Podcast Zoeker

De Kloof

De Kloof

Maatschappij & Cultuur  |  10 afleveringen

Waar je dacht het allemaal wel te weten, kom je bedrogen uit. De Kloof verstrooit. Elke vertelling zet je als luisteraar op een ander spoor. Deze bijzondere serie bestaat uit 8 gedramatiseerde, literaire podcasts van elk ongeveer 12 minuten met als thema de kloof. Geschreven door Nederlandse auteurs en geïnterpreteerd en bewerkt door 2 jonge regisseurs. De schrijvers: Alfred Birney, Babs Gons, Derek Otte, Nina Polak, Marja Pruis, Roos van Rijswijk, Georgina Verbaan en Pieter Waterdrinker

TrailerLuister  

Duik in De Kloof. Een serie van 8 audiomonologen van 12 minuten. Bijzondere verhalen van Nederlandse auteurs, vertolkt door Nederlandse acteurs.

#1 - Babs Gons - De andere kant van de straatLuister  

De afstand is slechts 10,75 meter en toch liggen ze mijlenver uit elkaar. In ‘De andere kant van de straat’ maakt Babs Gons pijnlijk duidelijk wat het verschil is tussen naast elkaar leven en langs elkaar leven. Dit is aflevering 1 van De Kloof.

#2 - Roos van Rijswijk - De BarricadeLuister  

De Aarde is niet meer te redden. Een brullende menigte steekt de loonkloof over en dreigt de laatste barricade neer te swa elen. ‘De Barricade’ van Roos van Rijswijk is het verhaal van een jonge schrijfster, levend in de DWDD-generatie.

#3 - Derek Otte - TranenLuister  

Verborgen emoties, maskers en zo hard worden dat je jezelf verliest. ‘Tranen’, geschreven door Derek Otte, vertelt het verhaal van zoon uit een verscheurde familie waarin huilen niet mag.

#4 - Marja Pruis - KarakterLuister  

Hoe het mis ging toen een 62-jarige buschau eur met Poolse vrouw en Griekse schoonzoon een hond met pit uit België had opgehaald. Een verhaal vol goede bedoelingen en verkeerde interpretaties.

#5 - Georgina Verbaan - RitmeLuister  

Een telefoon die overgaat, een hart dat sneller gaat kloppen. Een voicemailbox als luisterend oor. Als laatste lijn naar vastigheid.

#6 - Alfred Birney - Hallucinair RitueelLuister  

17 uur lang in de kloof tussen leven en dood, tussen dromen en werkelijkheid.

#7 - Pieter Waterdrinker - Klokken onder waterLuister  

Je raakt betrokken bij een aanslag. Je hebt een kleine rol. Je hebt geen keuze. In ‘Klokken onder water’ neemt Pieter Waterdrinker je mee in het hoofd van een Rus die buiten zijn schuld schuldig werd.

#8 - Nina Polak - Tot we rust hebbenLuister  

Wat als je kind slachtoffer wordt van een giftig klimaat? Als die ooit zo lieve jongen zich net zo lang laat ophitsen totdat hij verandert in een spook? In ‘Tot we rust hebben’ van Nina Polak probeert een moeder de naam van haar verloren zoon te zuiveren.

#9 - Dit was De KloofLuister  

Luister nog meer van De Kloof in de podcast van Nooit Meer Slapen en Radio Doc