De Grote Woorden podcast

De Grote Woorden podcast

Maatschappij & Cultuur  |  4 afleveringen

We gebruiken veel en vaak Grote Woorden. Maar wat zeggen we nu eigenlijk? En.. bedoelen we wel hetzelfde? Woorden vormen ons en de wereld om ons heen. Ze dragen onze gedachten en gevoelens. Eén woord kan het verschil maken tussen verbinden en breken. Jitske is cultureel antropoloog en reis de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Typhoon (Glenn de Randamie) is hiphop muzikant die zijn ziel en zaligheid blootlegt met zijn eerlijke en kwetsbare teksten. In deze podcast zoeken Typhoon en Jitske het persoonlijke in Grote Woorden.

Verras mij  


'Vrijheid'

Luister  

De Grote Woorden podcast  /  07-06-2022

Is jou ooit de vrijheid ontnomen? Wat betekent vrijheid voor jou? En wat betekent het als jouw vrijheid mij belemmert? Typhoon en Jitske onderzoeken de grenzen van vrijheid en de tegenstrijdige gevoelens die het hebben van volledige vrijheid op kan roepen.


'Normaal'

Luister  

De Grote Woorden podcast  /  07-06-2022

Bij normaal denken we meteen ook aan anders. Hoe anders kun je zijn, mag je zijn, wil je zijn, moet je zijn, ben je? Waarom zijn we niet verwonderd en verbaasd als we verschil ervaren? En wat is eigenlijk niet normaal? Typhoon en Jitske delen hun persoonlijke verhalen en bespiegelingen over jezelf a...


Trailer De Grote Woorden podcast

Luister  

De Grote Woorden podcast  /  03-06-2022

We gebruiken veel en vaak Grote Woorden. Maar wat zeggen we nu eigenlijk? En.. bedoelen we wel hetzelfde? Woorden vormen ons en de wereld om ons heen. Ze dragen onze gedachten en gevoelens. Eén woord kan het verschil maken tussen verbinden en breken.Jitske is cultureel antropoloog en reis de wereld...


'Angst'

Luister  

De Grote Woorden podcast  /  03-06-2022

Als ik zeg angst… wat zeg jij dan? Wat voel jij dan? Waar gaat angst voor jou over? Waar ben jij bang voor? Typhoon en Jitske zoeken naar welke rol angst in hun leven speelt. En wat de antropologie hierover zegt.