Podcast Zoeker

DAMSKO

DAMSKO

 |  29 afleveringen

DAMSKO. De podcast over alles wat er gebeurt in Amsterdam en rondom de Stopera.

#28 De Zakenprins Bernhard van Oranje – met Michiel CouzyLuister  

Onlangs verscheen het boek De Zakenprins, geschreven door Michiel Couzy en Maarten van Dun, over de jacht naar succes van Bernhard van oranje. Met Michiel gaan we uitgebreid in gesprek over de zaken van de prins en de woningmarkt maar ook over Het Parool en stadsjournalistiek.

#27 De uitslag van de verkiezingen – met Daan en GerjanLuister  

Daan en Gerjan bespreken op een rustige zaterdagmorgen de uitslag van de Tweede-Kamerverkiezingen van de afgelopen week. Wat waren de uitslagen in Amsterdam en op welke punten in de campagne kwam de hoofdstad langs. Ook bespreken ze weer het nieuws van de dag, deze keer: Lale Gül.

#26 Republiek Amsterdam vs Het Binnenhof – Live vanuit De BalieLuister  

In deze aflevering gaan Daan en Gerjan live vanuit De Balie in gesprek met Sylvana Simons en Eric van der Burg. En ook burgemeester Halsema heeft een bijdrage tijdens deze bijzondere aflevering. De liveshow staat in het kader van de naderende Tweede-Kamerverkiezingen en het belang van die verkiezing…

#25 Frits HuffnagelLuister  

Met oud-wethouder Frits Huffnagel gaan we in gesprek over het imago van Amsterdam, city-marketing, toerisme, de Pride, een wit Amsterdam en we hebben een heuse jingle om het nieuws van de dag in te luiden.

#24 Mark BaandersLuister  

Met Slijptol hebben we het over fikse klappen op het Museumplein, de huidige corona-maatregelen, de avondklokrellen en de rol van fake-news.

#23 Joachim Helms en Robbert OvermeerLuister  

Mogen toeristen in de toekomst nog wel de Amsterdamse coffeeshop in? Over die vraag gingen we in gesprek. Amsterdam verdient een beter imago en de zogenaamde drugstoerist moet geweerd. Is het handhaven van het ingezeten-criterium daarvoor de oplossing?

#22 Dilan Yesilgöz-ZegeriusLuister  

Met de nieuwe nummer 5 van de VVD-kandidatenlijst hebben we het over veiligheid in de stad, de stap van de Stopera naar Den Haag, straatintimidatie, het gif van DENK, identiteitspolitiek en Ajax.

#21 Boris van der HamLuister  

Met Boris gaan we uitgebreid in gesprek over vrijdenken in de stad, zijn brief aan Arie Slob, orthodoxie, cultuur, identiteit en zijn nieuwe album en nummer.

#20 Femke HalsemaLuister  

Met deze speciale twintigste aflevering hebben Gerjan en Daan een mijlpaal bereikt: uitgebreid in gesprek met burgemeester Halsema over haar ambt en de stad Amsterdam.

#19 Sofyan MbarkiLuister  

Met de PvdA-fractievoorzitter hebben we het over de problemen van Nieuw-West, Ajax versus Liverpool, perspectief voor jongeren, zijn baan als taxichauffeur, Geert Wilders en geloof.

#18 Laurens IvensLuister  

Met de SP-wethouder Wonen en Bouwen gaan we uitgebreid in gesprek over de woningmarkt van Amsterdam, zijn salaris, de SP als bestuurderspartij, het nieuws van de dag, B&B’s, gentrificatie, eigenaarschap en de metafoor van het trappenhuis.

#17 Yoeri Albrecht en Geerten WalingLuister  

In deze aflevering, die via YouTube live werd uitgezonden (kijktip), spreken we met twee Amsterdamse opiniemakers over het nieuwe politieke seizoen, identiteitspolitiek, Halsema, Grapperhaus, preventief fouilleren, racisme, seksisme en vele andere relevante onderwerpen.

#16 Walther Ploos van AmstelLuister  

Met lector stadslogistiek en betrokken bewoner Walther Ploos van Amstel gaan we in gesprek over toerisme, de Wallen, drukte, mondkapjes, coffeeshops, het imago van Amsterdam en de relatie tussen de politiek, bewoners en ondernemers.

#15 Paul VugtsLuister  

Met Paul Vugts, misdaadjournalist van Het Parool, duiken we in de wereld van de Amsterdamse drugscriminaliteit, ondermijning, liquidaties en het Marengoproces. Aan de orde komen: Ridouan Taghi, cokehandel, de moord op de broer van de kroongetuige, Derk Wiersum en de grip die de criminaliteit heeft o…

#14 Paleis op de DamLuister  

Met de conservator van het Paleis, Alice Taatgen, duiken we in de geschiedenis van de Republiek Amsterdam, de functie van het Paleis toen en nu, Stadhuis, collectie, het koningshuis, staatsbezoeken, Dorus, en of we op het balkon mochten.

#13 Kemal RijkenLuister  

over het Damdemodebat, burgemeester Halsema, motie van wantrouwen, aftreden, driehoek, OM, politie, sfeer in de raad en het verlies en de winst van de VVD.

#12 Aylin BilicLuister  

Met NRC-columniste Aylin Bilic in gesprek over de actualiteit, racisme, de demonstratie op de Dam, de positie van burgemeester Halsema, iets wat je nog niet wist, de woningmarkt en een ode op de witte man van boven de vijftig.

#11 Mark Baanders (Slijptol)Luister  

met Mark Baanders (Slijptol) hebben we het over zijn politieke ambities, Halsema, eenrichtingsverkeer, kakkers, journalistiek, Powned, At5, Forum, VVD, woke en linkse politiek.

#10 John Heitinga, Mike Verweij en Sander HuismanLuister  

Een aflevering over Ajax, voetbal, de relatie tussen sport en politiek, huldiging op het Museumplein, Van der Laan, bordjevooronzehelden, voetbal in coronatijd, journalistiek en supporters.

#9 TinkebellLuister  

In deze aflevering gaan we met kunstena(a)r(es) Tinkebell in gesprek over kunst in corona-tijd, genderdiversiteit én -sensitiviteit, het subsidiesnelloket van de gemeente, Harrie uit West en haar inzet voor de vluchtelingenproblematiek.

#8 Geerten WalingLuister  

Met historicus Geerten Waling gaan we in gesprek over zetelroof bij Forum, de rol van burgemeester Halsema in de huidige crisis, de kracht en valkuilen van lokale democratie, homodiscriminatie, een klap op het boekenbal en het faillissement van de buurtkroeg.

#7 Don CederLuister  

Midden in de Coronacrisis gaan we in gesprek met advocaat en politicus Don Ceder. Wat betekent deze crisis voor Amsterdam, de hoofdstedelijke politiek en zelfs de geopolitiek. Daarnaast hebben we het uitgebreid over de rol van geloof en strooit Daan met Bijbelteksten.

#6 CoronaLuister  

In deze special praten Daan en Gerjan je bij over wat de uitbraak van het Coronavirus voor Amsterdam betekent. Onderwerpen die aan bod komen: hamsteren, orgelspelen, de zorg, thuiswerken, spookstad, applaudisseren en crisissituatie.

#5 Jonge hondenLuister  

In deze aflevering komen drie jonge Amsterdamse politici aan het woord: Eva, David en Sheher. Over het coronavirus, drijfveren en ambities, vegetarisch eten, Partij voor de Dieren, SP, DENK, Bernie Sanders en de markt in West.

#4 Eric van der BurgLuister  

Met oud-wethouder Eric van der Burg hebben we het over besturen in Amsterdam, Ajax, Sylvana, de huizenmarkt, belastingen, de VVD, coalitievorming, GroenLinks en we kijken terug en vooruit.

#3 Zihni ÖzdilLuister  

In deze aflevering: Waarom Amsterdam beter is dan Rotterdam, kraakbeleid, wonen, Februaristaking, neoliberalisering, GroenLinks en vele andere zaken vanuit uw hoofdstad. Luisteren dus.

#2 Chris AalbertsLuister  

Met Chris Aalberts praten we over de werkwijze van de Amsterdamse raad, bestaansrecht van kleine partijen, de opkomst van Forum voor Democratie in de hoofdstad, excuses voor het slavernijverleden, antisemitisme, het fenomeen spreektijden en natuurlijk dozen op de Nieuwmarkt.

#1 Daan en GerjanLuister  

Over het festivalbeleid van de gemeente, AirBnB, de podcast, journalisten in de Stopera en het nieuws van de dag.

Trailer – DAMSKO – De PodcastLuister