Bolletje en Pluisje

Bolletje en Pluisje

Kinderen & Familie  |  9 afleveringen

Bolletje en Pluisje is een spannende podcastserie voor kinderen vanaf 3 jaar. In dit verhaal reizen we met Pluisje mee die zich laat meevoeren door de wind. Hij komt in een donker bos terecht waar hij nog nooit geweest is. Terwijl Bolletje zich thuis afvraagt waar zijn vriendje blijft, gaat Pluisje op avontuur. Een heel spannend avontuur… Deze podcast werd ingesproken door een grootvader met zijn kleindochter. Elke aflevering van Bolletje en Pluis heeft een dromerig of spannend liedje, gespeeld door echte muzikanten op allerlei instrumenten. Aan deze podcast hebben meegewerkt:
 Hugo Koolschijn-verteller, Julia-Pluisje, Eric de Koning-tekst, Dimitri Versteegen-tekeningen, Hermine Deurloo-mondharmonica, Gert Wantenaar-accordeon, Fee Reynaert-zang, Menno Wolthers-toetsen, Emma Breedveld-viool, Mariël van den Bos-dwarsfluit, Thomas Welvaadt-trompet, Arno Bakker-sousafoon, Gerlieke Aartsen-hobo, Sarah Koolschijn-begeleiding, Muziekschool Amsterdam, Wim Bult-mastering liedjes, Frans de Rond-mastering podcast, Bas Fortgens-idee en muziek.

Verras mij  


#8 - Echte vrienden

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

Met twee broodpakketjes op zak gaat Bolletje het tuinpad af. De zoektocht naar Pluisje kan beginnen. Opeens hoort hij een bekende stem.


#7 - De boom in

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

Hoog in de boom ziet Pluisje eindelijk welke kant hij op moet. Hij kan alleen niet naar beneden, want daar zit Bruno. Gelukkig kunnen beren niet klimmen. Of wel?


#6 - Op de berg

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

Boven op de berg voelt Pluisje hoe moe hij eigenlijk is. Hij gaat tegen de stam van een boom zitten en valt in slaap. Thuis besluit Bolletje om Pluisje te gaan zoeken.


#5 - Geen muis

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

Bruno is boos op zichzelf. Dan ontmoet hij Gniffel, die op zoek is naar Pluisje. Als Gniffel uitgesproken is, wordt Bruno nog veel bozer en rent weg.


#4 - Verdwaald

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

Pluisje weet niet meer welke kant hij op moet. Gelukkig komt hij een uil tegen, die vast wel de weg weet. Maar is ie wel te vertrouwen?


#3 - Bruno

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

Pluisje is geland in een groot bos. Uit een donker hol klinkt geronk. Ondertussen heeft Pluisje een struik met bessen ontdekt. Zou hij er eentje proberen?


#2 - Gniffel

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

Pluisje laat zich meevoeren door de wind. Hij vliegt steeds hoger en kan heel ver kijken. De wind suist en loeit. Dan hoort hij vlakbij opeens iemand giechelen.


#1 - De wind

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  22-06-2020

In het Glooiland, onder de grote kastanje, wonen Bolletje en Pluisje. Als er een harde wind opsteekt, moet Pluisje zich vasthouden om niet weg te waaien. En dan laat hij los.


Trailer

Luister  

Bolletje en Pluisje  /  15-06-2020

Bolletje en Pluisje is een spannende podcastserie voor kinderen vanaf 3 jaar. In dit verhaal reizen we met Pluisje mee die zich laat meevoeren door de wind. Hij komt in een donker bos terecht waar hij nog nooit geweest is. Terwijl Bolletje zich thuis afvraagt waar zijn vriendje blijft, gaat Pluisje...