Podcast Zoeker

Crotcast

De Elfde: Koersen Op Verbeelding

Crotcast

15-05-2020

Hoe gaat de wielerwereld om met de Corona crisis? Renners zitten thuis. Hoe je dan traint hangt nog al af van waar dat thuis staat en voor welke ploeg je rijdt. Salarissen worden gekort, maar niet overal. Organisatoren moeten in plaats van hun eigen belangen voorop te stellen samenwerken om de voorlopige agenda te kunnen waarmaken. Kortom, de boel staat op stelten. Maar als er één eigenschap is die deze mooie sport kenmerkt is het wel 'veerkracht'. Dat klinkt nog mooier in het Britse accent en fluwelen stemgeluid van commentator extraordinaire Matt Rendell. En gelukkig kan u dat deze aflevering met eigen oren horen. "Resilience", filosofeert hij. "Cycling is really is a guerilla sport."
Hoe staan de zaken ervoor en hoe ziet de toekomst eruit? Dat hoort u deze Crotcast.

Matt is een van de vele gasten die in de Crotcast reflecteert op de huidige situatie. Veilig vanuit huis belden Maarten Ducrot en Daan van den Berg met onder andere renner Oscar Riesebeek. We horen Ellen van Dijk die naast fietsen ook deel uitmaakt van de vakbond voor vrouwenwielrensters. Tom van Damme, director van de Belgian Cycling Federation, vertelt ons alles over hoe de nieuwe agenda verwezenlijkt moet worden. We checken in bij de vers-prof-af Bernhard Eisel. En last but not least, doen we een beroep op de inzichten van sportjournalist en professioneel 'mening-gever' Hans Vandeweghe.

Abonneer u op de Crotcast om de volgende aflevering, waarin Steven en Maarten op bezoek gaan bij Annemiek van Vleuten, niet te missen.

Volg Steven Dalebout op twitter:
https://twitter.com/stevendalebout

En Maarten hier:
https://twitter.com/maduc

De Crotcast slaat ook aan het instagrammen. Benieuwd naar de mensen die je hoort en kiekjes van achter de schermen check:
https://www.instagram.com/crotcast/