Bezeten van Eten

Bezeten van Eten

Kunst  |  14 afleveringen

Bezeten van Eten (Possessed by Food)

Verras mij  


Afl 13. Bezeten van Eten viert de kerst en dat klinkt zo!

Luister  

Bezeten van Eten  /  15-12-2018

Als culinair content manager is Jasmijn Beerthuis dag in dag uit bezig met eten. Met haar team stelt ze namelijk de culinaire kant van Allerhande samen. Logisch dus, dat koken helemaal haar ding is. Als kind van gescheiden ouders kreeg ze de voorliefde voor eten niet in één maar twee huishoudens m...


Afl. 12 Een culinaire ontdekkingsreis vol pure smaken: Tel Aviv!

Luister  

Bezeten van Eten  /  20-06-2018

“Geef Jeruzalem maar aan Ottolenghi, dan neem ik Tel Aviv!”. Jigal Krant is bezeten van Tel Aviv. Nergens wordt het leven uitbundiger gevierd dan hier. ‘In Tel Aviv wonen vrolijke en progressieve mensen. Iedereen realiseert zich dat het leven kort is en geniet van iedere dag’. En genieten, d...


Afl. 11 Voel je thuis in de Griekse keuken van de familie Polichronakis

Luister  

Bezeten van Eten  /  06-06-2018

“Kreta staat in Nederland vooral bekend als party eiland, mensen denken gelijk aan Oh Oh Cherso. Wij willen vooral meegeven dat Kreta véél meer is dan dat”, zegt Vanessa in familiezaak Mitsos in Amsterdam. In de keuken zwaait vader Kiri de scepter. Een Griekse scepter: recht voor zijn raap en...


Afl. 10 Ga mee op reis naar China en ontdek de Kantonese keuken met Hoi-Chin!

Luister  

Bezeten van Eten  /  24-05-2018

Hoi-Chin houdt van mensen en culturen. En waar komen die twee dingen samen? Aan de eettafel natuurlijk. Niet gek dus dat ze naast haar carrière in vastgoed altijd zijdelings bezig is geweest met koken en eten. Helemaal als je erbij optelt dat ze vrijwel is opgegroeid in Chinese restaurants van haar...


Afl. 9 Ga mee op avontuur door de Mexicaanse keuken met Ana Miranda Vergara

Luister  

Bezeten van Eten  /  10-05-2018

Ana Miranda Vergara liet op haar zeventiende Mexico achter zich om naar Nederland te verhuizen. Maar de Mexicaanse keuken, die is altijd in haar hart blijven zitten. In haar thuisstad Cancun at ze als klein kind de chilaquiles verdes van haar opa. Terwijl zij met haar zusje nog in het stapelbed lag...


Afl. 8 De liefde voor Surinaams koken van comedian Howard Komproe

Luister  

Bezeten van Eten  /  26-04-2018

Eten en koken spelen een belangrijke rol in het leven van comedian Howard Komproe. Van toen hij als kleine jongen genoot van de kookkunsten van zijn moeder, tot vandaag waarin hij de liefde voor eten wil overbrengen op zijn twee pubers. Hij deelt daarom graag zijn recept voor okersoep. Als kind vond...


Afl 7. Minder vlees, meer kwaliteit. Arend ten Wolde is de nieuwe generatie slager!

Luister  

Bezeten van Eten  /  12-04-2018

Lize duikt de slagerij in van Arend ten Wolde. En dat is even wennen voor een vegetariër. Toch heeft Arend met zijn 30 jaar een frisse blik op het slagersvak, waar duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. ‘Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Maar kies op de dagen dat je wél vlees eet,...


Afl. 6 Het geheim van de gezonde Marrokkaanse keuken met de Healthy Sisters

Luister  

Bezeten van Eten  /  28-03-2018

De zussen Rachida en Najima Kharbouch waren het helemaal zat. Na jaren zich ergeren aan hun overgewicht moesten de overtollige kilo's eraf. Daarom gooiden de zussen met Marokkaanse roots het roer om. Ze gaven de traditionele gerechten van hun moeder een gezonde twist en vielen 50 kilo af: "Onze moed...


Afl. 5 Mythes over de Italiaanse keuken en bijzondere familieverhalen van Bruno Giuntoli (restaurant Angelo Betti)

Luister  

Bezeten van Eten  /  21-03-2018

In deze aflevering ontdekken we verhalen en interessante weetjes over de Italiaanse keuken. Restauranthouder en voetbalcommentator Bruno Giuntoli vertelt onder andere waarom Pasta Bolognese niet bestaat (say what?!), hoe zijn grootvader via New York net voor de oorlog in Rotterdam terechtkwam en waa...


Afl 4. Journaliste Fidan Ekiz over de Turkse keuken, eetcultuur en haar familieverhalen

Luister  

Bezeten van Eten  /  14-03-2018

Bijna alle jeugdherinneringen van journaliste Fidan Ekiz zijn verbonden met eten. De Turkse keuken heeft dan ook zoveel meer te bieden dan alleen maar Turkse pizza en döner. Maar die mooie verhalen van haar ouders en familie kon Fidan nooit ergens kwijt, tot ze een kookboek schreef: ‘Fidan’s Fa...


Afl 3. De duizenden kookboeken van Mevrouw Hamersma

Luister  

Bezeten van Eten  /  28-02-2018

Mevrouw Hamersma heeft sinds een paar jaar haar eigen kookboekenwinkel met kookstudio. En daar, tussen al die boeken en wijnflessen, wordt er flink gekookt. Een van de recepten die ze bijzonder vaak klaarmaakt voor haar man, wijnjournalist Harold Hamersma, komt uit de Franse keuken: saumon au pistou...


Afl 2. De wondere wereld van thee met Nazish Saleem (theebar T's)

Luister  

Bezeten van Eten  /  28-02-2018

Nazish Saleem runt samen met zijn jeugdvriend Sufian de theebar T’s. Lize duikt met Nazish de keuken in om chai thee te maken volgens familierecept. En dan blijkt dat Nazish echt bezeten is van thee. Hij trekt de een na de andere theebus open met elk zijn eigen verhaal. Wist je bijvoorbeeld dat de...


Afl 1. De Indische keuken en geschiedenis met Mas en chef Carl (De Vrouw met de Baard)

Luister  

Bezeten van Eten  /  28-02-2018

Carl Lemette en Mas van Putten runnen samen de Indische toko Vrouw met de Baard in hartje Amsterdam. Lize duikt met hen de keuken in om Rendang (Indisch stoofvlees) te maken. Volgens chef Carl valt dit gerecht in de categorie soul food; met weinig ingrediënten maak je een gerecht dat regelrecht naa...


Bezeten van Eten

Luister  

Bezeten van Eten  /  23-02-2018

Hoi! Ik ben Lize. Voor mij is eten gewoon eten, maar andere mensen die zijn er van bezeten. En dat snap ik niet. Daarom duik ik de keuken in om alles over eten, cultuur en de verhalen achter familie recepten te leren. En daar hebben we een hartstikke leuke podcast van gemaakt: 'Bezeten van Eten'. Ee...