Dansersbrein de Podcast

Dansersbrein de Podcast

Kunst  |  9 afleveringen

Dansersbrein de podcast is voor en door dansers en dansdocenten. Iedere aflevering bespreekt Manon van Riel met inspirerende gasten vragen en onderwerpen die met dans te maken hebben. Van inspiratie om lessen te maken tot voeding en van blessures tot mentaal fit blijven. Een breed scala aan vragen en onderwerpen komen aan bod. Laten we kennis, mooie verhalen en inspiratie met elkaar gaan delen.

Verras mij  


Aflevering 8 - Maxime Karsten

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  22-03-2024

In deze aflevering vertellen Maxime Karsten en Manon van Riel over het leven na het afstuderen.


Aflevering 7 - Marjolijn Touw

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  06-10-2023

In deze aflevering vertelt Marjolijn Touw over onder andere: haar tijd op de kunstacademie, afgewezen worden, haar werk als docent, voorbereiding voor een show en de theaterwereld.


Aflevering 6 - Danique Graanoogst

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  18-05-2023

In deze aflevering vertelt Danique Graanoogst over onder andere: het werken in de musicalwereld, de toekomst, zenuwen, het programma 'op zoek naar Danny en Sandy', Grease de Musical en ongesteld zijn tijdens het dansen.


Aflevering 5 - Lotte Dekkers

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  04-04-2023

In deze aflevering vertelt Lotte Dekkers onder andere over haar tijd bij David Zambrano, (solo) reizen, haptonomie en dans, de dansstijl flying low en ondernemen.


Aflevering 4 - Veronique van Iersel

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  19-12-2022

In deze aflevering vertelt Veronique van Iersel onder andere over de wereldtour met haar eigen bedrijf, hoe je overkomt op anderen, de kracht van dans, waar ze om bekend staat en haar werk als 'artistic leader'.


Aflevering 3 - Saskia de Badts

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  03-10-2022

In deze aflevering vertelt Saskia de Badts onder andere over: werken met Lynn Simonson, het welzijn van dansers, eetpatronen, jezelf zelfverzekerder voelen, het begeleiden van je leerlingen en haar boek 'SPITZ!'.


Aflevering 2 - Jody Geijsendorpher

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  06-06-2022

In deze aflevering vertelt Jody Geijsendorpher onder andere over de commerciële danswereld, het gebruik van social media, je eigen kansen creëren, haar tijd op de dansacademie en de combinatie van dans en film.


Aflevering 1 - Noor van Gestel

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  10-05-2022

In deze aflevering vertelt Noor van Gestel onder andere over haar levenslessen, wat dans met haar doet, wat je kan doen als je vastzit in een creatief proces, de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in haar docentschap en geeft ze advies over hoe je je innerlijke criticus uitzet tijdens het bewegen...


Trailer - Introductie

Luister  

Dansersbrein de Podcast  /  08-05-2022

In deze aflevering stel ik, Manon van Riel, mezelf even voor. Zodat jullie weten wie er achter de microfoon zit. Ook vertel ik waarom ik de podcast ben begonnen, en hoe deze eruit zal gaan zien. Een korte introductie op wat komen gaat. Veel luisterplezier!