De Markante Podcast

De Markante Podcast

Maatschappij & Cultuur  |  11 afleveringen

Podcast over markante figuren in Nederland. Verslaggever Reinout Meijer gaat kriskras door het land en maakt korte portretten van kleurrijke mensen die de wereld net wat anders bekijken.

Verras mij  


#10 - Bodybuildster Willie Heuser alias 'Powergran'

Luister  

De Markante Podcast  /  14-11-2019

Willie Heuser uit Dordrecht is 62 jaar en doet aan bodybuilden. Als tweevoudig wereldkampioen doet ze medio november mee aan de Natural Olympia in Las Vegas. Reinout zocht deze 'powergran' op in haar sportschool.


#9 - Koeienliefhebster Jannie Verwoerd

Luister  

De Markante Podcast  /  07-11-2019

Jannie Verwoerd uit Papekop is zó idolaat van koeien dat ze haar huis heeft omgedoopt tot koeienmuseum. Reinout ging bij haar langs om te kijken hoe het is om letterlijk tussen de gevlekte grazers te leven.


#8 - Volkszanger en kringloopeigenaar Tinus Hoekstra

Luister  

De Markante Podcast  /  31-10-2019

Hij is een fenomeen in Doetinchem en zingen is zijn grote passie: volkszanger Tinus Hoekstra. Ieder weekend staat hij op het podium, maar sinds een dikke maand runt hij door de week zijn eigen kringloopwinkel in het Achterhoekse stadje. Verslaggever Reinout Meijer ging naar hem toe.


#7 - Vuurfanaat Sjaak Klein Heerenbrink

Luister  

De Markante Podcast  /  17-10-2019

Vrijbuiter Sjaak Klein Heerenbrink gooide vijf jaar geleden het roer om en ging excentrieke vuurkorven, barbecues en sculpturen bouwen. Reinout zocht hem op in het buitengebied van het Overijsselse Heino waar hij zijn werkplaats heeft.


#6 - Cockpitbouwer Nico Weesjes

Luister  

De Markante Podcast  /  26-09-2019

Nico Weesjes heeft twee gouden handen. Zo maakte hij ooit al eens een pijporgel, maar nu heeft hij ook de cockpit van een Boeing 737 nagebouwd. En daar kan hij ook nog eens mee vliegen, en dat vanuit zijn huis! Reinout ging bij hem op bezoek.


#5 - Alpaca-uitlater Mara Houmes-Vlaander

Luister  

De Markante Podcast  /  19-09-2019

Het kan zomaar gebeuren dat je op de Zeeuwse stranden loopt en ineens iemand tegenkomt met vijf alpaca’s. Dat is dan Mara Houmes-Vlaander die ze elke dag uitlaat. Reinout ging bij haar langs om te vragen waarom ze dat doet.


#4 - Extreem duurzame Henk Tetteroo

Luister  

De Markante Podcast  /  12-09-2019

Henk Tetteroo rijdt geen auto, heeft geen rijbewijs, en heeft nog maar twee keer in zijn leven in een vliegtuig gezeten. Eigenlijk hoopt hij dat er ooit 'rijschaamte' zal komen. Hij leeft extreem duurzaam en gebruikt een koffiefilter bijvoorbeeld wel zes keer. Reinout ging bij hem op bezoek om te zi...


#3 - Johan Cruijff-fan Rien van Doleweerd

Luister  

De Markante Podcast  /  05-09-2019

In een rijtjeshuis in Boxtel is een heus Johan Cruijff-museum te vinden, en wel van Rien van Doleweerd. Hij is een groot bewonderaar van de voetballer en hij had in de loop der tijd zoveel spullen verzameld, dat hij de bovenverdieping van zijn huis heeft ingericht als museum. Reinout ging bij hem op...


#2 - Buurtbuschauffeur Wim Fournier

Luister  

De Markante Podcast  /  29-08-2019

De 80-jarige Wim Fournier werkt vrijwillig als chauffeur op de buurtbus. Hij doet dit met enorm veel plezier, maar wat maakt het precies zo leuk voor hem? Reinout ging bij hem langs voor de Markante Podcast.


#1 - Magneetvisser Tom Heeringa

Luister  

De Markante Podcast  /  29-08-2019

Tom Heeringa heeft een grote passie: magneetvissen. Hoe werkt het? En welke bijzondere vondsten doet hij? En wordt er nog wat gevangen vandaag? Reinout op bezoek bij magneetvisser Tom Heeringa.


Trailer

Luister  

De Markante Podcast  /  29-08-2019

Podcast over markante figuren in Nederland. Verslaggever Reinout Meijer gaat kriskras door het land en maakt korte portretten van kleurrijke mensen die de wereld net wat anders bekijken.