Blokhuis de Podcast

Blokhuis de Podcast

Muziek  |  114 afleveringen

De podcast waarin muziekkenner Leo Blokhuis je iedere week bijpraat over de allerbeste nieuwe muziek. Met veel aandacht voor livemuziek, voor de grootste hits in een ander land en met hier en daar een geschiedenisles over de grootste artiesten van de meesterverteller zelf.

Verras mij  


#4 - David Crosby deel 2 (S04)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  04-02-2023

In dit tweede deel van de podcast over David Crosby volgt Blokhuis de carrière van de zanger vanaf 1971, als hij solo, CSN, CSNY en CPR muziek maakt en een reunie met de leden van The Byrds beleeft.


#3 - David Crosby deel 1 (S04)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  28-01-2023

Op 18 januari overleed David Crosby, en Blokhuis is fan. In deze podcast vertelt hij over zijn ontmoetingen met Crosby en neemt hij het begin van zijn carrière door.


#2 - Iggy Pop (S04)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  21-01-2023

Iggy Pop kwam deze maand met een nieuw album, reden om in deze podcast in de rijke carrière van the Godfather of Punk te duiken.


#1 - Jeff Beck (S04)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  14-01-2023

Jeff Beck overleed op 10 januari 2023. In deze podcast het verhaal van deze geweldige en inovatieve gitarist, die met zijn Jeff Beck Group de muzikale blauwdruk voor Led Zeppelin legde en je hoort wat Beck met Stevie Wonder's 'Superstition' te maken heeft.


#26 - Toto (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  12-07-2022

Deze week is Toto in het land. Luister naar het verhaal van deze bijzondere band, opgericht door zonen van behoorlijk bekende muzikanten uit Los Angeles. Zo vader zo zoon in deze podcast, over vader en zoon Paich, vader en zonen Porcaro en vader en zoon Williams. Dit is voorlopig de laatste afleveri...


#25 - Freddie Mercury, Moss (live) muziek uit India, Phoebe Bridgers en King Melrose (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  05-07-2022

Naar aanleiding van de spektaculaire optredens van Queen in ons land, afgelopen week, duikt Blokhuis in het werk van de band, maar vooral dat van de gemiste voorman, Freddie Mercury. Er is een prachtig live optreden van Moss, Natascha praat ons bij over de muziek uit India (waar Mercury overigens na...


#24 - Ray Charles, Cari Cari (live) muziek uit Argentinië, Regina Spektor, Taylor Swift (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  28-06-2022

De parels uit het werk van Ray Charles, naar aanleiding van de rerelease van zijn album Message From The People (1972), een livesessei van het Oostenrijkse duo Cari Cari, muziek uit Agrentinië en nieuw werk van oa Regina Spektor en Taylor Swift.


#23 - Timothy B Schmit (Eagles) (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  21-06-2022

Deze hele podcast staat helemaal in het teken van Timothy B Schmit (bassist en zanger van Eagles), hij spreekt oa over de Eagles na de dood van Frey, Blokhuis laat hoogtepunten uit zijn carrière horen bij Eagles, Poco en zijn solowerk (zijn nieuwe album is net uit) en hij zingt mee op een verrassen...


#22 - Kate Bush, Someone / Tessa Rose Jackson (live), muziek uit Peru, Midas en Jacob Banks (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  14-06-2022

Kate Bush wordt herontdekt door de Netflix serie Stranger Things, in deze podcast duiken we in de carrière van Bush, Someone (Tessa Rose Jackson) speelt een prachtige liveset, André van Wijngaarden laat heerlijk swingende muziek uit Peru horen en er zijn nieuwe platen van oa Jacob Banks en Midas.


#21 - M. Byrd (live), The Band en Ronnie Hawkins, Sven Verbeek over muziek uit Australië (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-06-2022

Afgelopen week overleed Ronnie Hawkins, hij is de man die The Band bij elkaar bracht. In deze podcast het verhaal van The band, maar ook andere prachtige bands die door Hawkins bij elkaar zijn gebracht. Er is livemuziek van M. Byrd, Sven Verbeek praat ons bij over de muziek van Australië en er zijn...


#20 - Depeche Mode, Mountaineer (live), K-Pop, Naaz en Wilco (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  31-05-2022

In Memoriam Andy Fletcher van Depeche Mode met veel muziek van die band, een verrassend mooi optreden van Mountaineer uit Amsterdam, Mai Verbij praat ons bij over het Zuidkoreaanse fenomeen K-Pop en er zijn nieuwe tracks van oa Naaz, Wilco en Elephant.


#19 - Vangelis, The Vices (live) muziek uit Ierland, Néomi en Ben Folds (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  24-05-2022

In memoriam: Vangelis, een opwinden studio-optreden van The Vices, muziek uit Ierland en nieuwe tracks van oa Néomi en Ben Folds


#18 - The Black Crowes, Oliver Pesch (live), muziek uit Bulgarije, The Smile (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  17-05-2022

Southern rock volgens The Black Crowes (met interview met Rich Robinson), een mooi optreden van de talentvolle Oliver Pesch, Peter John Bosse praat ons bij over de Bulgaarse muziek en nieuwe platen van oa The Smile en The Analogues.


#16 - PM Warson (live), Bonnie Raitt, 25 jaar Excelsior, muziek uit Egypte (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  10-05-2022

De Londense muzikant PM Warson speelt een geweldige liveset, Bonnie Raitt licht zelf wat tracks van haar nieuwe album toe, onlangs vierde het label Excelsior verlaat het 25 jarige jubileum, er is muziek uit Egypte en nieuwe platen van oa Someone (Tessa Rose Jackson) en Yori Swart.


#16 - Henny Vrienten, Moon Moon Moon (live), Muziek uit Canada, Néomi en Fontaines DC (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  26-04-2022

Een eerbetoon aan Henny Vrienten, zijn solowerk en natuurlijk over Doe Maar, een prachtig liveoptreden van Moon Moon Moon, Thijs praat ons bij over de muziek uit Canada en nieuwe platen van oa Néomi en Fontaines DC.


#15 - Lost Albums, met oa Beach Boys, McCartney, Hendrix, Bas Muys en Leon de Graaff (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  19-04-2022

Vorige week werd na 41 jaar het soloalbum Hold On van Bas Muys (sr) eindelijk uitgebracht. In deze podcast nog meer Lost Albums, van oa Brian Wilson en the Beach Boys, Paul McCartney, Jimi Hendrix, Bettye Lavette - een ontroerend verhaal - en Leon de Graaff, met nooit eerder gehoorde opnamen.


#14 - Pink Floyd, Meskerem Mees (live), muziek uit Suriname, C Duncan en father John Misty (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  12-04-2022

Veel aandacht voor Pink Floyd naar aanleiding van een nieuwe track van Pink Floyd, of in elk geval: van twee Pink Floyd-leden. verder ene prachtige livesessie van de Belgische Meskerem Mees, Lakeischa praat ons bij over de muziek uit Suriname en nieuwe tracks van oa Father John Misty en C Duncan.


#13 - George Harrison, Graeme James (live, muziek uit Marokko, Angel Olsen en Haunted Youth (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  05-04-2022

Veel aandact voor 'All Things Must Pass' van George Harrison, dit weekend beloond met een Grammy, een wonderschoon liveoptreden van Graeme James, Ilhame Ajouaou over Marokkaanse muziek en nieuwe platen van oa Angel Olsen en The Haunted Youth.


#12 - Taylor Hawkins (Foo Fighters), VanWyck (live) muziek uit Oostenrijk, Celeste en Gabriel Kahane (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  29-03-2022

Een eerbetoon aan de vorige week overleden Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins, een prachtige livesessie van VanWyck, Michael Broekman praat ons bij over de muziek uit Oostenrijk en nieuwe platen van oa Celeste en Gabriel Kahane.


#11 - Midlake, Judy Blank (live), Maryana Golovchenko (live), Arcade Fire en The Smile (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  22-03-2022

Wonderschone muziek van Midlake nav het nieuwe album van de band, Judy Blank speelt live de sterren van de hemel, dat doet Maryana Golovchenko ook. Zij is geboren in Kyiv en tipt ook meer muziek uit Oekraïne en verder nieuwe platen van oa Arcade Fire en The Smile met Thom Yorke en Jonny Greenwood (...


#10 - The Black Keys, Wouter Planteijdt (live). muziek uit Portugal, Father John Misty en Eamon (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  15-03-2022

Er komt een nieuw album van The Black Keys, Leo duikt in de geschiedenis van die band en belciht ook de muziek en producties van Dan Auerbach, er is een liveoptreden van Wouter Planteijdt (Sjako!), Peter de Cuyper vertelt over de muziek uit Portugal en nieuwe platen van oa Father John Misty en Eamon


#9 - Oekraïne, Jan Verstraeten (live), de Wereldhit uit Thailand, Jacob Banks en Cory Henry (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-03-2022

In deze roerige tijden neem ik je mee naar Oekraïne. Waarom hoor je in de Songfestivalliedjes uit dat land altijd die duidelijke folkinvloeden? Een beetje geschiedenis. Jan Verstraeten uit België gaf een prachtig studio-optreden, Jurgen van Veen vertelt over de muziek in vakantieparadijs Thailand...


#8 - Néomi (live), Mark Lanegan, muziek uit Brazilië, Regina Spektor en Gang of Youths (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  28-02-2022

Een wonderschone sessie van het talent Néomi, veel aandacht voor Mark Lanegan, die afgelopen week overleed. Aandacht voor zijn solowerk, zijn band Screaming Trees en samenwerkingen met oa Queens of the Stone Age, Mad Season, Moby en veel meer, Joost Vergouw praat ons bij over de muziek uit Brazili...


#7 - De 80s: val van de Muur, met oa Bowie, Springsteen, Pink Floyd en Berlijnse punk (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  21-02-2022

In het kader van de 80's achtdaagse het muzikale verhaal rond een van de meest indrukwekkende gebeurtenissen van dat decennium: de Val van de Berlijnse Muur, met muziek van oa Bowie, Springsteen, Pink Floyd en Berlijnse punk.


#6 - Blaudzun (live), Red Hot Chili peppers, muziek uit Zwitserland, Eddie Vedder en Néomi (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  14-02-2022

Een prachtige livesessie in de studio van Blaudzun, veel aandacht voor de Red Hot Chili Peppers (vooral mét John Frusciante), Marjolein Thiele praat ons bij over de muziek uit Zwitserland, het nieuwe album van Eddie Vedder en een prachtig debuut van Néomi.


#5 - The Temptations, Iain Matthews & BJ Baartmans (live), muziek van Curaçao (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-02-2022

The Temptations bestaan 60 jaar en brachten een nieuw album uit, een prachtig liveoptreden van Iain Matthews en BJ Baartmans, Elsemieke Dellaert praat ons bij over de muziek van Curaçao en nieuwe platen van oa Lady Blackbird en Luke Winslow-King.


#4 - Neil Young, Tape Toy (live), muziek uit Noord-Ierland, Eels en Moss (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  31-01-2022

Aandacht voor de protsetliedjes van Neil Young, de man die de afgelopen week in het nieuws kwam omdat hij ruzie heeft met Spotify. Ook meer info over die ruzie. Verder een mooi studio optreden van de Amsterdamse band Tape Toy, Barry Adams vertelt over de muziek in Noord-Ierland en nieuwe platen van...


#3 - Janis Ian, Blanko (live), muziek uit Zweden, Blaudzun en Quiet Hollers (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  24-01-2022

Janis Ian kwam vrijdag met haar - naar eigen zeggen - laatste album. Reden voor een verhaal over haar beste werk. Blanko speelde een geweldig live studio optreden, Mascha Verweij vertelt smaakvol over de muziek uit Zweden en nieuwe platen van oa Blaudzun en Quiet Hollers.


#2 - Bill Fay, muziek uit Nieuw Zeeland, Future Husband (live) en Stromae (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  17-01-2022

Aandacht voor de onbekende maar invloedrijke Bill Fay, die oa Wilco en War On Drugs onder zijn fans mag rekenen, Michael de Tombe praat ons bij over muziek uit Nieuw Zeeland, een live optreden van Future Husband en nieuwe muziek van oa Stromae.


#1 - S3E01 David Bowie, Diederik Nomden (live) en muziek uit Griekenland (S03)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  10-01-2022

Een vernieuwd opzet van deze podcastmet veel aandacht voor het begin van de carrière van David Bowie en zijn nieuwe album Toy, een prachtig liveoptreden van Diederik Nomden, de fijnste nieuwe tracks en Manthos Markantonakis neemt ons mee op muziekreis door Griekenland.


#40 - Yorick van Norden (live), eerbetoon aan Michael Nesmith, Blaudzun, Fleet Foxes en Alicia Keys (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  12-12-2021

Podcast met een liveoptreden van Yorick van Norden, een eerbetoon aan de afgelopen week overleden ex-Mokees-zanger Michael Nesmith, die ook prachtige countryrock maakte en nieuwe platen van oa Blaudzun, Fleet Foxes en Alicia Keys.


#39 - Paul Bond (live), muziek uit Duitsland, The National en Springsteen (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  05-12-2021

Paul Bond met een geweldige band speelt een prachtige live sessie, Michiel Flamman (van Solo) praat ons bij over de muziek uit Duitsland en nieuwe platen van oa The National, Van Wyck, Wies en Bruce Springsteen.


#38 - Ruben Hein (live), muziek uit Noorwegen, Elbow en Eddie Vedder (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  22-11-2021

Met een prachtige live sessie van Ruben Hein (in deze podcast een nieuw nummer dat nog nergens anders te horen is), Sietske van Viersen over muziek uit Noorwegen en nieuwe platen van oa Elbos, Eddie Vedder en Mell & Vintage Future.


#37 - Aslaug (live), muziek uit Frankrijk, Elephant en Snail Mail (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  15-11-2021

Een prachtig studio liveoptreden van Aslaug, GJ Bramer over muziek uit Frankrijk en nieuwe muziek van oa Elephant en Snail Mail.


#36 - Tangarine (live), Muziek uit IJsland, De Staat en Neal Francis (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  08-11-2021

Een wonderschoon liveoptreden van Tangarine, Kim Wagenaar over muziek uit IJsland (Gus Gus, Bony Man en meer), De Staat, Neal Francis en meer.


#35 - My Baby (live), muziek uit Finland, War On Drugs, Eels en Michelle David (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  01-11-2021

Een spetterend studiooptreden van My Baby, muziek uit Finland en nieuwe platen van War On Drus, Eels en Michelle David & the True Tones.


#34 - The Small Breed (live), muziek uit Zuid-Afrika, My Morning Jacket en Navaronne (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  25-10-2021

Een mooi liveoptreden van de psychedelische band The Small Breed met weelderige sixties sounds, Roxane Steffen over muziek uit Zuid-Afrika en nieuwe platen van oa My Morning Jacket en Navaronne.


#33 - Milow (live), muziek uit Italië, Sam Fender en Curtis Harding (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  11-10-2021

Een studio optreden van Milow, Angelo van Schaik over muziek uit Italië en nieuwe platen van oa Sam Fender en Curtis Harding.


#32 - Wies (live), muziek uit Frankrijk, Bowie, Milow en Strand of Oaks (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  04-10-2021

Een prachtig studio-liveoptreden van de groep Wies, Dirk Jan Roeleven, regisseur van het tv-programma Chansons!, geeft Franse tips en nieuwe platen van o.a. David Bowie, Milow en Strand of Oaks.


#31 - Jack Jarryd (live), muziek uit Japen, Neil Francis en Sufjan Stevens (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  27-09-2021

Een strak studio live optreden van de Nederlandse zanger Jack Jarryd, Julien praat ons bij over de muziek in Japan en nieuwe platen van oa. Neil Francis, Sufjan Stevens en Anthony Hamilton.


#30 - St Solaire (live), muziek uit Ecuador, Anderson .Paak en Jack Jarryd (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  06-09-2021

Een liveoptreden van de band Saint Solaire uit Rotterdam, Rebecca Braak vertelt over muziek uit Ecuador en nieuwe platen van oa. Anderson .Paak en Jack Jarryd.


#29 - La Belle Époque (live), Rick Treffers over muziek uit Spanje, Ruben Hein en Horse (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  30-08-2021

Een indrukwekkend studio optreden van de supergroep La Belle Époque van Danny van Tiggele (Mister & Mississippi) met Pablo vd Poel (DeWolff), Judy Blank en Kim Janssen, Rick Treffers (Mist) vertelt over muziek uit Spanje, nieuwe platen van oa Ruben Hein en Horse.


#28 - Feng Suave (live), Kevin Moens over muziek uit België, Villagers en Eddie Vedder (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  23-08-2021

Een prachtig live optreden van de Amsterdamse band Feng Suave, Kevin Moens praat ons vanuit Antwerpen bij over de muziek in België en nieuwe platen van oa Villagers en Eddie Vedder.


#27 - Melle (live), muziek uit Kenia, The Killers, Jett Rebel (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  16-08-2021

Een heerlijk live optreden van Melle, bijzonder aanstekelijke muziek uit Kenia en nieuwe platen van o.a. The Killers en Jett Rebel


#26 - Aidan & The Wild (live), Muziek uit Frankrijk, Paul Bond en Super DB (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  04-07-2021

Podcast met Aidan & The Wild (live), Muziek uit Frankrijk, Paul Bond en Super DB


#25 - Aafke Romeijn (live), muziek uit Ierland, Sault en Lucas Hamming (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  28-06-2021

Een prachtige livesessie van Aafke Romeijn, Evelyn Kallansee over muziek uit Ierland, Waltzburg, Sault en Lucas Hamming.


#24 - Komodo (live), Arubaanse muziek, Fueng Suave, Silvertwin (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  22-06-2021

Podcast met een geweldig liveoptreden van Komodo, die een zomerhit heeft met Easy Prey, een prachtig verhaal over Arubaanse muziek en nieuwe platen van oa Fueng Suave en Silvertwin.


#23 - Tim Knol (live), Muziek uit Hongarije, Dawn Brs, Anne Soldaat en Lukas Nelson (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  14-06-2021

Een podcast met een prachtig live optreden van Tim Knol met band, we kijken naar de muziek uit Hongarije en er zijn nieuwe platen van Dawn Brothers, Anne Soldaat en een album van Lukas Nelson


#22 - EUT (live) Muziek uit Australië, A Balladeer, Aiden & the Wild en Crowded House (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-06-2021

Met een knallend liveoptreden van de Amsterdamse band EUT, Sven Verbeek praat ons bij over de nieuwe muziek in Australië en verder nieuwe platen van o.a. A Balladeer, Aiden & the Wild en het nieuwe album van Crowded House.


#21 - Waltzburg (live), Muziek uit Dominica, Douwe Bob, Tim Knol en Son Mieux (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  31-05-2021

Een mooi liveoptreden van de Nijmeegse band Waltzburg, met Marike van Asten bekijken we de muziek uit Dominica en er is nieuw werk van oa Douwe Bob, Tim Knol en Son Mieux.


#20 - Liquid Spirits (live, Marvin Gaye tribute), muziek uit IJsland en Will Knox (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  24-05-2021

Afgelopen week was het 50 jaar geleden dat What's Going On van Marvin Gaye uitkwam. Liquid Spirits speelt een geweldige tribute, drie nummers van dat album. Verder kijken we met Kim Wagenaar naar de IJslandse muziek en er is nieuwe muziek van oa Will Knox, die zijn nieuwe single toelicht.


#19 - Bertolf (live), Muziek uit Duitsland, Tony Joe White en Arooj Aftab (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  17-05-2021

Een studio liveoptreden van Bertolf met band, Anja de Rijk laat ons nieuwe Duitse muziek horen en prachtige albums van oa Tony Joe White en Arooj Aftab.


#18 - Laura Jansen (live), muziek uit Zuid Soedan, Someone, Ashe (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  10-05-2021

In deze podcast een prachtig live optreden van Laura Jansen, die afgelopen week. niet alleen een album maar ook een boek uitbracht. Met Jasper Kort praten we over de muziek uit Zuid Soedan en er zijn nieuwe platen van oa Someone (Tessa Rose Jackson) en Ashe.


#17 - Muziek uit Zweden, Jessy Yasmeen (live), Laura Jansen en The Coral (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  03-05-2021

In onze muzikale wereldreis belanden we in Stockholm, Zweden, waar Jaap van Aalst de kroeg Harvest Home beheert. Onder zijn vast klanten zitten geweldige muzikanten, je hoort het in deze podcast. Verder nieuwe muziek van oa Laura Jansen, Rick Treffers, The Coral en een live optreden van Jessy Yasmee...


#16 - Jett Rebel (live), muziek uit Oeganda, Bertolf en Kaleo (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  26-04-2021

Een knallend optreden van Jett Rebel, muziek uit Oeganda getipt door Annemaaike Kruisselbrink en nieuwe muziek van oa Bertolf en Kaleo.


#15 - Liquid Spirits (live), muziek uit Spanje, VanWyck en Phoebe Briders (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  18-04-2021

Geweldige, soulvolle livemuziek van Liquid Spirits, een gesprek met Edwin Winkels over de muziek uit Spanje en nieuwe platen van oa VanWyck en Phoebe Bridgers samen met Paul McCartney.


#14 - Teddy's Hit (live), muziek uit Rome, Parker Millsap (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  12-04-2021

Een vernieuwde podcast met de beste nieuwe muziek (oa Parker Millsap en Mell & Vintage Future), een blik op de Italiaanse muziek met Angelo van Schaik uit Rome en een live studio optreden van de Amsterdamse band Teddy's Hit, getekend op I Love My Label, het label van Tim Knol.


#13 - Gabriel Rios (live), Nagasaki Swim (live), Tom Petty en JB Meijers (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  29-03-2021

Podcast vol nieuwe muziek en twee livesessies, van Gabriel Rios (bekend van Broad Daylight) en de Rotterdamse band Nagasaki Swim. Verder nieuwe platen van oa Tom Petty en JB Meijers.


#12 - Nona (live), Lana Del Rey, Bertolf, Jon Batiste (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  22-03-2021

Nieuwe muziek van oa Bertolf, Lana del Rey, Jon Batiste en veel meer én een live sessie van Nona.


#11 - The Vices (live), Matt Berninger, Jacob Banks (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  15-03-2021

De beste nieuwe muziek van oa. Matt Berninger, Jacob Banks, Bright Eyes en een opwindend optreden van The Vices uit Groningen.


#10 - Wies (live), Silk Sonic, Kings of Leon en Jon Batiste (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-03-2021

Een podcast vol nieuwe muziek met platen van Silk Sonic (o.a. Anderson .Paak en Bruno Mars), Kings of Leon en Jon Batiste en een mooi studio live optreden van Wies.


#9 - DeWolff (live), Jett Rebel, Nick Cave en Benedict (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  28-02-2021

Nieuwe muziek, met oa DeWolff live in de studio, Nick Cave, Jett Rebel en Benedict


#8 - William Seen's Transport Music (live), Jon Batiste, Kaleo en Crowded House (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  22-02-2021

Leo's keuze uit de nieuwe muziek met oa. de nieuwe Crowded House, Kaleo, Jon Batiste en een geweldig studiooptreden van de Friese band William Seen's Transport Music.


#7 - Raw Roets (live), Kings of Leon, Jacob Banks en Douwe Bob (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  15-02-2021

De laatste nieuwe muziek met een prachtig live optreden van Raw Roets en nieuwe muziek van onder andere Kings of Leon, Jacob Banks en Douwe Bob


#6 - Foo Fighters, Bertolf en The Staves (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  08-02-2021

De nieuwste muziek, onder andere van The Foo Fighters, Bertolf en The Staves. Dit keer wegens winetrweer geen livemuziek...


#5 - Yori Swart en Okke Punt (live), Weezer, Celeste en Arlo Parks (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  01-02-2021

Een podcast vol nieuwe muziek van oa Weezer, Celeste en Arlo Parks en een liveoptreden van Yori Swart en Okke Punt.


#4 - Twan Ray (live), Balthazar, Black Crowes en Weezer (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  25-01-2021

Nieuwe muziek van oa Weezer, Black Crowes en Balthazar en een live sessie van Twan Ray.


#3 - Blackbird (live), Foor Fighters, Matthew Sweet en Ben Harper (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  18-01-2021

Een nieuwe aflevering met de beste nieuwe muziek van oa Foo Fighters, John Grant, ben Harper en Matthew Sweet en een live optreden van Blackbird.


#2 - Luka (live), Black Crowes, Roosevelt en Kings of Leon (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  11-01-2021

Een livesessie van Luka en nieuwe platen van oa Kings of Leon, Roosevelt en de Black Crowes.


#1 - Eels (live) J.E. Sunde (live), Coldplay, Blackbird (S02)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  04-01-2021

De eerste aflevering van de Blokhuis podcast uit 2021met twee liveoptredens: Eels en J.E. Sunde, die het afgelopen jaar zo verraste met 'I Don't Care To Dance'. Verder niew werk van oa McCartney, Coldplay en Blackbird.


#44 - Spinvis (live), Calexico, Celeste en Finneas (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-12-2020

Podcast met de beste nieuwe muzie, oa van Celeste, Calexico en Finneas en een studio liveoptreden van Spinvis.


#43 - Savine (live), Miley Cyrus, Someone, William Fitzsimmons (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  29-11-2020

Livemuziek van het Nederlandse talent Savine, nieuwe platen van Sam Fender, Miley Cyrus, Someone en William Fitzsimmons


#42 - Voltage (live), J.E> Sunde, Nick Cave en LP (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  23-11-2020

De nieuwste muziek met Nick Cave, Bleachers met Springsteen, LP, J.E> Sunde en Presley én een iveoptreden van Voltage.


#41 - Van Wyck (live), Billie Eilish, Danny Vera, Chris Stapleton (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  16-11-2020

Podcast met een studio live optreden van Van Wyck en nieuwe platen van onder andere Chris Stapleton, Phoebe Bridgers, Danny Vera en Billie Eilish.


#40 - S1E40 Freez (live), Foo Fighters, A Girl Called Eddy en System of a Down (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  09-11-2020

Podcast met de nieuwste muziek, onder andere een studio liveoptreden van Freez en nieuwe platen van Foo Fighters, System of a Down, A Girl Called Eddy en meer.


#39 - Luwten (live), Eels, Elvis Costello, Crowded House (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  02-11-2020

Podcast met een prachtig liveoptreden van de Nederlandse band Luwten rond Tesse Douwstra en nieuwe platen van Eels, Crowded House en Elvis Costello.


#38 - Tim Akkerman (live), Springsteen, Sharon Jones en Nothing But Thieves (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  26-10-2020

Tim Akkerman live met zijn pianist Stef de Hond, verder nieuwe platen van oa Bruce Springsteen, Sharon Jones & the Dap Kings en Nothing But Thieves.


#37 - Mich (live), Lana Del Rey, Jacob Banks en Inhaler (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  19-10-2020

De beste nieuwe muziek van onder andere Lana Del Rey, Inhaler, Jacob Banks en Matt Berninger en livemuziek van de Amersterdamse band Mich.


#36 - Kafka (live), Presley, Travis en Celeste (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  12-10-2020

In deze aflevering livemuziek van het Amsterdamse duo Kafka, nieuwe platen van onder andere Travis en Celeste en een nieuwe track van de binnenkort te verschijnen box Elvis in Nashville.


#35 - Snow Coats (live), Dawes, Spinvis en Aloe Blacc (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  05-10-2020

In deze podcast de laatste muziek van oa Dawes, Spinvis, Aloe Blacc en Weyes Blood en livemuziek van de Nederlandse band Snow Coats, bekend van het nummer 'Pool Girl'


#34 - SPECIAL: Avond van de Vrede met Naaz, Alain Clark en Diederik Nomden (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  21-09-2020

Een speciale podcast waarin de Avond Van De Vrede wordt samengevat. In een vier uur durend radioprogramma draaide Leo Blokhuis en Henk van Steeg vredesverzoekjes van luisteraars. In deze samenvatting hoor je de favoriete van Leo en livemuziek. Naaz, Alain Clark en Diederik Nomden speelde live. Ook h...


#33 - Robin Kester (live), Bruce Springsteen en Alicia Keys (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  14-09-2020

In deze podcast hoor je livemuziek van Robin Kester en nieuwe muziek van onder andere Spoon, Bruce Springsteen en Alicia Keys. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#32 - Nicole Atkins (live) U2 + Elton John en Bill Callahan (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-09-2020

In deze podcast hoor je een livesessie van Nicole Atkins en nieuwe muziek van onder andere U2+Elton John, Temples en Bill Callahan.


#31 - Nana Adjoa (live), Gregory Porter & Suzanna Hoffs (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  31-08-2020

In deze podcast hoor je livemuziek van Nana Adjoa en nieuwe muziek van onder andere Gregory Porter, Travis & Suzanna Hoffs.


#30 - Certain Animals (live), Father John Misty en Lemon Twigs (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  24-08-2020

In deze podcast hoor je livemuziek van Certain Animals en nieuwe muziek van onder andere Father John Misty, Bright Eyes en Lemon Twigs.


#29 - Temples (live), Eels en Sufjan Stevens (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  17-08-2020

In deze podcast hoor je livemuziek van Temples en nieuwe muziek van onder andere Eels, Dawes en Sufjan Stevens.


#28 - Courtney Marie Andrews (live), Deep Purple (met interview) en Elvis Presley (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  10-08-2020

In deze podcast hoor je livemuziek van Courtney Marie Andrews, bespreken we het nieuwe Deep Purple album en stel ik de mannen een paar vragen over hun nummers. Verder een nieuw nummer van Elvis Presley!


#27 - Melle (live), Paul Weller en Jon Allen (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  06-07-2020

In deze podcast hoor je livemuziek van Melle en nieuwe muziek van onder andere Paul Weller, Dan Penn en Jon Allen.


#26 - Robert Jan Stips (live) Ray Lamontagne en Bright Eyes (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  29-06-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Robert Jan Stips en nieuwe muziek van onder andere Ray Lamontagne, Haim en Bright Eyes.


#25 - Roosbeef (live), Bob Dylan en Gregory Porter (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  22-06-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Roosbeef (live) en nieuwe muziek van onder andere Bob Dylan, Gregory Porter en Phoebe Bridgers.


#24 - Frank Rensen (live), Travis en Jon Batiste (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  15-06-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Frank Rensen en nieuwe muziek van onder andere Michael Stip, Travis en Jon Batiste.


#23 - Odelion (live), Run The Jewels en Jonathan Wilson (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  08-06-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Margriet Sjoerdsma van Odelion (live) en nieuwe muziek van onder andere Run The Jewels, Jose James en Jonathan Wilson.


#22 - Opera Alaska (live), Flaming Lips en Whitney (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  01-06-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Opera Alaska en nieuwe muziek van onder andere Flaming Lips, Ray Lamontagne en Whitney


#21 - Wilco, The Jayhaws en Nicole Atkins (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  24-05-2020

In deze podcast hoor hoor je nieuwe muziek van onder andere Wilco, The Jayhaws, Woods en Nicole Atkins.


#20 - Prince (live), Mumfort & Sons en Ane Brun (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  18-05-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Black Pumas. Verder hoor je nieuwe muziek van onder andere Prince (live), Mumfort & Sons, Ane Brun, en Sparks.


#19 - Noel Gallagher (live), The Streets en Matt Bellamy (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  11-05-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Noel Gallagher. Verder hoor je nieuwe muziek van onder andere The Streets, Ray Lamontagne en Matt Bellamy


#18 - Black Pumas (live), Nick Cave en DeWolff (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  04-05-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Black Pumas. Verder hoor je nieuwe muziek van onder andere Nick Cave, Badly Drawn Boy en DeWolff.


#17 - The 1975, The Rolling Stones en Rufus Wainwright (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  27-04-2020

In deze podcast hoor je The 1975, The Rolling Stones en Rufus Wainwright.


#16 - Brian Fallon (live), Nicole Atkins en Fiona Apple. (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  20-04-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Brian Fallon (vanuit zijn huis in verband met de corona-maatregelen). Verder hoor je nieuwe muziek van onder andere Nicole Atkins, Fiona Apple en Elbow.


#15 - Bertolf, The Kooks, Leon Bridges met John Mayer (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  14-04-2020

In deze podcast hoor je nieuwe muziek van onder andere Bertolf, The Kooks, Leon Bridges met John Mayer.


#14 - Typhoon, M. Ward en The 1975 (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  06-04-2020

In deze podcast hoor je nieuwe muziek van onder andere Typhoon, M. Ward en The 1975. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#13 - Pearl Jam, Bright Eyes, Dawes en White Buffalo (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  30-03-2020

In deze podcast hoor je nieuwe muziek van onder andere Pearl Jam, Bright Eyes, Dawes en White Buffalo Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#12 - The Weeknd, Lee Fields en Perfume Genius (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  23-03-2020

In deze podcast hoor je nieuwe muziek van onder andere The Weeknd, Lee Fields en Perfume Genius. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#11 - Dayna Kurtz (live), Blackbird, Kurt Vile en Killers (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  16-03-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Dayna Kurtz (via een digitale verbinding in verband met de corona-maatregelen). Verder hoor je nieuwe muziek van onder andere Blackbird, Kurt Vile en Killers. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#10 - Max Meser Group (live), Jonathan Wilson, Haim en Jose James (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  09-03-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Max Meser Group en nieuwe muziek van onder andere Jonathan Wilson, Haim en Jose James. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#9 - Remme (live), Noel Gallagher en The National (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  02-03-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Remme en nieuwe muziek van onder andere Noel Gallagher, The National en Rufus Wainwright. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#8 - Áslaug (live), Pearl Jam en Young Gun Silver Fox (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  25-02-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Áslaug en nieuwe muziek van onder andere Pearl Jam en Young Gun Silver Fox. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#7 - Eefje de Visser (live), Tame Impala en Billie Eilish (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  17-02-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Eefje de Visser en nieuwe muziek van onder andere Tame Impala en Billie Eilish. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#6 - Bouke Zoete (live), Asgeir en Brian Fallon (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  10-02-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Bouke Zoete en nieuwe muziek van Asgeir en Brian Fallon. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#5 - Ruben Hein & NJJO (live), Stone Temple Pilots en Son Little (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  04-02-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van Ruben Hein en Nationaal Jeugd Jazz Orkest en nieuwe muziek van oa Stone Temple Pilots en Son Little. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#4 - La Loye (live), Pearl Jam en Eefje de Visser (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  27-01-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van La Loye en nieuwe muziek van oa Pearl Jam en Eefje de Visser. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#3 - A.M. Sam (live), Best Coast en The 1975 (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  20-01-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van A.M. Sam en nieuwe muziek van oa Best Coast, Bombay Bicycle Club en The 1975. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#2 - JB Meijers (live), Yola en Tame Impala (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  13-01-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van JB Meijers en nieuwe muziek van o.a. Yola, Tame Impala, Celeste en Sam Fender. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.


#1 - DeWolff (live), Michael Stipe en Mama's Gun (S01)

Luister  

Blokhuis de Podcast  /  07-01-2020

In deze podcast hoor je live opnamen van DeWolff en nieuwe muziek van o.a. Michael Stipe, Mama’s Gun, Jonathan Wilson en Secret Sisters. Je hoort de Blokhuis, met Leo Blokhuis, elke zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.