De Mambassade

De Mambassade

Kinderen & Familie  |  12 afleveringen

Een podcast voor en door ouders. Verloskundige/mama Magalie Rock en kleuteronderwijzeres/(zorg)mama Elke De Bree geven eerlijke verhalen weer over hoe zij en andere mensen het ouderschap ervaren. Dat proberen ze te doen met het nodige begrip en een vleugje humor hier en daar.

Verras mij  


Twee moeders en een papa

Luister  

De Mambassade  /  23-07-2023

In deze aflevering praten Magalie en Elke met Nick, die toestemde om te helpen een bevriend lesbisch koppel met een kinderwens zwanger te maken, over roze notarissen, niet heteronormatieve koppels en hoe je soms wat oude normen aan je laars moet lappen om gelukkig te zijn.


Oei, ik groei

Luister  

De Mambassade  /  02-07-2023

Magalie en Elke praten over opvoedingsboeken, een film op Netflix en ook een beetje over Louis Talpe...


De menstruele cyclus

Luister  

De Mambassade  /  11-06-2023

Magalie en Elke spreken over iets doodgewoons waar toch (te) weinig over gepraat wordt, over tantes die op bezoek komen en Russen die binnenvallen. Warning: there will be blood!


(Levend) rouwen

Luister  

De Mambassade  /  27-05-2023

In deze aflevering praten Magalie en Elke met Leen, de mama van Dré. Dré werd geboren met een beperking en stierf op 13-jarige leeftijd. We praten over rouwen en levend rouwen en hoe je na verlies je plaats terug zoekt in het leven.


Moederdag

Luister  

De Mambassade  /  13-05-2023

In deze podcast praten Magalie en Elke over het moederschap met hun moeders, over vroeger en nu, structuur, (groot)moeder worden,...


Dilemma’s

Luister  

De Mambassade  /  29-03-2023

Magalie en Elke bespreken dilemma’s in verband met ouderschap, maken al dan niet last minute schooltassen en hebben het over Spider-Man en brandende zeehonden.


Week van de zorg

Luister  

De Mambassade  /  15-03-2023

In deze aflevering vertelt Elke over het leven als zorgmama, een leven dat naast de zorg voor Briek ook nog veel andere zorgen met zich meebrengt. 


Goede raad

Luister  

De Mambassade  /  01-03-2023

In deze aflevering praten Magalie en Elke over goede raad (al dan niet met aanhalingstekens), vooroordelen, momfluencers en dingen die je nooit mag zeggen tegen zwangere vrouwen. 


Pril moederschap

Luister  

De Mambassade  /  22-02-2023

In deze podcast praten Magalie en Elke met Hanne, die pas mama werd van Lou. Over onzekerheden, hormonen en ja, toch ook weer over bevallen. 


De bevalling deel 2

Luister  

De Mambassade  /  15-02-2023

In deze aflevering praten Magalie en Elke over de bevalling van Magalie, nieuw moederschap in tijden van corona, vrouwen op parkeerplaatsen, onze liefde voor Dorothee Dauwe en nog veel meer. 


De bevalling deel 1

Luister  

De Mambassade  /  08-02-2023

In deze podcast praten Magalie en Elke over bevallen, een spoedcursus West-Vlaams, met noten van de redactie. 


De geboorte

Luister  

De Mambassade  /  31-01-2023

n deze aflevering vieren we de geboorte van de Mambassade. We praten over onze eigen geboorte, verschillen tussen België en Nederland, onze al dan niet liefde voor horoscopen en nog veel meer...