Podcast Zoeker

De Bezige Bij Podcast

In de volgende aflevering... Ramsey Nasr

De Bezige Bij Podcast

18-01-2022

In de aflevering van eind deze maand zoekt redacteur Katrijn Van Hauwermeiren Ramsey Nasr thuis op en spreekt ze hem over zijn schrijverschap en zijn veelzijdigheid als kunstenaar. Om alvast in de sfeer te komen leest Ramsey Nasr zijn gedicht ‘ik wou dat ik twee burgers was (dan kon ik samenleven)’ voor, het openingsgedicht van zijn onlangs verschenen bundel Nasr compacter, waarvoor hij een keuze maakte uit zijn eigen gedichten.

🎧 Deze voordracht door Nasr is afkomstig uit het luisterboek van Nasr compacter, dat nu overal te koop en te beluisteren is. Wil je meelezen met dit gedicht? Dat kan op deze pagina.


Over deze schrijver

Ramsey Nasr (Rotterdam, 1974) is een veelbekroond dichter, schrijver, acteur en regisseur. Hij debuteerde als dichter met de bundel 27 gedichten & Geen lied. In 2005 was hij stadsdichter van Antwerpen en van 2009 tot 2013 vervulde hij de rol van Dichter des Vaderlands. Sinds 2013 is Nasr verbonden aan toneelgezelschap ita. Als acteur won hij tweemaal de Louis d’Or en een Gouden Kalf. In 2021 verscheen van zijn hand De fundamenten, een hartenkreet over de tijd waarin wij leven, dat een bestseller werd. Voor de Poëzieweek, die in 2022 zijn tiende editie beleeft, zal Nasr het Poëziegeschenk verzorgen, onder het motto ‘bloesemingen en overvloed’.