Billie Holiday in New York

Billie Holiday in New York

Maatschappij & Cultuur  |  4 afleveringen

Kurt Overbergh en Annelies Moons trokken naar New York op zoek naar het levensverhaal van Billie Holiday. Grandioos laveren tussen legendarische jazzlocaties in de stad. Waar zijn er nog tastbare overblijfselen van haar in de stad? Zijn er nog mensen uit die tijd? We horen we niet alleen het muzikale genie, maar ook wie ze was, hoe geweldig ze tegen haar tijd inging en hoe groot die gevolgen waren voor haar carrière.

Verras mij  


4. Van haar laatste album tot haar laatste rustplaats

Luister  

Billie Holiday in New York  /  28-07-2021

Haar 'rhyhtm songs' – ze waren net iets te traag om ze als swing te bestempelen - uit de jaren ’30 met grote orkestleiders als Benny Goodman, Artie Shaw, Teddy Wilson en Count Basie. Haar kantelmoment met de anti-lynch en protestsong 'Strange Fruit' en haar transformatie tot 'torch singer'. Jos...


3. Swing Street

Luister  

Billie Holiday in New York  /  28-07-2021

Onlosmakelijk verbonden hiermee: de Harlem Renaissance, de Jazz Age, speakeasies, segregatie en de teloorgang van prachtige concertzalen als de Savoy Ballroom of historische plekken, bv. 52nd Street.


2. Billie Holiday koos niet voor het gemakkelijke pad

Luister  

Billie Holiday in New York  /  28-07-2021

Over haar muzikale uniqueness, over haar liefde voor honden en het nachtleven, haar getroubleerde verhouding met mannen en drugs, haar platonische relatie met Lester Young en minder platonische relaties met vrouwen.


1. Waar vinden we Billie Holiday in New York?

Luister  

Billie Holiday in New York  /  28-07-2021

‘Billie Holiday in New York’ verklankt hun zinderende zoektocht naar tastbare locaties in New York die de ruggengraat vormen van haar levensverhaal. Plekken die de Big Apple amper eert of kent. En dat in de metropool die 30 jaar haar thuishaven was.