De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)

Kinderen & Familie  |  15 afleveringen

Esther heeft een missie: 'Weer met plezier leren' en geeft je daarom graag advies en bruikbare tips. Speciaal voor iedereen die met schoolgaande kinderen te maken heeft (ouders, leerkrachten, rt-ers, ib-ers enz)

Verras mij  


#15 Voorlezen of zelf lezen?

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  15-03-2023

Leeskilometers maken daar draait het toch om vanaf groep 3? Dus de tijd van het gezellige voorlezen is vanaf groep 3 verleden tijd. Toch? In deze podcast vertel ik jou of dat wel of niet zo verstandig is.


#14 Nieuwsbegrip? Huh? Het is toch begrijpend lezen?

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  30-08-2022

Komt jouw kind ook thuis met de mededeling dat het Nieuwsbegrip heeft gedaan, of closereading? En denk jij, maar dat is toch begrijpend lezen? Nou, over het begrip Begrijpend lezen ga ik het hebben in deze podcast. Want ja.... ook dit begrip kan voor verwarring zorgen. Kortom... een podcast die je a...


#13 Cito-oefenboeken: ja of nee?

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  10-02-2022

"Wat vind je Esther, zal ik een paar Cito-oefenboeken aanschaffen?" Dit is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Wat mijn menig is? Dat hoor je in deze aflevering.


#12 Teaching to the test, natuurlijk!

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  03-02-2022

Ojee.... ik krijg vast zoveel commentaar op deze aflevering. Maar ik vind dat Teaching to the test erbij hoort. Ik vind het geen vies begrip. Nee, het is zelfs zo belangrijk dat het moet! Voordat je reageert met een boze reactie, luister eerst deze aflevering!!


#11 Help....begrijpend lezen!

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  29-12-2021

Wat moet je toch met dit complexe vak? Wat moet je met al die termen en strategieën? Waar gaat het eigenlijk om en hoe kun je als ouder helpen? Ik help je graag!


#10 Hoe motiveer ik mijn kind om de tafels te leren?

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  15-09-2021

In het begin is het leuk: tafels leren. Maar hoe hou je het vol? Hoe hou jij je kind gemotiveerd? En wat als jouw kind het nut van het automatiseren niet in ziet? Lastig! Maar in deze podcast geef ik je tips. De 3 sleutelwoorden? Routine, afwisseling en doel.


#9 Je doel beklimmen. Wat een leerberg, but I did it!

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  04-08-2021

Ik heb de Christoffelberg beklommen. De hoogste berg op Curaçao. Ik had het doel behaald, maar dit bleek ook een waar leerproces te zijn! In deze aflevering leg ik de link naar het leerproces die kinderen doormaken bij het behalen van hun leerdoelen op school. Want dit lijkt verassend veel op mijn...


#8 Het rekenmuurtje

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  12-06-2021

Het rekenmuurtje, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is dat nu precies? En waarom is het zo belangrijk om dit in beeld te hebben? Ik gebruik het in ieder geval erg veel bij de leerlingen in mijn praktijk. Waarom? Ik leg het je graag uit. Aan het einde van deze aflevering snap je in ieder...


#7 Woordenschat en begrijpend lezen

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  10-05-2021

In deze aflevering vertel ik over woordenschat. Deze is namelijk heel erg belangrijk bij o.a. begrijpend lezen.  Want weet jij hoevel procent je van de woorden moet kennen om een tekst te begrijpen? Dit en nog veel meer vertel ik je in deze aflevering. En natuurlijk geef ik je de gebruikeleijke tip...


#6 Redactiesommen, handige tips!

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  14-04-2021

Hoe kun je nu een kind helpen bij de redactiesommen? Dat is een vraag die ik vaak hoor en ik help je hier graag bij. In deze podcast krijg je in 15 minuten waardevolle tips, zodat je weer aan de slag kunt met de kinderen in de klas, praktijk of bij je thuis. Succes!


#5 Wat te doen bij verschil in scores bij methode- en CITO-toetsen

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  01-04-2021

Herken je dat een kind op de methodetoetsen van rekenen een voldoende scoort en op de CITO's finaal onderuit gaat? Luister dan naar deze podcast. Ik ga je uitleggen hoe dat komt en wat je er aan kunt doen! Helpt bijvoorbeeld een CITO-training? Ik vertel je graag hoe ik dit aanpak in mijn praktijk!


#4 Tips voor tijdelijk thuisonderwijs

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  17-12-2020

Hoe combineer je thuiswerk met het thuisonderwijs van je kinderen? Hoe zorg je ervoor dat je deze periode zonder veel problemen doorkomt? Esther geeft je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.


#3 Tafels leren.

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  11-12-2020

In deze podcast vertelt Esther hoe je het beste de tafels kunt oefenen met je kind. Het is niet alleen stampen, stampen....er komt veel meer bij kijken. En natuurlijk geeft Esther je leuke tips.


#2 Schooladvies groep 8

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  21-11-2020

In deze podcast geeft Esther Stewart antwoord op alle vragen over het schooladvies die in groep 8 wordt gegeven.


#1 Van een vaste mindset naar een groeimindset.

Luister  

De Leerrijke Podcast (Esther Stewart - Weer Met Plezier Leren!)  /  13-11-2020

In deze podcasts vertelt Remedial Teacher Esther Stewart over een vaste mindset. Wat is de invloed hiervan op het leren? Hoe maak je van een vaste mindset een groeimindset? Deze podcast is speciaal voor ouders. Je krijgt meer inzicht in het leren van je kind en adviezen hoe je kunt helpen.