De Flatspotcast Formule 1

De Flatspotcast Formule 1

Nieuws & Politiek  |  49 afleveringen

De podcast die je na iedere race bijpraat over alle zin, en vooral onzin van de Formule 1. Voor leken en liefhebbers, door een beetje van beiden. Ps we gaan door tot we gratis paddock passes krijgen. Dus kan je het niet aanhoren of ken je iemand? Laat het ons weten.

Verras mij  


Bonusaflevering: nog eentje dan

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  26-02-2024

We konden het niet laten, er is weer teveel gebeurd. De aanloop naar het nieuwe seizoen is volop begonnen en de kriebels zijn aanwezig. De band is back together voor een bonusaflevering om samen alle zin en onzin van het nieuwe seizoen te bespreken.


Vooruitblik 2023 en goodbye (for now)

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  13-02-2023

De RB19, MCL60 en de FW45, dat zijn geen nieuwe corona varianten. Maar wel nieuwe Formule 1 auto’s. Kortom: het seizoen 2023 staat voor de deur, en wij hebben groot nieuws te melden deze aflevering.


RACE #22: de cirkel is rond, en 4 coureurs zijn niet meer (Abu) Dhabij

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  21-11-2022

Strijd tussen Red Bull en Ferrari, Mercedes ver daarachter, Schumacher en Latifi spinnen, en Norris best of the rest. Kortom: Abu Dhabi brengt ons terug naar het begin van het seizoen, de cirkel is weer rond.


RACE #21: Braziliaanse jongensboeken voor Magnussen en Russell met F1 journalist Marijn Abbenhuijs

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  16-11-2022

Een Haas op pole, een 1-2 voor Mercedes, een zure sfeer bij RedBull en een enorme kater bij McLaren. Kortom: wie dacht dat het seizoen voorbij was komt bedrogen uit, want Brazilie zette alles op zijn kop, en wij kunnen aan de bak: welkom bij de Flatspotcast. Met deze week als speciale gast: Marijn A...


RACE #20: Max komt nog meer op eenzame hoogte in Mexico

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  15-11-2022

Motoren hebben het zwaar in de ijle lucht, papa Perez springt weer een gat in de lucht, Ferrari snakt naar lucht aan het eind van het seizoen en Max pakt zijn nieuwe record luchtig op. Kortom: de lucht is weer geklaard in Mexico en het is hoog tijd om ons hart te luchten over het afgelopen race week...


RACE #19 VS: vliegende coureurs, en falende Brad Pittcrews

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  24-10-2022

Red Bull heeft nu écht vleugels, Alonso vloog, Schumacher ziet hoop op contract vervliegen, en ook Vettel is opeens vliegensvlug. Kortom: de Grand Prix van de VS vloog voorbij, dus goed om even in alle rust terug te kijken. Welkom bij de Flatspotcast.


RACE #18 Japan: Max z'n tweede climax in een FIA fiasco anticlimax

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  10-10-2022

Max wordt wéér kampioen, wéér gebeurt dat in de laatste bocht in de laatste ronde, wéér spelt Perez daarbij een grote rol en wéér door een creatieve uitleg van de regels. Kortom: er werd niet zo lang geraced op Suzuka, maar we kunnen er lang over napraten. Welkom bij de Flatspotcast.


RACE #17 Singapore: glibberen op z'n Mexicaans

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  03-10-2022

Circus Ferrari krijgt volgelingen van Red Bull en Mercedes, The Mexican Minister of Defence flikt het weer, Wéér controverse rondom de Safety Car, En Hollandse Glorie in het volgende seizoen. Kortom: Singapore was na 2 jaar terug en bracht véél te bespreken met zich mee.


RACE #16: Nederlandse historie in het hol van de Italiaanse leeuw

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  13-09-2022

Juichen bij het debuut van de tweede Nederlander, boe-geroep vanaf de tribunes voor de eerste Nederlander en huilen bij de geel-rode verjaardag van Ferrari. Kortom: veel emoties in Italië die een luchtige debrief verdienen van wat hobbyisten achter een microfoon. Welkom bij de Flatspotcast.


RACE #15: Zandvoort gestoord, conspiracies alom en podcastles van Iris

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  06-09-2022

We hebben vandaag een super bijzondere gast; niemand minder dan Iris Enthoven! Verder: oranje rookbommen in de doofpot, Ferrari’s titelkansen gaan nu echt in rook op, en Max rook nog meer aan zijn tweede wereldtitel. Kortom: het oranje rookgordijn van de Grand Prix van Zandvoort is weer opgetrokke...


RACE #14 Spa: Maxfixing, Goede Paddock Slechte Paddock, Alexander de Grote en Circus Ferrari

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  29-08-2022

Max schrijft geschiedenis, Ferrari’s ambities voor een kampioenschap zijn history, en dit was bij-na de laatste keer op dit historische circuit. Kortom: de Grand Prix van Spa was er ééntje die de geschiedenisboeken in kan, en wij schrijven vandaag graag het eerste hoofdstuk.


Race #13 Hongarije: Max gaat hard, een hard gelach voor Ferrari en een harde boodschap van Vettel

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  01-08-2022

Sainz en Leclerc leken op weg naar een prima 1-2, maar het Ferrari strategie-team wist dat net op tijd te voorkomen. Max maakt een vroegtijdige overwinnings-donut, en Mercedes vindt onverwacht zijn Mojo terug. Kortom: de Grand Prix van Hongarije was er ééntje om je vingers bij af te likken.


RACE #12 Frankrijk: Ferrari heb het niet zo goed voor mekaar in Paul Ricard

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  25-07-2022

Max heeft een sunday-cruise naar de overwinning, Ferrari en Leclerc nog dronken van de vorige overwinning, Mercedes zuigt weer kruimels, en Alonso geeft rijles aan de rest van het veld. Kortom: de Franse Grand Prix was een prima samenvatting van het seizoen tot nu toe, en wij gaan hem messcherp anal...


RACE #11 Oostenrijk: Oranje rook opgetrokken, bandenspanning terug in het kampioenschap?

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  11-07-2022

Oranje rook op de tribunes, Max rookt zijn banden op, Sainz rookt zijn motor op en Leclerc ruikt bloed. Kortom: de GP van Oostenrijk werd niet het oranje feestje dat veel mensen hoopten, maar was wel een waar feest voor de echte F1 fans. Welkom bij de Flatspotcast!


RACE #10 Silverstone: Onverwachte winnaars, gefrustreerde verliezers en halo from the other side

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  04-07-2022

Sainz zijn eerste pole én eerste overwinning, Schumacher zijn eerste punten, Latifi voor het eerst in Q3 en Leclerc niet voor het eerst genaaid door zijn team. Kortom: wij moeten weer op héél veel van onze woorden terugkomen, maar dat doen we natuurlijk graag. Welkom bij de Flatspotcast.


RACE #9 Canada: Max, you're on mute

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  20-06-2022

Max de rainmaker, de potentie van de Alpine kwam er bij-na uit, Latifi zet zijn streak in de top-16 door, en de teambazen bijna met elkaar op de vuist. Kortom: op en naast de baan gebeurde er genoeg in Canada. Tijd voor de flatspotcast! 


RACE #8 Baku: Max vat de Baku bij de hoorns terwijl Ferrari er niets Azerbeidzjan vond

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  13-06-2022

Max gooit Perez weer terug over de schutting, Gasly is wakker geschud, Hamilton heeft een hernia erbij geschud, en de Ferrari motor afdeling staat te schutteren. Kortom: Baku bracht niet het spektakel wat we hoopten maar schudde de boel toch wel op - welkom bij de Flatspotcast.


RACE #7 Monaco: met de Alonso-trein naar het Prinsendom voor de Ferrari-shitshow

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  30-05-2022

Zware regen neemt de regie over in Monaco, Ferrari geeft de regie uit handen, Mick verliest de regie over zijn stuur, en de lokale regie volgt geheel haar eigen plan. Tijd voor een goedkope terugblik op een duur weekend in Monaco! 


RACE #6 '22 Barcelona: Haperende DRS-kleppen, groene Red Bulls en de zoektocht naar betrouwbaarheid

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  23-05-2022

Red bull wint met gekke sidepods, Ferrari in het grind met grote sidepods, Mercedes terug zonder sidepods En Aston Martin nergens met gestolen sidepods. Het was het weekend van verschillende strategieën, sidepods en veel sensatie in Barcelona. Genoeg te bespreken dus, hit the button voor een nieuwe...


RACE #5 '22 Miami: pretpark Miami met een F1 race in het pauzeprogramma

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  09-05-2022

Boten in niet bestaand water, politie escorte naar het podium terwijl zeemeerminnen in het zwembad liggen, een grid verstopt onder de celeberties, en bekvechten over horloges en sieraden. Kortom: het was dit weekend in Miami moeilijk om op het racen te focussen, maar wij gaan ons best doen!


RACE #4 '22 Imola: Atomic slam voor Max en Leclerc een blauwtje gelopen op eigen feestje

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  25-04-2022

Race 4 is weer een feit. Max en Checo verpesten een Italiaans feestje, Leclerc maakt een kleine pirouette met grote gevolgen, Bottas maakt er een feestje van bij Alfa, En Vettel is weer terug op het feest. Kortom: de grand prix van Imola was een feestje, terwijl Peter zijn eigen feestje vierde.


RACE #3 '22 Australie: Ferrari on fire, Albon op 1 tyre

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  11-04-2022

Race 3 van seizoen 2 in 2022 zit er weer op. Deze week:  Ferrari on fire, Red Bull’s motor on fire, Vettel under fire Hamilton had een teamorder-desire, Albon reed een hele race op één tyre. Kortom: we zijn weer terug down under maar zijn we wel helemaal ondersteboven! 


RACE #2 '22 Saudi Arabie: Return of the Jeddah

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  28-03-2022

We zijn warm gedraaid, ook race 2 van het nieuwe seizoen is een feit! Amateuristisch experts Bram, Pien en Peet bespreken de race met trouwe kijker Tim aan de hand van een aantal dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Max hersteld van de deceptie van Bahrein, Leclerc toont zich een goed verliezer...


RACE #1 '22 Bahrein: Orange is de new Haas

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  21-03-2022

We zijn weer terug, en race 1 is weer een feit. Amateuristisch experts Bram, Pien en Peet bespreken de race met Bernard aan de hand van een aantal dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Ferrari heeft de turboknop gevonden, Mercedes zet de slowbutton on, RedBull de selfd-destruct button, En Zhou b...


Pre-season seizoen 2022: Masi functie elders en een bak vol nieuwe regels

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  28-02-2022

Eindelijk! Na een lange winterslaap ontwaakt de formule 1 wereld en ook de Flatspotcast is dit seizoen weer van de partij. Amateuristisch experts Bram, Pien, Peet en Bernard bespreken de eerste tests in Barcelona en kijken in de glazen bol naar de kanshebbers voor het nieuwe jaar. 


#22 Abu Dhabi: Climax in de zandbak in de Lastlappen

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  13-12-2021

Dit was 'm dan. Het einde is hier, race 22 is een feit. Amateuristisch experts Bram, Pien en Peet bespreken de race met Bernard aan de hand van een aantal dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Jawel, Max kampioen en Nederland staat in vuur en vlam! Lewis heeft een héle zure appel weg te werken,...


RACE #21 Saudi Arabie: Burnout voor Masi en Blackout voor Maxie

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  06-12-2021

Het seizoen nadert zijn ontknoping en race 21 is een feit. Amateuristisch experts Bram, Pien en Peet bespreken de race met gast Jouri aan de hand van een aantal dingen die ze zijn opgevallen.  Deze race: deal or no deal, HamVerBot maar dan anders, race in oliestaat brengt zand in de motor van de FI...


Race #20 Qatar: complottheorieën in de zandbak 1.0

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  23-11-2021

Hamilton als een kind in de zandbak, RedBull en Mercedes leggen nog geen zand over hun vete, Gasly had zand in de motor. En de FIA steekt de kop in het zand voor mensenrechten, Kortom: we zijn weer terug in de woestijn voor de laatste 3 races.


RACE #19 BRAZIL: Can't touch this (Hammertime)

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  15-11-2021

Race 19 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van een aantal dingen die ze zijn opgevallen.  Deze race: Hamilton de overwinning, de punten én de lof, Lando geen schim meer van wie hij was, Max is een goede verliezer, En Toto is een slechte winna...


RACE #18 MEXICO: Bottas van hero naar zero, jongensdroom voor Perez in Maxico City.

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  08-11-2021

Race 18 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien, Peet en Bernard bespreken de race aan de hand van 5 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race kwam Max als winnaar uit de bus, kwam Yuki onder de bus, parkeert Bottas de bus en wordt Giovinazzi uit de bus gegooid.


RACE #17 US and A: a bumpy ride met VerHamShaq

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  25-10-2021

Race 17 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race had Perez niets te drinken, het publiek niets te klagen, Lewis niets te vieren, en de voorsprong van Max in het WK is ook nog steeds bijna niets.


RACE #16: Bottas wint van de Istanbullies en Sainz heeft de regie weer in handen

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  11-10-2021

Race 16 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Bottas heeft zijn eerste overwinning binnen, Max heeft de leiding in het WK binnen, Sainz haalde de punten binnen, En Ocon lieten ze de hele race buiten. Kortom: de...


F1 VOOR DUMMIES #4: Alles wat je moet weten over coureurs en teams (deel 2): The New Kids

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  11-10-2021

Wat hebben de Spice Girls met Formule 1 te maken? Wie is de grootste pechvogel in de F1? WIe inspireert ons als de comeback kid, en welke coureurs hoeven we absoluut niets van te hebben? Jij bent Dummie en zit met vragen, wij gaan proberen antwoord te geven. Welkom, bij deze speciale flatspotcast af...


RACE #15 Sotchi: No No Norris en Hamilton's Honderdste in het land dat niet genoemd mag worden

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  27-09-2021

Race 15 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze week: Opluchting bij Lewis, blijdschap bij Max, verbazing bij Bottas, verdriet bij Norris, en Mazepin wint zijn thuisrace nét niet. De Grand Prix van Rusland...


Race #14 Monza: Road to Ricdemption en baas boven(op) baas. En Bottas

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  14-09-2021

McLaren eerste 1-2 van het seizoen. De Honeybadger is terug met een adt uit zijn schoen. De crash of the titans maakt plaats voor de rest en Bottas die toch iets goed weet te doen. Ook: Mazepin officieel geen kans meer voor kampioen Monza was weer totale Madness net als vorig jaar, welkom bij de fla...


RACE #13: Oranjezee aan de kust en een grote sprong Zandvoortwaarts naar het kampioenschap

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  06-09-2021

Race 13 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze week alle gekte van Zandvoort op een rijtje: Max won, Gasly rijdt gewedig, en Max won trouwens, Ferrari verslaat McLaren, maar Max versloeg beide, Bottas weg b...


F1 VOOR DUMMIES #3: Alles wat je moet weten over coureurs en teams (deel 1): de oude goude

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  03-09-2021

Heeft Kimi een relatie? Waarom zou je voor Lando Norris moeten zijn? Wat is een paid driver? Welke samenwerkingen bestaan er tussen teams? En who ist der Toto Wolff Jij bent Dummie en zit met vragen, wij gaan proberen antwoord te geven. Welkom, bij deze speciale flatspotcast aflevering: F1 voor Dumm...


"RACE" #12: In het SPA water gevallen met zonder race

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  31-08-2021

Een race afgelast, maar toch 2 ronden geraced, niemand heeft op snelheid gereden, maar Russell scoort wél 9 WK punten, Mazepin heeft niet eens de tijd gehad om te spinnen, maar krijgt wél de snelste raceronde. Kortom: wij snappen er ook niets van, weten niet wat we ermee aan moeten, geen idee wat...


F1 VOOR DUMMIES #2: Alles wat je moet weten om Formule 1 een (heel klein) stukje beter te begrijpen

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  27-08-2021

Waarom heet Formule 1 Formule 1? Kunnen wij zomaar in een Formule 1 auto stappen? Hoe gevaarlijk is de Formule 1? En moet ik eigenlijk voor een coureur of een team zijn? Jij bent Dummie en zit met vragen, wij gaan proberen antwoord te geven. Welkom, bij deze speciale flatspotcast aflevering: F1 voor...


FORMULE 1 VOOR DUMMIES #1: Alles wat je moet weten om mee te praten tijdens een race

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  21-08-2021

Waarvoor is de blauwe vlag?Wat is nou weer DRS? Moet iedereen een pitstop maken? Waar heeft Olav Mol het nou de hele tijd over? Wie is altijd die extra man op het podium? Jij bent Dummie en zit met vragen, wij gaan proberen antwoord te geven tijdens de speciale Flatspotcast afleveringen: F1 voor Dum...


Race #11 Hongarije: D-Day voor de Underdogs vanuit vakantiemodus

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  02-08-2021

Race 11 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. P2 & Bram zijn op vakantie dus Pien neemt de hosting duties over en zoomt met de twee boomers. Deze race: Goud voor Ocon in de F1, Goud voor bottas in redbullbowlin...


Race #10 in Silverstone: Weinig klasse in de Koningsklasse en Alonso toont oude klasse

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  19-07-2021

Race 10 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Max sprint Lewis eruit, Lewis spint Max eruit en krijgt 17 miljoen Nederlanders achter zich aan, Leclerc was bijna lachende derde maar nu huilende tweede...


Race #9: Penalty Party in ein Oostenrijkse Déjà Vu

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  05-07-2021

Race 87 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Max bouwt voorsprong uit en kan een race op vakantie, Sainz wordt de stiekeme kracht van Ferrari, De vloek van Russell houdt aan en het regende geen wate...


Race #8 Oostenrijk 1.0: De Styrian Grand Prix, niet te verwarren met de Austrian Grand Prix

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  29-06-2021

Race 87 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Aufwiederschnitzel en de groeten van Red Bull, Mercedes zijn slechte verliezers, Leclerc rijdt naar eigen zeggen goed maar naar ons zeggen toch wat ander...


Race #7 Paul Ricard: Op zijn Duits verslagen in Frankrijk

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  21-06-2021

Race #7 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Max wint door op zijn Duits te scoren in de laatste minuut; Perez stond net niet buiten spel en wordt derde; Ferrari verdwijnt weer naar het rechterrijtj...


Race #6 Baku Bonanza: Max bouwt geen band op en er staat letterlijk geen rem op Hamilton

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  16-06-2021

Race nummer 6 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Max vliegt eraf, Hamilton maakt een fout, Perez pakt zijn kans, Alpha Tauri meldt zich vooraan en Vettel is écht back.


Race #5 Monaco Madness: Max aan top, Lewis uit de top, Leclerc aan en uit de top en VET is BACK

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  16-06-2021

Race nummer 5 is weer een feit. Amateuristische experts Bram, Pien en Peet bespreken de race aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: Max aan de top, Lewis uit de top, Leclerc aan de top, Leclerc weer uit de top, maar Ferrari terug aan de top, Vettel terug aan de top, Alonso nooit...


Race #4: Spaans benauwd voor Verstappen en een groeiende swearjar voor Tsunoda

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  16-06-2021

Race nummer 4 is weer een feit.  Amateuristische experts Bram en Pien bespreken de race na aan de hand van 6 dingen die ze zijn opgevallen. Deze race: een super spannend strategisch steekspel vooraan, een naderend gevecht  voor plek 3 het  constructeurskampioenschap, een overvolle vloekpot bij Al...


Race #3 in Portimao: grote mannen maken kleine foutjes en het kaboutergevecht achterin

Luister  

De Flatspotcast Formule 1  /  16-06-2021

De Formule 1 podcast die je bijpraat na elke race met de leukste nieuwtjes en slappe humor. Voor leken, door leken. Die hopen ooit gratis paddock toegang te krijgen.