Podcast Zoeker

Brugklas - De Podcast

Brugklas - De Podcast

Kinderen & Familie  |  13 afleveringen

In de 12-delige serie ‘Brugklas - De Podcast: een raadselachtig ongeluk’ worden brugklassers Liz, Sophie en Pieter gevolgd. De drie zijn getuige van een ongeluk, maar als ze op de plek des onheils aankomen, ontbreekt van een slachtoffer ieder spoor. Wat is hier gebeurd? 'Brugklas - De Podcast' is een podcast van NPO Zapp en AVROTROS en werd geproduceerd door Tuvalu Media.

De teaserLuister  

In de 12-delige serie ‘Brugklas de Podcast - een raadselachtig ongeluk’ zijn brugklassers Liz, Sophie en Pieter op schoolkamp. Tijdens de nachtelijke dropping zijn ze getuige van een ongeluk, maar een slachtoffer is nergens te bekennen. Een dag later blijkt wel degelijk dat er iemand is aangere…

#1 - Een dropping in de nachtLuister  

Pieter, Liz en Sofie gaan op educatiekamp. Zij zijn ingeloot op een kamp met als thema duurzaamheid. Maar tijdens de eerste nacht zijn ze getuige van een raadselachtig ongeluk.

#2 - Ooggetuigen van een raadselLuister  

Pieter, Liz en Sofie blijven maar denken aan het ongeluk. Ze besluiten zelf op onderzoek uit te gaan.

#3 - Naar de politieLuister  

Nu ze een belangrijk bewijsstuk gevonden hebben besluiten ze naar de politie te gaan. Maar Liz gaat steeds meer twijfelen. Moeten ze hier wel mee doorgaan?

#4 - Een nieuwe verdachteLuister  

Terwijl Sophie en Pieter een nieuwe ontdekking doen, probeert Liz het ongeluk zoveel mogelijk te vergeten.

#5 - ’s Nachts op padLuister  

Sophie haalt Pieter over om ‘s nachts op onderzoek uit te gaan in de schuur van boer Gerards. Liz wil er nog steeds niet veel mee te maken hebben en trekt steeds vaker op met Roef.

#6 - Betrapt in het donkerLuister  

Pieter is bang dat hij naar huis gestuurd wordt. Maar bij toeval komt hij alsnog in de schuur terecht en ziet daar een belangrijk bewijsstuk.

#7 - Op zoek naar bewijsLuister  

Liz is geschokt als ze als ze hoort wat Pieter ontdekt heeft. Ze begrijpt dat de twee nu hun zoektocht niet kunnen gaan staken, zoals ze van plan waren.

#8 - Een nieuwe verdachteLuister  

Liz merkt dat ze Roef wel een hele leuke jongen vindt. En ze heeft het gevoel dat het wederzijds is. Tot ze iets verrassends over hem ontdekt.

#9 - Een verrassende ontdekkingLuister  

Liz zoekt een manier om met Roef te praten over wat ze op zijn telefoon heeft gezien. Maar dit leidt tot een verrassend gesprek.

#10 - Geheimen voor elkaarLuister  

Terwijl Liz niet weet wat ze moet doen, is speurneus Sofie niet te stoppen. Ze bedenkt dan ook een theorie die misschien wel eens zou kunnen kloppen.

#11 - Op onderzoekLuister  

Sophie probeert een plan te maken met Pieter en Liz. Als ze de auto niet kunnen vinden voelt het alsof ze geen enkel bewijs hebben.

#12 - De daderLuister  

Pieter en Liz maken zich zorgen om Sofie, van wie ze niets meer horen. Liz wil Marianne om opheldering vragen, maar Pieter durft niet.