Podcast Zoeker

De Goed Nieuws Show

De Goed Nieuws Show

Humor  |  31 afleveringen

In De Goed Nieuws Show voeren Selina Stap en Christian van Eijkelenburg je iedere werkdag een snelle goed-nieuws-snack om je dag mee te beginnen, je uit je middagdip te halen of je avondhonger te stillen.


S2-19 Bakken in de Italiaanse bajes en het luxe leventje in het Noorse gevangLuister  

In patisserie Giotto maken gevangenen gebak, bonbons, koekjes en panettone, onder begeleiding van meesterbakkers die bij sterrenrestaurants hebben gewerkt.

S2-18 Het verbod op korte vluchten in Frankrijk en opgevouwen zitten in het vliegtuigLuister  

Het Franse parlement heeft ingestemd met een wet die binnenlandse vluchten verbiedt op routes die ook in minder dan 2,5 uur met de trein kunnen worden afgelegd.

S2-17 Eindelijk betrouwbare getuigenissen in de rechtbank en koffiedrinken met viruswappiesLuister  

Nieuw onderzoek wijst uit dat valse herinneringen aan autobiografische gebeurtenissen worden toegevoegd- en vervolgens weer worden omgekeerd.

S2-16 Knaldrang in leegstaande clubs en Fieldlab EvenementenLuister  

Na de coronaproof pubwalk - langs cafés - en foodwalk - langs restaurants - krijgt Amsterdam volgende week ook een clubwalk, langs vijf clubs.

S2-15 Minder werken voor hetzelfde salaris en hoe komen we in balansLuister  

Vier dagen werken, voor vijf dagen salaris. Dat klinkt als een droomscenario voor werknemers. Op kleine schaal test de UK wat het doet met de productiviteit van werknemers als zij minder uren hoeven werken.

S2-14 Zwitserse vrouwenrechten en militair mannen ondergoedLuister  

Voor het eerst krijgen vrouwen in het Zwitserse leger de beschikking over vrouwenondergoed als onderdeel van hun uitrusting. Die mogelijkheid moet de belangstelling van vrouwen voor een functie bij defensie aanwakkeren.

S2-13 Waarom Deb Haaland als minister in Amerika nu al een heldin isLuister  

Deb Haaland wordt de nieuwe Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken. En dat is historisch, want Haaland is de eerste ‘Native American’ minister ooit in de VS. Nu wil ze onderzoek laten doen naar vermiste Native Americans.

S2-12 Pokémon-maffia & hoe jij slapend schathemeltjerijk kan wordenLuister  

Over jaren 90 speelgoed dat tegenwoordig voor mega veel geld wordt verkocht.

S2-11 Meer vrouwelijke straatnamen (behalve voor Trijntje Oosterhuis) Luister  

Vanaf april 2021 worden er meer straten in de gemeente Groningen naar vrouwen vernoemd dan tot nu toe het geval was. Als er straten worden vernoemd naar personen, dan moet er rekening gehouden worden met een evenredig aantal mannelijke en vrouwelijke straatnamen.

S2-10 Baguette op werelderfgoedlijst en het einde van de Vrije VrijdagLuister  

We praten over de UNESCO werelderfgoedlijst en de toevoeging van het Franse stokbrood; oftewel la baguette.

S2-9 Suiker, zout, vet en leven van licht en luchtLuister  

Veel eten is volgens de consumentenbond vaak nog te zout, te zoet of te vet. De bond vindt dat het toekomstige kabinet veel ambitieuzer moet zijn in het aanpakken van ongezond voedsel.

S2-8 Hypochonders en online zoeken naar symptomenLuister  

Onderzoek wijst uit dat het zoeken naar symptomen online niet zo schadelijk is als men beweerd.

S2-7 Amerika, multinationals en slinkse belastingontduikingLuister  

Een wereldwijde minimumbelasting voor multinationals komt dichterbij: de nieuwe minister van Financiën van de VS, Janet Yellen, is namelijk vóór.

S2-6 Waarom Nieuw-Zeeland zo lekker bezig is met vrouwenrechtenLuister  

Vrouwen krijgen in Nieuw-Zeeland recht op drie dagen doorbetaald verlof na een miskraam.

S2-5 Vrije Vrijdag: Paaseitjes zoeken in lockdown en wandelen met een takLuister  

Tijdens de Vrije Vrijdag blikken we terug op de afgelopen week én geven we je tips om zo positief mogelijk het weekend in te gaan.

S2-4 Wereldmachten en de Chinese onderdrukking van de OeigoerenLuister  

Na de Europese Unie en Groot-Brittannië leggen ook Amerika en Canada sancties op aan China vanwege onderdrukking van de Oeigoeren.

S2-3 Kip met een keurmerk en leven in je eigen bubbelLuister  

Supermarktketen Lidl gaat vanaf 2023 alleen nog maar kip met minimaal één beter leven ster verkopen.

S2-2 Bhutan en het Bruto nationaal gelukLuister  

In Bhutan hebben kijken ze naar het Bruto Binnenlands Geluk i.p.v. het Bruto Binnenlands Product.

S2-1 Seizoensopening en Marvels eerste homoseksuele heldLuister  

Comics-uitgever Marvel laat voor het eerst in 80 jaar een homoseksuele held in hun stripboeken zien.

S1-12 We gaan Facebook aanklagen en Nieuw-Zeeland dropt het meest inclusieve parlement ooit. (seizoensfinale)Luister  

Facebook krijgt een aanklacht aan de broek, terecht. De paus komt helemaal pro-homo uit de hoek. En goed nieuws uit Nieuw-Zeeland en Canada.

S1-11 Bodyshamers zijn uit de mode, vrouwen winnen de Nobelprijs en robotdolfijnen zijn de toekomstLuister  

We hebben het o.a. over robotdolfijnen, Nederlandse wijn (erg lekker) en Billie Eilish wiens lichaam er gewoon mag zijn.

S1-10 Onderzoek zegt: je angst komt niet uit, spionage redt de zeeschildpad en de studiebeurs krijgt een comebackLuister  

We hoeven minder bang te zijn, want onze angsten komen toch niet uit, spionage-eieren redden onze zeeschildpadden en de studiebeurs komt hopelijk terug

S1-9 David Attenborough wordt influencer, grote grazers terug in Europa en eerste transgender minister in België.Luister  

We bespreken goede dingen zoals David Attenborough; de BBC-God die nu gaat instagrammen, de paus die opeens pro-lgbtq+ is en de grote comeback van grote grazers in Europa. Feest.

S1-8 Zero-emission vliegtuigen komen eraan, ouderen zijn gemiddeld jonger en eindelijk een klimaatklok.Luister  

We bespraken onder andere een miljardair die daadwerkelijk alles weggeeft en ouderen zijn tegenwoordig jonger (ja echt).

S1-7 Eindelijk vrouwelijke CEO voor een grote bank, geen scheldwoorden meer tijdens Scrabble en veiliger fietsen in Parijs.Luister  

Een 1% quota voor trans-werkers in Argentinië? Cesar vertelt je er alles over. Zonder scheldwoorden is Scrabble een beter spel, bijengif belooft veel tegen borstkanker en deze week koos een gigantische bank voor een vrouwelijke CEO. Uiteraard deed dat Selina's hart kloppen.

S1-6 De ice bucket challenge zorgt voor medicijn, Sudan scheidt staat en religie en gelijke beloning voor nationale voetbalteams.Luister  

Selina heeft een bijzonder artikel gevonden over een CEO die zijn salaris gelijkstelt aan de rest van zijn werknemers. Cesar vertelt over een hoopvol medicijn voor ALS, gefinancierd door het geld van de ice bucket challenge.

S1-5 Over het niet-vergaan van de aarde, donatiemuntjes in Australië en het einde van polio.Luister  

Cesar ontdekte een speciale donatiemunt, Selina ziet hoe een cricketteam in India menstruatie zichtbaar maakt. Ondertussen is de aarde net-niet vergaan en studeren meer jongeren voor gebarentolk door het Irma-effect.

S1-4 Een 92-jarige parachutist, meer olifanten in Kenia en hoe we vogels kunnen redden.Luister  

Cesar raakte geïnspireerd door de 92-jarige Nelly Singerling die een parachutesprong maakt om geld in te zamelen voor veteranen met PTSS. Selina kwam op het spoor van een bijzondere uitvinding van Engelbert Jannink uit Buurse, waarmee je energie kan opwekken en opslaan, die beter is voor het milieu…

S1-3 Regenboog-politici in Polen, de reddende piloot en goed witte dolfijnennieuws! Luister  

Selina kwam op het spoor van een bizar verhaal: een Canadese held vloog gestrande Afrikanen China uit, tijdens de pandemie. Cesar raakte vertederd door de vrijlating van een aantal witte dolfijnen en was meteen strijdbaar voor het redden van een lieve Russischie spion-dolfijn.

S1-2 de Paus en 6 vrouwen, Airbnb en goed nieuws voor baby Jayme. Luister  

Selina vraagt aan Cesar om een kaartje te sturen naar Minister Grapperhaus...

S1-1 Neushoorns, ingeperkte abortusdemonstraties en we worden minder snel dement!Luister  

De feminist in Selina viert deze week heugelijk nieuws en Cesar zijn ik-krijg-toch-hopelijk-geen-dementie-paniek is een beetje gekalmeerd