Cava Of Koffie

Cava Of Koffie

Ontspanning  |  10 afleveringen

Bo en Annelies stellen grote en kleine levensvragen aan zichzelf, elkaar en het internet. We halen de cava- of koffiefilosoof in ons naar boven. Pretentieloos leidt onze gut feeling ons door veel gedachten, zonder oplossingen en met nuance. Luister en filosofeer met ons mee, ongedwongen en vooral met veel korrels zout.

Verras mij  


If i’d have known...

Luister  

Cava Of Koffie  /  26-11-2021

Wat als je jongere zelf de inzichten of kennis had waarover jij vandaag beschikt? Zou je nog steeds dezelfde keuzes maken of zou je leven er helemaal anders uitzien? Aan de hand van verschillende stellingen buigen Annelies en Bo zich in deze aflevering over die vraag.


De kracht van onze gedachten

Luister  

Cava Of Koffie  /  26-10-2021

Ken je dat gevoel waarbij je niet gelooft in de goede afloop van een situatie, en het dan ook daadwerkelijk zo verloopt? Jouw mindset oefent invloed uit op de toekomst en dat fenomeen heet Self Fullfilling Prophecy. Annelies en Bo spreken in deze afleveringen over hun ervaringen hiermee.


Ochtend vs. avond

Luister  

Cava Of Koffie  /  29-04-2021

Rise and shine, of zeg maar snooz and shine! Niet iedereen is namelijk even vrolijk en productief vòòr 12 uur ‘s middags. Tijdens deze aflevering verdedigt Bo graag de avondmensen onder ons, terwijl Annelies zweert bij middagdutjes en ‘miracle mornings’.


Het voorgeschreven pad: volgen of links laten liggen?

Luister  

Cava Of Koffie  /  22-03-2021

Het voorgeschreven pad: volgen of links laten liggen?Huisje, tuintje, boompje. Is dat de trap van het leven die we moeten beklimmen? Annelies en Bo spreken over de verwachtingen van ouders, prestatiedrang in vriendengroepen en een toekomstgerichte samenleving.


Het vrouwenreglement overboord!

Luister  

Cava Of Koffie  /  17-02-2021

Wat is dat, het vrouwenreglement? Bo en Annelies stellen in deze aflevering de regels voor vrouw-zijn in vraag. Luister naar onze warme oproep voor meer mildheid en zelfliefde.


Dilemma’s op dinsdag

Luister  

Cava Of Koffie  /  12-10-2020

Nelly en Kelly zongen er in 2002 al over, Maar dagelijks worden we geconfronteerd met dilemma’s. In deze aflevering dagen we onszelf uit om te kiezen tussen twee absurde situaties. Doen jullie mee? Het grootste dilemma blijft natuurlijk: cava of koffie?


Hard-to-get: de flirttechniek die altijd werkt?

Luister  

Cava Of Koffie  /  17-09-2020

Een touwtrekgebeuren bij het ontmoeten van een nieuwe kanjer. Je kent het vast wel? Jij bent inmiddels al head-over-heals en je fling houdt de spanning nog wat aan. Of hou jij de boot wel eens af wanneer je overstelpt wordt met berichten? Hard-to-get, blijkbaar is het een ding! Maar wat is het? En w...


Zelfhulp voor dummies

Luister  

Cava Of Koffie  /  07-09-2020

Zelfhulpboeken, you love it or you hate it. Wij zijn alvast believers en maakten er een aflevering over. Maar, waarom kopen we dit zo massaal? En kan het ons helpen? Ontdek het samen met ons.


Team FOMO of Team JOMO?

Luister  

Cava Of Koffie  /  30-08-2020

Hoe voel jij je wanneer jouw vrienden het feest van het jaar beleven en jij niet aanwezig bent? Fear Of Missing Out is het modewoord van dit decennium! Wij zoeken uit wat het is en waarom we het ervaren.


Jingle

Luister  

Cava Of Koffie  /  30-08-2020

Welkom bij Cava Of Koffie. Een podcast waarin Bo en Annelies grote en kleine levensvragen stellen aan zichzelf, elkaar en het internet.