Coronastrijders

Coronastrijders

Wetenschap & Geneeskunde  |  5 afleveringen

Het personeel in de Noord-Hollandse ziekenhuizen werkt harder dan ooit, nu de coronacrisis de wereld al maanden in zijn greep heeft. Radiomaker Arend de Geus interviewt elke week verschillende van deze Coronastrijders uit de regio aan de hand van een thema. Kijk voor meer informatie op https://www.nhnieuws.nl/coronastrijders

Verras mij  


Afscheid | NH Nieuws

Luister  

Coronastrijders  /  24-12-2020

Coronapatiënten die eenzaam sterven of maar een enkele naaste mogen ontvangen in hun laatste dagen: het is de harde realiteit van de afgelopen maanden. Hoe hebben zorgmedewerkers dat beleefd en wat doen zij om het proces toch nog dragelijk te maken?


Logistiek | NH Nieuws

Luister  

Coronastrijders  /  17-12-2020

De coronacrisis zorgde ook op minder voor de hand liggende afdelingen van het ziekenhuis voor een totaal andere werkwijze. Zo moesten er compleet nieuwe logistieke systemen opgezet worden in een zeer korte tijd. Hoe deed het logistiek personeel dat?


Spoed | NH Nieuws

Luister  

Coronastrijders  /  11-12-2020

Het ziekenhuispersoneel dat spoedzorg verleent, werkt altijd onder hoge druk. Hoe is dat tijdens de coronacrisis en wat is er de afgelopen maanden veranderd voor hen?


Bezoekers | NH Nieuws

Luister  

Coronastrijders  /  04-12-2020

Door de coronacrisis moest ook het bezoekbeleid in ziekenhuis op de schop. Wat heeft dat voor gevolgen voor patiënten, hun bezoekers en ziekenhuispersoneel?


De nieuwe werkelijkheid | NH Nieuws

Luister  

Coronastrijders  /  27-11-2020

Eind februari konden we er niet meer omheen: corona had Noord-Holland bereikt. Hoe heeft het ziekenhuispersoneel leren omgaan met een leven in deze nieuwe werkelijkheid?