Podcast Zoeker

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Kunst  |  27 afleveringen

In deze spannende en grappige podcast beleven we de avonturen van Allan Karsson die op zijn honderste verjaardag uit zijn bejaardentehuis vlucht. In deze podcast kun je meer dan 100 bekende Nederlandse stemmen herkennen. Deze podcast werd elke werkdag in delen uitgezonden door De Nieuws BV.

#1: De Honderdjarige Man - De Vlucht en De TasLuister  

Uitzending week 1. Allan Karlsson stapt op zijn honderdste verjaardag uit het raam van zijn verzorgingstehuis en verdwijnt. Op het busstation ontmoet hij de skinhead Bikker. Per ongeluk neemt Allan zijn tas mee en dat geeft problemen.

#27: De Honderdjarige Man - ToekomstplannenLuister  

Het grote avontuur zit erop en Allan en zijn vrienden maken toekomstplannen.

#26: De Honderdjarige Man - Uitrusten op BaliLuister  

Allan krijgt hulp en kan terecht op Bali. Daar krijgt hij droevig nieuws, maar hij hoort ook iets waardoor hij voor het eerst in zijn leven kwaad wordt.

#25: De Honderdjarige Man - Een gigantisch wapenoffensiefLuister  

In Zweden loopt het wederom uit de hand loopt, met een falend politieonderzoek en boze criminelen. Allan denkt terug aan zijn samenwerking met Popov en de CIA.

#24: De Honderdjarige Man - De waarheid boven tafelLuister  

Allan en consorten vertellen de 'waarheid' aan de officier van justitie en de politie. Komen ze weg met dit bizarre verhaal?

#23: De Honderdjarige Man - Een riskant planLuister  

Allan en zijn vriend bedenken een plan en weten niet wat ze tegen Ranelid gaan vertellen.

#22: De Honderdjarige Man - Een oude vriendLuister  

Allan en zijn vrienden gaan in gesprek met de politie. Terug in het verleden: Allan krijgt de kans om een oude vriend te zien, die komt als geroepen.

#21: De Honderdjarige Man - Een spoor van lijkenLuister  

De lijken die achtergelaten zijn door de vriendengroep duiken op verschillende plaatsen op. Dat levert nog meer vraagtekens op. De persconferentie van het OM loopt ook bepaald niet soepel.

#20: De Honderdjarige Man - Een welverdiende vakantieLuister  

Allan en Herbert genieten van een welverdiende vakantie op Bali. Herberts kersverse vrouw blijkt een enorm politiek talent en Allan moet weer helpen.

#19: De Honderdjarige Man - Een ruw verstoorde rustLuister  

De politie lijkt op een dood spoort te zitten, maar de betrekkelijke rust voor Allan zijn vrienden wordt ruw verstoord.

#18: De Honderdjarige Man - Op bezoek in Noord-KoreaLuister  

Allan en Herbert stuntelen de goelag uit en besluiten hun geluk te beproeven bij een andere dictator.

#17: De Honderdjarige Man - Een gezellige avond in ZwedenLuister  

Bosse vermaakt het gezelschap met verhalen. Terug in Rusland is het geen pretje voor Allan in de goelag. Hij moet een plan bedenken.

#16: De Honderdjarige Man - Een gezellige avond in ZwedenLuister  

Allan's proces na het diner met Stalin loopt niet zo goed af. Terug in Zweden maken de vrienden er een gezellig avondje van. Als dat maar goed gaat.

#15: De Honderdjarige Man - Op slot in RuslandLuister  

Allan gaat per onderzeeboot op pad naar zijn mysterieuze opdrachtgever. Na een warm welkom, loopt het diner vervolgens volkomen uit de hand.

#14: De Honderdjarige Man - Een geheimzinnige opdrachtgeverLuister  

Allan en zijn vrienden zijn bang dat er nog een slachtoffer valt op hun vlucht. Terug in de tijd wordt Allan geconfronteerd met nog meer mensen die zijn bommenkennis graag willen gebruiken.

#13: De Honderdjarige Man - Een onfortuinlijk slachtofferLuister  

Allan en zijn groep vrienden worden door de politie en geharde criminelen achtervolgd. En de politie zit ook de bende op de hielen. En er valt weer een onfortuinlijk slachtoffer.

#12: De Honderdjarige Man - Een ontsnapping en een vluchtplanLuister  

Het avontuur in Iran neemt een explosieve wending. Terug in het heden is het tijd voor de vrienden om een vluchtplan te maken nu het nogal heet onder de voeten wordt.

#11: De Honderdjarige Man - Het verlies van vrienden in IranLuister  

Allan en zijn Iraanse vrienden bereiken eindelijk Iran, maar daar gaat het gelijk helemaal mis. De Iraanse politie heeft wel een idee hoe ze Allan kunnen gebruiken voor hun eigen gewin.

#10: De Honderdjarige Man - Een monster in de schuur van GunillaLuister  

Terwijl Never Again-baas Gerdin en commissaris Aronsson steeds gefrustreerder raken in hun zoektocht, zijn Allan, Benny en Julius ondergedoken bij Gunilla. Ze heeft wel een heel erg apart huisdier verborgen op haar boerderij.

#9: De Honderdjarige Man - Een speciale missie in ChinaLuister  

Terug in het verleden belandt Allan in China na een vermoeiende reis. Hij blijkt een aantal gevaarlijke speciale missies te moeten uitvoeren. Allan moet wederom op de vlucht en verkent de Himalaya.

#8: De Honderdjarige Man - Met een priv├ęchauffeur op de vluchtLuister  

Terwijl de politie met het handen in het haar zitten, voelen Allan en Julius zich genoodzaakt om hun kersverse chauffeur Benny te vertellen over de koffer met geld. Allan, Julius en Benny moeten een onderduikplek zien te vinden.

#7: De Honderdjarige Man - Allan in Amerika en diner met de presidentLuister  

In het heden worden Allan en Julius onopvallend gevolgd door de politie. We kijken terug op Allans periode in Amerika, waar hij bij een wereldveranderende geheime bespreking aanwezig is en dineert met de Amerikaanse president.

#6: De Honderdjarige Man - Criminelen, politie en mediaLuister  

De politie ontdekt de betrokkenheid van een criminele bende bij Allans betrokkenheid. Allan en Julius maken een foutje in de confrontatie met Bikker. Zweedse media zetten nu vol hun tanden in de verdwijning van Allan Karlsson.

#5: De Honderdjarige Man - Generaal Franco en een waardevolle buitLuister  

Aangekomen in Spanje raken Esteban en Allan betrokken bij de Spaanse burgeroorlog. Allan redt tijdens het bruggen opblazen per ongeluk het leven van Generaal Franco. Hij biedt Allan een baan aan, maar Allan heeft andere plannen. Terug in het heden, doen Allan en Julius een schokkende ontdekking als …

#4: De Honderdjarige Man - Na de ontploffing en op weg naar SpanjeLuister  

Uitzending week 4. De aangename avond van Allan en Julius wordt grof onderbroken. De politiecommissaris van Yxhult heeft geen idee wat hij met Allan aan moet, nadat Allan zijn huis heeft opgeblazen. Allan's nieuwe vriend Esteban krijgt goed nieuws uit zijn land, maar niet iedereen deelt zijn enthous…

#3: De Honderdjarige Man - De rassendokter en een hertenbiefstukLuister  

Uitzending week 3. Nadat Allan min of meer per ongeluk een dorpsgenoot heeft opgeblazen, wordt hij naar de kliniek van rasssendokter Lundborg gestuurd. Na jaren opsluiting wordt Allan Karlsson vrijgelaten uit de kliniek van dokter Lundborg, en hij keert terug naar zijn boerderij. Allan denkt het goe…

#2: De Honderdjarige Man - Allans jeugd en zijn eerste bedrijfjeLuister  

Uitzending week 2. Allans vader heeft wel andere dingen aan zijn hoofd, dan de toevallige geboorte van zijn eerste zoon. Hij besluit naar Rusland te gaan om de revolutie te bespoedigen en laat zijn gezin berooid achter. Later begint Allans bommenbedrijfje steeds beter te lopen, tot grote frustratie …