Podcast Zoeker

De Bezige Bij Podcast

#7 Marcia Luyten over Máxima Zorreguieta's vrije leven van Argentinië tot New York

De Bezige Bij Podcast

04-05-2021

Máxima Zorreguieta’s vrije leven in New York is voorbij als ze op 31 augustus 1999 in de krant wordt genoemd als vriendin van de Nederlandse kroonprins. De geschiedenis leert: wie trouwt met een vorst, wacht geen gemakkelijk leven. Wat maakt dat deze Argentijnse floreert aan een oud Europees hof?

In Máxima Zorreguieta. Moederland, het eerste boek van een biografisch portret in twee delen, laat Marcia Luyten zien hoe koningin Máxima is gevormd door haar geboorteland. Ze gaat over het boek in gesprek met uitgever Francien Schuursma, die haar thuis opzoekt met een verrassing.

Marcia Luyten (1971) is cultuurhistoricus en econoom. Van haar boek Het geluk van Limburg (2015) werden meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Het werd bekroond met de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek. Eerder verschenen van haar hand Dag Afrika, Ziende blind en Witte geef geld. Ze is columnist voor de Volkskrant, een van de presentatoren van het radioprogramma Met het Oog op Morgen en ze presenteerde zes jaar het televisieprogramma Buitenhof.

Kijk voor meer informatie over deze podcast op debezigebij.nl/podcast.

Productie: Francien Schuursma, Merijn Hollestelle en Romanee Rodriguez
Montage: Romanee Rodriguez
Muziek: Peter van de Witte