Charles, eindelijk koning

Charles, eindelijk koning

Maatschappij & Cultuur  |  6 afleveringen

Charles lijkt wel een figuur die bijna werd vergeten bij de Britse troonopvolging. Dat heeft natuurlijk met de sterke genen van zijn moeder te maken. Heel zijn leven lijkt wel uit wachten te bestaan: op de troon, op de liefde van zijn leven, op erkenning. Niemand heeft de kunst van het wachten zo goed onder de knie. Wat doet dat wachten met een prins en welke koning krijg je dan op de troon? Journalist en royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne vertellen zijn unieke verhaal.

Verras mij  


5. Eindelijk koning

Luister  

Charles, eindelijk koning  /  16-05-2022

Charles heeft meer dan 70 jaar moeten wachten op de troon. Hoe kan hij het verschil maken met zijn voorgangers? Wat voor een Koning moet Charles zijn in het moderne Verenigd Koninkrijk en voor welke uitdagingen staat hij?


4. Prince of Wales

Luister  

Charles, eindelijk koning  /  16-05-2022

Als troonopvolger zat Charles allesbehalve stil. Met zijn stichting ‘The Prince’s Trust’ heeft Charles duizenden jongeren een kans gegeven om iets van hun leven te maken. We leren Charles kennen als een geëngageerde, geïnteresseerde man met een eigen mening.


3. Zijn jeugd

Luister  

Charles, eindelijk koning  /  16-05-2022

Charles heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Hij heeft geleden onder het feit dat zijn ouders vaak afwezig waren, maar hij ging ook gebukt onder de strenge regimes in de kostscholen waar hij naar toe moest gaan van zijn vader. Hij voelde zich heel alleen.


2. Diana

Luister  

Charles, eindelijk koning  /  16-05-2022

De piepjonge Lady Diana Spencer kon - in tegenstelling tot Camilla - blijkbaar wel de juiste adelbrieven voorleggen om de toekomstige koningin van het Verenigd Koninkrijk te worden. Zowel Charles als Diana wisten vooraf dat hun huwelijk geen ‘match made in heaven’ zou worden. En toch huwden ze....


1. Camilla

Luister  

Charles, eindelijk koning  /  16-05-2022

Charles is 57 als hij met de liefde van zijn leven kan en mag trouwen. Waarom heeft dit zo lang geduurd? Waarom mocht Camilla niet de vrouw worden van de troonopvolger?


Trailer - Charles, eindelijk koning

Luister  

Charles, eindelijk koning  /  20-04-2022

De Britse troonopvolger Charles zit al heel lang in de wachtkamer van troonopvolgers. Dat heeft natuurlijk met de sterke genen van zijn moeder te maken. Heel zijn leven lijkt wel uit wachten te bestaan: wachten op de troon, op de liefde van zijn leven, op erkenning. Niemand heeft de kunst van het wa...