Podcast Zoeker

Crotcast

De Zesde: Wielrennen en Wetenschap met bijzonder hoogleraar Bert Otten

Crotcast

03-07-2019

De laatste reguliere Crotcast voor de Tour de France is een bijzondere: Terug 'by popular demand' is bijzonder hoogleraar Neuromechanica Bert Otten. Het telefoongesprek dat u hoorde in aflevering 4 van de Crotcast smaakte naar meer. Dus reisde Maarten af naar het hoge Noorden met zijn microfoons. Wat een neuromechanicus doet in de Crotcast? Nou, niet alleen kan Otten best aardig fietsen, hij houdt zich bezig met systemen. Hij is gefascineerd door het feit dat systemen eigenschappen hebben die alleen door de samenhang tussen onderdelen ontstaan. Eigenschappen die je dan ook niet kan begrijpen door enkel naar de losse onderdelen te kijken. Simpel gezegd betekent dit dat Otten wetenschappelijk onderbouwde antwoorden kan geven op razend interessante vragen als: "Hoe kan het dat een renner in zijn eentje 40 rijdt maar 60 kan in het peloton?" 
Ook sprak Maarten Bauke Mollema. Wel aan de telefoon maar liever niet op band. Zijn perspectief nemen we natuurlijk wel mee in het gesprek.
Een gesprek dat overigens niet bij Steven Dalebout thuis plaatsvindt, maar op het NK. Juist, het NK waar de winnaar van de Ducrot Bingo te gast zou zijn. Die Ducrot Bingo wil echter nog niet zo vlotten. Maar wanhoop niet, Maarten belooft meer clichés te gaan gebruiken. En wanneer de onderstaande Bingo Kaart vol is kan de winnaar rekenen op een minstens even mooie prijs. 
Heeft u Bingo? Laat het ons weten via www.ducrot.nl/feed

  1. Hij geeft er een snok aan
  2. Linkeballen
  3. Met het hol open
  4. Hij rijdt zo zijn karretje in de poep
  5. Wat gaan we nou beleven?
  6. Ik geef het je te doen
  7. Wat een uilskuikens
  8. Ze zitten om hun moeder te roepen
  9. Achterstevoren op de fiets


Volg Steven Dalebout ook op twitter:
https://twitter.com/stevendalebout

En Maarten hier:
https://twitter.com/maduc

De Crotcast slaat ook aan het instagrammen. Benieuwd naar de mensen die je hoort en kiekjes van achter de schermen check:
https://www.instagram.com/crotcast/