De Ben Tiggelaar Podcast

De Ben Tiggelaar Podcast

Zakelijk  |  248 afleveringen

Ben Tiggelaar interviewt wetenschappers over persoonlijke en professionele groei. Om de woensdag om 7:00 online en diezelfde week op zaterdag om 11.30 uur op de radio. Ben en zijn gasten geven extra werktips en mediatips op maandag, woensdag en vrijdag.

Verras mij  


Werktip van Maria Tims

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-07-2023

In de Ben Tiggelaar podcast interviewt Ben Tiggelaar wetenschappers die onderzoek doen naar persoonlijk leiderschap, werk en management.  Al zijn gasten zijn experts in het verbeteren van ons werk- en privéleven. Maar welke praktische tips gebruiken zij eigenlijk zélf? Eten ze hun eigen hondenvoe...


Mediatip van professor Maria Tims

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  14-07-2023

Inspiratie kun je overal vinden. In de Ben Tiggelaar podcast interviewt Ben Tiggelaar wetenschappers die onderzoek doen naar persoonlijke en professionele groei. Mijn vraag aan hen: waar vind jij zelf je inspiratie?  Hoogleraar future workdesign bij de Vrije Universiteit Maria Tims houdt zich bezig...


Hoe maak ik mijn baan future-proof?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-07-2023

Hoe gaat ons werk er in de toekomst uitzien? En vooral: hoe geven we daar zelf vorm en inhoud aan? Vandaag praat Ben Tiggelaar met Maria Tims, hoogleraar future work design. In de Ben Tiggelaar podcast interviewt Ben Tiggelaar wetenschappers over hun onderzoek naar persoonlijke en professionele groe...


Werktip van dr. Deni Mazrekaj

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-07-2023

Socioloog Deni Mazrekaj weet als geen ander hoeveel invloed ouders op hun kinderen hebben. Natuurlijk via de genen, maar ook via de opvoeding en de context waarin je je kinderen laat opgroeien. Het werkt door tot ver in je carrière. Hoe hij deze kennis gebruikt, vertelt hij in deze aflevering. See...


Werktip Ben Tiggelaar: geef je werk zelf vorm

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-07-2023

Dit is de laatste werktip van Ben Tiggelaar voor de zomer. En misschien wel de belangrijkste. Een van de grootste ontwikkelingen van de laatste decennia is dat je je werk steeds meer zelf kan vormgeven. Je kan de doelen van jouw baan bereiken op jouw manier, samenwerkingen aangaan die jou inspireren...


Mediatip van dr. Deni Mazrekaj

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  30-06-2023

Zelfs al zit hij zijn hele werkweek tot over zijn oren in de sociologie, toch luistert universitair docent sociologie Deni Mazrekaj in zijn vrije tijd graag een podcast over sociologie. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo beinvloeden jouw ouders - je hele leven lang - jouw carrière

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-06-2023

Dat je ouders veel invloed op je leven hebben dat geloof je wel. Deels loopt dat via de genen, deels door de opvoeding die je ouders je meegeven. Maar dat ze ook heel veel invloed op je loopbaan hebben, daar denk je niet elke dag over na. Daarom praat ik daar vandaag over met Deni Mazrekaj, verbonde...


Werktip Ben Tiggelaar: zo rust je mentaal uit

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-06-2023

De vakantie is om de hoek. Maar hoe richt je je vakantie zo in zodat je niet alleen lichamelijk maar ook mentaal herstelt? Ben Tiggelaar geeft vijf tips. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van professor Stijn Baert

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-06-2023

Blok je agenda voor dat waar je echt je werktijd aan wil besteden. Voor professor Stijn Baert is dat onderzoek doen, door data spitten en lessen voorbereiden. Hij gaat zelfs zover dat hij maar liefst drie weken blokt voor dit werk. In die weken is hij niet beschikbaar voor vergaderingen. Klinkt dat...


Mediatip van professor Stijn Baert

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-06-2023

Deze mediatip is nét wat anders dan de andere mediatips. Stijn Baert haalt zijn inspiratie niet zozeer uit boeken, films of interviews, maar uit waarden. Wat hij daarmee bedoelt hoor je hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Maak ruzie op je werk

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  14-06-2023

Ruim drieduizend vragen kreeg de Gentse hoogleraar economie Stijn Baert toen hij aan de Vlamingen vroeg wat hij en zijn collega’s van de Universiteit Gent moesten onderzoeken op het gebied van werk.  Een van die vragen was: is het goed om op je werk de confrontatie aan te gaan of kan je beter zwi...


Werktip Anne van der Put

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-06-2023

Zet in je agenda wanneer je elke dag even een pauze neemt en loop dan een rondje. Zo vergeet je het niet en wordt niet je hele dag volgepland. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: beperk de mails

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-06-2023

We worden gek van alle mails en sms'jes. Helemaal na werktijd. Ben weet hoe je je hier tegen kan wapenen als individu en als bedrijf. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip Anne van der Put

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  02-06-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van Anne van der Put: het Boek De Camino van Anya NiewierraSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Gezonde werkomgeving: Tips en motivatie voor een vitaal team

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  31-05-2023

Steeds meer bedrijven gaan actief aan de slag met de gezondheid van hun werknemers. Ze hebben bijvoorbeeld een vitaliteitsplan en ook sporten in de tijd van de baas is allang niet gek meer.Maar wat moet je nou doen om je mensen echt gezond te krijgen? En wat zijn tips die we zelf kunnen gebruiken om...


Werktip Ben Tiggelaar: liegen op de werkvloer

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  30-05-2023

Minimaal 80% van de mensen op de werkvloer liegt wel eens. Vaak zijn het kleine leugentjes om bestwil maar soms gaat het om grotere leugens. Hoe herken je leugens op de werkvloer en waarom doen we het eigenlijk?See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ruud Hortensius

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-05-2023

Zie vooral de voordelen van de nieuwste AI ontwikkelingen en integreer ze in je lessen. Zo leren studenten er goed mee omgaan en hoef jij ze niet allemaal extra te controleren. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: De documentaire Stutz

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  22-05-2023

In deze documentaire tips om je geestelijke gezondheid te verbeteren. De belangrijkste: bewegen!See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip Ruud Hortensius

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-05-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van Ruud Hortensius: de films Robot and Frank en Ich Bin Dein Mensch. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Robots op de werkvloer

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-05-2023

Siri op je telefoon, ChatGPT op je computer en grote mechanische robots in fabrieken. Robots worden steeds belangrijker in onze maatschappij. We denken dat wij de baas zijn over robots. Maar hoe beïnvloeden robots eigenlijk óns gedrag? Ben interviewt Ruud Hortensius, Universitair docent aan de Uni...


Werktip Ben Tiggelaar: Veranderingen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-05-2023

Deze week gaat de werktip over veranderen. En wie je daar als manager nou juist wel en juist niet bij moet betrekken. En hoe je het vervolgens tot een succes brengt. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Madelijn Strick

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-05-2023

Laat tijdens een presentatie of lezing de luisteraar ook eens iets fysieks doen en het liefste ook nog iets grappigs! See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: netwerken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-05-2023

Tegen de zomer nemen de netwerkevents weer toe. Van borrels tot barbecues. Niet voor iedereen even leuk maar ze kunnen wel heel waardevol zijn. Hoe je het meeste uit zo'n event kunt halen hoor je deze week in de werktip. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip Madelijn Strick

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-05-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van Madelijn Strick: De YouTube sketch 'The last fuckable day'.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Humor op de werkvloer

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-05-2023

Lachen doen we allemaal graag. Humor speelt een belangrijke rol in ons leven. Oók op de werkvloer. Waarom is humor zo belangrijk en wat zijn de gevaren van humor? Ben interviewt Madelijn Strick. Sociaal psycholoog aan de Universiteit Utrecht en schrijver van het boek: Humor is een van de vier pijle...


Werktip Ben Tiggelaar: een Think Week

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-05-2023

Als je een paar dagen vrij hebt en je bent opzoek naar inspiratie probeer dan, net als Bill Gates, eens een Think Week. Wat je daaraan hebt en hoe het werkt, hoor je in de werktip van deze weekSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip professor Martijn van den Assem

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-04-2023

Stel vragen! Kritische vragen. Nieuwsgierige vragen. Stel ze aan je collega's, maar vooral ook aan jezelf. Zo blijf je leren.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: Knowledge hiding

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-04-2023

Op grote schaal gebeurt er 'knowledge hiding' op de werkvloer. Oftewel kennis wordt bewust niet met elkaar gedeeld. En dat is slecht voor relaties en onderling vertrouwen. Hoe je dat kunt voorkomen hoor je in de werktip van deze week! See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip professor Martijn van den Assem

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-04-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van hoogleraar Martijn van den Assem: Misbehaving, The Making of Behavioral Economics, geschreven door nobelprijswinnaar Richard Thaler.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Wat miljoenenjacht ons leert over concurrentie binnen bedrijven

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-04-2023

See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: De fundamentele promotiefout

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-04-2023

Eén van de meest voorkomende fouten in management en leiderschap is iemand promoten omdat hij of zij goed is in het huidige werk maar niet omdat ze beschikken over echte leiderschapskwaliteiten. Hoe voorkom je dit en wat zijn alternatieven voor werknemers om toch een promotie te krijgen?See omnystu...


Werktip Wouter Smit

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-04-2023

Spreek ook op je werk af en toe je gevoelens uit. Dat lucht niet alleen op, maar kan ook helpen om de samenwerking te verbeteren.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: De formule voor goede relaties

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-04-2023

Hoe zorg je dat je goede relaties hebt met de mensen om je heen? Belangrijk is om op de P/N-ratio te letten. Hoe dat zit, hoor je in de werktip van deze week.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip Wouter Smit

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-04-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van dr. Wouter Smit: gebruik een communicatie-canvas.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo geef je leiding aan een hybride team

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-04-2023

Hoe maak je van hybride werken een succes? En wat vraagt dit van teamleiders? Ben interviewt expert Wouter Smit, onderzoeksleider bij het WorkLab van de Hogeschool van Amsterdam.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: Feedback geven

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-04-2023

Heeft feedback geven wel zin? En als je het dan wil doen, hoe pak je dat dan goed aan?See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Felix Kreier

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-03-2023

Bereid de moeilijke momenten van de dag voor en maak de gezonde keuze de makkelijkste keuze voor dat moment.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: de blinde vlek

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-03-2023

Met succes komt het gevaar van de blinde vlek en wordt je ineens overvallen door problemen. Hoe voorkom je dat?See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip Felix Kreier

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-03-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van hersenonderzoeker en kinderarts Felix Kreier. Hij haalt zijn inspiratie uit de boeken 'Thinking, fast and slow' van Daniel Kahneman. En 'Nudge' van Richard Thaler en Cass Sunstein. See omnystudio.com/listener for priva...


Gezonder leven? Tem de hamster in je brein!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  22-03-2023

Heel veel mensen willen gezonder leven. Maar écht nieuwe, gezonde routines te ontwikkelen, dat is moeilijk. Felix Kreier onderzocht de rol van onze hersenen hierbij. Hij is kinderarts in het OLVG in Amsterdam en schreef, samen met collega Maarten Biezeveld, het boek  'De hamster in je brein'. Hoe...


Werktip Ben Tiggelaar: Wat te doen met alle werktips?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-03-2023

Elke week krijg je een werktip van Ben Tiggelaar maar hoe zorg je er nou voor dat je deze tips echt in de praktijk brengt?See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip dr. Khadija van der Straaten

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-03-2023

Meer gelijkheid voor vrouwen op de werkvloer bereik je door mannen er meer bij te betrekken. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: minder straffen, meer complimenten

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  13-03-2023

Om mensen te motiveren kun je beter complimenten geven dan iemand straffen. Hoe dat zit en hoe je dat het beste aan kunt pakken hoor je in de werktip van deze week. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip dr. Khadija van der Straaten

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-03-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van onderzoeker Khadija van der Straaten. Zij haalt inspiratie uit heksen. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Waarom mannen met kinderen zo graag bij een multinational werken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-03-2023

Meer geld verdienen? Wordt dan vader! Je hoort onderzoeker Khadija van der Straaten over kansenongelijkheid bij multinationals en de "vaderschapsbonus", waarbij mannen met kinderen extra beloond worden. En wat je daaraan als bedrijf kunt doen. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: Lachen!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  06-03-2023

Humor op de werkvloer heeft veel voordelen. Hoe je de mensen op het werk aan het lachen krijgt en hoe vooral niet hoor je in deze werktip.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip dr. Marius Rietdijk

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-03-2023

Wil je het gedrag van mensen om je heen positief beïnvloeden? Geef dan eens een complimentje! See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: Innoveren als bedrijf

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-02-2023

Wil je als bedrijf succesvol innoveren? Investeer dan in je mensen. Hoe je dat het beste doet hoor je in de werktip van deze weekSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip dr. Marius Rietdijk

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-02-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van gedragswetenschapper Marius Rietdijk. Hij haalt inspiratie uit de stilte. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Rijk worden door je gedrag te veranderen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-02-2023

Wil je meer invloed op je collega's? Of wil je succesvol worden aan de beurs? In beide gevallen moet je aan de slag met gedrag. Dat van je collega's én van jezelf. Gedragswetenschapper Marius Rietdijk vertelt hoe je dat doet.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: klein maar fijn

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-02-2023

Een kleiner team presteert vaak beter en is gemotiveerder. Dat is gebleken uit onderzoek. Hoe dat zit en waarom dat zo is, hoor je in de werktip van deze week. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip professor Naomi Ellemers

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-02-2023

Geef je leiding? Check dan regelmatig of je positie ook je gedrag beïnvloedt. Dat gaat namelijk sluipenderwijs.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: human shield

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  13-02-2023

Als goede leidinggevende bescherm je je team tegen stress en afleidingen van binnen en buiten het bedrijf. Hoe je dat doet en waarom dat zo belangrijk is, hoor je in de werktip van deze week! See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip professor Naomi Ellemers

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-02-2023

Wat inspireert de gasten van de Ben Tiggelaar Podcast? Deze week de mediatip van Universiteitshoogleraar Naomi Ellemers: The Devil Wears Prada.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Machtsmisbruik op het werk: dit moet je weten

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-02-2023

Machtsmisbruik vind je niet alleen in de media- en de zakenwereld. Ook binnen universiteiten is het een hardnekkig probleem. Universiteitshoogleraar Naomi Ellemers legt uit hoe machtsmisbruik ontstaat. En wat je ertegen kunt doen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: Een mentorprogramma voor je bedrijf

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  06-02-2023

Een mentorprogramma voor je bedrijf helpt niet alleen nieuwe medewerkers hun weg te vinden. Het zorgt ook voor meer diversiteit en inclusie. Wel belangrijk om de mentoring van twee kanten te laten komen!See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van hoogleraar Robert Dur

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-02-2023

Door zijn eigen research realiseerde hoogleraar Robert Dur zich hoe belangrijk complimenten zijn.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: over tijdig stoppen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  30-01-2023

Als je merkt dat iets in je leven je tegen gaat staan dan is het belangrijk om daar tijdig de stekker uit te trekken. In een cultuur van volhouden en doorzetten is dat niet altijd even makkelijk. Ben vertelt hoe je de signalen tijdig herkent en wat je er dan mee kunt doen.See omnystudio.com/listener...


Mediatip van professor Robert Dur

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-01-2023

Hoogleraar economie Robert Dur wordt geïnspireerd door The Nits. Niet de meest toegankelijke muziek, maar juist dat helpt Robert in zijn werk.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Wat verwachten we van ons werk?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  25-01-2023

Geld, succes, zingeving? Wat willen we eigenlijk van ons werk? En verschilt dat per generatie? Hoogleraar economie Robert Dur geeft verrassende antwoorden. Shownotes: Deze podcast wordt medemogelijk gemaakt door Yacht. Zij schreven een whitepaper over persoonlijk leiderschap, klik hier voor de white...


Werktip Ben Tiggelaar: autonomie of managen?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-01-2023

Stop met te veel managen, kopte de Telegraaf. Autonomie zou medewerkers productiever en innovatiever maken. Ben waarschuwt voor het té abrupt stoppen met managen. Er is namelijk altijd een regelbehoefte. Hij tipt hoe je autonomie en ánder management kan combineren. See omnystudio.com/listener for...


Werktip professor Jaap van Muijen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  18-01-2023

Het is een oeroude tip, maar nog steeds zeer bruikbaar vindt professor Jaap van Muijen: ken uzelf. Want als je weet waar je goed in bent, kan je je werkomgeving daaraan aanpassen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar over innovatie en een aap

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-01-2023

Als je een aap, die op een voetstuk zit, Shakespeare wil laten citeren. Investeer je dan het meest in de aap of in het voetstuk? Dit gedachtenexperiment van Astro Teller, baas van de uitvindfabriek van Google, schotelt Ben ons deze week voor. Wat is jouw aap? See omnystudio.com/listener for privacy...


Mediatip professor Jaap van Muijen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  13-01-2023

Het boek Van Rome tot Rome van Dan Jones inspireert Jaap van Muijen. Door het lezen van dat boek denkt hij dat dat wat wij ‘desinformatie’ noemen, moeten koesteren. In deze mediatip legt hij uit waarom.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Heel veel money: welke baan verdient het beste?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-01-2023

Wat moet je doen om grof geld te verdienen? En wie verdient er slechter dan jij? Ben vraagt het Jaap van Muijen, hoogleraar aan Nyenrode Business University en hoofdonderzoeker van het Nationale Salarisonderzoek.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van dr. Merel Feenstra-Verschure

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-12-2022

Ben jij nog tevreden in je baan? Confronterende vraag, maar volgens Merel Feenstra-Verschure moet je jezelf dit regelmatig afvragen. Ze legt Ben uit hoe ze dat doet.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: wekelijks onderhoud

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-12-2022

Hoe voorkom je dat de waan van de dag je agenda regeert? Opruimen, terugkijken een vooruitkijken. En niet een keer per jaar een grote schoonmaak, maar wekelijks onderhoud is het geheim!See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip van dr. Merel Feenstra-Verschure

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-12-2022

Inspiratie kan overal vandaan komen. Volgens Merel Feenstra-Verschure moeten we allemaal de film 'The Pursuit of Happyness' kijken. Ze vertelt Ben waarom.  See omnystudio.com/listener for privacy information.


Opgesloten in je baan? Dit doe je eraan!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  14-12-2022

Stel je voor... Elke ochtend ga je met lood in de schoenen naar je werk. Het is dat je goed verdient, maar anders… Talloze mensen voelen zich 'opgesloten' in hun baan. Dr. Merel Feenstra-Verschure legt Ben uit hoe dit komt en wat je eraan doet.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: reageren op een foute opmerking

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-12-2022

Hoe reageer je goed op een foute opmerking van een collega? Ben put voor deze tip uit het podcastinterview met Elianne van Steenbergen. Het belangrijkste is: laat het moment niet zomaar voorbijgaan. Wat helpt is je voorbereiden op zulke situaties. See omnystudio.com/listener for privacy information...


Werktip van prof. dr. Elianne van Steenbergen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-12-2022

Elianne van Steenbergen is expert in toezicht en bedrijfscultuur. Net als de meeste mensen vindt ze het moeilijk collega’s aan te spreken op ongepast gedrag. Maar ze heeft een truc...See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: Waarom managers grommen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-12-2022

Deze week beginnen we met een waarschuwing: er schuilt in iedereen van ons een tiran van een baas. Om dit tegen te gaan moet je volgens psycholoog Dacher Keltner zijn er vier zaken te richten: empathie, vrijgevigheid, dankbaarheid en verbinding. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip van professor Elianne van Steenbergen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-12-2022

Inspiratie is overal te vinden. Hoogleraar Elianne van Steenbergen zegt: kijk voor de gein eens een oude James Bond-film. Bijvoorbeeld Dr. No uit 1962. Heel leerzaam. Maar anders dan je denkt...See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo ontwikkel je als bedrijf een moreel kompas

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  30-11-2022

Affaires en schandalen. Geen bestuurder zit erop te wachten. Toch raken bedrijven regelmatig in de problemen. Hoe zorg je dat je het niet alleen financieel, maar ook ethisch goed doet? Prof. dr. Elianne van Steenbergen geeft praktische adviezen. Shownotes: Deze podcast wordt medemogelijk gemaakt doo...


Werktip Ben Tiggelaar: Zo gebruik je 'buffers'

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-11-2022

Plan jij wel eens een GYLIO-dag in? Een Get Your Live In Order-dag.  Ben vertelt je hoe je met kleine en grote buffers niet knettergek wordt van je eigen agenda. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van Dr. Jessie Koen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-11-2022

Wil je nadenken over je loopbaan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dr. Jessie Koen heeft een wetenschappelijke én praktische tip: verzin meerdere toekomstscenario’s en maak dan pas je plan.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: delegeren doe je zo

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-11-2022

Veel leidinggevenden vinden het lastig om te delegeren. Ze voelen zich schuldig of beginnen er veel te laat aan. Ben Tiggelaar brengt je de basics bij. Valkuilen én tips. Stap 1: kies de juiste persoon om iets aan te delegeren. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip van Dr. Jessie Koen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-11-2022

Inspiratie is overal te vinden. Dr. Jessie Koen ziet in de film 'Sorry we missed you' wat een onzekere werkomgeving doet met mensen. En ze legt uit hoe het dan wél moet.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo zorg je dat werkgevers voor jou in de rij staan

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-11-2022

Wil je ook over een paar jaar nog een mooie carrière hebben? Dat is nog niet zo eenvoudig in onze onvoorspelbare arbeidsmarkt. Dr. Jessie Koen doet onderzoek naar 'the future of work'. Zij weet hoe je toekomstbestendige plannen maakt. Met veel praktische tips voor je volgende baan. Shownotes: Deze...


Werktip Ben Tiggelaar: Waarom?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  14-11-2022

Met één vraag, van slechts één woord kan je veel conflicten oplossen. Vraag waarom. Dat leerde Ben van hoogleraar conflictbemiddeling Carsten de Dreu. Wat die vraag oplevert, vertelt hij in deze werktip. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van professor Carsten de Dreu

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  09-11-2022

"Waarom eigenlijk?" Die vraag moeten we vaker stellen in een onderhandeling, zegt hoogleraar Carsten de Dreu. Want zo bereiken we creatieve oplossingen als er tegengestelde belangen zijn.  See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip Ben Tiggelaar: zo zet je klimaatambities op de agenda

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-11-2022

Het tekort aan goed personeel is enorm. Dus kunnen wat vragen van onze bazen. Bijvoorbeeld: Wat zijn eigenlijk onze klimaatambities voor 2023?  Voor bedrijven die goed bezig zijn is het een positieve aanmoediging. Voor bedrijven die achterlopen is het een corrigerende schop onder de kont.  Ben wee...


Mediatip van professor Carsten de Dreu

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  04-11-2022

Inspiratie kun je overal vinden. Hoogleraar Carsten de Dreu ziet in het boek Aftermath van Harald Jähner hoe groot de impact van een conflict kan zijn. "Geen lichte kost, maar wel heel leerzaam."  See omnystudio.com/listener for privacy information.


Rellen en ruzies: zo pak je conflicten slim aan

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  02-11-2022

De meeste mensen mijden conflicten liever. Maar professor Carsten de Dreu is er juist gek op. Hij legt uit hoe ze ontstaan en wat je eraan doet. Nuttig voor wereldleiders én werknemers. Shownotes: Deze podcast wordt medemogelijk gemaakt door Yacht. Zij schreven een whitepaper over persoonlijk leide...


Werktip Ben Tiggelaar: Manage je energie

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  31-10-2022

Als je het druk hebt moet je goed op je tijd letten. Maar is dat wel de slimste manier om die drukke periode door te komen? Dr. Emma Op den Kamp vond het concept 'Proactive Vitality Management' uit en stelt: plan je agenda met je mentale en fysieke energie in het achterhoofd. Ben legt uit hoe dat pr...


Werktip van dr. Emma Op den Kamp

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-10-2022

In de Ben Tiggelaar podcast vertellen wetenschappers over hoe je je werk en je leven kunt verbeteren. Maar welke praktische tips gebruiken zij eigenlijk zélf? Dit is de werktip van gedragswetenschapper Emma Op den Kamp: gebruik de kleur groen op een slimme manier.  See omnystudio.com/listener for...


Werktip van Ben Tiggelaar: Zo houd je je team écht betrokken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-10-2022

Veel leidinggevenden vragen zich af: hoe houd ik mijn team nou écht betrokken? Hier is dan ook veel onderzoek naar gedaan en het antwoord is, in de basis, toch elke keer: goede communicatie.  Ben maakt die communicatie specifieker: idealiter heb je met elke werknemer wekelijks een kort één op é...


Mediatip van dr. Emma Op den Kamp

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-10-2022

Welke film, welke tentoonstelling of welk interview biedt echte inspiratie voor werk en leven? Dit is de mediatip van dr. Emma Op den Kamp: zoek een playlist die je helpt om je werk optimaal te doen. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Waarom je aan je energie moet werken voor het te laat is

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-10-2022

Een op de zes Nederlanders ervaart jaarlijks burn-out klachten. Maar je kan je energie managen, op dezelfde manier als je je tijd managet. Dus vóórdat die hoofdpijn, nekklachten en slapeloze nachten zich aandienen.   Ben praat erover met dr. Emma Op den Kamp, onderzoeker, bedenker 'Proactive Vit...


Werktip Ben Tiggelaar: Minder prioriteiten in het strategisch blad

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-10-2022

Veel strategische plannen hebben twee grote fouten: ze zijn te vaag én ze hebben te veel prioriteiten. Het gevolg is dat meer dan de helft van de medewerkers de strategie van het bedrijf niet kent, en er minder geld verdient wordt door een gebrek aan focus. Ben geeft tips om deze domme fouten te vo...


Werktip van dr. Sanne Feenstra

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-10-2022

In de Ben Tiggelaar podcast vertellen wetenschappers over hoe je je werk en je leven kunt verbeteren. Maar welke praktische tips gebruiken zij eigenlijk zélf? Dit is de werktip van organisatiepsycholoog Sanne Feenstra: deel je werk in een vroeg stadium.See omnystudio.com/listener for privacy inform...


Werktip van Ben Tiggelaar: Managementles van Johan Remkes

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-10-2022

Een kritische boodschap doet af aan de geloofwaardigheid van de boodschapper, blijkt uit onderzoek. Tenzij je Johan Remkes heet. Ben legt uit wat hij goed doet en wat je daarvan kan leren als manager. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip van dr. Sanne Feenstra

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-10-2022

Welke film, welke tentoonstelling of welk interview biedt echte inspiratie voor je werk en leven? Dit is de mediatip van dr. Sanne Feenstra. Over waarom vrouwen minder werken dan mannen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Welke gek heeft mij deze baan gegeven?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-10-2022

Denk je ook wel eens: nog even en dan val ik door de mand...? Zo ja, dan ben je niet de enige. Naar schatting 70 procent van de mensen heeft hier wel eens last van. En meestal onterecht, ontdekte organisatiepsycholoog dr. Sanne Feenstra. Ben vraagt haar alles over haar expertise: het impostor syndro...


Werktip van Ben Tiggelaar: Zo versla je de succes blues

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-10-2022

Voel je je lusteloos en leeg terwijl je net iets geweldigs hebt gepresteerd? Psychologen noemen dat de succes blues. Ben weet hoe dat komt en wat je er tegen kan doen. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van dr. Lennart Visser

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-09-2022

In de Ben Tiggelaar podcast vertellen wetenschappers over hoe je je werk en je leven kunt verbeteren. Maar welke praktische tips gebruiken zij eigenlijk zélf? Dit is de werktip van dr. Lennart Visser, expert in uitstelgedrag. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van Ben Tiggelaar over slecht nieuwsgesprekken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-09-2022

Hoe vertel je slecht nieuws aan collega's? Ben heeft tips die wetenschappelijk zijn onderzocht. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Hoe pak je je uitstelgedrag vandaag nog aan?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-09-2022

Uitstelgedrag: 95% van de mensen heeft er regelmatig last van. Wat is het eigenlijk en wat doe je eraan? Ben spreekt met dr. Lennart Visser, onderzoeker op het gebied van uitstelgedrag. Dr. Visser heeft allerlei tips en beween methoden om dit probleem te tackelen.  Shownotes: Deze podcast wordt med...


Mediatip van dr. Lennart Visser

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-09-2022

Welke film, welke tentoonstelling, welk boek of welk interview biedt echte inspiratie voor je werk en leven? Dit is de mediatip van dr. Lennart Visser, gespecialiseerd in uitstelgedrag. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van Ben Tiggelaar tegen uitstelgedrag

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-09-2022

Heb jij last van uitstelgedrag? Ben Tiggelaar geeft tips om dat uitstelgedrag nu te verslaan. Tip één: maak de pijn van het beginnen kleiner. Luister hier ook de andere tips en begin vandaag nog aan die ene klus. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van professor Arnold Bakker

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  14-09-2022

In de Ben Tiggelaar podcast vertellen wetenschappers over hoe je je werk en je leven kunt verbeteren. Maar welke praktische tips gebruiken zij eigenlijk zélf? Dit is de werktip van hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie Arnold Bakker. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Werktip van Ben Tiggelaar: daag je collega's uit!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-09-2022

Hoe kan je je werk leuker maken? Zeker na de vakantie kan dat best een uitdaging zijn. Ben ging te rade bij hoogleraar Arnold Bakker die precies deze vraag onderzoekt. Zijn werktip: doe een wedstrijdje met je collega's. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mediatip van hoogleraar Arnold Bakker

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-09-2022

Welke film, welke tentoonstelling, welk boek of welk interview biedt echte inspiratie voor je werk en leven? Dit is de mediatip van hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie Arnold Bakker. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo zorg je dat leuke, goede collega's blijven!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-09-2022

We doen van alles om nieuwe werknemers te vinden. Maar intussen lopen bestaande collega's en masse weg. Hoe zorg je dat leuke, goede mensen blijven? Hoogleraar Arnold Bakker heeft antwoorden. Hij legt uit hoe je werk leuker maakt en bevlogenheid stimuleert.  Essentiële onderwerpen als je medewerke...


Zomerspecial | Waarom economie om 'betekenis' draait

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-08-2022

Wie ben ik? Wat is goed leven? De grote crises in de wereld roepen grote persoonlijke vragen op. Dat zei Kees Klomp, lector Betekeniseconomie, in maart. De uitdaging is om je eigen invloed op de wereld eerlijk te onderzoeken. Linkjes- Meer over Kees Klomp- Het boek Betekeniseconomie van Kees Klomp ...


Zomerspecial | Waarom we ons zo druk voelen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-08-2022

Heb je het echt druk? Of voel je je vooral druk? En wat doe je daaraan? Ben sprak in februari met hoogleraar Tanja van der Lippe. Zij schreef het boek Waar blijft mijn tijd?  Linkjes- Meer over Tanja van der Lippe vind je hier.- Tanja's boek- Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podca...


Zomerspecial | Impact met onbewust beïnvloeden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-08-2022

Anderen overtuigen met argumenten werkt vaak niet. Waar ligt dat aan? En wat moet je dan wél doen? Genieke Hertoghs, expert in onbewuste beïnvloeding legde dat in januari uit en deed voor. Linkjes- Meer over Genieke Hertoghs- Het boek van Genieke Hertoghs en Harrie van den Berg - Wil je één kee...


Zomerspecial | Boekenclub 'Elementaire gewoontes'

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-08-2022

Hoe kun je nieuwe, positieve gewoontes aanleren? Wat zijn bewezen inzichten en slimme tips? James Clear heeft superheldere ideeën. Ben besprak in december zijn bestseller met Suheyla Yalcin en Maurice Seleky.Linkjes- Het boek Elementaire gewoontes van James Clear - De website van James Clear- Over...


Zomerspecial | De kampvuurvraag

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-07-2022

'Past het leven dat ik leid, nog wel bij wie ik ben?' Dat, hoorde Ben in november, is dé kampvuurvraag van Onno Aerden, auteur van het boek De Kampvuurvraag. Linkjes: Meer over Onno Aerden en De kampvuurvraag vind je hier. De kampvuurvraag Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast...


Zomerspecial | Zo overwin je tegenslag

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-07-2022

Hans van Breukelen, wereldvermaard keeper, schrijver en spreker, en Marjolein Canïels, hoogleraar aan de Open Universiteit legden Ben in september uit wat zij verstaan onder veerkracht én hoe je het ontwikkelt.   Linkjes - Meer over Hans van Breukelen - Meer over Marjolein Caniëls - Wil je één...


Hoe je in je eentje de wereld verandert

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  13-07-2022

Ben spreekt met Mark van Baal. Hij is de oprichter van Follow This, dat oliemaatschappijen van binnenuit verandert. Mark vertelt hoe een Nederlandse eenmansactie uitgroeide tot een beweging die nu mondiaal impact heeft op de energiewereld.Linkjes: Meer over Follow This Meer over Mark van Baal  Wil...


Boekenclub: Hooked van Nir Eyal

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  29-06-2022

Samen met Chau Nguyen en Suheyla Yalcin bespreekt Ben de moderne klassieker Hooked van Nir Eyal. Waarom hebben social media zo'n sterke greep op ons? Welke psychologische trucs gebruiken techbedrijven om hun producten zo verslavend mogelijk te maken? Linkjes: Het boek Hooked van Nir Eyal Meer ov...


Wat iedereen moet weten over psychologie

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-06-2022

Sterre van Leer is hoofdredacteur van Psychologie Magazine. Samen met Ben kijkt ze naar de grote misverstanden, veranderingen en trends in de psychologie. Vol met leuke inzichten en praktische tips! Linkjes- Meer over Sterre van Leer - Psychologie Magazine - Wil je één keer per maand de beste ti...


Zo voer je betere gesprekken (ook met jezelf)

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-06-2022

Sergio van der Pluijm onderzoekt wat wel en niet werkt in coaching. Hij is schrijver van de 'Coachen 3.0'-boekenserie. Met zijn tips leer je supersnel wat er nodig is om betere gesprekken te voeren. Met anderen én met jezelf.  Linkjes- Meer over Sergio van der Pluijm vind je hier.- Sergio's boeken...


Topprestaties leveren: tips uit de topsport

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  18-05-2022

Sanne van Paassen was een van de beste veldrijders ter wereld. Nu is ze coach en schrijver van het boek 'Het leven, dat is pas topsport'. Ze legt Ben stap-voor-stap uit wat er nodig is om topprestaties te leveren. Linkjes- Meer over Sanne van Paassen vind je hier. - Sannes boek: Het leven dat is pa...


Zij leert je anders kijken naar de toekomst

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-05-2022

Hoe verken je de toekomst op een serieuze manier? Dr. Roanne van Voorst is antropoloog van de toekomst en leert ons anders kijken naar wat komen gaat. Over technologie, klimaat, zorg en (spannend!) relaties met robots.   Linkjes- Meer over Roanne van Voorst - Roannes boeken - Wil je één keer pe...


Boekenclub: Uitblinkers van Malcolm Gladwell

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  04-05-2022

Wat bepaalt of je succesvol wordt? Wat is het geheim van Bill Gates? Waarom werden The Beatles wereldberoemd en je schoolbandje niet? Met Liesbeth Tettero en Thijs Peters haalt Ben de mooiste lessen uit deze bestseller van Gladwell. Linkjes- Uitblinkers van Malcolm Gladwell- Meer over Liesbeth Tette...


Kies voor je talent (en voorkom burn-out)

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-04-2022

Luk Dewulf is 'talentenfluisteraar', pedagoog en coach. Hij schreef meerdere bestsellers over het ontdekken van je talenten. Luk legt aan Ben uit hoe kiezen voor je talent je helpt om burn-out te voorkomen. Vol praktische tips.Linkjes- Meer over Luk Dewulf vind je hier.- De boeken van Luk Dewulf -...


Persoonlijke marketing: zo word je nummer 1

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-04-2022

Aartjan van Erkel is marketingexpert en weet als geen ander hoe je jezelf moet verkopen. Als ondernemer, freelancer of professional. Hij schreef de besteller 'Nummer 1' en onthult zijn succesgeheimen aan Ben (extra lange aflevering!).Linkjes- Meer over Aartjan van Erkel- Het boek Nummer 1 - Wil je...


Betere gesprekken voeren: Zo werkt dat

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  13-04-2022

Elke Wiss schreef de bestseller 'Socrates op sneakers'. Ze legt aan Ben uit wat praktische filosofie is, hoe je scherper kunt denken en vooral: hoe je leert om betere gesprekken te voeren. Op je werk en thuis. Linkjes- Meer over Elke Wiss - Socrates op sneakers - Wil je één keer per maand de bes...


Pfff... Eindelijk overzicht in je werk!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  06-04-2022

Mis je soms het overzicht in je werk? Ervaar je stress omdat er teveel op je afkomt? Ben spreekt met 'Getting Things Done'-specialist Arjan Broere. En dat levert heel veel praktische tips op. Linkjes- Meer over Arjan Broere vind je hier - De boeken van Arjan Broere - Wil je één keer per maand de...


Expertpanel: hoe werkt zelfvertrouwen?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  30-03-2022

Nieuw! Met een expertpanel bespreekt Ben vragen van luisteraars. Deze keer over zelfvertrouwen, schaamte en het 'impostor syndrome'. Met veel praktische tips. Experts: Aukje Nauta en Onno Hamburger. Linkjes- Meer over Aukje Nauta - Meer over Onno Hamburger- Wil je één keer per maand de beste tips...


Psychologische veiligheid: de praktijk

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-03-2022

Psychologische veiligheid is hot. Maar wat is er nou écht nodig om te zorgen dat mensen samen leren, ideeën delen én grensoverschrijdend gedrag benoemen? Expert Joriene Beks geeft praktisch advies. Linkjes - Meer over Joriene Beks- Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schri...


Het leiden van een team: zo doe je dat

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-03-2022

Onderzoek laat zien: teamleiders hebben een enorme impact op de productiviteit, de gezondheid en het werkgeluk van mensen. Professor Beatrice van der Heijden is expert op dit gebied. Ze legt uit waar goed teamleiderschap om draait. Linkjes- Meer over Beatrice van der Heijden - Wil je één keer per...


Boekenclub: Mark Manson - Not giving a f*ck

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  09-03-2022

Hoe kunnen we leren om spaarzaam te zijn met onze f*cks? En welke denkfouten moet je daarvoor overwinnen? Mark Manson schreef er een tegendraadse bestseller over. Ben bespreekt de belangrijkste lessen met Astrid Elburg. Linkjes- Het boek van Mark Manson vind je hier. - Meer over Astrid Elburg. - W...


Waarom de nieuwe economie om 'betekenis' draait

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  02-03-2022

Wie ben ik eigenlijk? Wat is goed leven? De grote crises in de wereld roepen grote persoonlijke vragen op. Dat zegt Kees Klomp, lector Betekeniseconomie. De uitdaging is om je eigen invloed op de wereld eerlijk te onderzoeken. Linkjes- Meer over Kees Klomp- Het boek Betekeniseconomie van Kees Klomp...


Rellen en complotten: hoe werkt massapsychologie?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-02-2022

Jaap van Ginneken is Nederlands bekendste massapsycholoog. Aan de hand van zijn nieuwe boek 'Grillig' legt hij onder meer uit waar complottheorieën vandaan komen. En hoe hele kleine dingen, grote gevolgen kunnen hebben. Linkjes- Meer over Jaap van Ginneken- Wil je één keer per maand de beste tips...


Expertpanel: zo begin je met leidinggeven!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-02-2022

Nieuw! Met een expertpanel bespreekt Ben vragen van luisteraars. Deze keer: de stap naar leidinggeven. Wat zijn de valkuilen en de tips? Met Romy de Rijk en Joël Aerts. Linkjes- Meer over Romy de Rijk - Meer over Joël Aerts - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je...


Wilskracht: wat is het en hoe krijg je het?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  09-02-2022

Edwin Zasada schreef het boek Over wilskracht. Een indrukwekkende pil van 800 pagina’s met álles over dit onderwerp. Hij geeft Ben (en jou) de ultrakorte samenvatting. Linkjes- Meer over Edwin Zasada vind je hier- Het boek Over wilskracht- Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcas...


Waarom veel mensen zich zo druk voelen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  02-02-2022

Heb je het echt druk? Of voel je je vooral druk? En wat doe je daaraan? Ben spreekt met hoogleraar Tanja van der Lippe. Zij onderzoekt deze vragen en schreef het boek Waar blijft mijn tijd?  Linkjes- Meer over Tanja van der Lippe vind je hier.- Tanja's boek- Wil je één keer per maand de beste tip...


Meer impact met onbewust beïnvloeden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-01-2022

Anderen overtuigen met argumenten werkt vaak niet. Waar ligt dat aan? En wat moet je dan wél doen? Genieke Hertoghs, expert in onbewuste beïnvloeding legt uit en doet voor. Linkjes- Meer over Genieke Hertoghs- Het boek van Genieke Hertoghs en Harrie van den Berg - Wil je één keer per maand de b...


Ontwikkel nieuwe, gezonde eetgewoontes

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-01-2022

Daan Remarque is gedragspsycholoog en schreef het boek Het jojo-effect. Hij legt uit hoe je stap voor stap gezonde eetgewoontes ontwikkelt. Helder, realistisch en praktisch! Linkjes- Meer over Daan Remarque en zijn boek- Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor...


Onderhandelen zonder stress: zo doe je dat

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-01-2022

George van Houtem is dé onderhandelspecialist van Nederland. Hij deelt inzichten, tips & (dirty) tricks. Voor minder stress en meer succes bij je volgende onderhandeling. Linkjes- Meer over George van Houtem vind je hier. - Georges boeken- Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podca...


De jaarwisseling, dé periode voor reflectie deel 2

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-01-2022

Wat laat je achter en wat neem je mee naar ‘t nieuwe jaar? Hoe reflecteren mijn gasten? En waartoe heeft ‘t geleid? - Pieter Frijters  - Onno Hamburger  - Ineke Kooistra  - Martijn Driessen  - Petra Hoogerwerf  - Maurice Seleky  Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? S...


De jaarwisseling, dé periode voor reflectie deel 1

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  29-12-2021

Wat laat je achter en wat neem je mee naar 't nieuwe jaar? Hoe reflecteren mijn gasten? En waartoe heeft 't geleid?   - Onno Aerden  - Sophie van der Zee  - Anita Rasenberg  - Leon Schaepkens  - Süheyla Yalcin  Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Be...


Boekenclub: James Clear - Elementaire gewoontes

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  22-12-2021

Hoe kun je nieuwe, positieve gewoontes aanleren? Wat zijn bewezen inzichten en slimme tips? James Clear heeft superheldere ideeën. Ben bespreekt zijn bestseller met Suheyla Yalcin en Maurice Seleky.Linkjes- Het boek Elementaire gewoontes van James Clear - De website van James Clear- Over Suheyla Ya...


Deze 4 factoren bepalen ondernemerssucces

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-12-2021

Martijn Driessen onderzocht welke kwaliteiten ondernemers moeten hebben. Zijn methode wordt inmiddels wereldwijd gebruikt. Hij vertelt Ben op welke factoren je moet letten. Linkjes- Meer over Martijn Driessen- Martijns boek De ondernemende ondernemer- De scan online- Wil je één keer per maand de b...


Spreken zonder angst met Pieter Frijters

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-12-2021

Al 30 jaar helpt autodidact Pieter Frijters mensen van hun angsten af. Vooral van de vrees om te spreken in het openbaar. Hij legt aan Ben uit waarom én hoe hij dat doet. Linkjes- Meer over Pieter Frijters vind je hier.- Pieters boeken- Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Sc...


Jong talent vinden en binden. Zo doe je dat!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-12-2021

Meer over Ineke Kooistra vind je hier Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


De lessen uit 10 miljoen jaar leiderschap

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-11-2021

- Meer over Leon Schaepkens vind je hier. - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Succesvol solliciteren: zo werkt dat

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-11-2021

Linkjes - Meer over Anita Rasenberg en Succesvol solliciteren vind je hier. - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Boekenclub: Carol Dweck - Mindset

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-11-2021

Linkjes - Het boek Mindset van Carol Dweck. - Over Petra Hoogerwerf. - Over Onno Hamburger. - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


de kampvuurvraag

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-11-2021

Linkjes - Meer over Onno Aerden en De kampvuurvraag vind je hier. - De kampvuurvraag - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Tricky Topic - Hoe weet je of je collega liegt?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-10-2021

Linkjes - Meer over Sophie van der Zee vind je hier. ( - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Boekenclub: Ons feilbare denken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-10-2021

Thinking, fast and slow / Ons feilbare denken is de wereldwijde bestseller van Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman. Ben bespreekt de belangrijkste lessen uit dit geweldige boek met Thijs Peters en Genieke Hertoghs. Linkjes - Het boek Ons feilbare denken - Over Thijs Peters: - Over Geniek...


Zelfvertrouwen: wat is het en hoe krijg je het?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  13-10-2021

Linkjes - Meer over Ingrid Bannink. - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Stop met brandjes blussen en reactief werken!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  06-10-2021

Linkjes - Meer over Hans van der Loo - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo overwin je tegenslag in werk en privé

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  29-09-2021

Hans van Breukelen, wereldvermaard keeper, schrijver en spreker, en Marjolein Canïels, hoogleraar aan de Open Universiteit leggen Ben uit wat zij verstaan onder veerkracht én hoe je het ontwikkelt. Linkjes - Meer over Hans van Breukelen - Meer over Marjolein Caniëls - Wil je één keer per maand...


100e aflevering: Ben ontmoet Frits Spits!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  22-09-2021

Linkjes - Meer over Frits Spits vind je hier. - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Boekenclub: Gelukkig zijn kun je leren

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-09-2021

Linkjes - Het boek Gelukkig zijn kun je leren - Over Chau Nguyen - Over Romy de Rijk - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Hoe blijf je echt gemotiveerd voor je werk?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-09-2021

Ben praat met Anton Philips (89), coach op het gebied van loopbaan- en studiekeuze. Over zijn eigen loopbaan, verkeerde keuzes en de vraag: hoe ontdek je wat je écht motiveert? Linkjes - Meer over Anton Philips vind je hier. - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je i...


Zo doe je echt goed op vakantie

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-09-2021

Linkjes - Meer over Petra Hoogerwerf - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Inspirerend: vakantie en leren combineren

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  25-08-2021

Linkjes - Meer over Klaske Kruk - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


De kunst van het mijmeren

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  18-08-2021

Linkjes Meer over Astrid Elburg vind je hier. Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Inspirerend: op vakantie van de begaande paden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-08-2021

Linkjes - Meer over Michiel Leijnse - Michiels' site Minor Sights - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Waarom échte ontspanning cruciaal is

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  04-08-2021

Linkjes - Meer over Carien Karsten - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zonder stress je vakantie in: zo doe je dat

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-07-2021

Linkjes - Meer over Elke van Hoof - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo vier je als zzp’er wél echt vakantie

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-07-2021

Linkjes - Frénk van der Linden - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Vakantie als geneesmiddel

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  14-07-2021

Linkjes Meer over Wilmar Schaufeli vind je hier. Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Wat doe jij als niemand kijkt?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-07-2021

Linkjes - Frank Peters - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Boekenclub: 'De keuze' van Edith Eger

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  30-06-2021

Linkjes - De keuze van Edith Eger - Astrid Elburg - Liesbeth Tettero - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo word je gelukkiger in je werk

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-06-2021

Linkjes Onno Hamburger Ad Bergsma Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Echt verschil maken? Check hoe deze ondernemers het doen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-06-2021

Linkjes - Meer over Dennis Mensink - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Tricky Topic: humor op de werkvloer. Wanneer ga je te ver?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  09-06-2021

Linkjes Cokkie Verschuren Hans Kaldenbach - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo breng je grote veranderingen op gang

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  02-06-2021

Linkjes Michiel Leijnse - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Bens Boekenclub: lessen van een Disney-CEO

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-05-2021

Linkjes - Robert Iger - De rit van mijn leven - Chau Nguyen - Thijs Peters - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Positieve impact maken met je bedrijf: zo begin je

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-05-2021

Linkjes - Klaske Kruk - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief op: https://www.tiggelaar.nl/bnr See omnystudio.com/listener for privacy information.


Frénk van der Linden: omgaan met het lijden van scheiden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-05-2021

Linkjes - Frénk van der Linden - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Boekenclub: begin met het waarom van Simon Sinek

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-05-2021

Linkjes - Simon Sinek - Begin met het waarom - Romy de Rijk - Maaike Vrenken - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief op: https://www.tiggelaar.nl/bnr See omnystudio.com/listener for privacy information.


Verantwoord én succesvol ondernemen. Hoe dan?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-04-2021

Linkjes - Petra Hoogerwerf - Het boek Échte winst - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief op: https://www.tiggelaar.nl/bnr See omnystudio.com/listener for privacy information.


Tricky topic: zo ga je om met irritante collega's

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-04-2021

Linkjes - Carien Karsten - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief op: https://www.tiggelaar.nl/bnrSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Eerste-Hulp-Bij-Thuiswerken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  14-04-2021

Linkjes - Elke van Hoof - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Wat moet je doen als je 'anders' bent?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-04-2021

Meer over Astrid Elburg vind je hier. Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Boekenclub: leiderschap volgens Brené Brown

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  31-03-2021

Het boek 'Durf te leiden' van Brené Brown vind je hier. Meer over Liesbeth Tettero vind je hier. Meer over Maurice Seleky vind je hier. Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Wanneer ben je een workaholic (en wat doe je eraan)?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-03-2021

Meer over Wilmar Schaufeli vind je hier. Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zo word je een 'wakkere professional'!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-03-2021

Het boek 'De wakkere professional' van Judith Steinmeier vind je hier. Wil je één keer per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Hoe breng je verandering in een 'verziekte' cultuur?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-03-2021

Het boek 'Brand in Amsterdam' van Leen Schaap vind je hier. Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Boekenclub: hoe creëer je psychologische veiligheid?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-03-2021

Het boek 'De onbevreesde organisatie' van Amy Edmondson vind je hier. Meer over Astrid Elburg vind je hier. Meer over Petra Hoogerwerf vind je hier. Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy infor...


De toekomst van thuiswerken (volgens Jitske Kramer)

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-02-2021

Meer weten? Meer over Jitske Kramer vind je hier. Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Tricky topic: thuiswerken én je relatie goedhouden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-02-2021

Meer over Marianne Sturman vind je hier. Meer over Thijs Launspach vind je hier. Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Wat nu als het écht slecht gaat met je bedrijf?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-02-2021

Linkjes - Meer over Jan Adriaanse. - Wil je één keer per maand de beste tips uit deze podcast? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Iedereen kan zijn werk verbeteren (met de tips van Glenn)

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-02-2021

Linkjes Meer over Glenn van der Burg vind je hier. - Glenns mediatip: het boek Everybody Matters van Bob Chapman en Raj Sisodia. - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief!See omnystudio.com/listener for privacy information.


Dit moet je echt weten voor de volgende stap in je loopbaan

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-01-2021

Linkjes Meer over Aaltje Vincent vind je hier. Aaltjes mediatip: het boek Lopen doe je zelf van Ineke van den Berg en Arianne van Galen. - Wil je 1 x per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je in voor Bens nieuwsbrief!See omnystudio.com/listener for privacy information.


Vergaderen kán leuk en nuttig zijn... (als je deze dingen doet)

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  06-01-2021

Ben bespreekt de beste tips met Rik Nijkamp, co-auteur van de bestseller 'Vergader jezelf gelukkig'. Linkjes Meer over Rik Nijkamp vind je hier. Riks mediatip: Simon Sinek over millenials. Wil je een keer per maand gratis de beste tips uit deze podcast ontvangen? Schrijf je dan hier in voor Bens nie...


Remy Gieling: Dit moet je weten over AI

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  09-12-2020

Links Meer over Remy Gieling vind je hier. Remy's mediatip is het boek AI Superpowers van Kai-Fu Lee.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Inge van Kooten: De menskant van verandering

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  25-11-2020

Links Meer over Inge van Kooten vind je hier. Inges mediatip is de TED-talk van Derek Sivers: How to start a movement.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Bert van Son: Opnieuw beginnen en dan duurzaam

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-11-2020

Links Meer over Bert van Son en MUD Jeans vind je hier. Berts mediatip: Een documentaire van VPRO's Tegenlicht over de donut economie van de Britse econoom Kate Raworth.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Caroline Koetsenruijter: Omgaan met lastige mensen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-10-2020

Meer over Caroline Koetsenruijter en haar werk kun je hier vinden. Carolines mediatip is de escalatieladder van Friedrich Glasl. Deze is bijvoorbeeld hier te vinden.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Rick van Baaren: zo werkt gedragsverandering

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-10-2020

Links Meer over Rick van Baaren Ricks mediatip: De beroemde psychiater Victor Frankl vertelt wat hij leerde van het volgen van vlieglessen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Jacqueline Brassey: zo ontwikkel je zelfvertrouwen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-09-2020

Links Meer over Jacqueline Brassey Jacquelines mediatip is Impact Theory, het mediabedrijf van ondernemer Tom Bilyeu dat mensen wil helpen om een positieve impact op de wereld te hebben.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Nick van Dam: Zo blijf je je ontwikkelen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  09-09-2020

Links Meer over Nick van Dam Mediatip Het boek 'Designing Your Life' van Bill Burnett & Dave Evans en de TED-talk daarover. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Roberto Elan: Zo overwin je je angsten

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-08-2020

Links Meer over Roberto Elan Brenée Brown - The call to courage, op Netflix: https://www.netflix.com/nl/title/81010166 De gratis driedelige videoserie van Roberto: https://courses.fearlesslegend.com/collectionsSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Marjolein Bongers: Zo gebruik je LinkedIn écht slim

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-08-2020

Links Meer over Marjolein Bongers Mediatip: One Line a Day See omnystudio.com/listener for privacy information.


Sander de Kramer: Kinderen helpen én chief worden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  29-07-2020

Links Meer over Sander de Kramer en zijn werk Mediatip: De film The Constant GardenerSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Thijs Launspach: Dit doe je tegen te veel stress

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-07-2020

Links Meer over Thijs Launspach Mediatip: het boek 'How Emotions are Made' van Lisa Feldman BarrettSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Bas Wouters & Joris Groen: Zo werkt online invloed

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-07-2020

Links Meer over Bas Wouters & Joris Groen Mediatip: het boek 'Tiny Habits' van B.J. FoggSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Terence Guiamo: Zo pak je racisme op het werk aan

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-06-2020

Links Meer over Terence Guiamo Mediatip: de Netflix-documentaire 13thSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Bernice Notenboom: Jezelf opnieuw uitvinden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-06-2020

Links Meer over Bernice Notenboom Bernices mediatip: Het boek van Andrea Wulf: De avonturen van Alexander van Humboldt See omnystudio.com/listener for privacy information.


Henry Mintzberg: we moeten van 'meer' naar 'beter'

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-05-2020

Links bij deze podcast: Meer over Henry Mintzberg Mediatip: Het nieuwste boek van Henry Mintzberg: 'Mintzberg in essentie'See omnystudio.com/listener for privacy information.


Sandra Groeneveld: Waarom sociale veiligheid télt

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-05-2020

Links bij deze podcast Meer over Sandra Mediatip: Het boek 'The Fearless Organization' van Amy Edmondson. Over psychologische/sociale veiligheid in organisaties. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Fons Trompenaars: Corona en cultuurverschillen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-05-2020

Links bij deze podcast Meer over Fons Nieuw: De Corona Survival Guide, met app Mediatip: Het boek 'Zen en de kunst van het motoronderhoud' van Robert Pirsig. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Karel van Oosterom: Invloed op wereldniveau

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  06-05-2020

Links bij deze podcast Meer over Karel van Oosterom Karel van Oosterom op Twitter: @KvanOosterom Mediatip: Het boek 'Over de grenzen van cultuur en management' van Fons Trompenaars en Charles Hampden-Turner.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Leen Zevenbergen: Duurzaam ondernemen, juist nu!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  29-04-2020

Links bij deze podcast Meer over Leen Mediatips (een heleboel) Het boek 'De onbewoonbare aarde' van David Wallace-Wells Het boek 'Thank You for Being Late' van Thomas Friedman Het boek 'Hamburgers in het paradijs', van Louise Fresco De film 'Anthropocene: The Human Epoch' De film 'Down to Earth' En...


Marianne Sturman: De allerbeste thuiswerktips

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  22-04-2020

Links bij deze podcast Meer over Marianne. Mediatip: Het boek 'Remote: Office Not Required' van Jason Fried & David Heinemeier Hansson. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Arjan Eleveld: De drijfveren onder de tafel

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-04-2020

Links bij deze podcast Meer over Arjan. Mediatips: Het nieuwe boek van Francis Fukuyama, Identity; Ab Dijksterhuis' boek Het slimme onbewuste. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Elizabeth van Geerestein: Begin met deze vragen...

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-04-2020

Links bij deze podcast Meer over Elizabeth Mediatip: Lees autobiografieën, zoals My love story van Tina Turner, The long walk to freedom van Nelson Mandela en Man's search for meaning van Victor Frankl. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Stefan van der Stigchel: Zo werkt aandacht!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  01-04-2020

Links bij deze podcast Meer over Stefan van der Stigchel Mediatip: The Attention Merchants, door Tim Wu over de handel in onze aandacht.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Maud Schaapveld: De 3 rollen van leidinggevenden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  25-03-2020

Links bij deze podcast Meer over Maud Schaapveld Mediatip: Op Netflix de Black Mirror-aflevering 'Nosedive' (Black Mirror; seizoen 3 (2016); aflevering 1). Over hoe we elkaar beoordelen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mark van Vugt: Hersenen, werk en leiderschap

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  18-03-2020

Links bij deze podcast Meer over Mark van Vugt Mediatips: De Cicero-trilogie van Robert Harris en Voetbal International ("Ook om te zien hoe amateuristisch er in de topsport met leiderschap wordt omgegaan").See omnystudio.com/listener for privacy information.


Remco Claassen: Waar ga jij van kwispelen?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-03-2020

Links bij deze podcast Meer over Remco Claassen Mediatip: de boeken en video's van neurowetenschapper David Eagleman See omnystudio.com/listener for privacy information.


Katja Staartjes: Samen naar de top!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  04-03-2020

Links bij deze podcast Meer over Katja Staartjes Mediatip: de documentaire Meru van Jimmy ChinSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Huub van Zwieten: Zo ga je fluitend naar je werk

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-02-2020

Links bij deze podcast Meer over Huub van Zwieten Huubs tip: "Get a life, ga naar buiten en iets leuks doen :-)."See omnystudio.com/listener for privacy information.


Sylvia van de Bunt: Dienend leiderschap doe je zo

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-02-2020

Links bij deze podcast Meer over Sylvia van de Bunt Mediatip: De stunt van de Duitse supermarktketen Edeka See omnystudio.com/listener for privacy information.


Hylke Faber: Tem je krokodillen!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-02-2020

Links bij deze podcast Meer over Hylke Faber. Mediatip: de film Invictus.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Jos Burgers: Thuis ben ik niet zo leuk

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-02-2020

Links bij deze podcast Meer over Jos Burgers, en Jos maakt samen met Danielle de Jonge De Klantenpodcast. Mediatip: het boek 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Pacelle van Goethem: Zo werkt charisma!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  29-01-2020

Links bij deze podcast Meer over Pacelle van Goethem. Mediatips: de klassieke film over overtuigen, '12 Angry Men' van regisseur Sidney Lumet. En het boek 'Skin in the Game' van Nassim Nicholas Taleb. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Jan van Setten: Van woorden naar daden

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  22-01-2020

Links bij deze podcast Meer over Jan van Setten Mediatip: de TED-talk 'How to stop screwing yourself over' van Mel RobbinsSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Ben Kuiken: Anders kijken, anders denken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  15-01-2020

Links bij deze podcast Meer over Ben Kuiken Mediatip: De Organisatiefilosoof Mediatip: De film 'Sorry we missed you' van Ken LoachSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Veronique Prins: Succes is niet ingewikkeld

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  08-01-2020

Links bij deze podcast Meer over Veronique Prins Mediatip: alles van life- en businesscoach Jim Rohn op YouTube.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Theo Compernolle: goede en slechte stress

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  25-12-2019

Links bij deze podcast Meer over Theo Compernolle Mediatip: gratis teksten en samenvattingen op Theo's siteSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Daan Roovers: Filosofie is voor iedereen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  18-12-2019

Links bij deze podcast Meer over Daan Roovers Mediatip 1: Rüdiger Safranski's biografie van Friedrich Nietsche Mediatip 2: Het boek 'De vermoeide samenleving' van Byung-Chul Han See omnystudio.com/listener for privacy information.


Kilian Wawoe: Stop met beoordelen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-12-2019

Links bij deze podcast Meer over Kilian Wawoe Mediatip: Teresa Amabile over het 'progress principle' Lees ook Amabiles boek hierover See omnystudio.com/listener for privacy information.


Arko van Brakel: Ondernemen met impact

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  04-12-2019

Links bij deze podcast Meer over Arko van Brakel Mediatip 1: het boek Outliers / Uitblinkers van Malcolm Gladwell Mediatip 2: de documentaire over de surfkinderen van Bonaire, Children of the Wind Mediatip 3: de TEDtalk van Ricardo Semler See omnystudio.com/listener for privacy information.


Adjiedj Bakas: Levenslessen van een optimist

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  27-11-2019

Links bij deze podcast Meer over Adjiedj Bakas Mediatip 1: de website ZeroHedge Mediatip 2: de website Digital Trends Mediatip 3: de Netflix-serie Casa de Papel See omnystudio.com/listener for privacy information.


Huibert de Man: Omgaan met cultuurverschillen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  20-11-2019

Links bij deze podcast Meer over Huibert de Man. Mediatip 1: Michael Henderson over organisaties als 'tribes'. Mediatip 2: Pellegrino Riccardi over interculturele communicatie.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Aukje Nauta: Hoe overleef ik mijn werk?

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  13-11-2019

Links bij deze podcast Meer over Aukje Nauta. Mediatip: het boek Give and Take van psycholoog Adam Grant. Oproep Aukje Nauta zoekt mensen die werken bij een organisatie waar ze 'schaamteloos' zichzelf kunnen zijn (en daardoor bijvoorbeeld heel creatief en innovatief zijn). Contact: aukje.nauta@facto...


Rudy Kor: Zo leid je een project

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  06-11-2019

Links bij deze podcast Meer over Rudy Kor. Mediatip: het boek Het wonder van de Noord/Zuidlijn door Bas Soetenhorst.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Kim Spinder: Innovatie doe je zo!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  30-10-2019

Links bij deze podcast Meer over Kim Spinder. Mediatip 1: Brené Brown, The Call to Courage (op Netflix). Mediatip 2: het boek Sunday Sketching van illustrator Christoph Niemann.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Harry Starren: Originele lessen in leiderschap

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  23-10-2019

Links bij deze podcast Meer over Harry Starren. Mediatip? Vanaf een bepaalde leeftijd moet je geen managementboeken meer lezen, maar romans en poëzie, zegt Harry. En films kijken, zoals The Joker, The Matrix en Wall Street. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Henk Jan Kamsteeg: spreken met passie

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  16-10-2019

Links bij deze podcast: Meer lezen over de gast in deze aflevering Henk Jan Kamsteeg Mediatips: Vaar je eigen koers, een boek van Bill George En de opname van het nummer All in your name van Michael Jackson en Barry Gibb op YouTube: See omnystudio.com/listener for privacy information.


Charlotte van 't Wout: eigenwijs ondernemen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  09-10-2019

Links bij deze podcast Meer lezen over Charlotte van 't Wout: Mediatips: De Netflix-documentaire I Am Not Your Guru over zelfhulpgoeroe Tony Robbins: https://www.netflix.com/title/80102204 En de Netflix-documentaire Inside Bill's Brain over Microsoft-oprichter Bill Gates: See omnystudio.com/listener...


Gabriël Anthonio: levenslessen voor leiders

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  02-10-2019

Links bij deze podcast Meer lezen en weten over Gabriël Anthonio Meer lezen en weten over de mediatip: de film Patch Adams. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Margriet Sitskoorn: zo gebruik je je hersenen slim

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  25-09-2019

Links bij deze podcast Meer over Margriet Sitskoorn Mediatip 1: Topsport Community Mediatip 2: Het boek Homo Deus van Yuval Noah Harari. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Denise de Ridder: slim sleutelen aan gedrag

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  18-09-2019

Links bij deze podcast Meer over Denise de Ridder Mediatip: het boek Scarcity van Sendhil Mullainathan & Eldar Shafir. Je vindt het o.a. hier: See omnystudio.com/listener for privacy information.


Hans Groen: zo trek je volle zalen!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  11-09-2019

Links bij deze podcast: Meer over Hans Groen Mediatip: het boek Cruijff & Johan van Jan-Cees Butter & Ferenc van der Vlies. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Janka Stoker: eerlijk over leiderschap

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  04-09-2019

Links bij deze podcast Meer over Janka Stoker op de website van de RUG Mediatip: de WorkLife-podcast van Adam Grant. Je vindt hem hier: https://www.ted.com/podcasts/worklife See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mark Tigchelaar: meer focus, betere prestaties!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  28-08-2019

Links Meer over Mark Tigchelaar lees ook het interview dat NRC met hem had. Mediatip: de 'Hidden Brain'-podcast. Je vindt hem hier:    See omnystudio.com/listener for privacy information.


Wouter de Jong: Mindgym, sportschool voor je hoofd

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  21-08-2019

Links Meer over Wouter de Jong Mediatip: het boek 'Altruïsme' van Matthieu Ricard. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Joël Aerts: leiderschap, zo leer je dat!

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  07-08-2019

Links Meer over Joël Aerts Mediatip: de podcast 'How I build this' van Guy Raz. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Josine Peters: lessen van The School of Life

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  31-07-2019

Links Meer over Josine Peters en The School of Life Mediatip:het boek 'Reinventing Organizations' van Frederic Laloux. Een leuke video daarover.See omnystudio.com/listener for privacy information.


René ten Bos: denken overwerk, leven en klimaat

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  24-07-2019

Links Meer over René ten Bos Mediatip 1: Sigmunds dikke pil Mediatip2: het boek 'Zukunft als Katastrophe' van Eva Horn Deze video over Eva HornSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Jitske Kramer: Werken met mensen die anders zijn

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  17-07-2019

Links bij deze podcast De website van Jitske Kramer See omnystudio.com/listener for privacy information.


Rick Pastoor: Het geheim van slim werken

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  10-07-2019

Links bij deze podcast Meer over Rick Pastoor Meer over Grip Mediatip 1: Het boek 'Teamof Rivals' van Doris Kearns Goodwin Mediatip2: Het boek'Principles' van Ray DalioSee omnystudio.com/listener for privacy information.


Babette Porcelijn: Nieuwe tips voor duurzaam leven

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  03-07-2019

Links bij deze podcast Je verborgen impact uitrekenen Meer over Babette Porcelijn Mediatip 1: een boek van Christian Felber, Change everything: creating an economy for the common good. Bekijk hier een TED Talk die hij over het onderwerp gaf. Mediatip 2: nog een boek. Dit keer van Jared Diamond, Col...


Roos Vonk: Bang om te groeien? Probeer dan dit

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  26-06-2019

Links bij deze podcast Roos Vonk op Facebook Vegetarisch koken met Ottolenghi: De TED-talk van Daniel Gilbert over de 'end-of-history illusion';See omnystudio.com/listener for privacy information.


Arend Ardon: Nieuwe manieren om te veranderen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  19-06-2019

Links bij deze podcast De website van Arend Ardon Arends 'coming out'. Hij is gek op Brené Brown See omnystudio.com/listener for privacy information.


Jessica van Wingerden: Zo blijf je bevlogen

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  12-06-2019

Links bij deze podcast Meer over Jessica van Wingerden Adam Grant over 'When work takes over your life' Seth Godins boek The Dip See omnystudio.com/listener for privacy information.


Berthold Gunster: Omdenken op je werk, zo moet dat

Luister  

De Ben Tiggelaar Podcast  /  05-06-2019

Links bij deze podcast Meer over Berthold Gunster en Omdenken Het Dunning-Krugereffect De serie The WireSee omnystudio.com/listener for privacy information.