De Balanskliniek

De Balanskliniek

Gezondheid & Fitness  |  150 afleveringen

Voor een gezond en vervuld leven is een goede balans in je leven essentieel. Maar hoe bewaak je die persoonlijke balans? Psychiater Bram Bakker gaat in De Balanskliniek in gesprek met bijzondere en inspirerende gasten om een antwoord te vinden op deze vraag.
Deze podcast is onderdeel van De Balanskliniek
Heb je interesse om te adverteren of samen te werken? Neem contact op via: De Balanskliniek

Verras mij  


#149 Vicky Weel over haar afgebroken opleiding tot psychiater

Luister  

De Balanskliniek  /  12-06-2024

Vicky kon zich niet vinden in de psychiatrische praktijkvoering en koos voor haar eigen pad. Ze coacht nu mensen met mentale problemen en organiseert retraitesZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#148 - Dave Wijker over geestelijke verzorging

Luister  

De Balanskliniek  /  05-06-2024

Dave werkt niet vanuit een bepaald geloof, maar vervult wel een belangrijke rol voor mensen in het ziekenhuisZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#147 - Saskia de Bruin over onbegrepen klachten als pijn, en het gevoel dat er toe doet

Luister  

De Balanskliniek  /  29-05-2024

Saskia schrijft, traint, danst en leidt mensen op. Ze neemt ook deel aan de boekentoer van Stichting EmovereZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#146 - Barbara Goote schreef een boek over haar burn-out

Luister  

De Balanskliniek  /  22-05-2024

Barbara leerde veel van wat er met haar gebeurde en biedt nu een luisterend oor aan mensen in vergelijkbare situaties. Ze doet ook mee in de Emovere-boekentourZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#145 - Huub ter Haar over lijfkracht

Luister  

De Balanskliniek  /  15-05-2024

Huub is lichaamsgericht therapeut en auteur. Hij maakt deel uit van de boekentour van Stichting EmovereZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#144 - voedingsexpert Noor Struik over het ketogeen dieet

Luister  

De Balanskliniek  /  08-05-2024

Noor is diëtiste, maar eigen ervaringen (met migraine) stonden aan de basis van haar bedrijf, The Nourishing StateZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#143 - Mark Smit over een andere benadering van dementie

Luister  

De Balanskliniek  /  01-05-2024

zijn vader overleed aan de ziekte, en Mark deed als psycholoog onderzoek naar dementie. En nu is er zijn boek ‘Als een vlieg in een spinnenweb’ https://uitgeverijlucht.nl/boek/als-een-vlieg-in-een-spinnenweb/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californi...


#142 - Inge Kroese wilde geen huisarts meer zijn

Luister  

De Balanskliniek  /  24-04-2024

in haar bedrijf Hartlanders helpt Inge mensen om te veranderen vanuit hun gevoel, en dat is compleet anders dan ze als huisarts verondersteld werd te doen…Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#141 - Marjon Oomens over Stichting Emovere

Luister  

De Balanskliniek  /  17-04-2024

eerst kwam ze voorbij haar eigen pijn, nu voert ze een idealistische stichting aan die het echt anders wil, in de zorg, en daarbuiten… www.stichtingemovere.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#140 - Wouter Cornet over obesitas

Luister  

De Balanskliniek  /  10-04-2024

als ervaringsdeskundige ontwikkelde hij zich tot autoriteit op het gebied van overgewicht, en schreef er meerdere boeken over www.uitgeverijlucht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#139 - Rianne van Kuil over heling van emotionele pijn en trauma

Luister  

De Balanskliniek  /  03-04-2024

ze begon vanuit eigen ervaringen, en ontwikkelde zich tot helingsexpert. En ze schreef erover in ‘Ontdek je heilige graal’Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#138 - Jolanda Snel over het carnivoor dieet

Luister  

De Balanskliniek  /  27-03-2024

de initiatiefnemer van www.carnivoorplatform.nl spreekt uit eigen ervaringen met forse lichamelijke klachten https://balanskliniek.nl/professionals/60-jolanda-snelZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-in...


#137 - psychonoom Bertram Ramspeck over menstypes

Luister  

De Balanskliniek  /  20-03-2024

Bertram schrijft in zijn boek ‘Trap er niet in!’ over onze valkuilen balanskliniek.nl/professionals/348-bertram-ramspeckZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#136 - schrijver Oswald Schwirtz over autonomie in de laatste levensfase

Luister  

De Balanskliniek  /  13-03-2024

de autobiografische roman ‘Tante stoel’ gaat over belangrijke vragen: wanneer mag ik gaan? en wie bepaalt dat? www.uitgeverijwater.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#135 - David Pieters over leven en werken op Bali

Luister  

De Balanskliniek  /  06-03-2024

zijn reis leidde David en zijn gezin naar Bali, de plek waar hij ook zijn ‘eenpersoons retraites’ organiseert via davidpieters.comZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#134 - Nicolette de Haas over traumabewustzijn

Luister  

De Balanskliniek  /  28-02-2024

Nicolette beijvert zich n.a.v. eigen ervaringen voor meer aandacht voor trauma als grootste gemene deler achter heel veel psychisch en lichamelijk leedZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#133 - Anne Quaars over artiest zijn én marketing

Luister  

De Balanskliniek  /  21-02-2024

visionair, commercieel strateeg, artist en inspirational speaker staat op www.annequaars.com Hoe combineer je dat?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#132 - Michiel van der Pols over het oud zeer van de mensen in uniform

Luister  

De Balanskliniek  /  14-02-2024

uiterlijk was hij een harde commando, die diende in oorlogen. De reis naar zijn gevoelige ziel bracht hem de missie van zijn leven: doorbraakcoachingwww.doorbraakcoaching.comZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not...


#131 - Yvette Overbeeke over de magie van retraites

Luister  

De Balanskliniek  /  07-02-2024

al jarenlang begeleidt Yvette retraites met enkel vrouwen. En nu is er de ‘oud zeer-retraite’ voor beide seksen, samen met Bram. www.retraitesopibiza.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#130 - Fransje van Dorsser over systeem- en relatietherapie

Luister  

De Balanskliniek  /  30-01-2024

Fransje begon op een PAAZ, leerde daar systemisch denken en werken, en werd pas daarna formeel opgeleid tot ondermeer een vrijgevestigde rekatietherapeutZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#129 - Mariëlla Kunst over de jeugdzorg (en traumatische ervaringen)

Luister  

De Balanskliniek  /  23-01-2024

drie jaar na het verlies van hun zoon melden Mariëlla en haar man zich aan als pleegouders. Het begin van een traject vol grote uitdagingenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#128 - Brigit Nieuwenstein over het verlies van haar zoon en de impact daarvan op het hele gezin

Luister  

De Balanskliniek  /  16-01-2024

Brigit schreef een boek over de gevolgen van de geboorte én het overlijden van haar zoon Serge, op dezelfde dag. Voor haar, haar man, hun huwelijk en de gezonde zoon en dochter die inmiddels volwassen zijnZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op...


#127 - Wim Verbeek over psychosynthese

Luister  

De Balanskliniek  /  09-01-2024

Wim maakte een lange reis, onder meer langs een zeer ernstige ziekte, maar vond zijn weg mbv psychosynthese. En nu is hij (groeps)therapeut in die disciplineZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#126 - Henny en Miriam over verlies en rouw

Luister  

De Balanskliniek  /  03-01-2024

ze geven leiding aan het Centrum voor Verborgen Verlies, dat voorziet in een grote, maar vaak ongeziene behoefteZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#125 - Jason Bhugwandass over de jeugdzorg

Luister  

De Balanskliniek  /  27-12-2023

het leven was al best moeilijk voor Jason, maar in de gesloten jeugdzorg werd het pas echt een verschrikkingZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#124 - Chantal van der Leest over gedrag en perfectionisme

Luister  

De Balanskliniek  /  20-12-2023

Chantal is neuropsycholoog en schrijver, haar onderwerp is gedragspsychologie, en daar kun je perfectionisme ook onder scharenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#123 - Frank van Strijen over de voordelen van ADHD

Luister  

De Balanskliniek  /  13-12-2023

dat Frank zich van jongs af aan anders voelde betekent niet dat hij een stoornis heeft. Sterker nog: hij doet er zijn voordeel mee in het werken in de jeugdzorgZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#122 - Martina de Witte over muziektherapie

Luister  

De Balanskliniek  /  06-12-2023

ze komt uit de praktijk, maar werd (ook) wetenschapper. Inmiddels is Martina een internationaal erkende expert op het gebied v.d. muziektherapiezie ook vaktherapie.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my...


#121 - Brian de Mello is hoofdredacteur van het ideële tijdschrift The Optimist

Luister  

De Balanskliniek  /  29-11-2023

het blad heette in de begintijd Ode. Brian is nu de drijvende kracht achter Optimist Media, dat veel meer wil zijn dan een magazineZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#120 - Ingrid Wiechers over vaktherapie

Luister  

De Balanskliniek  /  22-11-2023

als directeur van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen wil Ingrid deze belangrijke therapievormen meer voor het voetlicht brengenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#119 - voedingsdeskundige Yneke Kootstra over de rol van voeding bij (mentale) gezondheid

Luister  

De Balanskliniek  /  15-11-2023

als ervaringsdeskundige (migraine) raakte deze expert overtuigd van de potentie van het ketogeen dieetZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#118 - rouwtherapeut Inge Bos over het verweven van verlies en herstel

Luister  

De Balanskliniek  /  08-11-2023

Inge strijdt voor het normaliseren van rouw, in de gehele samenleving. Een gesprek over o.a. processen bij instellingen waar verlies plaatsvindt, en ‘levend verlies’ (liefdesverdriet)Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/p...


#117 - Eva Noorda is een ‘andere’ chirurg: ze houdt van yoga en ‘integrated medicine’

Luister  

De Balanskliniek  /  01-11-2023

Eva wil het doktersvak anders invullen, vernieuwen. Zo begeleidt ze nu de eerste coassistent leefstijlgeneeskunde…Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#116 - Bobby Verbaan over holistisch coachen

Luister  

De Balanskliniek  /  25-10-2023

eerst deed Bobby het werk aan zichzelf, nu wil ze haar kennis en ervaring graag in dienst stellen van anderenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#115 - Julie Stoter over de therapeutische mogelijkheden die boksen biedt

Luister  

De Balanskliniek  /  18-10-2023

Julie is GZ-psycholoog en supervisor in haar eigen praktijk. Daar heeft ze haar eigen passie voor boksen als therapeutische optie aan toegevoegd. Als een gecontroleerde emotionele uitlaatklepZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.c...


#114 - Gert Jan de Vries over de studie psychologie en wat je daar op latere leeftijd nog mee kunt

Luister  

De Balanskliniek  /  11-10-2023

hij behaalde zijn diploma, maar vindt het belang van diagnostiek overgewaardeerd. Zijn methodiek, Method of Levels, is in Nederland nog niet zo bekend, maar wordt wereldwijd toegepastZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/priva...


#113 - Greet Vonk over de groeimogelijkheden die trauma óók biedt

Luister  

De Balanskliniek  /  04-10-2023

samen met haar collega Anja Jongkind werkt Greet aan de bekendheid van Post Traumatic Growth, in podcasts, boeken en trainingenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#112 - Rob Koning, alias Mr Breath, is ademhalingscoach en leidt mensen daar in op

Luister  

De Balanskliniek  /  27-09-2023

Rob begon lang geleden met ademwerk, vanwege eigen klachten. Inmiddels schrijft hij boeken en leert hij wie maar wil wat ‘verbonden ademen’ kan betekenenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#111 - Paul van der Heide over de voor- en nadelen van geld

Luister  

De Balanskliniek  /  20-09-2023

Pauls professionele leven draaide om geld, toen hij zich begon af te vragen hoe het zonder geld zou gaan. Dat werd een bijzonder boek, ‘Het geld geldt niet meer’Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-...


#110 - Klaas van der Heijden over zijn verkenning van ‘oud zeer’

Luister  

De Balanskliniek  /  13-09-2023

hij leefde er jaren overheen, tot zijn lichaam zei: zo kan het niet langerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#109 - cabaretier Fimme Bakker over verslaving

Luister  

De Balanskliniek  /  06-09-2023

podiumkunstenaars en verslaving, wat is dat toch? Fimme onderzoekt het in zijn eerste voorstelling ‘Ben je bezopen?’ En hoezo met zijn vader?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#108 - Meindert Inderwisch over de zwaar onderschatte medicijnverslaving

Luister  

De Balanskliniek  /  30-08-2023

hij werkte zelf in de verslavingszorg, maar gebruikte dagelijks tientallen slaappillen. Over deze ernstige kwaal, die veel bij zorgprofessionals voorkomt, schreef hij ‘Slikken of stikken’https://libris.nl/boeken/?tt=33780_12_445082_meindert-slofst&r=%2Fboek%3Fauthortitle%3Dmeindert-inderwisch%2F...


#107 - GZ-psycholoog Gijs Lauret kreeg de diagnose ‘autisme’ en verdiepte zich er eens grondig in

Luister  

De Balanskliniek  /  23-08-2023

in zijn boek ‘Iedereen autistisch’ breekt Gijs een lans voor de stelling dat iedereen wel ergens in het autisme-spectrum is onder te brengen. Dat leidt tot discussies…https://libris.nl/boeken/?tt=33780_12_445082_gijs-lauret-autisme&r=%2Fboek%3Fauthortitle%3Dgijs-lauret%2Fiedereen-autistisch--9...


#106 - psychotherapeut Ard Nieuwenbroek over de impact van een overleden broertje of zusje

Luister  

De Balanskliniek  /  16-08-2023

Elviskinderen noemt Ard ze, mensen die net als Elvis Presley de last dragen van een jong overleden (tweeling)zusje of broertje. Ard schreef er een boek overZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#105 - Fief Macrander over podcasts en stoïcijnse filosofie

Luister  

De Balanskliniek  /  09-08-2023

in haar podcast hoor je mensen die haar als psycholoog/coach inspirerenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#104 - Daisy Veenstra over een boodschap verpakt in muziek

Luister  

De Balanskliniek  /  02-08-2023

als Daisz rapt en zingt ze over kwetsbare onderwerpen, vooral voor jongerenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#103 - Nanja van Vliet over alcohol en ervaringsdeskundig coachen

Luister  

De Balanskliniek  /  26-07-2023

een mooie carrière, maar met een overdosis drank, dat moest en kon anders ontdekte NanjaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#102 - Yvette Overbeeke is psycholoog en organisator van retraites

Luister  

De Balanskliniek  /  19-07-2023

ze werkt met vrouwen, op Ibiza, maar nu is er een ‘Oud zeer-retraite’ voor beide seksen. https://www.gewoon.yoga/oud-zeerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#101 - schrijfster Christine Pannebakker was haar trauma’s vergeten

Luister  

De Balanskliniek  /  12-07-2023

Christine ging door haar ouwe shit heen en dat werd een boek, Trauma. https://libris.nl/boeken/?tt=33780_12_445082_trauma-robert-christine&r=%2Fboek%3Fauthortitle%3Dchristine-pannebakker-robert-bridgeman%2Ftrauma-je-bent-gek-als-je-het-niet-hebt--9789493280854Zie het privacybeleid op https://art19.c...


#100 - cardiologe Janneke Wittekoek over (vrouwen)geneeskunde en leefstijl

Luister  

De Balanskliniek  /  05-07-2023

ze heeft meerdere missies en jaagt die gepassioneerd na, want het kan en mag beter in de zorg.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#99 - Janneke strijdt tegen haar verslaving

Luister  

De Balanskliniek  /  28-06-2023

op Twitter deelt ze alles mbt haar verslaving met ons (@onhelder), wat beweegt haar?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#98 - Marilse Eerkens over de grootste uitdaging, onze kinderen

Luister  

De Balanskliniek  /  21-06-2023

de probleemjongere is in opkomst, hoe valt dat te begrijpen?https://libris.nl/boeken/?tt=33780_12_445082_alszemaargelukkigworden&r=%2Fboek%3Fauthortitle%3Dmarilse-eerkens%2Fals-ze-maar-gelukkig-worden--9789403166919Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Califo...


#97 - Caroline de Grood over therapeutisch werken m.b.v. een paard

Luister  

De Balanskliniek  /  14-06-2023

‘equine assisted therapy’ staat nog in de kinderschoenen, maar heeft een grote toekomstZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#96 - Maaike Verschuren over scancoaching, een methodiek voor de zakelijke markt

Luister  

De Balanskliniek  /  07-06-2023

na jaren in het bankwezen coacht Maaike haar ex-collega’s m.b.v. een scanZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#95 - Roald Ploegmakers was zakenman en werd transformatief coach

Luister  

De Balanskliniek  /  31-05-2023

wat voert een ondernemer met een jong gezin naar Spanje?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#94 - Vera van Brakel over kinderen die breken met hun ouders

Luister  

De Balanskliniek  /  24-05-2023

al jaren spreekt Vera haar dochter niet, ze schreef daar een boek over: https://libris.nl/boeken/?tt=33780_12_445082_uit-contact-vera-brakel&r=%2Fboek%3Fauthortitle%3Dvera-van-brakel%2Fuit-contact--9789493300002Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californi...


#36 - Rogier Gielen over coaching en een speciale techniek om te ontspannen

Luister  

De Balanskliniek  /  17-05-2023

‘Silent hands’ klinkt te mooi om waar te zijn, maar het verhaal achter de ontdekking is zo gek nog niet…Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#93 - Ingrid Candel over seksueel grensoverschrijdend gedrag door zorgprofessionals

Luister  

De Balanskliniek  /  10-05-2023

Ingrid coacht mensen die grote fouten hebben gemaakt, maar ook zij hebben een verhaalZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#92 - schrijver Oswald Schwirtz over de lange weg naar een autobiografische debuutroman

Luister  

De Balanskliniek  /  03-05-2023

een halve eeuw na zijn eerste dagboeken debuteerde creatief ondernemer Oswald Schwirtz alsnog als auteur van een romanZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#91 - Ineke Visser over de veelzijdigheid van het stervensproces

Luister  

De Balanskliniek  /  26-04-2023

Ineke richtte het Landelijk Expertisecentrum Sterven op voor meer aandacht en begrip rond ons afscheid van het levenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#90 - Sebastiaan Verschuren over een loopbaan na de topsport

Luister  

De Balanskliniek  /  19-04-2023

hij zwom een Olympische finale, welke invloed heeft dat nog in het huidige leven?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#89 - Hilde Bolt over lichaamswerk bij trauma

Luister  

De Balanskliniek  /  12-04-2023

ze stapte als psychotherapeute uit de reguliere ggz, omdat haar overtuiging is dat het anders kan/moetZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#88 - Zoraya ter Beek wil euthanasie vanwege ondraaglijk psychisch lijden

Luister  

De Balanskliniek  /  05-04-2023

ze is jong en staat nog op de wachtlijst, maar haar besluit staat vast: zo kan/wil ik niet verder levenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#87 - Tijs Koedam over wellbeing in het bedrijfsleven

Luister  

De Balanskliniek  /  29-03-2023

Energy Platform wil bijdragen aan de gezondheid in bedrijven, fysiek en mentaalZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#86 - Karina Schaapman is de schrijfster en kunstenares achter het Muizenhuis

Luister  

De Balanskliniek  /  22-03-2023

Karina heeft met haar creaties een internationaal publiek bereikt en haar werk is geliefd bij jong en oud. Hoewel haar kinderen nu het bedrijf runnen, blijft Karina zich richten op het creëren en schrijven.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op...


#85 - Jasper van Hylckama Vlieg over zijn gedroomde burnout-kliniek

Luister  

De Balanskliniek  /  15-03-2023

Jasper werd een bevlogen coach en wil mensen nu helpen om op een ‘groene’ plek aan zichzelf te werken, zie: coniunctum.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#84 - Daan Ruiter over gedragscoaching van profvoetballers

Luister  

De Balanskliniek  /  08-03-2023

Daan werkt systemisch, de sportpsycholoog met ego kan hem niet boeienZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#83 - Wesley de Groot over personal training en wat dat kan betekenen

Luister  

De Balanskliniek  /  01-03-2023

Wesley ‘leest’ het zelfbeeld van zijn klanten, en heeft het daar ook overZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#82 - Ines von Rosenstiel over Integrative Medicine

Luister  

De Balanskliniek  /  22-02-2023

Als kinderarts stuitte ze op beperkingen in de reguliere zorg, en begon ze een zoektocht naar meer, en andersZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#81 - Sandra Meeuwsen over sport en filosofie

Luister  

De Balanskliniek  /  15-02-2023

Sport is groot, filosoferen steeds populairder, maar de combinatie schaars. Hoe zit dat?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#80 - Arold Langeveld over een andere benadering van verslaving

Luister  

De Balanskliniek  /  08-02-2023

Arold werkt met de principes van non-dualiteit met zijn klanten.Ook een podcast of adverteren in mijn podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#79 - Marie-liz de Jongh over hoe je ook met jonge mensen om kunt gaan

Luister  

De Balanskliniek  /  01-02-2023

Marie-liz gebruikte haar eigen ellendige ervaringen als brandstof voor EQfit, een onderneming die iemands kracht centraal stelt.Ook een podcast of adverteren in mijn podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cali...


#78 - Mary Klem over goed uit elkaar gaan

Luister  

De Balanskliniek  /  25-01-2023

Mary begeleidt scheidingen en dat is een vak. En de investering waard…Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info...


#77 - Yvonne Toeset over EFT, de onderschatte trauma-interventie

Luister  

De Balanskliniek  /  18-01-2023

Met EFT, of tapping, kun je minstens zoveel bereiken als met het veel bekendere EMDR.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not...


#76 - journalist François de Waal belandde in een gruwelijke depressie

Luister  

De Balanskliniek  /  11-01-2023

Hij was al zestig, toen de bodem onder zijn bestaan werd weggetrokken.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#75 - Alexia Robbemont over personal matchmaking

Luister  

De Balanskliniek  /  04-01-2023

Alexia doet alles om haar opdrachtgevers te helpen aan een levenspartner.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-inf...


#74 - Ilse Ruijters over schrijven in het algemeen en haar vruchtbaarheidstraject in het bijzonder

Luister  

De Balanskliniek  /  28-12-2022

Ilse is bekend van haar thrillers, haar meest persoonlijke boek gaat over haar weg naar een voltooide zwangerschap.Bestel haar boek 'Vruchtbaar': hier!Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de pri...


#73 - Thomas Hoonhout over de liefde voor geluid

Luister  

De Balanskliniek  /  21-12-2022

Thomas begon op de Rockacademie, maar is al lang geen deejay meer. Over hoe een burn-out hem op weg hielp.Beluister 'Symfolia': hier!Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van...


#72 - Fré Hooft van Huysduynen over ‘oud zeer’

Luister  

De Balanskliniek  /  14-12-2022

Fré is de vrouw achter Soulservice.org. Ze werkt o.a. rond het podium.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#71 - De dochters van Bram Vermeulen beheren de imposante nalatenschap van hun vader

Luister  

De Balanskliniek  /  07-12-2022

Tamara en Katarina zorgen voor teksten, tekeningen, muziek en nog veel meer van het te jong overleden multitalent.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op htt...


#70 - Ton F. van Dijk over de journalistiek en zijn drijfveren

Luister  

De Balanskliniek  /  30-11-2022

Ton was een grote (onderzoeks)journalist bij de televisie, noodgedwongen stapte hij over naar het schrijfwerk. Met veel succes.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Calif...


#69 - Loes Vork over psychotherapie en het schrijven daarover

Luister  

De Balanskliniek  /  23-11-2022

Loes ging in therapie bij Adriaan, schreef daar voor zichzelf over en uiteindelijk maakten ze samen een bijzonder boek.Bestel 'Denk je dat je mij kunt helpen?': hier!Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/pr...


#68 - Marco van Basten over de mentale kant van topsporter zijn

Luister  

De Balanskliniek  /  16-11-2022

Marco voetbalde aan de wereldtop, was trainer op hoog niveau, maar volgde altijd zijn gevoel. Tips voor jonge talenten heeft hij.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cal...


#67 - Cees Stegenga over de overeenkomsten en verschillen tussen psycholoog en coach

Luister  

De Balanskliniek  /  09-11-2022

Cees studeerde psychologie, maar noemt zich toch liever coach. En hij werd ook nog opgeleid als fysiotherapeut, en houdt van haptonomie. Wat bracht hem naar hoe hij nu werkt?Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art1...


#66 - Wim Tilburgs over de helende werking van een gezonde leefstijl voor lichaam én geest

Luister  

De Balanskliniek  /  02-11-2022

Wim leidde een ruig leven, tot hij bedacht dat pillen en overgewicht hem fataal gingen worden. Zijn herstel begon met een ketogeen dieet…Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmo...


#65 - Marnix Geus was een corporate ondernemer, maar werd vanuit zijn hart een ‘social entrepreneur’

Luister  

De Balanskliniek  /  26-10-2022

Marnix ontdekte vooral tijdens corona hoe je relatief simpel goed kan doen. En zijn mooie initiatief met daklozen is nog maar het begin…Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Foto credits: Anne TimmerZie het privacybeleid op https://art19.com/priva...


#64 - Mirjam Vriend is actrice en theatermaakster, maar ze schreef ook een autobiografische roman over psychisch leed

Luister  

De Balanskliniek  /  19-10-2022

Ze veranderde van ‘uitvoerend’ kunstenaar in een maker. En verschoof van op het toneel naar een meer regisserende plek. Het hoe en waarom achter haar boek ‘Genade’.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Zie het privacybeleid op https://art19....


#63 - Klaas Boomsma leerde hardlopen tijdens het herstel van zijn verslaving. Nu is rennen zijn lust én gezonde leven

Luister  

De Balanskliniek  /  12-10-2022

Klaas werkt mee aan een literair hardloopmagazine, is als ervaringsdeskundige onderdeel van de opleiding runningtherapie en hij rent een marathon binnen drie uur.Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iem...


#62 - Tom Kellerhuis over de moderne journalistiek, die leidt tot een maandelijks opinieblad

Luister  

De Balanskliniek  /  05-10-2022

Tom was als student al hoofdredacteur en hij is het nog steeds (bij HP/De Tijd) Wat maakte hij de afgelopen decennia mee in de journalistiek?Ook een podcast of adverteren in onze podcast? Kijk op https://www.podcastuitgeverij.nl/.Foto credits: Frank RuiterZie het privacybeleid op https://art19.com/p...


#61 - Erik Wessels (23) over mentale gezondheid en het bevorderen daarvan via scholen

Luister  

De Balanskliniek  /  28-09-2022

Zelf maakte deze jonge ondernemer zijn school niet af, maar hij wil wel iets toevoegen aan het onderwijspakket.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#60 - Hans Koeleman over hardlopen in vele vormen, schrijven en romantiek

Luister  

De Balanskliniek  /  21-09-2022

Hans moest ‘gewoon’ naar die Olympische Spelen, maar hardloper zijn is veel meer dan topsport.Bestel zijn boek 'Het blauwe uur': hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#59 - Sonja van Hamersveld over de vitaliteit van de werkende mens en wat bedrijven daar mee kunnen

Luister  

De Balanskliniek  /  14-09-2022

Sonja begon in de zorg, maar bedient nu de HR-managers. Met aandacht voor leefstijl, preventie, en meer.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#58 - Marko van der Beek over een innovatieve technologie die ons welbevinden kan verbeteren

Luister  

De Balanskliniek  /  07-09-2022

Marko kreeg zelf een burn-out, begon een lange ontdekkingsreis, en nu is er ‘De Scan’. Wat is dat?Bestel zijn boek 'De scan': hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#57 - Fiona Kloosterman is coach en therapeut, en lichaamswerk vormt daarbij de kern

Luister  

De Balanskliniek  /  31-08-2022

Het werken aan haar eigen pijn transformeerde Fiona van een zakelijke coach in een lichaamsgerichte therapeut.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#56 - Ingrid Nagel is trainer in alles: in haar werk, haar onderneming en haar mens-zijn

Luister  

De Balanskliniek  /  24-08-2022

Ingrid Nagel is het ‘leven lang leren’ in haar complete bestaan. Ze traint en leidt trainers op, om mensen te leren zichzelf te durven zijn en daarmee tot bloei te komen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not...


#55 - Bjarne Timonen is psycholoog en de man achter ‘De leefstijlgids tegen somberheid’

Luister  

De Balanskliniek  /  17-08-2022

Bjarne Timonen weet als GZ-psycholoog alles over ‘pillen en praten’. Maar wat kan er nog meer helpen als je depressief bent?Bestel Bjarne zijn boek 'Leefstijlgids tegen somberheid': hier!Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat...


#54 - Roos Schlikker is journalist, maar veel in haar leven refereert aan haar moeder

Luister  

De Balanskliniek  /  10-08-2022

Roos schreef een prachtig boek over haar ‘Moeder van glas’, die leed aan een bipolaire stoornis. Dit kleurde al jong het leven van haar dochter, die nu KOPP-kind genoemd zou worden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/pri...


#53 - Louis Zantema is psycholoog, met specifieke expertise in pijn

Luister  

De Balanskliniek  /  03-08-2022

Louis Zantema wil als psycholoog meer en anders dan een puur biologische benadering van pijn en andere complexe gezondheidsissues. En hij bedient zich van VR…Bestel Louis zijn boek 'Bevrijd van pijn': hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië o...


#52 - Janneke van der Meulen is een vrouw met een missie, over gezondheid en voeding

Luister  

De Balanskliniek  /  20-07-2022

Janneke is veganist, wetenschappelijk bewezen het beste voor de mens. En topsporter, auteur en gezondheidscoach. Hoe hangt dat allemaal samen?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#51 - Maaike de Vries is in alles gezondheidswetenschapper, wat behelst dat?

Luister  

De Balanskliniek  /  13-07-2022

Onderzoek, consultancy, toezicht, beleid en ook nog boeken schrijven, wat doet Maaike de Vries niet met gezondheid?Word ook vriend van de show! https://vriendvandeshow.nl/de-balanskliniekBestel haar boek 'Burn Baby Burn': hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklarin...


#50 - William Cortvriendt is medicus en auteur van diverse bestsellers over leefstijl

Luister  

De Balanskliniek  /  06-07-2022

Cortvriendt begon bij het omkeren van diabetes en richt zich nu op de relatie tussen leefstijl en kanker.Word ook vriend van de show! https://vriendvandeshow.nl/de-balanskliniekBestel zijn boek 'Het handboek bij kanker': hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring...


#49 - Koen de Jong weet alles over rustig ademhalen en (top)sport

Luister  

De Balanskliniek  /  29-06-2022

Door meditatie leerde Koen hoe je echt tot topprestaties komt, dat rust het vertrekpunt is.Word ook vriend van de show! https://vriendvandeshow.nl/de-balanskliniekBestel zijn boek 'Tien dagen stil': hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op ht...


#48 - Aline Kruit is de arts die alles weet over slapen

Luister  

De Balanskliniek  /  22-06-2022

Veel mentale problemen kunnen ook het gevolg zijn van slecht slapen. Aline vertelt over een belangrijk kip-ei-vraagstuk.Word ook vriend van de show! https://vriendvandeshow.nl/de-balanskliniekBestel haar boek 'Slapen is niets doen': hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de priva...


#47 - dokter Bart Biermans over ijsbaden en andere gezondheidsbevordering

Luister  

De Balanskliniek  /  15-06-2022

Bart begon als cosmetisch arts, maar miste de verdieping en begon een persoonlijke zoektocht naar gezondheid.Word ook vriend van de show! https://vriendvandeshow.nl/de-balanskliniekZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy...


#46 - Myrna van Kemenade is ondernemend met yoga

Luister  

De Balanskliniek  /  08-06-2022

Myrna had bewegen al als beroep, toen ontdekte ze yoga, en dat verspreiden werd haar missie.Word ook vriend van de show! https://vriendvandeshow.nl/de-balanskliniekZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-i...


#45 - Rijk Smitskamp maakte een mooie reis, die hem naar Ayuna Festimony voerde

Luister  

De Balanskliniek  /  01-06-2022

Hij werd opgeleid als evenement-organisator, verkende zijn binnenwereld grondig en organiseert nu Ayuna, een bijzonder evenement.Word ook vriend van de show! https://vriendvandeshow.nl/de-balanskliniekBestel je kaarten voor 'Ayuna': hier.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de priva...


#44 - Eugenie Suer weet waarom opvoeden en ouder zijn van elkaar verschillen

Luister  

De Balanskliniek  /  24-05-2022

Als pedagoog werkte ze decennia met jonge kinderen en ze geeft haar kennis graag door.Bestel haar boek 'Gelukkig opvoeden doe je zo' hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#43 - Marian Mudder leerde serieuze levenslessen en deelt die nu met ons

Luister  

De Balanskliniek  /  17-05-2022

Als jonge actrice zat ze al in therapie, nu helpt ze zelf mensen met angsten zichzelf te accepteren.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#42 - Eugenie de Ruiter weet alles van pijn, uit ervaring en theoretisch

Luister  

De Balanskliniek  /  10-05-2022

Eugenie noemt het ‘aanhoudende pijn’, ‘chronisch’ is te somber. Een holistische aanpak van pijn kan iedereen iets opleveren.Bestel haar boek 'Verklein je pijn': hier.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not...


#41 - Giel Beelen als verbonden mens

Luister  

De Balanskliniek  /  03-05-2022

Eerst radio-dj, toen spirituele podcastmaker (Kukuru): waar beweegt de mens Giel Beelen naar toe?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#40 - Frank van der Endt coacht mensen met grote ambities

Luister  

De Balanskliniek  /  26-04-2022

Frank wil ‘vanuit kracht perspectief creëren. Maar heeft ook te maken met de rafelrandjes van de topprofessionalsZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#39 - Saskia Teppema is coach en de drijvende kracht achter Choose Again Nederland

Luister  

De Balanskliniek  /  19-04-2022

Saskia begon als juf, werd trainer en is nu coach, met een missie. Wat bracht haar waar ze nu is?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#38 - Rianne Roes weet hoe uitdagend kinderen zijn voor je relatie

Luister  

De Balanskliniek  /  12-04-2022

Rianne is relatietherapeut. Ze schreef ‘Raak elkaar niet kwijt’ met kennis én eigen ervaringen voor alle ouders.Bestel haar boek: 'Raak elkaar niet kwijt' hier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-...


#37 - Patrick Kicken was een hit als snelle radiomaker, maar kreeg een burn-out

Luister  

De Balanskliniek  /  05-04-2022

Patrick is niet meer wie hij was, en dat is goed. Zijn hart en ziel gaan nu in podcasts, die de diepte ingaan. En die ook zeer populair zijn.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#35 - Bob Caris is jong, psycholoog en ondernemer. Zijn bedrijf bedient werkgevers

Luister  

De Balanskliniek  /  22-03-2022

De ggz leek Bob Caris niets, en daarom begon hij Fast Lane Vitality. Dat bedrijf helpt werkgevers met behandelingen voor mensen met burn-out, etcZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#34 - Robert Bridgeman is de drijvende kracht achter retraite-centrum Terra Nova

Luister  

De Balanskliniek  /  16-03-2022

Robert Bridgeman leidt mensen op tot transformatief coach. Wat behelst dat en hoe verhoudt het zich tot reguliere psychologische interventies?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#33 - Asha Lalai is een vrouw met een missie: happiness waar het maar kan

Luister  

De Balanskliniek  /  15-02-2022

Asha doet niet aan titels. Alles wat ze weet, via opleidingen én uit levenservaring, zet ze in voor haar missie: more happinessZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#32 - Vroon Bouter (18) schreef een boek over ‘de spoken in haar hoofd’

Luister  

De Balanskliniek  /  08-02-2022

Ze kon geen goed boek vinden over mentale problemen bij jongeren. Toen besloot Vroon haar eigen depressie, automutilatie en suïcidaliteit publiek te maken.Bestel haar boek: 'Humeurkanker' hier: https://uitgeverijlucht.nl/boek/humeurkanker/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de pri...


#31 - Marijke Foudraine-Kranenburg leefde met de beroemdste psychiater van Nederland

Luister  

De Balanskliniek  /  01-02-2022

‘Wie is van hout’ van Jan Foudraine was in 1971 een bom in de Nederlandse psychiatrie. Het boek is onveranderd actueel, en er is nu een biografie. Zijn weduwe vertelt over deze fascinerende man.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://...


#30 - Brenda Frunt weet alles over intermittent fasting, de nieuwe trend qua voeding

Luister  

De Balanskliniek  /  25-01-2022

Brenda begon op het CIOS, en werd daarna diëtiste. Het werkte allebei niet helemaal voor haar, en zo ontstond De Voedingsacademie. En schreef ze ‘Vast wel’.Bestel haar boek: 'Vast wel!' hier: https://uitgeverijlucht.nl/boek/vast-wel/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de priva...


#29 - Annette Born weet alles over voor- en nadelen van maagverkleining

Luister  

De Balanskliniek  /  18-01-2022

Meer dan tien jaar geleden onderging Annette zelf ‘bariatrische chirurgie’ Nu coacht ze mensen die zo’n traject overwegen, op een positief kritische manier.Bestel het boek 'ABC van de maagverkleining' hier: https://uitgeverijlucht.nl/boek/abc-van-de-maagverkleining/Zie het privacybeleid op htt...


#28 - Marion Meesters investeerde in ademhaling en looptechniek, voor meer sportplezier

Luister  

De Balanskliniek  /  11-01-2022

Inspanningsastma en hardloopblessures leidden tot verdieping van haar hardloophobby. Maar ‘Zuurstofwinst’ en ‘De kracht van Chi Running’ bieden ook veel aan niet-sporters.Bestel het boek: 'De Kracht Can Chirunning' hier: https://uitgeverijlucht.nl/boek/de-kracht-van-chirunning/En 'Zuurstofwi...


#27 - Tim Overdiek was journalist en werd hulpverlener. Maar bleef zichzelf

Luister  

De Balanskliniek  /  04-01-2022

Voor Tim Overdiek paste de ogenschijnlijke carrière-switch ‘gewoon’ in zijn leven. Hij maakte al verhalen en helpt nu mensen met hun verhaal. En hij luistert echt aandachtig…Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy...


#26 - Jos Wolfs was als basketbalspeler en -coach een nationale topper. Hoe werd hij jeugdhulpverlener?

Luister  

De Balanskliniek  /  28-12-2021

Een man met alle kenmerken van een topsporter, maar ook een man met een jeugdtrauma. Hoe kwam hij er toe dit te combineren in wat hij nu doet, wat is zijn ervaringsdeskundige visie op jeugdzorg?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art1...


#25 - Marleen Derks begin als piekeraar, toen werd ze psychologe, en nu is er de Piekerpoli

Luister  

De Balanskliniek  /  21-12-2021

Bij veel zorgprofessionals zijn eigen ervaringen het vertrekpunt voor een loopbaan als hulpverlener. Bij Marleen Derks werkte het ook zo: eerst overwon ze haar eigen demonen, nu helpt ze mensen in haar Piekerpoli om minder last te hebben van piekeren, de meest voorkomende psychische klacht.Zie het p...


#24 - Christiaan Rhodius werkt als specialist ouderengeneeskunde in een hospice. Waar het leven centraal staat

Luister  

De Balanskliniek  /  14-12-2021

Als student geneeskunde werkte Christiaan al als vrijwilliger in een hospice, en nog steeds is het zijn lust en leven. Werken met mensen in de laatste fase geeft het leven extra kleur. Deze boodschap staat ook in het boek ‘Omdat we leven’, over ‘zijn’ hospice Bardo, dat twintig jaar bestaat....


#23 - Nathalie Schaafsma is de drijvende kracht achter de eerste medische leefstijl-kliniek van Nederland. Daar zit een heel verhaal achter

Luister  

De Balanskliniek  /  07-12-2021

Nathalie Schaafsma had een loopbaan die het midden hield tussen gezondheidszorg en sport. Tot ze een nieuwe vorm voor haar passie vond: medische leefstijl in multidisciplinair verband. Bij klachten, maar ook preventief.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Ca...


#22 - Mirjam Kaijer was een ‘gewone’ vrouw, totdat ze ernstige ziekteverschijnselen kreeg en ontdekte dat vrouw-zijn een handicap is in de gezondheidszorg

Luister  

De Balanskliniek  /  30-11-2021

Mirjam Kaijer kwam er door vasthoudendheid achter dat ze een ernstige ziekte had, die veel meer vrouwen treft. Maar aan specifieke kennis over vrouwen is een enorm tekort bij artsen. Dit werd haar missie: ‘Ik ben geen man’.Benieuwd naar haar boek? Bestel het boek dan hier: https://uitgeverijluch...


#21 - Sanne Winchester was onervaren en kwetsbaar, maar werd als jonge psychologe in het diepe gegooid

Luister  

De Balanskliniek  /  23-11-2021

Sanne Winchester kreeg als jonge psychologe de verantwoordelijkheid voor een hele zieke jonge vrouw. Die haar confronteerde met haar eigen angsten. Ze schreef er een openhartig boek over, ‘Ik mag niet bang zijn’.Bestel: 'Gevoelsarm' van Bram Bakker nu: https://uitgeverijlucht.nl/boek/gevoelsarm/...


#20 - Stan Put is onderwijsman. Hoe staat het onderwijs ervoor, van binnenuit bekeken?

Luister  

De Balanskliniek  /  24-08-2021

Stan Put begon voor de klas, maar bekleedt al jaren diverse (interim)functies in het onderwijs. Hij kent de zorgen over ons onderwijs, maar blijft optimistisch. Hoewel er veel te doen valt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com...


Trailer: De Balanskliniek

Luister  

De Balanskliniek  /  24-08-2021

Voor een gezond en vervuld leven is een goede balans in je leven essentieel. Maar hoe bewaak je die persoonlijke balans? Psychiater Bram Bakker gaat in De Balanskliniek in gesprek met bijzondere en inspirerende gasten om een antwoord te vinden op deze vraag.Deze podcast is onderdeel van de Podcast U...


#19 - Matthijs Kruk behandelt mannen die met seks of porno tobben. ‘Lust als last’ is zijn thema

Luister  

De Balanskliniek  /  17-08-2021

Matthijs Kruk is psycholoog en de man achter Mind Your Sex. Mede door eigen ervaringen verdiepte hij zich in de ‘seksverslaving’. Maar die term is te kort door de bocht.Geïnteresseerd in het boek van Matthijs? Bestel 'Lust als last' hier: https://uitgeverijlucht.nl/boek/lust-als-last/Zie het pr...


#18 - Merel Hovestad is vrijgevestigd psycholoog, ze kiest als behandelaar haar eigen werkwijze

Luister  

De Balanskliniek  /  10-08-2021

Merel Hovestad begon haar loopbaan keurig in een GGZ-instelling. Wat bracht haar tot het zelfstandig ondernemen, wat is haar visie op therapie en hoe word je expert in ‘smarttapping’?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/p...


#17 - Dennis van Aalst is een creatieve idealist. Dat leidde tot het Jezelfhulpboek

Luister  

De Balanskliniek  /  03-08-2021

Dennis van Aalst is een creatieve duizendpoot. Comedian, reclamemaker, wereldverbeteraar en schrijver van een boek dat alle zelfhulpboeken overbodig maakt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#16 - Jigal Schrijver is de agent achter bekende creatievelingen. Hoe ga je daar zakelijk mee om?

Luister  

De Balanskliniek  /  27-07-2021

Jigal Schrijver heeft een zakelijke achtergrond, die hij inzet voor bekende mensen. Hij helpt ze, zonder hun beste vriend te zijn. Hoe pakt hij dat aan, en hoe bewaakt hij de balans tussen zakelijk en privé?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië...


#15 - Mr. Geertjan van Oosten over zijn passie voor het strafrecht en aardige boeven

Luister  

De Balanskliniek  /  20-07-2021

Geertjan van Oosten is strafpleiter. Maar vooral geïnteresseerd in de mens achter het delict. Wat beweegt iemand? En wanneer weet je de feiten echt? Over vertrouwen en opgelicht worden, en de rustgevende effecten van jagenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring va...


#14 - Kees Wieringa over Inshallah: het boek met zijn unieke ervaringen als museumdirecteur in Qatar.

Luister  

De Balanskliniek  /  13-07-2021

Kees Wieringa is o.a. musicus en programmamaker. Hij is een man van de kunsten, in voor van alles. Maar waarom ging hij werken in de woestijn van Qatar? En hoe was dat? En hoe durfde hij er een boek over te schrijven?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cali...


#13 - Clara den Boer verrijkt het onderwijs met de ‘Gelukskoffer’

Luister  

De Balanskliniek  /  06-07-2021

Ze is psychologe en traint mensen rond leiderschap, met haar grote passie: geluk. Waarom de ‘Gelukskoffer’ zo belangrijk isZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#12 - Fabio d’Agata bedacht ‘Intelligent bewegen’. Wat houdt dat in en wat kunnen we ermee?

Luister  

De Balanskliniek  /  29-06-2021

Fabio d’Agata is de man achter SPAT Verandert. Hij schrijft en treedt op als spreker. Hoe helpt zijn ‘Intelligent bewegen’ hem en ons in balans te blijven?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info...


#11 - Pijnexpert Karin Vos over een groeiend probleem: pijnklachten

Luister  

De Balanskliniek  /  22-06-2021

Karin Vos is anesthesioloog, gespecialiseerd in pijn. Wat is de functie van pijn, en waarom is multidisciplinaire behandeling aan te radenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#10 - Marjolijn van Kooten over leven met angst, en daar het beste van maken

Luister  

De Balanskliniek  /  15-06-2021

Marjolijn van Kooten is cabaretier, directeur van de Angst, Dwang en Fobie stichting en is ervaringsdeskundige. Wat weet ze na vele jaren therapie over angst, en hoe bleef ze overeind?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/priv...


#9 - Fimme Bakker over zelfontplooiing en een gezonde vader-zoon-balans

Luister  

De Balanskliniek  /  08-06-2021

Fimme Bakker (26) wordt cabaretier. Om daar te komen moest hij het een en ander overwinnen. Zoals een vader die psychiater is… Hoe vond hij zijn eigen balans?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.


#8 - Prof. Anne-Mei The over een andere benadering van dementie

Luister  

De Balanskliniek  /  31-05-2021

Prof. Anne-Mei The is de drijvende kracht achter de sociale benadering van dementie. Ze strijdt voor maximale kwaliteit van leven voor de mensen die met dementie te maken krijgen. Het ziektemodel is haar te beperkt. Ze publiceert er veel over en is een gewaardeerde media-expert. Een gesprek over (on...


#7 - Marina van der Wal over de aanslag op een gezonde balans

Luister  

De Balanskliniek  /  25-05-2021

Marina van der Wal is opvoedexpert. Ze schrijft er boeken over en verschijnt vaak in de media. Haar eigen bedrijf loopt best lekker. Totdat een zware diagnose ineens alle balans verstoort.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/...


#6 - Mikkel Hofstee over vitaliteit, de lessen van de oermens en grand old lady Jane Goodall

Luister  

De Balanskliniek  /  18-05-2021

Mikkel Hofstee heeft iets met vitaliteit, en ook met presteren. Hij beweegt flink op en neer rond het gemiddelde... als CEO van Lifeguard, maar ook als auteur van het fascinerende Oermens 2.1Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.c...


#5 - Freek Heinen (Topcast Media) over ondernemen in crisistijd, werken in India en de waarde van podcasts.

Luister  

De Balanskliniek  /  04-05-2021

Bram Bakker in gesprek met Freek Heinen, mede-oprichter van het snelgroeiende podcastbedrijf Topcast Media. Na zijn studie Bestuurskunde en ervaringen in het buitenland besloot Freek verassend zijn passie muziek te volgen. Zo kwam hij te werken voor internationale topartiesten als Dua Lipa, David Gu...


#4 - Allard Droste over dromen, zingeving en groeien door te delen

Luister  

De Balanskliniek  /  27-04-2021

Allard Droste is een atypische zakenman. Misschien wel meer ondernemend dan ondernemer. Een warm mens, die groot werd in het metaal. En nu een idealist, op zoek naar een betere wereld. Onder meer via zijn mooie project ‘Groeien door te delen’ Hoe blijft Allard zelf in balans?Binnenkort verschijn...


#3 - Martin Hersman over de kracht van slaap, mentale begeleiding en balans in topsport

Luister  

De Balanskliniek  /  20-04-2021

Martin Hersman is niet alleen bekend van zijn prestaties op het ijs, maar ook van zijn analyses en commentaar tijdens de grote schaatstoernooien. Sinds januari 2016 is Martin Managing Partner bij Lifeguard. Een toonaangevend advies-, trainings- én coachingbureau op het gebied van Health & Performan...


#2 - Dr. Janneke Wittekoek over leefstijl, risicofactoren en haar missie.

Luister  

De Balanskliniek  /  13-04-2021

Cardiologe dr. Janneke Wittekoek is specialiste op het gebied van vrouwen en hart- en vaatziekten. Ze werkt nauw samen met gynaecologen en andere specialisten gericht op man/vrouw verschillen die van belang kunnen zijn in diagnosestelling. Bram Bakker gaat in gesprek met cardiologe en auteur Janneke...


#1 - Elvin Post over discipline, lessen van Renate Dorrestein, en zijn nieuwe boek De cursus

Luister  

De Balanskliniek  /  13-04-2021

Elvin Post won als jongste schrijver ooit de Gouden Strop met Groene vrijdag. Met Roomservice won hij de Diamanten Kogel, de belangrijkste Vlaamse thrillerprijs. Nu is er De cursus, zijn nieuwe boek: een thriller van hoog niveau waarin het doel om een boek van de grond te krijgen verandert in ee...