Podcast Zoeker

De Genotcast

De Genotcast

Maatschappij & Cultuur  |  15 afleveringen

Dé podcast voor gelukszoekers en levensgenieters. Want gelukkig zijn, hoe werkt dat nou eigenlijk? Join ons (Eline & Andrea) via deze positieve én inhoudelijke podcast in onze zoektocht naar genot & geluk. Dat doen we niet alleen. Elke aflevering schuift er een tafelgast aan met een opmerkelijke hobby of passie en stellen wij de vraag: Waarom worden mensen gelukkig van … ? Leuk dat je er bent. Welkom bij de Genotcast. Meer info: www.genotcast.nl

S2E2: Alles is (zelf)liefde - met Mathijs DingjanLuister  

Waarom zijn sommige mensen beter in daten en een gezonde relatie aangaan dan anderen? Voor Mathijs Dingjan van Mannenbrein is het duidelijk: zelfliefde staat centraal.

S2E1: Bouw je eigen geluksformule - met Florie PronkLuister  

Wat zegt de wetenschap over geluk? Bestaan er modellen om aan je eigen geluksformule te werken? Florie Pronk, gedragswetenschappen, deelt alle ins en outs.

S1E12: De oudejaarsconference Luister  

Wat hebben Eline en Andrea opgestoken van de 10 interviews van het eerste seizoen van de Genotcast? We blikken tijdens de seizoensfinale terug op de meest opmerkelijke en inzichtelijke gesprekken. Want zijn we al een steek verder over wat de mens gelukkig maakt?

S1E11: Laten we ff eerlijk zijn - met Soumaya BaziLuister  

Zouden we niet gelukkiger zijn in een inclusieve samenleving? Aan tafel zit Soumaya Bazi: host van de YouTube serie 'ff eerlijk' van Amnesty International en activist. Soumaya heeft gesproken met diverse activisten, zoals Akwasi en Fatima Aboulouafa. Met haar gaan we in gesprek over anti-racisme, fe…

S1E10: Ik voel je energie - met Jochem van HessenLuister  

Waar bestaat energie uit? En welk effect heeft het op je geluksgevoel? Aan tafel zit Jochem van Hessen van Energy Up. Als vitaliteitscoach helpt hij mensen om hun energie te vergroten.

S1E9: Fifty shades of green - met Tess SchramLuister  

Is een duurzaam leven moeilijk? En gaat het ten koste van genot en geluk? We vragen het aan Tess Schram, die onlangs een podcast startte over haar eerste stappen naar een duurzamer leven.

S1E8: Kom je hier vaker? - met Daan de RamLuister  

Goed flirten, hoe werkt dat? Daan de Ram, datingcoach en flirtexpert deelt alle ins en outs met ons in de 8e aflevering van de Genotcast.

S1E7: Iedereen houdt van doekoe - met Fons de BildeLuister  

Maakt geld gelukkig? Of draagt koop je er vooral genot mee? Fons de Bilde, onafhankelijk financieel planner zit vol anekdotes en goede adviezen.

S1E6: Let's talk about seks schatje - met Anne SiemonsLuister  

Hoe draagt seks bij aan een gelukkig leven? Anne Siemons, bekend van Seksuologen met Twee, gaat met ons in gesprek over onderwerpen als libido, masturbatie, orgasmes en anale seks.

S1E5: Ter zee en in de lucht - met Steven AkkersdijkLuister  

Vrij zijn om de hele wereld over te reizen voor je werk, maakt dat gelukkig? Voor Steven Akkersdijk, kitesurfer op internationaal topniveau, is het de enige logische keuze.

S1E4: Ze werkten nog lang en gelukkig - met Marja den BoerLuister  

Waarom is het zo belangrijk om geluk te halen uit werk? We zoeken het voor je uit in de vierde aflevering van de Genotcast.

S1E3: Hij bakt er wat van - met Hidde de BrabanderLuister  

In de derde aflevering van de Genotcast onderzoeken we wat de rol is van voeding voor genot en geluk.

TrailerLuister  

Gelukkig zijn, hoe werkt dat nou eigenlijk? En wat is de relatie tussen genot en geluk? Andrea en Eline zoeken het voor je uit.

S1E2: We gaan als de brandweer - met Maurice ScholtenLuister  

In de tweede aflevering van de Genotcast beantwoorden we de vraag: waarom worden mensen gelukkig van mensenlevens redden?

S1E1: De kop is erafLuister  

Gelukkig zijn, hoe werkt dat nou eigenlijk? In de eerste aflevering van de Genotcast ondervragen Eline & Andrea elkaar over genot en geluk. Wat is de relatie? Zijn onze hobby's nou écht zo oppervlakkig? Waarom is sociale binding zo belangrijk? En wat zeggen theorieën zoals de pyramide van Maslow o…