Podcast Zoeker

De Mannetjes

De Mannetjes Podcast EP08SE06 met Sieger Dijkstra

De Mannetjes

17-10-2020

Opgenomen vanuit een geheime lokatie in de duistere Drentse bossen: de VrijMiBo van 'de Mannetjes' Joost en Stef van 16 oktober 2020. In verband met de coronamaatregelen niet vanuit de kroeg, zonder publiek. Live vanuit onze eigen SpeakEasy!

Onze gast is Sieger Dijkstra, bekend als voorman van VNO NCW Noord Nederland, zonneparkenbouwer Soleila, wegenbouwer Koninklijke Sjouke Dijkstra en hij is ook nog eens honorair consul Duitsland. 

Onderwerpen: Corona lockdown, ondernemerschap, noordelijke samenwerking, Lelylijn, cultuursector, miljarden voor Groningen, het NPG, energiesector, vergroening, kerncentrales, datacenters, privacy, horeca, crisiscommunicatie, invloed VNO op Den Haag, thuiswerken, hoe we als Nederland beter uit deze crisis kunnen komen en hoe de overheid veel sneller zou moeten kunnen inspelen op initiatieven. 

Onze eigen cultuurpaus Henri verzorgde wederom een gedigt en uiteraard zijn column, de Haagse Blik. 

Tussendoor belden we nog met Jelle uit Fryslan over hoe het nu staat met zijn startup plannen. En we zijn rijk geworden van de Postbus 51 overheidsspeach over de Karonings!

Je kan de aflevering hier ook bekijken:  https://www.youtube.com/watch?v=tOeYxlWPKfo