De Mens Achter De Lach

De Mens Achter De Lach

Kunst  |  8 afleveringen

Tweewekelijks op maandag gaat journalist Peter Decroubele op bezoek bij de grootste namen uit de Vlaamse en Nederlandse comedywereld. Hij praat met hen over comedy -uiteraard-, maar ook over het leven, de moeilijkheden, de obstakels en de overwinningen. Met namen zoals Urbanus, Kommil Foo en De Nieuwe Snaar is de grote comedyfan hier dus zeker aan het goede adres!

Verras mij  


Brigitte Kaandorp | Afl. 8

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  18-06-2019

De laatste in de reeks, maar niet de minste: Brigitte Kaandorp. Haarlems geboren en getogen, Hollands van allure. In gesprek met journalist Peter Decroubele: over succes en hard werken, over durven en de ukulele. Over een stroeve vader ook, een enthousiaste moeder, een man van lieverlee, kinderen me...


De Nieuwe Snaar | Afl. 7

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  27-05-2019

Jan en Kris De Smet van De Nieuwe Snaar in een gezellig gesprek met Peter Decroubele. Zet u in de schaduw, ga lekker languit liggen en geniet van dit uur trage radio


Kommil Foo | Afl. 6

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  13-05-2019

Ruimtevaarders Raf en Mich Walschaerts vertellen honderduit aan hun buurman Peter Decroubele over het wel en wee van Kommil Foo, fonetisch geschreven. Een mooi stukje radio, met de mensen achter de lach. 


Kamagurka | Afl. 5

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  29-04-2019

Kamagurka wint een avondvullende comedy show, door een comedy-wedstrijd te winnen. Na zijn tekeningen in de Zeewacht is het van daar af alleen maar bergop gegaan voor de sympathiekste peer van de zee. Hij neemt je mee, in een gesprek met Peter Decroubele


Els de Schepper | Afl. 4

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  15-04-2019

Ze is met haar 'één meter vijvenvijftig en een halfke' toch een hele grote madam geworden. Na 13 zaalshows, 4 boeken, 7 albums en ontelbaar veel tv-werk zit ze bij onze, nauwelijks grotere Peter Decroubele. Een heel openhartig gesprek met de grand dame van het Belgische cabaret, en zoveel meer.


Johny Voners | Afl. 3

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  01-04-2019

Ontmoet de man achter Johny Voners. Veel meer dan Xavier, veel meer dan een cabaretier, zelfs occasioneel frans chansonnier. Een zeer verhelderend gesprek met de man die al 73 (!) jaar lang mensen doet lachen. En er blijkt niet veel schoners en oprechter dan Voners.


Youp van 't Hek | Afl. 2

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  18-03-2019

In aflevering twee vinden we de mens achter Youp van 't Hek. Als er op zijn twintigste gevraagd werd wat hij deed antwoordde hij steevast 'Cabaretier', zonder ook maar één voorstelling gemaakt te hebben. Ondertussen heeft hij er wel al een paar op zijn palmares. Geniet van deze meesterverteller.


Urbanus | Afl. 1

Luister  

De Mens Achter De Lach  /  27-02-2019

In deze eerste aflevering van onze gloednieuwe podcast De Mens Achter De Lach, gaat Peter in gesprek met Urbanus, de peetvader van de vlaamse comedy. Van zijn eerste 'schiefelgroepke' tot zijn recentste show 'Trecto Pnix' en alles daar tussenin. Een bijzonder en openhartig gesprek.