Connolly on Writing

Connolly on Writing

Kunst  |  4 afleveringen

Wil je starten met schrijven, of net zoals mij de draad terug oppikken? Volg hoe ik als pseudo-leek mijn weg baan doorheen het schrijfproces, huidige lectuur bespreek, en tips & tricks uit mijn mouw schud. Weet dat je niet alleen bent, deze idioot geeft je rugdekking.

Verras mij  


3 - On Fantasy: Part Deux *Special Guest*

Luister  

Connolly on Writing  /  27-09-2021

Fantasy als genre: hoe redden we het? Of moet het niet gered worden? Remi (Het Kultuur Uur) en ik bespreken de opgestelde limiteringen van het genre en hoe die te doorbreken zijn, samen met de mogelijke toekomst van fantasy.


3 - On Fantasy: Part One *Special Guest*

Luister  

Connolly on Writing  /  22-09-2021

Ik word vergezeld door Remi (Het Kultuur Uur) die zijn ervaring en evolutie als schrijver met me deelt, alsook zijn huidige lectuur: "Malazan Book of the Fallen" van Steven Erikson waarin we karakter, vertelstijl en compactheid analyseren. Postmodernisme, Romantiek en het doden van lievelingen, met...


2 - On Outlining: Impressionisme en Star Wars

Luister  

Connolly on Writing  /  21-06-2021

Hoe organiseer je het verhaal eens je begonnen bent? Dat delf ik uit door zowel de 3-act structuur van Aristoteles, als The Hero's Journey van Campbell en The 27 Chapter Outline kort te bespreken. Verder neem ik "Kafka on the Shore" van Haruki Murakami erbij, waar we zijn conversatie kunst anal...


1 - On Starting: Gewoontes en Overdracht

Luister  

Connolly on Writing  /  24-05-2021

In deze eerste episode heb ik het over hoe je begint met schrijven en vooral blijft schrijven. Er worden 2 boeken besproken: 'Solaris' door Stanislaw Lem en 'Who we are and how we got here' door David Reich, waarbij ik de intrinsieke waarde van informatieoverdracht aanhaal.