De Kippen Podcast

De Kippen Podcast

Ontspanning  |  6 afleveringen

In de Kippen Podcast wordt er wekelijks gepraat over alles wat er komt kijken bij het houden van kippen in je tuin. De podcast gaat over avonturen waar je als kippenhouder mee te maken krijgt, maar ook de dagelijkse dingen rondom het houden van kippen worden besproken. Van het bouwen van een hok, het weren van roofdieren, ziekten, voer, eieren en nog veel meer.

Verras mij  


Kippen houden is helemaal niet makkelijk.

Luister  

De Kippen Podcast  /  17-02-2021

Vanochtend trof ik één van mijn kippen dood aan in het hok. Ik weet niet wie erbij is gekomen dat kippen houden makkelijk is, maar kippen gezond en blij houden voelt voor mij soms als één van de ingewikkeldste dingen die er is. Er is zó weinig goede, nuttige informatie te vinden..


Eierschalen teruggeven aan je leggende kippen BELANGRIJK

Luister  

De Kippen Podcast  /  02-02-2021

In deze podcast vertel ik hoe belangrijk het is om eierschalen terug te geven aan kippen die eieren aan het leggen zijn. Dit is echt een 'must-listen' podcast als jou kippen eieren (gaan) leggen!


Alles wat je moet weten over de 1e eieren van je kip

Luister  

De Kippen Podcast  /  25-01-2021

In deze podcast vertel ik over de leeftijd waarop je eieren van je kippen kan verwachten, hoe je kan zien of een kip bijna klaar is om een ei te leggen, wat je kan doen als je kippen de eieren op de verkeerde plek leggen en welke voeding belangrijk is als je kip net begint met eieren leggen.


Ze is er niet meer.

Luister  

De Kippen Podcast  /  25-01-2021

In deze podcast vertel ik over mijn 1e ervaring met het doden van mijn zieke kip. Geen bloederige details maar een liefdevol terugkijken op.


Doodziek en 2 opties

Luister  

De Kippen Podcast  /  23-01-2021

In de vorige aflevering heb ik verteld over mijn zieke kip. Inmiddels is de kip er nog slechter aan toe en gaat het niet meer. Er zijn 2 dingen waar ik uit moet kiezen, in het belang van de kip.


Met de kip naar de dierenarts en een bedrag met 3 cijfers afrekenen..

Luister  

De Kippen Podcast  /  19-01-2021

Vandaag ben ik met mijn kip naar de dierenarts geweest. Samengevat: ik heb daar een bedrag met 3 cijfers betaald voor een kip die waarschijnlijk niet meer te redden is. Wat is een kip voor jou waard?