de Lagarde Podcast

de Lagarde Podcast

TV & Film  |  8 afleveringen

De podcast over series! In iedere aflevering bespreken twee serieliefhebbers (en -kenners, ze kijken alles wat los en vast zit) een thema aan de hand van het enorme aanbod. Kijk ook op www.delagarde.nl voor meer nieuws en recensies!

Verras mij  


De series van 2019: onze top 291

Luister  

de Lagarde Podcast  /  24-12-2019

Het tv-seriejaar 2019 samengevat in 291 series, met op één het tweede seizoen Fleabag. En met de zwanenzang van Game of Thrones als teleurstellende middenmoter. Met Omar Larabi, Bregtje Schudel, Charissa Dechène en Giselle Defares.


Waarom kijken we naar kostuumdrama?

Luister  

de Lagarde Podcast  /  28-11-2019

Met Omar Larabi en Bregtje Schudel. 


Waarom kijken we naar horror?

Luister  

de Lagarde Podcast  /  23-10-2019

Redacteuren Bregtje Schudel en Omar Larabi bespreken in elke aflevering een ander thema, met deze week onze fascinatie voor horror, naar aanleiding van Halloween.


Waarom we zo graag meekijken in de politiek?

Luister  

de Lagarde Podcast  /  26-09-2019

In deze aflevering van de podcast praten Bregtje en Omar over politieke tv-series: in deze roerige tijden is er een overvloed aan politieke drama's en komedies. De aanleiding is de verschijning van The Politician, de satirische serie van Ryan Murphy die morgen op Netflix verschijnt. Murphy maakt wel...


Waarom zijn we zo gefascineerd door seriemoordenaars?

Luister  

de Lagarde Podcast  /  26-08-2019

In deze aflevering van de podcast praten Bregtje en Omar over seriemoordenaars: waarom zijn we zo gefascineerd door dit soort engerds? De aanleiding is de release van het tweede seizoen van de Netflix-serie Mindhunter, afkomstig van David Fincher, die eerder al een film over de Zodiac-killer regisse...


Wat maakt de jaren 80 zo onweerstaanbaar?

Luister  

de Lagarde Podcast  /  11-07-2019

Wat moeten seriemakers toch steeds met die jaren 80? Is het nostalgie? Zijn thema’s uit die tijd nu weer relevant? Bregtje Schudel en Omar Larabi bespreken het decennium en de recente retrohits als Chernobyl en Stranger Things 3. Plus: een kleine ode aan de hypnotiserende kinderserie Tik Tak.


Bestaat vrouwentelevisie?

Luister  

de Lagarde Podcast  /  19-06-2019

Omar Larabi en Bregtje Schudel over vrouwentelevisie: vrouwelijke personages, vrouwelijke scenaristen, vrouwelijke regisseurs. En over de vraag: wie is op dit moment de belangrijkste vrouw in de tv-wereld?


Wat is een goed einde van een tv-serie?

Luister  

de Lagarde Podcast  /  22-05-2019

Oké, dat einde van Game of Thrones dus niet best, aldus seriejunkies Bregtje Schudel en Omar Larabi – ze kunnen er eindeloos over doorpraten en doen dat dan ook. Wat is dan wél een goed einde? En kunnen seriemakers het zich wel veroorloven om ergens een einde aan te breien, als de VOD-dienst mis...