Podcast Zoeker

De Massage Podcast

Massage tijdens de zwangerschap

De Massage Podcast

08-06-2020

Waarom is massage tijdens de zwangerschap een goed idee?

Massage tijdens de zwangerschap klinkt voor veel vrouwen als een zalige verwenning. Even een momentje voor jezelf. Maar waarom is massage tijdens de zwangerschap werkelijk een goed idee? Meer dan een trendy fun momentje omgeven van romantiek en roze wolken.

De dagelijkse werkelijkheid van de zwangere moeder is een stuk minder romantisch. Slapeloosheid, veranderstress, fysieke klachten en soms zelfs de confrontatie met levensissues die veel dieper gaan dan ze besefte vragen veel extra energie.

Hoe kan massage tijdens de zwangerschap jonge moeders ondersteunen? Antwoorden hoor je in deze aflevering van De Massage Podcast. Erik Zoomers praat met Reintje van der Cingel, psycholoog, biodynamisch massagetherapeut en inmiddels zo'n 20 jaar werkzaam in de eigen praktijk voor massage en coaching. Zij heeft zich gespecialiseerd in massage en coaching van zwangeren en moeders.

De Massage Podcast is een serie waarin Erik Zoomers je meeneemt op zijn ontdekkingstocht naar antwoorden op de vraag ‘Waarom is massage een goed idee?’. Erik is gediplomeerd holistisch masseur en volgt nu de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie. Hij is gefascineerd door de veelzijdige inzet van massages en tegelijkertijd de onbekendheid daarvan. Tijd om op zoek te gaan naar antwoorden.