Podcast Zoeker

De Grote Harry Bannink Podcast

De Grote Harry Bannink Podcast

Muziek  |  45 afleveringen

Podcast by Gijs Groenteman

DGHBP afl44 - Thomas OliemansLuister  

Thomas Oliemans (1977) is een internationaal gevierd bariton. Als jonge jongen, nog zoekend in de muziek, kreeg hij persoonlijk wijze lessen van Harry Bannink, bij wie hij op bezoek ging en die kwam luisteren bij zijn uitvoeringen. Nu nam hij een reeks Bannink-liedjes op voor het Willem Wilminktheat…

afl43 - Niek BarendsenLuister  

Niek Barendsen (1964) is acteur, schrijver en regisseur. Nadat hij op de Kleinkunstacademie had gezeten werd hij al snel tekstschrijver en regisseur bij Klokhuis, en later artistiek leider, wat hij tot op de dag van vandaag is.

afl42 - Frits LambrechtsLuister  

Frits Lambrechts (1937) is acteur, zanger en liedjesschrijver. Hij trad vaak op als gastacteur in De film van Ome Willem en was een van de drie vaste acteurs in het VPRO-programma Geef je ouders maar weer de schuld, waarvoor Harry Bannink de liedjes componeerde.

Afl41 - Stanley StokkermansLuister  

Stanley Stokkermans (1974) werkt als muzikaal leider en dirigent in het theater. Hij begon zijn werkzame leven als geluidstechnicus in de studio van Hans Aalders, waar zowel Harry Bannink als Stanleys vader, Joop Stokkermans, hun liedjes opnamen.

Afl40b - Marcel BijloLuister  

Marcel Bijlo (1963) is musicoloog, gespecialiseerd in oude muziek, cabaret en kinderrepertoire. Hij heeft zich intensief in de muziek van Harry Bannink verdiept.

DGHBP afl40 - Remko VrijdagLuister  

Remko Vrijdag (1972) zat in Amsterdam op de Kleinkunstacademie en was daarna succesvol met de Vliegende Panters. Tegenwoordig trekt door het land met Martine Sandifort, als Vrijdag & Sandifort. Meteen na de Kleinkunstacademie werd hij ook vaste medewerker van Klokhuis, wat hij tot op de dag van vand…

DGHBP afl39 - Ellen PietersLuister  

Ellen Pieters (1964) is actrice en zangeres. Ze zat op de Kleinkunstacademie en speelde daarna talloze rollen in het theater en op tv. Vanaf begin jaren negentig tot en met nu is ze een vaste medewerker van Klokhuis.

DGHBP afl38 - Marga JochemsLuister  

Marga Jochems (1940) was partner in het bedrijf van John de Crane, producent van de musicals van Annie Schmidt en Harry Bannink. Nadat De Crane overleed, produceerde zij hun laatste musical, Ping Ping.

DGHBP afl37 - Ruud van DijkLuister  

Ruud van Dijk (1947-2018) is arrangeur. Na de dood van Herman Schoonderwalt in 1997 werkte hij intensief samen met Harry Bannink, in diens laatste twee jaar als Klokhuis- en Sesamstraatcomponist.

DGHBP afl36 - Jos VersteegenLuister  

Jos Verteegen (1956) is dichter. In 1993 schreef hij zijn eerste liedtekst voor Klokhuis.

DGHBP afl35 - Theo de JongLuister  

Theo de Jong (1957) is bassist. Vanaf half jaren tachtig was hij de vaste studiobassist van Harry Bannink, tot en met de allerlaatste sessie in 1999 aan toe.

DGHBP afl34 - Hans AalbersLuister  

Hans Aalbers (1957) is eigenaar van Hans Aalbers Recordings in Nederhorst den Bergh, de studio waar Harry Bannink vele, vele liedjes heeft opgenomen.

DGHBP afl33 - Fetze PijlmanLuister  

Fetze Pijlman (1946) is Neerlandicus, schrijver en dichter. Via Willem Wilmink, bij wie hij studeerde en met wie hij bevriend was, raakte hij betrokken bij het Schrijverskollektief. Bannink zette teksten van hem op muziek voor Sesamstraat, Geef je ouders maar weer de schuld en Klokhuis.

DGHBP afl32 - Jan KokLuister  

Jan Kok (1956) studeerde Theaterwetenschappen en werkte als dramaturg voor Klokhuis en als dramaturg én eindredacteur voor Sesamstraat

DGHBP afl31 - Catherine van WoerdenLuister  

Catherine van Woerden (1951) is poppenspeelster. Sinds 1980 speelt ze Ieniemienie in Sesamstraat.

DGHBP afl30 - Barrie StevensLuister  

Barrie Stevens (1944) is acteur, regisseur en choreograaf. Zanger is hij niet, maar hij heeft toch veel met Harry Bannink te maken gehad: hij speelde mee in Ja Zuster, Nee Zuster, hij zat in het ensemble van Heerlijk duurt het langst én hij had een relatie met Leen Jongewaard, een van de grootste H…

DGHBP afl29 - Gijs de LangeLuister  

Gijs de Lange (1956) is acteur en regisseur. Hij leerde Harry Bannink kennen toen hij meespeelde en -zong in het programma Geef je ouders maar weer de schuld (VPRO, 1985-1986. Daarna werd hij een van de vaste acteurs in Klokhuis, wat hij tot op de dag van vandaag is.

DGHBP afl28 - Jan BoerstoelLuister  

Jan Boerstoel (1944) is tekstdichter. Hij werkte met Harry Bannink voor de tv-programma's Taalstraat en Kinderen voor Kinderen, en ze maakten samen liedjes voor o.a. Jasperina de Jong en Rients Gratema

DGHBP afl27 - Marcel SerierseLuister  

Marcel Serierse (1962) is drummer. Vanaf midden jaren tachtig was hij de vaste studiodrummer van Harry Bannink, bijvoorbeeld bij de liedjes van Klokhuis en Sesamstraat.

DGHBP afl26 - Gerda HavertongLuister  

Gerda Havertong (1946) is actrice en zangeres. Sinds 1984 speelt zij in Sesamstraat, eerst als Gerda, inmiddels als Peetje. Zowel voor Sesamstraat als voor Klokhuis nam zij liedjes op van Harry Bannink.

DGHBP afl25 - Wobke WilminkLuister  

Wobke Wilmink (1948) was lerares in het basisonderwijs toen ze in 1977 Willem Wilmink ontmoette. Ze werden elkaars grote liefde en bleven getrouwd tot Willems dood in 2003. Willem Wilmink en Harry Bannink bouwden samen een ongekend groot én mooi oeuvre aan liedjes.

DGHBP afl24 - Ted van LieshoutLuister  

Ted van Lieshout (1955) is schrijver, dichter en kunstenaar. Hij behoorde jarenlang tot de vaste schrijvers van Sesamstraat en Klokhuis, waardoor Harry Bannink vele van zijn teksten op muziek zette.

DGHBP afl23 - Jan Fillekers en Henk van der HorstLuister  

Jan Fillekers (1938) en Henk van der Horst (1939) zaten samen met Fred Benavente, Alexander Pola en Ted de Braak in het team van het satirische programma Farce Majeure (NCRV), dat in totaal dertien jaar bestaan heeft. De liedjes voor dit programma werden gecomponeerd door Harry Bannink.

DGHBP afl22 - Peter TiehuisLuister  

Peter Tiehuis (1956) is gitarist. Vanaf eind jaren tachtig behoorde hij als studiomuzikant tot de vaste ritmesectie van Harry Bannink.

DGHBP afl21 - Frank GroothofLuister  

Frank Groothof (1947) is zanger en acteur. Als figuur in Sesamstraat en acteur in Klokhuis zong hij talloze liedjes van Harry Bannink

DGHBP afl20 - Flip van DuijnLuister  

Flip van Duijn (1952) was acteur, schrijver en theatermaker, maar beheert tegenwoordig de literaire nalatenschap van zijn moeder, Annie M.G. Schmidt.

DGHBP afl19 - Theo OlthuisLuister  

Theo Olthuis (1941) is dichter. Van zijn hand verschenen vele bundels met gedichten voor kinderen en vanaf begin jaren tachtig schreef hij versjes voor Sesamstraat, die op muziek werden gezet door Harry Bannink.

DGHBP afl18 - Loes LucaLuister  

Loes Luca (1953) is actrice. Ze zong liedjes van Bannink in de tv-serie Beppie, maar vooral heel veel in Klokhuis. Later zong ze nog vele Bannink-klassiekers in de remakes van Ja Zuster Nee Zuster en 't Schaep met de Vijf Pooten

DGHBP afl17 - Eli AsserLuister  

Gesprek met Eli Asser (1922), die de legendarische tv-serie 't Schaep met de Vijf Pooten schreef. Het heeft maar acht afeveringen bestaan, maar in elke aflevering zaten drie liedjes die door Harry Bannink werden gecomponeerd.

DGHBP afl16 - Dick van der StoepLuister  

Gesprek met pianist Dick van der Stoep (1950) die sinds het tweede seizoen van Foxtrot muzikaal leider en pianist was bij alle grote Schmidt/Bannink-musicals

DGHBP afl15 - Elsje de WijnLuister  

Gesprek met Elsje de Wijn (1943) die in de musical Met man en muis speelde, en een hit had met het liedje Karel

DGHBP afl14 - Edwin RuttenLuister  

Gesprek met Edwin Rutten (1943) die honderden liedjes van Harry Bannink zong, bijvoorbeeld in de Film van Ome Willem en in Klokhuis

DGHBP afl13 - Willem NijholtLuister  

Gesprek met acteur Willem Nijholt (1934) die de hoofdrol speelde in twee Schmidt/Bannink-musicals: Wat een planeet (1973) en Foxtrot (1978)

DGHBP afl12 - Karel EykmanLuister  

Gesprek met Karel Eykman (1936) die samen met Willem Wilmink en Hans Dorrestijn de liedjes van het Schrijverscollectief voor zijn rekening nam. Hij schreef dus voor de Stratemakeropzeeshow en JJ de Bom, maar ook voor de Film van Ome Willem, Sesamstraat en Klokhuis.

DGHBP afl11 - Bert PlagmanLuister  

Gesprek met poppenspeler Bert Plagman (1949) die beroemd is om zijn rol van Tommie in Sesamstraat.

DGHBP afl10 - Margot de BoerLuister  

Gesprek met Margot de Boer (1931-2021) die als script girl bij o.a. Ja Zuster Nee Zuster werkte.

DGHBP afl09 - Rob ChrispijnLuister  

Gesprek met tekstschrijver Rob Chrispijn, die van 1992 tot en met 1999 vele liedteksten voor Klokhuis en Sesamstraat schreef, door Harry Bannink op muziek gezet.

DGHBP afl08 - Aart StaartjesLuister  

Gesprek met acteur en programmamaker Aart Staartjes, die vanaf begin jaren zeventig tot en met 1999 intensief met Harry Bannink samenwerkte

DGHBP afl07 - Wieteke van DortLuister  

Gesprek met actrice en zangeres Wieteke van Dort, die talloze liedjes van Harry Bannink zong. Bij de Stratemakeropzeeshow, JJ de Bom v/h de Kindervriend, Klokhuis én als Tante Lien

DGHBP afl06 - Gislebert ThierensLuister  

Gesprek met Gislebert Thierens, die als rechterhand en (later) compagnon van producent John de Crane betrokken was bij bijna alle Schmidt/Bannink-musicals en Ja zuster, nee zuster

DGHBP afl05 - Henny VrientenLuister  

Gesprek met muzikant en componist Henny Vrienten, die vijf jaar lang intensief met Harry Bannink samenwerkte.

DGHBP afl04 - Joost PrinsenLuister  

Gesprek met acteur/zanger Joost Prinsen, die vanaf begin jaren 70 tot en met 1999 vele, vele Harry Bannink-liedjes zong

DGHBP afl03 - Chris DekkerLuister  

Gesprek met drummer Chris Dekker (1932), die tientallen jaren lang de vaste studiodrummer van Harry Bannink is geweest

DGHBP afl02 - Jenny AreanLuister  

Gesprek met Jenny Arean over de grote Schmidt/Bannink-musical waar zij in speelde, En nu naar bed. En de grote hit die daaruit voortkwam: Vluchten kan niet meer.

DGHBP afl01 - Hans DorrestijnLuister  

Gesprek met schrijver/dichter/cabaretier Hans Dorrestijn (1940) over Harry Bannink, die talloze van zijn teksten op muziek zette