Dé Enjoy HSP Podcast

Dé Enjoy HSP Podcast

Kinderen & Familie  |  41 afleveringen

In deze podcast geef ik jou inspiratie hoe je meer orde binnen jouw HSP-gezin krijgt. Dit doe ik door te vertellen hoe ik er voor zorg dat wij orde binnen ons HSP-gezin hebben, zodat er rust komt. Dat we van HSP onze kracht maken. Met het net iets anders opvoeden van onze zoon is hij totaal niet lastig.

Verras mij  


#41: Winter-/Zomertijd

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  22-10-2023

In de aflevering heb ik het over de tijd die het laatste weekend van oktober weer wordt verzet. Hoe wij daar als gezin mee om gaan. Veel luisterplezier!


#40: Kleding

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  24-09-2023

In deze aflevering heb ik het erover waarom sommige kinderen zo moeilijk kunnen doen met kleding en hoe je kan zorgen dat het makkelijker gaat. Veel luisterplezier!


#39: Uitjes

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  14-08-2023

In deze aflevering geef ik tips hoe je een leuke dag kan hebben als je op pad gaat. Wij zijn deze zomervakantie naar musea geweest en een pretpark. De tips die ik geef gelden voor alle uitjes die je doet. Veel luisterplezier weer!


#38: De avondvierdaagse

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  23-05-2023

In deze aflevering neem ik je mee hou wij de afgelopen avondvierdaagse hebben beleefd. Wat we hebben gedaan om de overprikkeling zo min mogelijk te laten zijn. Veel luisterplezier!


#37: De meivakantie

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  17-04-2023

De meivakantie staat voor de deur. Hier kan je naar uitkijken of juist tegenop zien. In deze aflevering geef ik wat tips om er minder erg tegenop te zien. Veel luisterplezier! Mocht je vragen hebben, dan mag je altijd een mail sturen naar info@enjoyhsp.nl


#36: Waarom vallen HSK niet op in een groep?

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  21-03-2023

Waarom vallen hoogsensitieve kinderen nauwelijks op in een groep. Worden ze daardoor nauwelijks gezien. Dat leg ik uit in deze aflevering. Veel luisterplezier!


#35: Hoe komt het toch dat je zo moe bent als je een andere baan of functie krijgt.

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  21-02-2023

In deze aflevering leg ik uit hoe het kan dat een nieuwe baan/functie je veel energie kost. Wat dit dan weer te maken heeft met jouw kind die na de zomervakantie weer naar school moet. Veel luisterplezier!


#34: Wat zou jij willen?

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  16-01-2023

In deze aflevering leg ik uit waarom veel HSP’ers het moeilijk vinden om te kiezen. Hoe dat komt en waarom het belangrijk is om juist wel te kiezen. Veel luisterplezier! Mocht je meer willen weten over hoe je echt goed kiest, meld je dan aan voor een van mijn wandeling via www.enjoyhsp.nl/wandelin...


#33: Dag lieve auto

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  12-12-2022

Wat is de reden dat wij uitgebreid afscheid hebben genomen van onze auto. Dat leg ik uit in deze aflevering. Luister je mee? Wil je ook meer begrip krijgen voor de intense emoties van jouw kind? Kijk dan eens op www.enjoyhsp.nl voor de mogelijkheden hoe ik jou kan helpen.


#32: De decembermaand

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  22-11-2022

In deze aflevering geef ik tips om rust te krijgen binnen jullie gezin tijdens de drukke decembermaand. Doe er je voordeel mee en haal er uit wat voor jullie helpend is. Veel luisterplezier!


#31: Uitleg over wat ik precies doe

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  08-10-2022

Ben je benieuwd wat ik allemaal doe en hoe het in zijn werk gaat? In deze aflevering leg ik dat uit door middel van een interview op de radio die ik op 4 oktober had. Veel luisterplezier!  Mocht je naar aanleiding van deze podcast meer informatie willen kijk dan eens op mijn website www.enjoyhsp.nl...


#30: Startgesprek

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  06-09-2022

Het nieuwe schooljaar is nu voor iedereen begonnen. Wij hebben deze week het startgesprek met de juf van onze zoon. Daar ben ik aardig blij om. Waarom dat zo is leg ik in deze aflevering uit. Ook vertel ik hoe je niet als een zeurouder kan over komen. Veel luisterplezier weer!


#29: De 1e schoolweek

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  22-08-2022

In deze aflevering vertel ik hoe wij ons hebben voorbereid op de 1e schoolweek. Veel luisterplezier!


#28: De zomervakantie

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  04-07-2022

In deze aflevering leg ik uit hoe wij ons voorbereiden op de zomervakantie en waarom ik ook in de vakantie een planning aan hou. Veel luisterplezier en alvast een fijne en relaxte vakantie!


#27: Tips die helpen bij de hitte

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  20-06-2022

De warme dagen gaan er weer aankomen. Ik kan daar echt van genieten, maar hoe zorg je er nu voor dat je er niet zoveel last van hebt? Dat vertel ik in deze aflevering. Veel luisterplezier!


#26: Mijn mobiel en ik

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  06-06-2022

Wat is jouw verhouding met je mobiel? Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met mijn mobiel. Hoe ik zorg dat ik meer liefde dan haat voel voor mijn mobiel leg ik in deze aflevering uit. Veel luisterplezier!


#25: Afzwemmen voor A

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  23-05-2022

Onze zoon hoort vanavond of hij zaterdag mag afzwemmen. Hij heeft de afgelopen tijd 2x in de week 's avonds zwemles gehad. Hoe we daar mee zijn omgegaan vertel ik in deze aflevering. Veel luisterplezier weer!


#24: HSP: last of kracht?

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  09-05-2022

Hoe zie jij HSP? Is het voor jou een last of een kracht? In deze aflevering vertel ik je wat het voor mij is. Veel luisterplezier!


#23: Tips om te ontprikkelen op het werk

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  25-04-2022

In deze aflevering geef ik tips zodat het werken wat minder energie kost. Veel luisterplezier weer!


#22: Waar komt die spontane loopneus toch steeds vandaan?

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  16-04-2022

In deze aflevering heb ik het over de invloed van geuren. Hoe je er last van kan hebben, maar ook kan inzetten om te ontprikkelen. Veel luisterplezier! Mocht je naar aanleiding van deze aflevering in actie komen om meer te ontprikkelen kijk dan eens op mijn website www.enjoyhsp.nl voor de mogelijkhe...


#21: Ik meld me ziek!

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  28-03-2022

In deze aflevering leg ik je uit wat de reden is dat veel HSP'ers het lastig vinden om zich ziek te melden. Als ik zwaar overprikkelt ben kan ik ook nog wel eens in die valkuil trappen. Veel luisterplezier!


#20: Naar de bioscoop

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  15-03-2022

In de voorjaarsvakantie zijn mijn man en onze zoon samen naar de bioscoop geweest. Dat is het uitje van hun beide en dat vind ik prima. Waarom dat zo is leg ik uit in deze aflevering. Veel luisterplezier!


#19: Een nee na een ander is een ja naar jezelf!

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  21-02-2022

In deze aflevering heb ik het over aannames. Hoe kan je er voor zorgen dat je meer naar jezelf gaat luisteren. Als je na het luisteren van deze aflevering graag met jezelf aan de slag wilt, kijk dan eens op mijn site www.enjoyhsp.nl/coaching. Is coaching nog een te grote stap? Ik organiseer ook wand...


#18: Het kinderfeestje van onze zoon

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  14-02-2022

In deze aflevering heb ik het over de aanloop naar het kinderfeestje van onze zoon. Wat mijn gedrag voor effect had op hem en hoe hij me de spiegel voor hield. Heel veel luisterplezier!


#17: Onze weg naar Lucky

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  25-01-2022

In deze aflevering vertel ik je hoe ik mijn angst onder ogen kwam en toch heb besloten om een puppy te kopen.


#16: Hoe ik de rust heb bewaard in de kerstvakantie

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  14-01-2022

Nu onze zoon weer naar school is, is er meteen weer rust in huis. Hoe ik ervoor heb gezorgd dat de laatste week van de kerstvakantie ook gezellig bleef vertel ik je in deze aflevering. Ook vertel ik je hoe wij met de overprikkeling van onze zoon zijn omgegaan de week na de kerstvakantie.


#15: De reden waarom ik wat stil was

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  01-01-2022

Ik leg de reden uit waarom ik even wat stiller was op sociale media en geen afleveringen had opgenomen. Ik heb nu een mooie balans gevonden. Wil jij dat ook graag kijk dan op mijn site www.enjoyhsp.nl/coaching en plan een intake in.


#14: Hoe wij het alweer 14 jaar als getrouwd stel volhouden met elkaar

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  28-06-2021

In mei waren we alweer 14 jaar getrouwd. Dit vinden we om 2 redenen heel erg bijzonder. Wat die redenen zijn vertel ik in deze zeer persoonlijke aflevering. Veel luisterplezier!


#13: 7 Tips voor orde binnen jouw leven

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  21-06-2021

In deze aflevering geef ik 7 tips die zorgen voor orde binnen jouw leven. Daardoor creëer je meer rust binnen jouw gezin. Mocht je nog meer tips willen dan kan je ook mijn ebook 7 tips voor meer rust binnen jouw HSP-gezin gratis downloaden via mijn site www.enjoyhsp.nl


#12: De weken voor de zomervakantie

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  14-06-2021

De weken voor de zomervakantie kunnen erg stressvol zijn voor jouw kind. De structuur op school valt weg. Hoe je daar mee om kunt gaan vertel ik in deze aflevering. Succes met de laatste loodjes!


#11: Hoe onze zoon zijn strikdiploma heeft gehaald

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  07-06-2021

In deze aflevering vertel ik je hoe ik het heb aangepakt om hem te leren strikken. Hoe ik met mijn eigen weerstand afrekende en hem toch heb kunnen helpen


#10: We mogen weer steeds meer. Ben jij er klaar voor?

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  31-05-2021

De overheid is steeds meer aan het versoepelen. Ze willen zelfs de stappen eerder laten ingaan. Ben jij er klaar voor? Of geeft het jou juist stress? In deze aflevering leg ik je uit waarom onze hersenen er nog aan moeten wennen en waarom het stress geeft.


#9: Volle maan en slecht slapen

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  24-05-2021

Wat heeft slechts slapen met de maan te maken? Dat heb ik me ook vaak afgevraagd. Tot ik erachter kwam dat ik ongeveer een week per maand slecht slaap. Hoe dat kon dat leg ik in deze aflevering uit. Veel luisterplezier!


#8: Verschillende manieren van luisteren

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  17-05-2021

Heb je dat ook weleens dat je net doet alsof je luistert? Of dat je helemaal niet luistert? Er zijn nog veel meer manieren om te luisteren. In de aflevering leg ik ze uit. Ook geef ik je een tip hoe je ervoor kan zorgen dat jouw kind zich gehoord voelt. Veel luisterplezier!


#7: Verrassingen. Kan jij daar tegen?

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  10-05-2021

Gisteren was het Moederdag. Onze zoon had leuke verrassingen bedacht. Tegen verrassingen kan ik niet zo goed. Waarom dat zo is leg ik in deze aflevering uit. Veel luisterplezier weer!


#6: De meivakantie is begonnen en wij zijn ziek

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  03-05-2021

Deze week is de meivakantie bij ons begonnen. Zoals ik al had verwacht waren onze zoon en ik het weekend ziek. Alle spanning kwam er even uit. Hoe dat kan dat leg ik in deze aflevering uit. Veel luisterplezier weer.


#5: De 4 verschillende fases zodra je weet dat je HSP bent.

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  26-04-2021

In deze aflevering vertel ik jou welke fases je doorloopt zodra je weet dat je HSP bent.


#4: Het zwemlesavontuur van onze zoon

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  15-04-2021

In deze aflevering heb ik het over hoe onze zoon zwemles vind en wat onze redenen waren om hem juist aan te melden voor de zwemschool.


#3: De 4 verschillende types HSP

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  15-03-2021

In deze aflevering vertel ik je de 4 verschillende types HSP. Wat het weten welke type je bent er voor kan zorgen dat je minder snel overprikkeld leg ik je ook uit.


#2: Wat is HSP?

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  05-03-2021

In deze aflevering leg ik uit wat HSP is. Twijfel jij of je HSP bent doe dan een zelftest. Op mijn site kan je de test vinden. Zie www.enjoyhsp.nl/testen


#1: Hoe het allemaal begon

Luister  

Dé Enjoy HSP Podcast  /  21-02-2021

Wie is nou eigenlijk Lisette en hoe kwam ik er achter dat ik een HSP ben.