Daarom is het Goed

Daarom is het Goed

Nieuws & Politiek  |  26 afleveringen

De podcasts van de SP.

Verras mij  


Special: 'De winst van eerlijk delen' -Tour - Heerlen

Luister  

Daarom is het Goed  /  13-03-2023

Luister hier 'De winst van eerlijk delen' avond in Heerlen met Leon Verdonschot terug. In ‘De winst van eerlijk delen’ legt Lilian Marijnissen ons politiek systeem op de snijtafel. Met een vlijmscherpe analyse komt ze tot een onverbiddelijke conclusie. Kijk voor meer informatie over het boek op...


Special: 'De winst van eerlijk delen' -Tour - Arnhem

Luister  

Daarom is het Goed  /  22-02-2023

Luister hier 'De winst van eerlijk delen' avond in Arnhem met Sinan Can terug. In ‘De winst van eerlijk delen’ legt Lilian Marijnissen ons politiek systeem op de snijtafel. Met een vlijmscherpe analyse komt ze tot een onverbiddelijke conclusie. Kijk voor meer informatie over het boek op www.dewi...


Special: 'De winst van eerlijk delen' -Tour - Rotterdam

Luister  

Daarom is het Goed  /  22-02-2023

Luister hier 'De winst van eerlijk delen' avond in Rotterdam met Fidan Ekiz terug. In ‘De winst van eerlijk delen’ legt Lilian Marijnissen ons politiek systeem op de snijtafel. Met een vlijmscherpe analyse komt ze tot een onverbiddelijke conclusie. Kijk voor meer informatie over het boek op www....


Special: 'De winst van eerlijk delen' -Tour - Groningen

Luister  

Daarom is het Goed  /  22-02-2023

Luister hier 'De winst van eerlijk delen' avond in Groningen met Bram Douwes terug. In ‘De winst van eerlijk delen’ legt Lilian Marijnissen ons politiek systeem op de snijtafel. Met een vlijmscherpe analyse komt ze tot een onverbiddelijke conclusie. Kijk voor meer informatie over het boek op www...


Special: 'De winst van eerlijk delen' -Tour - Breda

Luister  

Daarom is het Goed  /  01-02-2023

Luister hier 'De winst van eerlijk delen' avond in Breda met Sander de Kramer terug. In ‘De winst van eerlijk delen’ legt Lilian Marijnissen ons politiek systeem op de snijtafel. Met een vlijmscherpe analyse komt ze tot een onverbiddelijke conclusie. Kijk voor meer informatie over het boek op ww...


Special: 'De winst van eerlijk delen' -Tour - Haarlem

Luister  

Daarom is het Goed  /  27-01-2023

Luister hier 'De winst van eerlijk delen' avond in Haarlem met Patrick Lodiers terug. In ‘De winst van eerlijk delen’ legt Lilian Marijnissen ons politiek systeem op de snijtafel. Met een vlijmscherpe analyse komt ze tot een onverbiddelijke conclusie. Kijk voor meer informatie over het boek op w...


Aflevering 20: Cody Hochstenbach

Luister  

Daarom is het Goed  /  04-11-2022

Lilian Marijnissen gaat in gesprek met Cody Hochstenbach, stadsgeograaf en schrijver van het boek "Uitgewoond". Over de wooncrisis en hoe deze te bestrijden.


Aflevering 19: Jan Struijs

Luister  

Daarom is het Goed  /  01-04-2022

Nederlandse Politiebond voorzitter Jan Struijs gaat met Lilian in de podcast in gesprek over de staat van de politie en veiligheid in Nederland. Hoe het kan dat aangiftes op de plank blijven liggen, hoe de uitverkoop van onze veiligheid in volle gang is en over wat er nodig is om dit op te lossen.


Aflevering 18: Donald Pols

Luister  

Daarom is het Goed  /  11-03-2022

Directeur van Milieudefensie Donald Pols gaat met Lilian in gesprek over subsidieprogramma's voor multinationals van Rutte 4 en de hoge energierekening voor mensen.


Aflevering 17: Brenda Stoter Boscolo

Luister  

Daarom is het Goed  /  28-01-2022

Journaliste Brenda Stoter Boscolo vertelt in deze aflevering over haar strijd voor meer aandacht voor het verschrikkelijke leed dat de Jezidi's is aangedaan. Zij bezocht zelf de Jezidi's en hoorde over de genocide, de verkrachten en misdaden die hen door IS zijn aangedaan.


Aflevering 16: Dirk Kuyt

Luister  

Daarom is het Goed  /  26-11-2021

Deze aflevering gaat Lilian in gesprek met Dirk Kuyt. Ze praten over hun liefde voor Feyenoord, de formatie, de salarissen in de zorg en het goede werk van Dirk zodat mensen met een beperking kunnen sporten.


Aflevering 15: Huub Stapel

Luister  

Daarom is het Goed  /  29-10-2021

Deze aflevering spreekt Lilian Marijnissen met acteur Huub Stapel. Zij gaan in gesprek over de actuele politieke situatie in Nederland en waarom cultuur zo een belangrijke pijler is in onze samenleving.


Aflevering 14: Bénédicte Ficq

Luister  

Daarom is het Goed  /  09-09-2021

In deze aflevering gaat Lilian Marijnissen in gesprek met Bénédicte Ficq. Ze hebben het over de staat van de sociale advocatuur in Nederland en de rechtszaak die Bénédicte voert tegen TATA steel samen met bewoners van IJmuiden.


Aflevering 13: Lale Gül

Luister  

Daarom is het Goed  /  27-08-2021

In deze aflevering gaat Lilian Marijnissen in gesprek met Lale Gül. In haar boek “Ik ga leven” schrijft ze over de rauwe werkelijkheid van opgroeien in een streng islamitisch gezin. Lilian spreekt met Lale over wat er zou moeten gebeuren voor vrouwenrechten.


Aflevering 12: Jeroen Woe

Luister  

Daarom is het Goed  /  25-06-2021

Deze aflevering gaat Lilian Marijnissen in gesprek met Jeroen Woe. In zijn programma 'Even tot Hier' nam hij samen met Niels van der Laan op een humoristische manier het nieuws van de week door. Lilian en Jeroen bespreken het succes van zijn televisieprogramma, de cultuursector, humor en politiek.


Aflevering 11: Janet, Nazmiye en Renske

Luister  

Daarom is het Goed  /  15-03-2021

De overheid maakte de levens van ouders kapot in de toeslagenaffaire. Tijd voor een eerlijke overheid. Lilian en Renske spraken erover met ouders Janet en Nazmiye in de nieuwste aflevering van 'Daarom is het Goed'.


Aflevering 10: Arjan Vliegenthart

Luister  

Daarom is het Goed  /  05-02-2021

In Nederland hebben we 1,3 miljoen huishoudens met een betalingsachterstand. Hoe komt dit? En wat moeten we er aan doen? Lilian praat met oud-wethouder en oud-Eerste Kamerlid van de SP, nu directeur van het Nibud, Arjan Vliegenthart over het minimumloon, de toeslagenaffaire en wat de coronacrisis be...


Aflevering 9: Sander de Kramer

Luister  

Daarom is het Goed  /  18-12-2020

Hoe is het om de ergste armoede ter wereld te zien? En hoe kunnen we ook in Nederland ervoor zorgen dat mensen niet in armoede op straat komen te staan? Lilian sprak erover met journalist en presentator Sander de Kramer in de nieuwste aflevering van 'Daarom is het Goed'.


Aflevering 8: Agnes Kant

Luister  

Daarom is het Goed  /  27-11-2020

Vaccins tegen corona komen dichterbij en er zijn vragen over de veiligheid. Lilian praat met oud SP-leider én epidemioloog Agnes Kant over de productie en veiligheid van de vaccins, de farmaceutische industrie en de markt in de zorg.


Aflevering 7: Raoul Hedebouw

Luister  

Daarom is het Goed  /  30-10-2020

In deze aflevering gaat Lilian in gesprek met Raoul Hedebouw, van de PvdA België.


Aflevering 6: Steven Brunswijk

Luister  

Daarom is het Goed  /  02-10-2020

Deze keer gaat Lilian in gesprek met cabaretier en presentator Steven Brunswijk.


Aflevering 5: Sinan Can

Luister  

Daarom is het Goed  /  28-08-2020

Deze keer gaat Lilian in gesprek met journalist en programmamaker Sinan Can.


Aflevering 4: Alfons Olde Loohuis

Luister  

Daarom is het Goed  /  19-06-2020

Met huisarts Alfons Olde Loohuis blikt Lilian terug op de eerste maanden van de coronacrisis. Bijzonder: Hij voorspelde dit virus tien jaar geleden al inclusief alle gevolgen.


Aflevering 3: Jan van de Ven

Luister  

Daarom is het Goed  /  15-05-2020

Voor corona de wereld op de kop zette, sprak Lilian met Jan van de Ven, een van de oprichters van PO in Actie, de enorme beweging van leraren die opstaan voor hun vak. Het werd een mooi gesprek over de waarde van onderwijs, de staat van onze publieke sector en de mogelijkheden om verandering af te d...


Aflevering 2: Fidan Ekiz

Luister  

Daarom is het Goed  /  08-03-2020

Voor Internationale Vrouwendag maakte Lilian Marijnissen een speciale aflevering van 'Daarom is het Goed' met journaliste Fidan Ekiz, een mooi gesprek over de strijd voor emancipatie, vrijheid en gelijke rechten voor vrouwen.


Aflevering 1: Carrie Jansen

Luister  

Daarom is het Goed  /  27-02-2020

In 'Daarom is het Goed' gaat Lilian Marijnissen in gesprek met mensen die haar inspireren en goede ideeën hebben. In de eerste aflevering komt Carrie Jansen langs, de bekende sociaal advocate uit Rotterdam.