Podcast Zoeker

De Massage Podcast

Postnatale massage

De Massage Podcast

14-07-2020

Massage ná de bevalling, ofwel postnatale massage, is veel minder bekend dan zwangerschapsmassage. Misschien juist daarom dat weinig jonge moeders hieraan denken en  zichzelf zo’n moment van bewuste aandacht gunnen.

Waarom is massage na de bevalling een goed idee? Is het een logisch vervolg op de zwangerschapsmassage of staan beide massage los van elkaar? Waar hebben jonge moeders last van en wat is de relatie tussen fysieke klachten en het jonge moederschap?

En de nieuwbakken vaders? Komen ook zij in aanmerking voor massage na de bevalling?

Tijd voor een goed gesprek over in deze aflevering van De Massage Podcast. Erik Zoomers praat met Reintje van der Cingel, psycholoog, biodynamisch massagetherapeut en inmiddels zo'n 20 jaar werkzaam in de eigen praktijk voor massage en coaching. In de vorige podcast sprak Erik met Reintje al over zwangerschapsmassage.

De Massage Podcast is een serie waarin Erik Zoomers je meeneemt op zijn ontdekkingstocht naar antwoorden op de vraag ‘Waarom is massage een goed idee?’ Erik is gediplomeerd holistisch masseur en volgt nu de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie. Hij is gefascineerd door de veelzijdige inzet van massages en tegelijkertijd de onbekendheid daarvan. Tijd om op zoek te gaan naar antwoorden.