Podcast Zoeker

De Keukencast

De Keukencast

Kunst  |  13 afleveringen

In elke aflevering van de KeukenCast praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met twee gasten over een ingrediënt – de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Dat doen ze aan de grote tafel in Eva’s underground restaurant Chez PdeB. Chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten delen hun kennis en laten hun licht schijnen op wat er ter tafel komt. Muziek en technische vernuften: Melle Posthuma de Boer/ Bart de Ruiter Facebook: de KeukenCast Comments & vragen: evaskeukenkast@gmail.com

SPECIAL: De KookboekenCast met Oof Verschuren en Mari MarisLuister  

Een speciale aflevering over het maken van kookboeken. Met foodfotograaf Oof Verschuren, kookboekenschrijfster Mari Maris en Eva Posthuma de Boer.

Paddenstoel met Hugo Kennis en Mari MarisLuister  

Eva Posthuma de Boer ontvangt Mari Maris en Hugo Kennis. Met als onderwerp de paddenstoel, in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten. Leuke updates op facebook en instagram volgen? check @de_keukencast

KaasLuister  

Eva Posthuma de Boer en Mari Maris over kaas in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten. Zie ook Facbook en Instagram: @de_Keukencast

Aardbei Luister  

Vanuit Frankrijk doet Mari verslag van het wel en wee van haar cuisine et jardin, Eva meldt zich vanuit haar Amsterdamse keuken. De kookwekker wordt gezet, in deze aflevering gaat het over aardbeien. Hoe groeien en bloeien ze en wat maken we ermee?

PeulvruchtenLuister  

Nederland-Frankrijk. Eva en Mari praten over doperwten, tuinbonen en kapucijners. Hollandse voorjaarspeulvruchten dus. Hoe groeien en bloeien ze, met welke smaakmakers gaan ze goed samen, en wat koken we ermee?

BroodLuister  

De KeukenCast Nederland-Frankrijk Vanuit haar underground restaurant Chez PdeB praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met chef en kookboekenschrijfster Mari Maris, in haar table d’hôtes in Frankrijk. Elke aflevering staat één ingrediënt centraal. Recepten uit elke aflevering zijn te …

AspergesLuister  

De KeukenCast Nederland-Frankrijk Vanuit haar underground restaurant Chez PdeB praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met chef en kookboekenschrijfster Mari Maris, in haar table d’hôtes in Frankrijk. Elke aflevering staat één ingrediënt centraal. Recepten uit elke aflevering zijn te …

KipLuister  

Aflevering over kip, met Samuel Levi en Jonah Freud.

EiLuister  

Aflevering over ei, met Jacques Hermus en Jigal Krant.

GemberLuister  

Aflevering over gember, met Jacques Hermus en Mari Maris.

ZalmLuister  

Aflevering over zalm, met de gasten Jigal Krant en Jacques Hermus.

BoerenkoolLuister  

Aflevering over boerenkool, met Jonah Freud en Samuel Levi.

AardappelLuister  

Aflevering over aardappel, met de gasten Mari Maris en Jacques Hermus.