De KeukenCast
Kunst | 19 afleveringen
In elke aflevering praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met twee gasten over een ingrediënt. Chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten delen hun kennis en laten hun licht schijnen op wat er in Eva's keuken ter tafel komt. Muziek en technische vernuften: Melle Posthuma de Boer/ Bart de Ruiter/ Kee Priemus Kijk op onze site voor recepten, filmpjes, nieuws en veel meer: www.dekeukenkast.nl
Asperge
LuisterDe KeukenCast / 25-03-2023
Hoe kook je asperges? Hoe maak je er soep van? Wat is het verschil tussen groene en witte? Wat maken we ermee behalve de klassiekers? Eva en Mari gaan los op hun lievelingsgroente. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
Aardappel
LuisterDe KeukenCast / 16-02-2023
Aflevering over aardappel, met de gasten Mari Maris en Jacques Hermus.
Boerenkool
LuisterDe KeukenCast / 13-01-2023
In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en k...
BONUS: De grote dessertwijntest met Mari Maris & Frank Lammers
LuisterDe KeukenCast / 17-12-2022
Zoek je nog meer inspiratie voor kerst? Bestel dan nu: Keukenkastje Kerst! Met 25 recepten voor maar een tientje, bestellen kan via dekeukenkast.nl of stuur een mailtje naar evaskeukencast@gmail.com voor een gesigneerd exemplaar.
HO HO HO KERSTSPECIAL
LuisterDe KeukenCast / 09-12-2022
Eva en Mari bellen met van allerlei culinair journalisten, kookboekenschrijvers en chefs met de vraag: wat is jouw favoriete kerstgerecht?
Zuurkool
LuisterDe KeukenCast / 04-11-2022
In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en k...
Ui
LuisterDe KeukenCast / 09-10-2022
In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en k...
Aubergine
LuisterDe KeukenCast / 20-09-2022
Waarom is rauwe aubergine niet lekker? Hoe bewaar je aubergine? Wat maak je ermee? Met Inger Boxsem en Gilles van der Loo Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
Koolrabi
LuisterDe KeukenCast / 12-09-2022
Kun je een half uur over koolrabi praten?Jazeker! Jigal Krant en Mari Maris raken eraan de keukentafel bij Eva P de B nietover uitgepraat! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
Kaas
LuisterDe KeukenCast / 04-09-2022
Eva Posthuma de Boer en Mari Maris over kaas in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
Brood
LuisterDe KeukenCast / 18-08-2022
De KeukenCast Nederland-Frankrijk Vanuit haar underground restaurant Chez PdeB praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met chef en kookboekenschrijfster Mari Maris, in haar table d’hôtes in Frankrijk. Elke aflevering staat één ingrediënt centraal. Ga voor twee keer 15% korting op de...
Zalm
LuisterDe KeukenCast / 17-08-2022
Kunnen we nog met goed fatsoen zalm eten?Jigal Krant en Jacques Hermus vertellen alles wat ze weten. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
Aardbei
LuisterDe KeukenCast / 13-07-2022
Met Mari Maris het laatste langeafstandsgesprek tussen Nederland en Frankrijk, ofwel tussen Eva en Mari, met de zomer in de bol: aardbeien! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
Peulvruchten
LuisterDe KeukenCast / 29-06-2022
Nog een langeafstandsgesprek tussen Nederland en Frankrijk, ofwel tussen Eva en Mari, met het voorjaar in de kop: doperwten, tuinbonen en kapucijners! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
Haring
LuisterDe KeukenCast / 14-06-2022
Mari eet geen vlees en vis, maar Eva en Samuel proberen haar uit te leggen waarom haring zo lekker is. En ze doen een haringtest.
Daslook & Zuring
LuisterDe KeukenCast / 10-05-2022
Wildgroeiers daslook en zuring, all-time favorieten van Mari Maris en voor Samuel Levie terug naar zijn jeugd. In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt – de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukenta...
EI
LuisterDe KeukenCast / 31-03-2022
Hoe zit het met het ei? JacquesHermus en Jigal Krant gaan los.
SPECIAL: De KookboekenCast met Oof Verschuren en Mari Maris
LuisterDe KeukenCast / 19-12-2020
Een speciale aflevering over het maken van kookboeken. Met foodfotograaf Oof Verschuren, kookboekenschrijfster Mari Maris en Eva Posthuma de Boer.
Paddenstoel met Hugo Kennis en Mari Maris
LuisterDe KeukenCast / 24-10-2020
Eva Posthuma de Boer ontvangt Mari Maris en Hugo Kennis. Met als onderwerp de paddenstoel, in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten. Leuke updates op facebook en instagram volgen? check @de_keukencast