Podcast Zoeker

BNR Beleggerspanel | BNR

BNR Beleggerspanel | BNR

Zakelijk  |  134 afleveringen

Elke dinsdag spreekt BNR Zakendoen met de kenners van de beurs, van de AEX tot Wall Street en verder.

Beleggerspanel over greenwashing door vermogensbeheerdersLuister  

Een groeiende groep vermogensbeheerders doet zich graag groen voor, maar zijn ze dat ook? Dit bespreken we allemaal in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over oliedealLuister  

De OPEC-landen schroeven de olieproductie flink op. En: het cijferseizoen is weer losgebarsten. Welke bedrijven herstellen goed van de coronacrisis? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over de door de Chinese overheid verijdelde beursgang van BytedanceLuister  

Het Chinese technologiebedrijf Bytedance ziet af van een beursgang in Amerika. En: de G20 is akkoord over een wereldwijd minimumtarief voor multinationals. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over beursgang RobinHood en Chinese toezichthouders.Luister  

De Chinese toezichthouder zit techbedrijven dwars, en onlinebroker Robinhood heeft officieel een beursgang aangekondigd. Maar tegelijkertijd lijdt het bedrijf dit jaar flink verlies. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over Britse aandelenkoersen na BrexitLuister  

De Britse aandelenkoersen blijven sinds Brexit flink achter bij de rest van de wereld. En: de Britse toezichthouder weert cryptobeurs Binance van de Britse markt. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over de verdubbeling van de belangen van ABP in ShellLuister  

Pensioenfonds ABP verdubbelde zijn belangen in oliebedrijf Shell eind vorig jaar. En: sterinvesteerder Michael Burry waarschuwt voor de grootste financiële zeepbel aller tijden. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met: Marco Groot (partner bij consultant 8 days a week) en Simon van Veen …

Beleggerspanel over de cryptoplannen van de ECBLuister  

Shell overweegt Texaans oliebezit van de hand te doen. En: De ECB onderzoekt de mogelijkheden van een eigen cryptovaluta. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over het mondiale minimum belastingtariefLuister  

Een nieuw mondiaal minimumtarief voor winstbelasting moet een einde maken aan belastingontwijking. En: Banken lijken de strijd om de belegger te verliezen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over finfluencersLuister  

Shell wordt door de rechter aan het werk gezet om de CO2-uitstoot naar beneden te krijgen, maar de beurs was daar mooi niet van onder de indruk. En: moeten finfluencers gereguleerd worden en zo ja, hoe dan?

Beleggerspanel over crypto’s en Chinese investeringenLuister  

Na een lange opmars schiet de beurswaarde van cryptos alle kanten op. En: Nederlandse pensioenfondsen trekken hun handen af van Chinese investeringen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over het klimaatbeleid van ShellLuister  

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) keert zich tegen het klimaatbeleid van Shell.

Beleggerspanel over de opmars van cryptomunt EthereumLuister  

Een ECB-bestuurder laat zich uit over het loslaten van de inflatiedoelstellingen. Is dat goed nieuws voor de financiële markten? En de bullmarkt voor cryptomunt Ethereum zet door.

Beleggerspanel over ongevraagde overnamevoorstellenLuister  

KPN legt twee ongevraagde overnamevoorstellen naast zich neer. En: Warren Buffett toont zich op zijn jaarvergadering negatief over spacs, maar positief over inflatie en de grote techbedrijven. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen

Beleggerspanel over de beursgang van CoinbaseLuister  

Bewijst de beursgang van handelsplatform Coinbase dat cryptomunten zoals de bitcoin ook toekomst hebben? En hoe schadelijk is de miljoenenschikking van witwaszaken voor ABN Amro?

Beleggerspanel over bitcoinbeleggingenLuister  

Robeco zet de deur op een kier voor bitcoinbeleggingen. En niets lijkt de hosanna van het cijferseizoen in de weg te staan. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over omstreden hedgefonds ArchegosLuister  

De AFM zegt dat pensioenfondsen te weinig informatie over hun kosten geven. En: de Koreaanse belegger Bill Hwang veroorzaakte megaverliezen voor grote banken in de Verenigde Staten met zijn investeerbedrijf Archegos. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over de magische 700-puntengrensLuister  

De AEX stond gisteren voor het eerst sinds de zeepbel van 2000 weer boven de 700 punten. En: grote kledingmerken zoals H&M en Adidas liggen zwaar onder vuur in China. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over de ontwikkeling van digitale muntenLuister  

Handelen op de beurs is in trek. Hoe groot is de kans op een correctie door de oplopende rentes? En: centrale banken praten deze week tijdens het BIS Innovation Summit over de ontwikkeling van een eigen digitale munt. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over recordbedrag particuliere beleggingenLuister  

Particulieren belegden in 2020 bijna vier miljard euro op de beurs en dat is het hoogste bedrag in tien jaar tijd. En: ABN Amro en Galapagos zullen volgende week de AEX verlaten. Lopen de bank en de farmaceut hierdoor blijvende imagoschade op?

Beleggerspanel over chiptekorten en stijgende rentesLuister  

De maaltijdbezorgers van Deliveroo profiteren mee bij de onlangs aangekondigde beursgang. Een mooi gebaar of probeert Deliveroo de reputatie op te krikken? En: de koers van Tesla kende de afgelopen zes weken een recorddaling. Zijn de chiptekorten en de stijgende rente de boosdoener of is er meer aan…

Beleggerspanel over de oplopende rente op staatsleningenLuister  

Woensdag 10 maart treedt de Sustainable Finance Disclosure Regulation in werking. Deze EU-verordening moet zorgen voor meer transparantie over duurzame investeringen maar schept volgens vermogensbeheerders vooral onduidelijkheid. EN: de rente op Amerikaanse en Europese staatsleningen is de afgelopen…

Beleggerspanel over inhaalslag dividendLuister  

Ondanks een astronomisch verlies timmert de dividendmarkt weer hard aan de weg. En: Shell heeft zelfs zijn minst ambitieuze groene doelstelling niet weten te halen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over streamingdiensten en grondstoffenLuister  

Disney+ staat op het punt om Netflix van de streamingstroon te stoten. En: de nu omhoog schietende prijzen van koper, sojabonen en olie vormen het voorspel van een supercyclus in de grondstoffenmarkt. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over het herstel van de economieLuister  

De vlag kan uit, want de ECB verwacht vanaf de zomer een herstel van de economie. En: we hebben het over de zogenoemde spacs, want er komt weer een lege zak met geld naar het Damrak. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over de GameStop-relLuister  

Het sociale platform Reddit veroorzaakt grote paniek op de wereldwijde beurzen. En: de grootste Amerikaanse gas- en oliebedrijven waren even in gesprek over een fusie. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over coronacrisis-profiteursLuister  

Philips en ASML profiteren van de coronacrisis. Maar verwacht ons beleggerspanel ook succes op de lange termijn? Versoepeling van de coronamaatregelen lijkt overal ter wereld nog ver weg. Toch trekken de beurzen zich daar niks van aan.

Beleggerspanel over overnamebod AkzoNobelLuister  

Het kabinet weigert KLM steun te geven als dat niet in Nederlandse zakken terecht komt. En: Met een flink overnamebod steekt AkzoNobel de concurrentie naar de kroon. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over de verlengde lockdown en het cijferseizoenLuister  

Wat betekent de verlenging van de lockdown voor de aandelenmarkt en waar moeten beleggers op letten nu het cijferseizoen losbarst? Dat en meer bespreken we in het BNR Beleggerspanel.

Beleggerspanel over eindeloos succes TeslaLuister  

Met een tomeloos stijgende beurskoers lijkt het succes van Tesla niet te stoppen. En: Chinese telecombedrijven blijven toch verhandelbaar op de beurs in New York. Dat en meer bespreken we met het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over analisten en hun beleggersadviesLuister  

Het is meekomen of achterblijven voor beursfondsen tijdens de eindejaarsrally en in 2020 zaten analisten opvallend vaak goed met hun beleggingsadvies.

Beleggerspanel over gesloten grenzen voor BrittenLuister  

De beurzen kleuren opnieuw rood na de complete afgrendeling van het Verenigd Koninkrijk. En brokers zitten met het vaccin in de maag.

Beleggerspanel over de nieuwe lockdownLuister  

Wat betekent een lockdown voor het sentiment op de beurs? En de elektrische auto is niet te stoppen op de beurs - hoe komt dat?

Beleggerspanel over mogelijke herintrede van bankdividendLuister  

Banken mogen vanaf januari waarschijnlijk weer dividend uitkeren. En in de VS is een wet aangenomen die Chinese bedrijven van de beurs af kan halen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over de bitcoinLuister  

Dankzij institutionele beleggers lijkt de bitcoin eindelijk volwassen en ABN Amro verlaat met hangende pootjes de Zuidas. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over coronavaccinsLuister  

Het nieuws over het op handen zijnde coronavaccin doet het goed op de beurs, maar blijft die jubelstemming?

Beleggerspanel over coronavaccins en risicovolle junkbondsLuister  

Door de hoopgevende resultaten van coronavaccins duiken beleggers op risicovolle junkbonds. En niet alleen Azië profiteert van het nieuwe handelsverdrag.

Beleggerspanel over de Amerikaanse wisseling van de machtLuister  

Een wisseling van de wacht in het Witte Huis. Wat doet dat met de aandelenmarkt? En de grootste beursgang ooit ging vorige week op de valreep niet door. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over de Amerikaanse verkiezingenLuister  

Wordt het Trump of Biden? Voor beleggers is het vooral van belang dat het na de verkiezingen geen zooitje wordt. En: welke gevolgen heeft de onrust bij KLM? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over de grootste beursgang ooitLuister  

De beursgang van het Chinese Ant Group levert naar verwachting meer dan 29 miljard euro op en daarmee is het de grootste beursgang ooit. En: het gaat goed met winkelbeleggers, maar hoe lang nog?

Beleggerspanel over overnamegeruchten KPNLuister  

De koers van KPN piekt na geruchten over een overname door een Zweeds investeringsfonds. En: na Amerika wil ook de Europese Unie de macht van grote techbedrijven inperken. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over profiterende flitshandelarenLuister  

President Trump is aan de beterende hand na getroffen te zijn door corona. Wat betekent dat voor de belegger? En flitshandelaren profiteren van een informatievoorsprong op andere beleggers. Of dat eerlijk is, hoor je in het Beleggerspanel met Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer) en Mart…

Beleggerspanel over een nieuwe aandelencrashLuister  

Beleggers vrezen een nieuwe aandelencrash bij een tweede coronagolf en het eerste tv-debat tussen Joe Biden en president Trump is bepalend voor de stemming op de internationale beurzen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over verhuizing UnileverLuister  

De Nederlandse aandeelhouders hebben voor de verhuizing van Unilever naar Londen gestemd. En: hoe groen zijn groene beleggingen? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel over Hema en de BrexitLuister  

Een groep betrokken burgers wil een stukje Hema kopen en gaat daarvoor miljoenen euro's ophalen bij particuliere en professionele beleggers. En, daar issie weer: de Brexit. De deadline om tot een deal te komen kruipt langzaam dichterbij. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over nieuwe strategie FEDLuister  

Tweederde van de grote Nederlandse beursfondsen negeerde het risico van een pandemie, terwijl daar al op gewezen werd voor de coronauitbraak. En wat betekent de nieuwe strategie van de FED voor beleggers?

Beleggerspanel over brillenoorlogLuister  

EssilorLuxottica krijgt geen toegang tot de bedrijfsinfo van HAL en GrandVision. Welke gevolgen heeft dat voor de overname? Daar praten we over in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over het handelsconflictLuister  

Het handelsconflict tussen de VS en China dreigt te ontaarden in een koude oorlog met een ijzeren firewall. Wat doet dat met het sentiment op de beurs? En: beleggers bereiden zich voor op een tweede golf nu het aantal besmettingen weer oploopt. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over oplaaiende ruzies en prestigieuze lidmaatschappenLuister  

De oplaaiende ruzie tussen de VS en China raakt nu ook beursgenoteerde technologiebedrijven. En het prestigieus lidmaatschap van de S&P 500 zorgt niet altijd voor een jubelstemming bij beleggers. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over TikTok en de Big Tech-hoorzittingLuister  

Door de Big Tech-hoorzitting kregen Amazon, Facebook, Alphabet en Apple er gezamenlijk 200 miljard dollar bij. En gaat Microsoft aan de haal met de Amerikaanse activiteiten van TikTok?

Beleggerspanel over goudkoortsLuister  

Hoe bereiden beleggers zich voor op een tweede besmettingsgolf? En: beleggers vluchten vaak naar goud in crisistijden, maar deze keer breekt de goudprijs écht alle records.

Beleggerspanel over het herstelfondsLuister  

Het herstelfonds is na een lang weekend onderhandelen in Brussel rond. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Marco Groot (8 Days a Week), Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en zakenpartner Jacqueline Zuidweg.

Beleggerspanel over jonge waaghalzenLuister  

De nieuwe belegger is jong, waaghals en niet altijd goed bewust van de risicos. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel: Alle seinen op groen voor pensioenstelselLuister  

Nu alle vakbondsleden hebben ingestemd met het pensioenakkoord, staan alle seinen op groen voor het nieuwe pensioenstelsel. In dit stelsel hangt de pensioenuitkering af van de ontwikkelingen op de beurs. Verandert dit het beleggingsbeleid van pensioenfondsen?

De advertentieboycot van FacebookLuister  

Beleggers zijn weer positiever, maar wat als er toch een stevige tweede corona-golf komt? Adverteerders hebben Facebook massaal de rug toegekeerd en als gevolg kelderde het aandeel. Daarnaast vinden jongeren het platform steeds minder interessant.

Beleggerspanel over ondergang WirecardLuister  

We praten over economisch herstel. Wordt dat een hockeystick of toch meer een V-vorm? Beleggers zijn het er niet over eens. En: fintechbedrijf Wirecard ging van beurslieveling naar junkstatus. Hoe kon het zo misgaan?

Beleggerspanel over nieuwe Tesla-uitdagerLuister  

Beleggers vrezen voor een nieuwe corona-uitbraak en dat is duidelijk merkbaar op de beurzen. En: Tesla wordt uitgedaagd door nieuwe speler in de autobranche.

Beleggerspanel over diepe recessieLuister  

DNB voorspelt dat corona voor een diepe recessie gaat zorgen. Hoe reageren de beurzen op die voorspelling? We bespreken het met Marco Groot (partner bij consultant 8 days a week) en Thijs Knaap (senior strateeg APG).

Beleggerspanel over een mogelijke eurocrisisLuister  

Een vliegensvlugge IPO van Douwe Egberts, volatiliteit op de beurzen en de risicorapportage Financiële Markten van het Centraal Planbureau (CPB), dat zijn de onderwerpen in het beleggerspanel.

Beleggerspanel over voorspellende gave van de beursLuister  

De schuldenberg loopt op en de economische cijfers zijn slecht, maar de beurs is aardig opgeknapt. Ondertussen wordt er druk gediscussieerd over de vraag of de beurs niet te ver vooruit loopt op de economie. Heeft de beurs een voorspellende gave of is er wat anders aan de hand?

Beleggerspanel over koffie op de beursLuister  

Douwe Egberts gaat weer naar de beurs. En: FED-voorzitter Jerome Powell voorspelt een langdurige crisis. We bespreken het met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund.

Beleggerspanel over duurzaamheidsportefeuillesLuister  

Trekken bedrijven met een hogere duurzaamheidsscore meer beleggers aan? En grote beleggers willen bedrijven met grote buffers. We praten erover in het beleggerspanel met Mary Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics,…

Beleggerspanel over aandeelhouders ShellLuister  

Heeft Shell een punt als het zegt dat aandeelhouders vanwege het coronavirus even niet welkom zijn dit jaar op de aandeelhoudersvergadering. Of zit er meer achter? Alle tijd voor het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over de oliedealLuister  

De Opec, Rusland en andere olieproducerende landen zijn het toch eens geworden over een oliedeal. En gaat de coronacrisis voor een blijvende verandering zorgen in beleggersland?

Beleggerspanel over euro- en coronabondsLuister  

Eurobonds, Eurofonds en Coronabonds: wat hebben beleggers er aan? En het piept en kraakt op de oliemarkt. We praten erover in het beleggerspanel met Jacco Heemskerk, Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers. CFA Society VBA en Re…

Beleggerspanel over schrappen dividendLuister  

Wat moet je als belegger met de schommelende beurskoersen: instappen of afwachten? En banken en bedrijven schrappen de dividendbetalingen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger en Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbehe…

Beleggerspanel over groene AEXLuister  

De AEX opende vandaag weer in de plus. Zijn de maatregelen van de centrale banken genoeg om de beurzen tot bedaren te brengen? En waarom blijven financiële markten open terwijl de reële economie deels dichtgaat? We gaan het allemaal bespreken in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over helikoptergeldLuister  

Gaat de Fed ver genoeg met haar maatregelen of is het tijd voor helicopter money? En waarom doet goud, normaal gesproken de rots in de branding ten tijde van crisis, het ook slecht momenteel? We gaan het allemaal bespreken in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over herstel beurzenLuister  

Hoe herstellen de beurzen van de coronaklap? En moet je als particuliere belegger in deze onzekere tijden je geld nog wel in aandelen willen steken? We gaan het allemaal bespreken in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over corona en Super TuesdayLuister  

De financiële markten zijn in de ban van het coronavirus en het is Super Tuesday. Wat kunnen beleggers verwachten van een nieuwe Amerikaanse president? We praten er over met Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest), Thijs Knaap (senior strateeg bij APG) en Simon van Veen f…

Beleggerspanel over gevolgen coronavirusLuister  

Het coronavirus grijpt om zich heen op de financiële markten. En de jaarcijferregen houdt ook deze week weer aan. We gaan het allemaal bespreken in het Beleggerspanel.

Het beleggerspanel over NIBC en BAMLuister  

In de week dat bouwbedrijf BAM met de jaarcijfers komt, vertrekt de topman vlak voordat zijn termijn verloopt. Zegt dat iets over de cijfers? En de koersstijging van zakenbank NIBC, daar zit een vreemd luchtje aan.

Beleggerspanel over Randstad en Warner Bros MusicLuister  

Randstad heeft een uitdagend jaar achter de rug en dat belooft niet veel goeds voor onze economie. En streaming zou de doodsteek voor de traditionele platenmaatschappij betekenen, maar niets is minder waar. Eén van de grootste maatschappijen, Warner Bros Music, maakt een spectaculaire comeback en w…

Beleggerspanel over dieprode, Chinese cijfersLuister  

De Chinese beurzen staan diep in het rood door het coronavirus. Is dit het moment om in te stappen? En wie zou de perfecte Amerikaanse president zijn voor beleggers?

Beleggerspanel over coronavirusLuister  

Hoe zorg je er als belegger voor dat jouw portefeuille niet besmet raakt met het coronavirus? En hoe ga je om met de almaar kwakkelende Duitse economie?

Beleggerspanel over BlackrockLuister  

Wat zijn de beste koopjes tijdens het cijferseizoen? En een uniek inkijkje in de strategie van Blackrock.

Beleggerspanel over Jitse GroenLuister  

Het cijferseizoen gaat weer van start. Waar gaan beleggers op letten? Verder aandacht voor de overwinning van Jitse Groen en de omgekeerde beursgang van CM.com.

Het beleggerspanel over onrust in IranLuister  

De Europese aandelenbeurzen gingen maandag onderuit. Na de Amerikaanse drone-aanval verkochten beleggers hun aandelen. Zij zochten hun heil in veiligere havens als goud.

Beleggerspanel blikt terug op 2019Luister  

2019 was het jaar van de tegenvallende beursgangen en overgehypte bedrijven die teveel waarde kregen toegedicht. Maar het was ook één van de beste beursjaren van het decennium.

Beleggerspanel: handelsdeals en renteLuister  

De inkt van de handelsdeal tussen China en de VS is amper droog of we bevinden ons alweer in een nieuw geopolitieke conflict. Nord Stream 2, de gaspijplijn tussen Europa en Rusland, stoot de Amerikanen tegen het zere been. Met sancties van beide kanten als gevolg.

Beleggerspanel over klimaat als risicofactorLuister  

De flessen champagne zijn niet aan te slepen bij beleggers door de eindejaarsrally. En het wordt tijd dat het klimaat wordt meegenomen als risicofactor in de risicomodellen van banken en bedrijven.

Beleggerspanel over Just EatLuister  

Just Eat wijst het verhoogde bod van Prosus af. En de Britten mogen deze week naar de stembus, maar wat gaat dat betekenen voor de financiële markten?

Beleggerspanel: Na Black Friday en Cyber Monday weinig euforie op Wall StreetLuister  

De kop is er af in december en gelijk schoot de AEX door het dak van 600 punten. In de VS zorgden Amerikaanse consumenten voor een online recordomzet op Black Friday. Maar beleggers op Wall Street waren duidelijk minder gecharmeerd van bedrijven als Walmart.

Beleggerspanel: sluiten we het jaar af in feeststemming?Luister  

December is traditioneel gezien een feestmaand op de beurs, maar na vorig jaar is niemand daar meer echt zeker van. En Hongkong maakt zich op voor de grootste beursgang in 10 jaar, valt daar voor Nederlanders ook wat te halen?

Beleggerspanel over beursgang Saudi AramcoLuister  

Vanaf aanstaande zondag kan er ingeschreven worden op aandelen Saudi Aramco. Voor zeven euro heb je er eentje. En het blijft feest op Wall Street. We blikken in het beleggerspanel alvast voorzichtig terug op een positief jaar.

Beleggerspanel: AEX nadert mijlpaal en het regent kwartaalcijfersLuister  

Het gesomber over de economie is ingeruild voor positivisme op de beurs. Zijn beleggers terecht zo vrolijk? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over grootste beursgang aller tijdenLuister  

Grote zorgen bij de Europese Financiële waakhond en de grootste beursgang aller tijden. We gaan het allemaal bespreken in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel: wordt TakeAway de kaas van het brood gegeten?Luister  

De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero kan overnamejager TakeAway dwarszitten in deal met Just Eat. En staan beleggers op de banken nu de Brexit met drie maanden is uitgesteld?

Beleggerspanel: mogelijke Brexitdeal stemt markten positiefLuister  

Een eventuele Brexitdeal zorgt voor positiviteit op de financiële markten: volgens zakenbank Goldman Sachs is het de hoogste tijd voor beleggers om in het Verenigd Koninkrijk te investeren.

Beleggerspanel over Beter BedLuister  

Het handelsakkoord tussen China en de VS zet de deur op een kier voor hoopvolle beleggers en slaapdronken Beter Bed dumpt Duitse matrassendochter op tijd. Dat en meer in het Beleggerspanel van deze week.

Beleggerspanel: de AEX doet het beter dan zijn Europese collega'sLuister  

De Amsterdamse AEX-index presteert opmerkelijk genoeg beter dan andere Europese beurzen zoals de CAC 40 in Frankrijk. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel: Trump en China opweg naar nieuwe escalatie in handelsconflictLuister  

President Donald Trump overweegt een verbod op Chinese bedrijven die een Amerikaanse beurslisting hebben en dat lijkt een nieuwe escalatie in het handelsconflict te worden.

Verdienen aan vakantieverdrietLuister  

Beleggers die geld verdienen aan de val van Thomas Cook, kunnen op veel kritiek rekenen. En de rentestanden zijn gunstig voor de obligaties.

Beleggerspanel over de rente en nieuwe CEO KPNLuister  

De rente gaat zo goed als zeker naar beneden, maar besluit de ECB donderdag in Frankfurt ook het opkoopprogramma nieuw leven in te blazen. En de moeilijke situatie van de nieuwe CEO van KPN komt ter sprake in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel over het halen van financiële doelenLuister  

Beleggers beginnen zich zorgen te maken over een recessie. Hoe haal je toch je financiële doelen?

Beleggerspanel over de gevolgen van G7Luister  

Zijn beleggers wijzer geworden van de G7? En waar houdt het op met de negatieve rentes?

Beleggerspanel: rode vlaggen bij beursgang WeWorkLuister  

WeWork is klaar voor een beursgang en ook al wordt het bedrijf gewaardeerd op een slordige 47 miljard dollar, analisten zien rode vlaggen. Verder zijn deze week de ogen van beleggers gericht op Jackson Hole, waar centrale bankiers bij elkaar komen om te praten over toekomstig beleid. We bespreken he…

Beleggerspanel: de grootste beursgang allertijdenLuister  

Beurzen maken zich op voor 'de grootste beursgang allertijden'. Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco zou begin volgend jaar naar de beurs willen. Als dat lukt, wordt het in één klap de meest waardevolle beursgenoteerde onderneming. Maar de plannen zijn eerder al uitgesteld, waarom zou het…

Beleggerspanel over premier Verenigd KoninkrijkLuister  

Beleggers reageren op aanstelling nieuwe premier Verenigd Koninkrijk. En waarom zijn particuliere beleggers zoveel optimistischer dan professionele?

Beleggerspanel over de Europese aandelenmarktLuister  

De Europese aandelenmarkt presteert boven verwachting. Het eerste halfjaar van 2019 is zelfs goed te noemen. Hadden alle doemdenkers na vorig jaar dan ongelijk?

Beleggerspanel over de OESO-noodoproepLuister  

De VS en China zitten weer aan tafel en dat zorgt voor optimisme bij beleggers. Maar ondertussen zijn er wel zorgen over de extreem lage rentes en doet de OESO daarom zelfs een noodoproep.

Beleggerspanel over Trumps dreigementLuister  

Gaat de FED de rente verlagen en kunnen we echt de grootste beurscrash ooit verwachten als Donald Trump niet wordt herkozen?

Beleggerspanel: Wat betekent het anti-Europese geluid voor de portefeuille?Luister  

Met de overwinningen van Le Pen in Frankrijk en Salvini in Italië heeft het anti-Europees geluid in twee sleutellanden aan kracht gewonnen. Wat dit voor beleggers betekent bespreken we o.a. dit keer in het beleggerspanel. Met daarin deze week:

Het Beleggerspanel over HuaweiLuister  

In rap tempo groeit het aantal bedrijven dat stopt met leveren aan het Chinese Huawei. Wie daardoor klanten verliezen en winnen, bespreken we in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel: Gaan we Uber ooit in het groen zien?Luister  

In aanloop naar de beursgang moest Uber de prijs van de aandelen al meermaals naar beneden bijstellen. En beleggers zetten die trend na de beursgang onverminderd voort. De eerste twee handelsdagen ging er in totaal meer dan 15 procent af. Hoe je daar als belegger mee om moet gaan bespreken we in het…

Beleggerspanel over de schrik van TrumpLuister  

De beste beursdebutant in jaren, de grootste beursgang van 2019 en de schrik die Donald Trump beleggers bezorgt.

Beleggerspanel: Bibbers van Intel, of niet?Luister  

Het kwartaalcijferseizoen valt niet tegen, maar veel beleggers krijgen de bibbers van Intel. Of dat ook voor de beleggers geldt die vandaag in het beleggerspanel zitten, hoor je zo. Deze week zijn dat:

Beleggerspanel: meltup en cijferweekLuister  

Geen meltdown, maar een meltup is het risico dat nu boven de aandelenmarkt hangt. Tenminste als je het aan de CEO van Blackrock vraagt. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel. Deze week met:

Beleggerspanel over ASML, Trump en FEDLuister  

In het Beleggerspanel zitten vandaag Nico Inberg (head of Markets & Research bij beleggerswebsite IEX), Karel Mercx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen) en Nick Bakker (onafhankelijk investeerder, belegger en speculant).

Beleggerspanel: Chinese aandelen en marktmachtLuister  

Chinese aandelen zijn hot. Is dit HET moment om op de trein te springen, Of is die trein al lang vertrokken? En het IMF is kritisch op toenemende marktmacht van grote bedrijven. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel. Deze week met:

Beleggerspanel: de AEX is weer terug bij afLuister  

De AEX staat weer op het niveau van voor de desastreus verlopen laatste maanden van 2018. Dit keer in het beleggerspanel bespreken we wat er ondertussen veranderd is, en hoe het begin van het tweede kwartaal eruit gaat zien.

Valt het r-woord?Luister  

Een nieuwkomer op het Damrak: bij voldoende handel kan het Zuid-Afrikaanse Naspers in één klap de nummer drie op de AEX worden. Hoe happig zijn de Nederlandse beleggers? En... valt het r-woord ook? Dat en meer hoor je in het Beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Beleggerspanel: de beursgang van LyftLuister  

Met een totale beurswaarde van 18,5 miljard dollar moet taxibedrijf Lyft de grootste tech-beursgang sinds Snap in 2017 worden. En er is nog een overeenkomst. Ook bij Lyft krijgen de kersverse aandeelhouders minder te vertellen dan aandeelhouders van het eerste uur. Dat en meer komt langs in het bele…

Beleggerspanel: Brexit en VerjapaniseringLuister  

Alle ogen zijn gericht op het Britse Lagerhuis, want naar verwachting gaat Theresa May's Brexit deal daar vanavond ten onder. Dat is besproken in het beleggerspanel. Deze week met:

Beleggerspanel: rust op de obligatiemarktLuister  

Chinese aandelen kregen de hardste klappen toen de handelsoorlog verder dreigde te escaleren. Of daar, nu er een deal dichterbij komt, dan ook de grootste kansen liggen bespreekt het beleggerspanel.

Beleggerspanel: Afwachten of nietLuister  

Wacht je als belegger op die dip in de financiële markten die uiteindelijk altijd een keer komt, of kun je beter gisteren zijn begonnen met elke maand een vast bedrag inleggen. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel, met:

Beleggerspanel: Hoe duurzaam is de verbetering van de AEX?Luister  

Hoe duurzaam is de verbetering van de AEX? Beleggingsonderzoek lijdt onder nieuwe Europese regels. En de koers van IMCD verdrievoudigde, waarmee de chemicaliënspecialist naar verwachting een plek in de hoofdindex scoort.

Beleggerspanel: Waarom merkt de beurs niets van de bijgestelde groeiverwachtingen?Luister  

Her en der worden de economische groeiverwachtingen naar beneden bijgesteld, maar op de beurs is daar helemaal niets van te merken.

Beleggerspanel: Wordt februari net zo goed als januariLuister  

De januarimaand van dit jaar was voor de AEX de beste startmaand van deze eeuw, maar het is nog maar de vraag of de positieve trend zich doorzet in februari.

Beleggerspanel: Cijfers van grote bedrijvenLuister  

Met cijfers van Philips, Shell, Unilever in Nederland. EN Apple, Facebook en Amazon aan de andere kant van de oceaan, is het opletten geblazen voor beleggers. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel, met:

Beleggerspanel: het cijferseizoen barst losLuister  

Waren de knikkende knieën eind 2018 van beleggers terecht? Het losbarstende cijferseizoen kan daar hopelijk uitsluitsel over geven. Beleggers hebben het druk deze week, maar toch zijn ze in de studio aangeschoven voor het Beleggerspanel.

Beleggerspanel: Shutdown en BrexitLuister  

De Amerikaanse overheid beleeft zijn langste shutdown ooit en er is nog geen zicht op een oplossing. Ook in het Verenigd Koninkrijk heerst chaos, want komt er nu een Brexit of niet?

Beleggerspanel: het pessimisme voorbijLuister  

In december en ook de eerste dagen van 2019 vierde het pessimisme hoogtij, maar na een sterk Amerikaans banenrapport en geruststellende woorden van FED-voorzitter Powell kijken hier en daar beleggers weer omhoog. Kijkt ons beleggerspanel ook omhoog?

Beleggerspanel: Wordt dit wel een memorabel beursjaar?Luister  

Qua resultaten is het beursjaar 2018 er één om snel te vergeten, maar saai was het zeker niet. Of dit jaar even enerverend wordt, is de kernvraag tijdens het Beleggerspanel van vandaag.

Beleggerspanel: Hogere rente en BinckBankLuister  

Is een hogere rente voor bedrijven een probleem, wat zijn naast Binckbank de overnamekandidaten op de Nederlandse beurs, en het is deze week één jaar geleden dat Bitcoin tegen de twintigduizend dollar aanschuurde. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel, met:

Beleggerspanel: Wat als AEX weer lekker doorzaktLuister  

Het is de afgelopen week bibberen voor beleggers. De AEX zakte al meerdere keren door de vijfhonderd punten. Wat dit betekent en waar het naartoe gaat, bespreekt Thomas van Zijl in het Beleggerspanel.

Beleggerspanel: Vastgoedfondsen en TeslaLuister  

De aandelenmarkten zijn verheugd over de resultaten van de G20 en Shell heeft aangekondigd klimaat stappen te gaan zetten. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel

Beleggerspanel: sterke vraag naar obligatiesLuister  

Beleggers hebben te hoge rendementsverwachtingen, bedrijven profiteren van sterke vraag naar obligaties en de alarmbel op de obligatiemarkt rinkelt. Of we ons daar zorgen over moeten maken bespreken we in het beleggerspanel.

Beleggerspanel: Vastgoedfondsen en TeslaLuister  

Particulieren storten zich massaal op vastgoedfondsen en Tesla is op weg naar een verkooprecord in Nederland: ruim 1 miljard euro. Dat is allemaal in besproken in het beleggerspanel met:

Beleggerspanel: een armoedig jaar voor de aandelenmarktLuister  

2019 wordt volgens de Amerikaanse beleggingsstrateeg James Swanson een beroerd jaar voor de aandelenmarkten. En TomTom heeft al drie ongevraagde overnameboden liggen. Dat en meer bespreekt het beleggerspanel.

Beleggerspanel: Midterms en Warren BuffettLuister  

Met ingehouden adem kijken beleggers naar de midterm-verkiezingen in de VS. Een politieke impasse zou voor de nodige onrust op de beurzen kunnen zorgen. En waar Warren Buffett techbedrijven normaal links laat liggen, investeerde hij afgelopen week maar liefst 600 miljoen dollar in een Braziliaans fi…

Beleggerspanel: de groeiende portefeuilleLuister  

Moet je als de onrust toeneemt ook eens kritisch naar je beleggingsportefeuille kijken, en wat moet je dan doen? Dat en speculeren op overnamegeruchten bespreekt het beleggerspanel.

Beleggerspanel: AEX tikt laagste stand van het jaar aanLuister  

Er zijn donkerrode cijfers op de beurs en ligt er een nieuwe schuldencrisis op de loer in Italië? Dat en meer bespreekt het beleggerspanel.

Beleggerspanel: tóch niet de beurs opLuister  

Vanwege een ongeschikt beursklimaat wordt beursgang na beursgang afgelast. En leidt het inmiddels losgebarsten cijferseizoen beleggers naar rustiger vaarwater?

Beleggerspanel: Komend cijferseizoenLuister  

Het komende cijferseizoen, de Braziliaanse verkiezingen en hoe moeten we de waarschuwende woorden van DNB-president Klaas Knot interpreteren. Dat is allemaal in besproken in het beleggerspanel met: