Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!

Kinderen & Familie  |  11 afleveringen

Veel mensen denken erover na om een raskat te kopen. Maar is een raskat wel iets voor ons? En wat heeft zo’n kitten allemaal nodig om gezond en gelukkig te worden. Een podcast gemaakt door dr. Annick Mabesoone, dierenarts en fokker van Brits korthaarkatten.

Verras mij  


Mag mijn Brit naar buiten?

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  28-05-2023

Brits Kortharen zijn eigenlijk echte binnenkatten. Toch vragen veel mensen mij of hun Britje naar buiten mag. Wat ik ervan denk en hoe je kat toch buiten kan zijn zonder risico, dat hoor je in deze podcast!


Zou ik een verzekering nemen voor mijn kat?

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  19-03-2023

Steeds vaker nemen baasjes een verzekering voor hun huisdier. De maandelijkse premie (tussen de 11 en de 40€) is afhankelijk van de leeftijd van je dier, de dekking, de franchise en het maximum terugbetaalbaar bedrag. Hoe dit precies werkt en wie een verzekering aanbiedt voor je kat, hoor je in de...


Help, mijn kat is te dik!

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  12-03-2023

Britten worden makkelijk te dik. Fokkers hebben een belangrijke rol en moeten goed advies geven omtrent voeding. De nieuwe eigenaar kan best van in het begin zorgen voor afgewogen porties kwaliteitsvoer, afwisseling in nat- en droogvoer en vooral veel beweging!


Drinkt mijn kat voldoende?

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  05-03-2023

Katten drinken van nature te weinig. Om blaas- en nierproblemen te vermijden moeten we zorgen dat ze extra vocht opnemen. Hoe je dat doet, hoor je in deze podcast!


Wat, hoeveel en hoe vaak moet mijn kat eten?

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  26-02-2023

Er staat veel info op een zak of een blikje kattenvoer. Hoe lees je het label, hoeveel moet je precies geven en wat is nu precies goed voer? En mag mijn Brit de hele dag eten of zijn maaltijden beter? De basis om je kat correct te voeren en toch slank te houden, hoor je in deze podcast!


Spelen met je kat!

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  29-01-2023

Hoe spelen kittens? Welke soorten spel zijn er? En hoe zorg je ervoor dat je volwassen Brit nog steeds wil spelen? Elke kat heeft zijn eigen duidelijke voorkeur. Dus luister deze podcast voor je naar de winkel rent om speelgoed!


Over krabben en op de bak gaan!

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  19-01-2023

Straks komt je kitten! Welke spullen heb je nodig? In ieder geval krabgelegenheid en een bak! Waarom je kat krabt, waar hij het liefste krabt en waar je de bak moet zetten. Daar vertel ik je alles over in deze podcast!


Wachten op je kitten!

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  15-01-2023

Wachten duurt lang! Tijd om je te verdiepen in het garantiecertificaat, een dierenarts te zoeken, eventueel een verzekering te nemen. Maar vooral je gezin voorbereiden op de komst van het kitten door boeken te lezen, speeltjes te maken en leren over de omgang met je kleine vriendje!


Een gewone kat of een raskat?

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  08-01-2023

Raskatten zijn steeds populairder. Wat zijn de voor- en nadelen van een gewone kat (ook genoemd de Europese Korthaar) in vergelijking met een raskat?


Zullen we een kat nemen?

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  08-01-2023

We willen graag een huisdier. Maar is een (ras-)kat echt iets voor ons? In deze aflevering vertel ik je welke mensen een kat bij mij komen kopen!


Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten! (Trailer)

Luister  

Blij met je Brit! Over Brits Korthaarkatten!  /  08-01-2023