Brand in de Urbanus

Brand in de Urbanus

Nieuws & Politiek  |  4 afleveringen

Heel Amstelveen staat op zijn kop als tijdens een grote brand op 15 september 2018 de St. Urbanuskerk in Bovenkerk bijna volledig wordt verwoest. Verslaggever Celine Sulsters gaat op zoek naar het verhaal achter de brand. Waarom was de impact zo groot en hoe heeft de gemeenschap het voor elkaar gekregen om de kerk te herbouwen? 

Verras mij  


4. Heimwee | NH Nieuws

Luister  

Brand in de Urbanus  /  06-01-2023

Architect Cor Bouwstra kruipt voor de herbouw van de Urbanuskerk in het hoofd van zijn 19e eeuwse collega. In deze laatste aflevering kom je erachter waarom de Urbanuskerk na de herbouw meer een Cuypers-kerk is dan ervoor. En hoe zit het nu met de brandveiligheid? 


3. Bezieling | NH Nieuws

Luister  

Brand in de Urbanus  /  30-12-2022

Verdriet om de afgebrande kerk slaat snel om in strijdvaardigheid. De Urbanuskerk moet en zal worden herbouwd. In de derde aflevering wordt duidelijk hoeveel de kerk voor Amstelveen betekent en welke belangrijke rol de gemeenschap heeft gespeeld bij de herbouw.


2. Verhit | NH Nieuws

Luister  

Brand in de Urbanus  /  27-12-2022

De sfeer bij het publiek slaat om als de brandweer maar geen werkende brandkraan kan vinden, maar wie is daar verantwoordelijk voor? En had de brand voorkomen kunnen worden? In deze aflevering duikt Sulsters dieper in de schuldvraag.


1. Vlammenzee | NH Nieuws

Luister  

Brand in de Urbanus  /  23-12-2022

De brandweer staat machteloos als de Urbanuskerk binnen enkele minuten in lichterlaaie staat. Omstanders zoeken troost bij elkaar en zijn bang om hun huis kwijt te raken. In deze eerste aflevering beleef je de brand door de ogen van verschillende betrokkenen.