De KeukenCast

De KeukenCast

Kunst  |  19 afleveringen

In elke aflevering praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met twee gasten over een ingrediënt. Chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten delen hun kennis en laten hun licht schijnen op wat er in Eva's keuken ter tafel komt. Muziek en technische vernuften: Melle Posthuma de Boer/ Bart de Ruiter/ Kee Priemus Kijk op onze site voor recepten, filmpjes, nieuws en veel meer: www.dekeukenkast.nl

Verras mij  


Asperge

Luister  

De KeukenCast  /  25-03-2023

Hoe kook je asperges? Hoe maak je er soep van? Wat is het verschil tussen groene en witte? Wat maken we ermee behalve de klassiekers? Eva en Mari gaan los op hun lievelingsgroente.  Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!


Aardappel

Luister  

De KeukenCast  /  16-02-2023

Aflevering over aardappel, met de gasten Mari Maris en Jacques Hermus.


Boerenkool

Luister  

De KeukenCast  /  13-01-2023

In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en k...


BONUS: De grote dessertwijntest met Mari Maris & Frank Lammers

Luister  

De KeukenCast  /  17-12-2022

Zoek je nog meer inspiratie voor kerst? Bestel dan nu: Keukenkastje Kerst! Met 25 recepten voor maar een tientje, bestellen kan via dekeukenkast.nl of stuur een mailtje naar evaskeukencast@gmail.com voor een gesigneerd exemplaar.


HO HO HO KERSTSPECIAL

Luister  

De KeukenCast  /  09-12-2022

Eva en Mari bellen met van allerlei culinair journalisten, kookboekenschrijvers en chefs met de vraag: wat is jouw favoriete kerstgerecht? 


Zuurkool

Luister  

De KeukenCast  /  04-11-2022

In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en k...


De KeukenCast  /  09-10-2022

In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en k...


Aubergine

Luister  

De KeukenCast  /  20-09-2022

Waarom is rauwe aubergine niet lekker? Hoe bewaar je aubergine? Wat maak je ermee? Met Inger Boxsem en Gilles van der Loo Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!


Koolrabi

Luister  

De KeukenCast  /  12-09-2022

Kun je een half uur over koolrabi praten?Jazeker! Jigal Krant en Mari Maris raken eraan de keukentafel bij Eva P de B nietover uitgepraat! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!


Kaas

Luister  

De KeukenCast  /  04-09-2022

Eva Posthuma de Boer en Mari Maris over kaas in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten.  Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!


Brood

Luister  

De KeukenCast  /  18-08-2022

De KeukenCast Nederland-Frankrijk Vanuit haar underground restaurant Chez PdeB praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met chef en kookboekenschrijfster Mari Maris, in haar table d’hôtes in Frankrijk. Elke aflevering staat één ingrediënt centraal.  Ga voor twee keer 15% korting op de...


Zalm

Luister  

De KeukenCast  /  17-08-2022

Kunnen we nog met goed fatsoen zalm eten?Jigal Krant en Jacques Hermus vertellen alles wat ze weten. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!


Aardbei

Luister  

De KeukenCast  /  13-07-2022

Met Mari Maris het laatste langeafstandsgesprek tussen Nederland en Frankrijk, ofwel tussen Eva en Mari, met de zomer in de bol: aardbeien! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!


Peulvruchten

Luister  

De KeukenCast  /  29-06-2022

Nog een langeafstandsgesprek tussen Nederland en Frankrijk, ofwel tussen Eva en Mari, met het voorjaar in de kop: doperwten, tuinbonen en kapucijners! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!


Haring

Luister  

De KeukenCast  /  14-06-2022

Mari eet geen vlees en vis, maar Eva en Samuel proberen haar uit te leggen waarom haring zo lekker is. En ze doen een haringtest.


Daslook & Zuring

Luister  

De KeukenCast  /  10-05-2022

Wildgroeiers daslook en zuring, all-time favorieten van Mari Maris en voor Samuel Levie terug naar zijn jeugd. In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt – de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukenta...


De KeukenCast  /  31-03-2022

Hoe zit het met het ei? JacquesHermus en Jigal Krant gaan los.


SPECIAL: De KookboekenCast met Oof Verschuren en Mari Maris

Luister  

De KeukenCast  /  19-12-2020

Een speciale aflevering over het maken van kookboeken. Met foodfotograaf Oof Verschuren, kookboekenschrijfster Mari Maris en Eva Posthuma de Boer.


Paddenstoel met Hugo Kennis en Mari Maris

Luister  

De KeukenCast  /  24-10-2020

Eva Posthuma de Boer ontvangt Mari Maris en Hugo Kennis. Met als onderwerp de paddenstoel, in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten. Leuke updates op facebook en instagram volgen? check @de_keukencast