weetjes over de Italiaanse keuken. Restauranthouder en voetbalcommentator Bruno Giuntoli vertelt onder andere waarom Pasta Bolognese niet bestaat (say what?!), hoe zijn grootvader via New York net voor de oorlog in Rotterdam terechtkwam en waa…

Afl 4. Journaliste Fidan Ekiz over de Turkse keuken, eetcultuur en haar familieverhalenLuister  

Bijna alle jeugdherinneringen van journaliste Fidan Ekiz zijn verbonden met eten. De Turkse keuken heeft dan ook zoveel meer te bieden dan alleen maar Turkse pizza en döner. Maar die mooie verhalen van haar ouders en familie kon ze nooit ergens kwijt, tot ze een kookboek schreef: ‘Fidan’s Famil…

Afl 3. De duizenden kookboeken van Mevrouw HamersmaLuister  

Mevrouw Hamersma heeft sinds een paar jaar haar eigen kookboekenwinkel met kookstudio. En daar, tussen al die boeken en wijnflessen, wordt er flink gekookt. Een van de recepten die ze bijzonder vaak klaarmaakt voor haar man, wijnjournalist Harold Hamersma, komt uit de Franse keuken: saumon au pistou…

Afl 2. De wondere wereld van thee met Nazish Saleem (theebar T's)Luister  

Nazish Saleem runt samen met zijn jeugdvriend Sufian de theebar T’s. Lize duikt met Nazish de keuken in om chai thee te maken volgens familierecept. En dan blijkt dat Nazish echt bezeten is van thee. Hij trekt de een na de andere theebus open met elk zijn eigen verhaal. Wist je bijvoorbeeld dat de…

Afl 1. De Indische keuken en geschiedenis met Mas en chef Carl (De Vrouw met de Baard)Luister  

Carl Lemette en Mas van Putten runnen samen de Indische toko Vrouw met de Baard in hartje Amsterdam. Lize duikt met hen de keuken in om Rendang (Indisch stoofvlees) te maken. Volgens chef Carl valt dit gerecht in de categorie soul food; met weinig ingrediënten maak je een gerecht dat regelrecht naa…

Bezeten van EtenLuister  

Voor Lize Korpershoek is eten gewoon eten, maar andere mensen die zijn er van bezeten. Omdat zij wilt weten hoe dat precies zit, duikt ze in Bezeten van Eten met hen de keuken in.