Podcast Zoeker

De Forum voor Democratie podcast

De Forum voor Democratie podcast

Nieuws & Politiek  |  53 afleveringen

Forum voor Democratie wil de Nederlandse politiek vernieuwen door het vastgeroeste partijkartel te doorbreken. Vernieuwing en innovatie van het politieke systeem via meer directe democratie en via nieuwe mensen met nieuwe ideeën. Voor meer info, zie: https://forumvoordemocratie.nl

Samen de Kamer in! - FVD Journaal #49Luister  

Deze keer bespreken we uiteenlopende zaken als corona, islamisering, en tal van andere onderwerpen met Nicki Pouw-Verweij(nr. 3 op de lijst voor de Tweede Kamer) en Eva Vlaardingerbroek(nr. 5 op de lijst voor de Tweede Kamer)!

Trump: Voorbij de Identiteitspolitiek - FVD Journaal #48Luister  

We praten over de Amerikaanse verkiezingen, corona, islamitische terreur en nog veel meer! Te gast zijn Yernaz Ramautarsing en Arno Wellens!

Deze spoedwet bedreigt onze democratie! - FVD Journaal #47Luister  

We hebben het over de stikstofwet, de spoedwet en de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer! Met: Jan Cees Vogelaar, Bob van Pareren en Thierry Baudet!

Brexit desastreus? Juist de EU is het probleem! - FVD Journaal #46Luister  

We praten met Martin Bos en Derk Jan Eppink over de visserij en de Brexit!

Waarom voelen we ons niet meer veilig in ons land? #45Luister  

We hebben het onder andere over windmolens en de veiligheid in Nederland. Te gast zijn: Michiel Fiscalini, Johan Habets en Klaas Wilting!

Komt onze democratie in het geding? - FVD Journaal #44Luister  

Te gast zijn onder andere Thierry Baudet, Rob Roos en Wybren van Haga! We hebben het over het idiote voorstel van GroenLinks, een uniek FVD-event en nog veel meer!

Is onze democratie klaar voor de 21ste eeuw? - FVD Journaal #43Luister  

We bespreken onder andere de EU en de desastreuze coronamaatregelen. Te gast zijn Paul Cliteur, Joost Eerdmans, Leon Baten en Inge-Marie de Boer. 

Trump vs Biden debat met Derk Jan Eppink! - FVD Journaal 42Luister  

Deze keer bespreken we onder andere het eerste debat tussen Trump en Biden met europarlementariër Derk Jan Eppink.

Baudet: Onze welvaart is niet oneindig!Luister  

Onze welvaart is niet vanzelfsprekend. Alles wat we door de eeuwen heen hebben opgebouwd aan welvaart – door hard werk en spaarzaamheid - wordt verkwanseld door de keuzes van dit kabinet. Naast de drie grote projecten waar Mark Rutte zich aan heeft gecommitteerd – klimaattransitie, massa-immigra…

Coronamaatregelen: Is het middel erger dan de kwaal? - FVD Journaal #41Luister  

We bespreken de coronamaatregelen, de foutieve PCR-tests, Marrakesh 2 en nog veel meer! Te gast zijn: Wybren van Haga, TisjeboyJay, Marcel Crok en Thierry Baudet!

Thierry Baudet bij The Friday Move!Luister  

Thierry Baudet is te gast bij 'The Friday Move' en bespreekt uiteenlopende zaken als corona, de algemene politieke beschouwingen en meer!

FVD komt op voor de Evenementenbranche! - FVD Journaal #39Luister  

We bespreken de onmenselijke praktijken in Iran, de crisis in de evenementenbranche en Marrakesh 2 en nog veel meer! 

Waar het ons écht om gaat! - FVD Journaal #38Luister  

We bespreken prinsjesdag en de afgelopen Algemene Politieke Beschouwingen met Thierry Baudet!

De Ravage van 10 jaar Rutte - met Q&A! - FVD Journaal #37Luister  

We bespreken de ravage die Rutte de afgelopen tien jaar heeft aangericht in Nederland. Er is een Q&A met Thierry Baudet!

FVD pakt relschoppers AAN! - FVD Journaal #36Luister  

We praten over de problemen in de zorg, de rellen in de VS en nog veel meer! Te gast zijn Derk Jan Eppink, Nicki Pouw-Verweij en Theo Hiddema!

FVD gaat Spoedwet blokkeren! - FVD Journaal #35Luister  

We praten met Eva Vlaardingerbroek, Arno Wellens en Gideon van Meijeren over vrijheid van meningsuiting, de EU en de spoedwet. 

'Nieuw Normaal' Funest voor Nederland - FVD Journaal #34Luister  

We praten met Wybren van Haga, Dennis Boom en Joyce Vastenhouw over ''het nieuwe normaal'', de horeca, het MKB en nog veel meer. 

Baudet legt genadeloos bloot: kabinet gelooft NIET in eigen Coronaregels!Luister  

Grapperhaus gelooft zelf ook niet meer in het enorme gevaar van het coronavirus, zo heeft hij laten blijken. Daarom roept FVD nu op om de maatregelen af te schaffen, en de boetes die opgelegd zijn in te trekken.

Thierry Baudet vloert kartelpolitici over referenda (VOLLEDIGE SPEECH)Luister  

Thierry Baudet veegt in 60 minuten de vloer aan met alle argumenten tegen het referendum - argumenten van D66'ers en andere kartellisten die bang zijn voor pure democratie. Het is meer dan óóit tijd voor de invoering van een écht, bindend referendum!

We gaan weer beginnen! Met Eva Vlaardingerbroek, Rob Roos en Thierry Baudet - FVD Journaal #33Luister  

We praten met Eva Vlaardingerbroek, Rob Roos en Thierry Baudet over de afgelopen zomer en het nieuwe parlementaire jaar. En: We hebben een nieuwe presentator!

De toekomst van de EU (met Rob Roos en Sietske Bergsma) - FVD Journaal #31Luister  

Deze keer hebben we het onder andere over de toekomst van de EU, hatespeech-wetten en rechtsongelijkheid. Te gast zijn Sietske Bergsma en Rob Roos.

De Waarheid over ons Verleden - FVD Journaal #30Luister  

We hebben het over biomassacentrales, het verleden van ons land, KLM en meer! Te gast zijn Johan Dessing, Robert Lemm en Eva Vlaardingerbroek!

Geweld op het Malieveld (met Rutger van den Noort) - FVD Journaal #29Luister  

Deze keer hebben we het over het politiegeweld op het Malieveld, de EU-fratsen en nóg een sector die lijdt onder het kabinetsbeleid. Met: Rutger van den Noort(oprichter Nexit-denktank), Anton de Lange(Statenlid FVD Flevoland) en Wybren van Haga(Tweede Kamerlid).

Sluipmoord op onze agrarische sector (Met Jan Cees Vogelaar) - FVD Journaal #28Luister  

Deze keer hebben we het over de sluipmoord die door D66-minister Ollongren uitgevoerd wordt op de agrarische sector. Ook hebben we over het gas in Groningen, en de geldverspilling door de EU. Te gast zijn Robert Pestman, Jan Cees Vogelaar en Derk Jan Eppink!

Bescherm #OnzeHelden (Met Eva Vlaardingerbroek) - FVD Journaal #27Luister  

Deze keer hebben we het met Eva Vlaardingerbroek over de beeldenstorm die door ons land en de rest van het Westen gaat. Ook is Peter van Duyvenvoorde(directeur van het Renaissance Instituut er. En daarnaast is er een Q&A met Thierry Baudet en Eva Vlaardingerbroek!

BLM? Nieuwe Beeldenstorm! (met Derk-Jan Eppink) - FVD Journaal #26Luister  

We hebben het over ''Black Lives Matter'', de gevolgen van het coronabeleid voor de kermis en de horeca. Te gast zijn Marco de Haas, Dennis Boom en Derk Jan Eppink!

Thierry Baudet over de klimaatreligie van VVD, CDA, D66 en GroenLinksLuister  

Wat is de overeenkomst tussen de doodscultus die Paaseiland naar zijn ondergang bracht en het zinloze, peperdure klimaatbeleid van deze tijd? Thierry Baudet legt het uit!

Het gevaar van identity politics! - FVD Journaal #25Luister  

We hebben het over identiteitspolitiek, een mogelijk medicijn tegen corona, demonstraties en meer.  Te gast zijn Theo Hiddema, Ralf Dekker, Sara-Joan Pinto-Sietsma

De fouten van Halsema! - FVD Journaal #24 Luister  

Deze keer hebben we het over de fouten van burgemeester Halsema, het falen van staatssecretaris Ankie Knol, het gasverbod, en meer! Te gast zijn Theo Hiddema, Lennart van der Linden, Klaas Wilting en Wim de Groot!

Thierry Baudet valt de sleepwet aan in de Tweede Kamer!Luister  

De Sleepwet zorgt ervoor dat onze data massaal opgeslagen worden. Kamerleden van alle partijen vallen Thierry Baudet aan omdat hij het niet over kommaatjes wil hebben, maar over de manier waarop de Sleepwet ingrijpt in de levens van gewone Nederlanders. Over steeds meer surveillance zonder reden. Ze…

Derk Jan Eppink over de machtsgreep van de Europese Commissie!Luister  

Derk Jan Eppink wordt bij de BBC geïnterviewd over de plannen van de Europese commissie.

Censuur op social media?! (Met Max von Kreyfelt) - FVD Journaal #23Luister  

Vandaag hebben we het over censuur op social media, de ouderenzorg en meer. Te gast zijn onder andere Nicki Pouw-Verweij(FVD-senator) en ElsPVV. 

Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroquine? - FVD Journaal #22 Luister  

Deze keer gaat het in het FVD Journaal over een mogelijk coronamedicijn, biomassawaanzin, eurobonds en meer! Te gast zijn europarlementariër Derk Jan Eppink, Arjan de Kok(fractievoorzitter FVD Gelderland) en huisarts Rob Elens.

Ollongren wil de verkiezingen mogelijk uitstellen - FVD Journaal #21Luister  

Deze keer in het FVD Journaal: Een gesprek met Willem Rutjes, de fractievoorzitter van FVD in Brabant, over de nieuwe coalitie waar FVD aan deelneemt. Daarnaast praten we over windmolenwaanzin met Stefan Berlijn(statenlid FvD Utrecht) en over Ollongren die mogelijk de verkiezingen wil uitstellen. 

Het einde van de Euro?! - FVD Journaal #20Luister  

Deze keer in het FVD Journaal: Absurde coronamaatregelen, de toekomst van de Euro en meer.  Te gast: Eva Vlaardingerbroek, Derk Jan Eppink ,Arno Wellens.

Weg met de 1,5 meter! - FVD Journaal #19Luister  

Deze keer in het FVD Journaal: De anderhalvemetersamenleving, de economische gevolgen van de coronacrisis en een Q&A met Thierry Baudet. Te gast: Maurice de Hond 

Planet of the Humans - FVD Journaal #18Luister  

Deze keer in het FVD Journaal: Het échte verhaal over de klimaatindustrie. Te gast zijn Marijn Poels(onafhankelijk filmmaker) en Marcel Crok(klimaatonderzoeker).

We gaan weer naar buiten! - FVD Journaal #17Luister  

Deze week in het FVD Journaal: Over het MKB, de aanslag op een Joods restaurant in Amsterdam, en meer! Te gast zijn Joyce Vastenhouw en Kevin Kreuger.

De dreiging van China (met Pete Hoekstra) - FVD Journaal #15 (Engelstalig)Luister  

Een gesprek tussen Thierry Baudet en Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur over China, het coronavirus en meer! (Engelstalig)

Criminele asielzoekers en gasverbod - FVD Journaal #14Luister  

Deze keer in het FVD Journaal: FVD-gemeenteraadslid in Amsterdam Kevin Kreuger over het gasverbod, rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek over criminele asielzoekers, en FVD-Europarlementariër over de steun voor ondernemers. En natuurlijk een Q&A met Thierry Baudet!

Zijn er genoeg mondkapjes? | FVD Journaal #13Luister  

Deze keer in het FVD Journaal: FVD-senator Lennart van der Linden over het zogenaamde tekort aan mondkapjes, FvD-senator Toine Beukering over het bombardement op Hawija waarbij het kabinet de kamer verkeerd informeerde over de burgerdoden, en FVD-Europarlementariër Derk Jan Eppink over de EU. Daarn…

De grote onthulling | FVD Journaal #12Luister  

Deze keer in het FVD Journaal: De nieuwe studio is in gebruik genomen, een Q&A met Thierry Baudet en te gast is FVD-senator Lennart van der Linden!

Mini-docu: Corona in NederlandLuister  

Hoe zijn we in deze lockdown terechtgekomen? Wat is er de afgelopen maanden gebeurd? In deze mini-documentaire presenteert Thierry Baudet de Coronatijdlijn. We bespreken van januari tot nu alle relevante ontwikkelingen over de verspreiding van het Coronavirus in Nederland. En wat is de weg vooruit?…

De drie megaprojecten van deze tijd | FVD Journaal #10Luister  

Deze week in het FVD Journaal: Thierry Baudet bespreekt de drie megaprojecten waar de hele gevestigde politiek in gelooft: de Europese eenmaking, klimaattransitie en massale immigratie. Te gast: Derk Jan Eppink over het Europese project.

Corona Update | FVD Journaal #9Luister  

Deze week in het FVD Journaal: Thierry Baudet over het coronavirus, aan de telefoon is arts en FVD-senator Nicki Pouw-Verweij. 

Corona Update | FVD Journaal #8Luister  

Deze week in het FVD Journaal: Interviews met prof. dr. ir. Wouter Keller (econometrist) over zijn voorspellingen over het coronavirus, dr. Maurits de Brauw (chirurg) over de toestand in ziekenhuizen, Maurice de Hond over zijn baanbrekende model over Corona, temperatuur en luchtvochtigheid.

Corona Update | FVD Journaal #7Luister  

Deze week in het FVD Journaal: Q&A met Thierry Baudet en FVD-senator Nicki Pouw-Verweij over het coronavirus.

LIVE Q&A - FVD Journaal #6Luister  

FVD Journaal met Q&A over onder andere het coronavirus. 

Gevaar aan de grens: Coronavirus en Erdogan - FVD Journaal #5Luister  

Deze week in het FVD Journaal: het Coronavirus, de situatie aan de Grieks-Turkse grens, de Green Deal van Timmermans en nog veel meer! 

Exclusief interview Vogelaar over RIVM stikstofdata! - FVD Journaal #4Luister  

Deze week in het FVD Journaal: Exclusief Jan Cees Vogelaar over de stikstofdata van het RIVM, Derk Jan Eppink over de EU begroting, immigratie en de beëdiging van FVD-senator Otto Hermans.

FVD Journaal #3: CETA en ImmigratieLuister  

Deze week in het FVD Journaal: CETA, de valse cijfers van het PBL, een nieuwe kerncentrale, staatssecretaris Knol die geweigerd wordt door Marokko en een nieuwe megamoskee in Amsterdam.

FVD Journaal #2: StraatintimidatieLuister  

Deze week in het FVD journaal: Straatintimidatie, de alsmaar stijgende EU-begroting, windmolens, twitter, de rechters die de macht grijpen en het omstreden 5G

FVD Journaal #1: BREXIT DagLuister  

De eerste aflevering van het FVD Journaal gaat over Brexit, rechters die hun boekje te buiten gaan, het activisme van de postcodeloterij, en meer!